TRIMAX 50 SG


Hatóanyag:  tribenuron-metil  500g/kg

Felhasználásra vonatkozó előírások:

Kultúra

Károsító

A kijuttatáshoz szükséges szer (g/ha) víz (l/ha) mennyisége

Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint)

őszi búza, tritikále

magról kelő kétszikű gyomnövények, mezei acat

25-40

200-300

bokrosodás (6 mellékhajtás) fejlettségtől a 2 nóduszos állapotig

tavaszi árpa

magról kelő kétszikű gyomnövények, mezei acat

25-40

200-300

bokrosodás kezdetétől 1 nóduszos állapotig (BBCH 21-31)

 

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi búza és tritikále kultúrákban a készítményt tavasszal a kultúrnövény bokrosodás (6 mellékhajtás) fejlettségétől a 2 nóduszos állapotáig, tavaszi árpában a bokrosodás kezdetétől az 1 nóduszos állapotig lehet kijuttatni.

A kezelés időpontját és dózisát a gyomnövények fejlettsége és a gyomfajok összetétele határozza meg. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. Ragadós galaj (Galium aparine) esetében annak 2-3 levélörvös állapotában van a kezelés optimális időpontja. Mezei acat (Cirsium arvense) ellen a gyomnövény tőlevélrózsás állapotában kell a kezelést végrehajtani. Erős ragadós galaj fertőzés esetén, vagy fejlettebb egyedek ellen fluroxipir hatóanyagú készítmény engedélyezett dózisával kombinációban célszerű kijuttatni a készítményt.

Egyszikű, illetve évelő kétszikű gyomfertőzés esetén, ezek ellen hatékony kombinációs partner alkalmazása szükséges. Mezei acat, valamint 2-4 valódi levelesnél fejlettebb gyomnövények ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell kijuttatni.  A hatásfokozás érdekében a permetléhez permetezőszer segédanyag (nedvesítőszer) hozzáadása szükséges.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: kultúra várakozási idő őszi búza, tritikále, tavaszi árpa előírás szerinti felhasználás esetén nem szükséges

Kiszerelés térfogata/tömege: 60 g

Forgalmazási kategória: I.

Engedélyszám: 04.2/401-1/2016