Egyre több méhész tájékozódik már az interneten, mert rájött, hogy a változó körülmények közt az apáinktól örökölt technikák már nem érvényesek.

 

1994-ben kezdtem el méhészkedni és kiváló mestereim, iskolám volt. A tőlük kapott tudással indulva és hatalmas reményeket táplálva indultam el. Aztán nem egészen úgy alakultak a dolgok...

Gyakran olyanoktól kaptam tanácsokat, akik már elérték méhészeti teljesítőképességük határát ki sem látszottak a munkából és inkább leépítettek, mint fejlesztettek. Kevés idejük maradt magukra, a családjukra és a bevételeik ki voltak szolgáltatva az időjárásnak.

Ekkor kezdtem másban gondolkodni, tréningekre járni, aminek hasznát alkalmaztam a méhészeti gazdaságomban.

Rengeteg hibát követtem el, de végül mindig mentem tovább, és elképesztően sokat tanultam a témában. Kizárólag olyanról írok, amiről magam is tudom, hogy működik, és a saját cégemben is alkalmazom.

A tapasztalataimat méhészettel foglalkozó hanganyagokon kiadtam és elérkezettnek láttam az időt, hogy megjelentessem az első könyvemet is a méhészeti munkák szervezéséről.

Ahogy már mondtam kizárólag működő, azonnal használható dolgokat találsz a könyvben.

Az előkészületek már folynak, de addig is itt teljesen ingyenesen közreadok belőle szemelvényeket, hogy lásd nem a levegőbe beszélek.