Kérdéssor a 2018-as év megtervezéséhez

Szempontok a feladatok megválaszolásához:

( a kérdéssor letöltéséhez kattints ide)

Egyszerűnek látszó kérdéseket gyűjtöttem össze, de gondolj bele, hogy ha ezeket azonnal tökéletesen meg tudnád válaszolni, és amit leírtál meg is valósítanád, akkor Bill Gates tőled kérne tanácsot. És tényleg, ha lelkiismeretesen megválaszolod a kérdéseket akkor folyamatosan növekvő pályára állítottad a méhészetedet.

Mikor alkalmas az idő a kérdések megválaszolására? Bármikor, amikor megszületik benned az elhatározás sorsod jobbra fordítására. Meg fogod tapasztalni, hogy az elért eredmények és elszenvedett kudarcok oka nem más emberek, nem az időjárás, nem a piac, hanem egyedül a te hozzáállásod következménye.

Hogyan válaszolj a kérdésekre?

Fogj egy üres füzetet. Írd fel a kérdést egy üres lapra, majd alá az eszedbe jutó válaszokat. A jövőben, amikor van egy kis időd, vedd elő a füzetet, és tanulmányozd a kérdéseket, a válaszokat. Meglátod, válaszaid legalább annyira elgondolkoztatóak, mint a kérdéseim.

Egy kérdésre nem mindig egy válasz létezik.

A kérdések többségére érdemes lenne legalább 20 választ összegyűjtened. Miután elolvasod a kérdést, rögtön eszedbe jut 5-10 nyilvánvaló válasz. Írd le őket, majd gondolkodj tovább. Minél többet gondolkodsz, annál jobb válaszok fognak születni.

Vannak olyan kérdések, mint pl. a huszadik, amin érdemes életed minden egyes napján elmélkedned. Napról napra, ahogy fejlődsz, egyre több  és egyre jobb megoldás jut majd eszedbe. A lényeg az, hogy ne hagyd abba a gondolkodást.

Vannak olyan kérdések, amelyekre sok válasz létezik, de kár lenne a figyelmedet annyi részre megosztani. Ilyenek a 18, 19. kérdések. Nem minden megoldás érdemli meg, hogy időt fordíts rá, de ha két lehetséges megoldásod van, akkor nyilván arra kell az energiádat összpontosítanod, amelyik a nagyobb pozitívumot hozza életedben. Neked nem kell lényegtelen és kis jelentőségű dolgokkal foglalkoznod, hiszen az időd ennél értékesebb.

Felszabadító erővel bír a felismerés amire ráébredsz: hogy a játszma irányítása a te kezedben van. Érdemes jól döntened, érdemes jól dolgoznod, mert a befektetett energia biztosan meg fog térülni. Bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy sikered útját egyelőre homály borítja. Hosszú kanyargós utat fogsz megtenni, mielőtt célba érnél. Nem akkor és nem úgy fognak történni a dolgok, ahogy most elképzeled, de meg fognak történni és a most elvetett magok bőséges termést fognak hozni.