Troy Extra

Vízben oldható koncentrátum.

 

Hatóanyag: 480 g/liter bentazon

Forgalmi kategória: I

Gyors, hatékony megoldás a kétszikű gyomok ellen állományban. Kontakt hatásmód, nincs kötötség az utóveteményben. Szélas hatésspektrum mellet jó szelektivítás.

kutúra károsító  gyomok dózis
szója, olajlen kétszikű gyomok: disznóparéj, szikfű, pipitér, galaj, 3,0 l/ha
kukorica csattanó maszlag, parlagfű, fekete ebszőlő, libatop 3,0 l/ha
borsó sejemmályva, tyúkhúr, vadrepce, repcsényretek, 3,0 l/ha
bab keserüfű, pásztórtáska, pipacs, szerbtövis, csalán 3,0 l/ha

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

kúltúra várakozási             idő (nap)
zöldbab 28
zöldborsó 40
kukorica, szója, száraz hüvelyesek ( bab, borsó ) előírásszerű felhasználás esetén nem szükséges

 

Hatásmód, hatásidő: A Troy 480 SL levélen keresztül ható gyors, kontakt hatású posztemergens gyomirtó szer, amelynél a gyomok elleni hatékonyság az aktív növekedéshez kapcsolódik. A hatás első tünetei napos időben már néhány órán belül sárgolás formájában jelentkeznek, majd a gyomok elszáradása egy-két napon belül megkezdődik. Hűvösebb és nedvesebb időben a tünetek később jelentkeznek, noha a gyomok fejlődése már jóval előbb leáll. A magasabb hőmérséklet , a páratartalom és az erősebb fényviszonyok hatásnövelőek. Az aszályos idő és az évszaktól jelentősen eltérő hideg kedvezőtlenül befolyásolják a hatékonyságot.

Technológia: A lejobb hatást a gyomok 2-4 leveles fenológiájában biztosítja. Száraz lombozatra permetezve legalább 6-8 óra nedvességmentes időszak szükséges a megfelelő hatáskifejtéshez. A Troy 480 SL készítménynél a legkedvezőbb hatás a 60% fölötti páratartalom mellett érhető el. Kijuttatható egyszeri és osztott kezeléssel, de ahol a gyomok valódi levelei már megjelentek, ott a teljes dózis kijuttatását javasoljuk. 25 c fok feletti hőmérsékleten, a fokozott fitotoxicitási veszély miatt tilos a készítményt kipermetezni. Szójában, borsóban, babban a kultúrnövény 8-12 cm-es fejletségénél, kukoricában 10-20 cm-es fejletségnél a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles állapotában kell a kezelést elvégezni. A készítményt alacsony nyomáson, közepes cseppmérettel kell kijuttatni.

 

Keverhetőség: Szelektív egyszikű itóval tankkombinációban felhasználni tilos! A Troy 480 SL alkalmazása után legalább 4-6 nappal alkalmazhatunk  csak  szelektív egyszikű irtó  készítményt, míg fordított estben is legalább 4-6 napot várni kell . A Troy 480 SL kijuttatását követően csak egy hét után végezhetünk bármilyen inszekticides kezelést! Nedvesítőszer hozzáadását csak azokban az esetekben javasoljuk, ahol külön említi a technológia mivel a növényt borító viaszréteg jelentősen hozzájárul a szelektivításhoz.

Légi kijuttatás: A légi kijuttatás nem engedélyezett.

Engedélyokirat: MgSzHK: 02.5/10370-2/2010