ERASMUS

 

kultúra károsító szer (l/ha víz (l/ha)
kalászosok:búza,árpa,rozs,tritikálé gabonalisztharmat, gabonarozsda, helmintospóriumos és szeptóriás betegségek, kaászfuzáriózis 1,0 250-400
repce pledonómuszos és alternáriás betegségek fehér és szürkrpenész. fagykár csökkentés ( regulátor hatás) 0,5-1,0 250-400
szőlő lisztharmat, szürkepenész 0,4 400-800

 

Növényvédelmi technológia:

Kalászosokban a védekezél általáben több betegség ellen irányúl, ezért a kezelést megellőző jelleggel célszerű elvégezni, azaz szárbaindulás kezdetén, továbbá a kalászhányás végén-virágzás idején végzett egy- egy permetezéssel.

Repcében a készítményt tőlevélrózsás állapottól virágzásig cálszerű kijuttatni levél és szárbetegségek ellen. Az őszi kijuttatás ( 4-6 állapottól tőlevélrózsás állapotig ) a téli-koratavaszi fagyok miatt elpusztúlt növények számát is csökkenti ( regulátór hatás)

Szőlőben lisztharmat ellen, preventív jelleggel, a virágzástól kezdve ajánlott védekezni. A védekezést  a fertőzés fnnállásáig célszerű folytatni. Egy tenyészidőszakban csak  3 alkalommal használható, a további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell megoldani. Szürkerothadás ellen kombinációban célszerű kijuttatni.