VIDEÓ TANFOLYAMOKON a számítógép használat tudás!
Tanulj, ismételj, alapozz kezdőtől, ECDL-en át, haladóig mindent!

Vidd haza a TUDÁST VIDEÓTANFOLYAMOKON! SZINagy Ferenc 30-228-3074 szinkronsuli@t-online.hu
belépés
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

Hogyan tudod elérni és használni az INGYEN TANFOLYAMOKAT és a TUDÁSTÁRAT?

Videó indul
A BELÉPÉS MÓDJÁRÓL (1 perc) >>KATT!


A VIDEÓ folytatódik az ingyenes anyagok használatával (3 perc) >>KATT!


Itt a lényeg tehát, ha feliratkoztál, e-mailban azonnal megkapod azonosítódat és jelszavadat, és a menük alatt a Belépés ablakot kell kitöltened és a Belépésre kattintani!

Az azonosító, jelszó beírása és a Belépés gomb megnyomása után még nem új oldal, hanem új menü(k) jelen(ik/nek) meg a menük alján piros színnel.. Ez után beléphetsz az új menü(k)be, minden ott lesz, amit ígértem.


VÉLEMÉNYEK OKTATÓVIDEÓINKRÓL

Kinek, mire jó ez?

Kezdőknek, haladóknak tanfolyam elölről?
Nagyon jól haladok a tanulással...(B.J.)

Még én is meg tudtam videóról tanulni. Ilyen nyugodt, alapos tanítás kell. Gratulálok. (H Istvánné)

Éjszakai bárban dolgozom, nincs időm tanfolyamra járni, videóról tanultam és levizsgáztam, nagyon jó, mindenkinek ajánlom. (T. Attila)

....Ez a filmezés nekem való, kicsi részeket veszek, sokszor megnézem, a végén csak megtanulom..... (Sz Jenő)

Ismétlésre, tudásfrissítésre, probléma megoldásra?
...jelenleg kiadványszerkesztést tanulok, jól tudom használni őket ismétlésre. Cs. Margit

Az eddig megrendelt DVD rendkívül hasznos volt és most is az. Néha előveszem ha kell valami, mert nem megy mindig minden egy csapásra. A.Tamás

Én művelődésszervező vagyok és a főiskolán tanultam számítástechnikát, de nagyon sokat felejtettem. Az oktatóvideó beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.

Nagyon jó és rengeteg az újdonság, amit tanfolyamon nem tanultunk. Jó érzés, hogy megvan a teljes tananyag, bármikor belenézhetek. (M.B.)

Nagyon örülök a CD-knek, rendkívül hasznosak és praktikusak...(A.M.)

Mi itt a fontos?

Minőség?
".....a videói nagyon szinvonalasak és látszik, hogy szakember készítette." V Zoltán (Ő programozó szakember, mégis megvette magának az egészet !)

Nagyon jól meglehet tanulni az anyagot a DVD-ről. Csak gratulálni tudok hozzá. Érthető és áttekinthető a tanulni való. (F. Ildikó)

Mennyiség?
"Sokszor hirdetnek az emberek szimpatikus dolgokat (munkát, árukat stb.) és már volt rossz tapasztalatom, amikor elküldtem a kért összeget és nem kaptam érte semmit. Te ezt bőven megoldottad." (A.Géza) És ott a pénz visszafizetési garancia, teszem hozzá én.

Stlus?
"A filmek nagyon barátságos és szórakoztató stílusban készültek...." (Cs.M.)
".....jó szájba rágós, hogy aki soha nem látott gépet az is megérti!" (F.E.)
..."Megnéztem, hogy milyen. Élmény, fantasztikus...." (Sz.A.)
...."Ilyen nyugodt, alapos tanítás kell"..... (H.I)

Tananyag?
Nagyon jól haladok a tanulással... Kitűnő a tananyaga, azt hiszem ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, ajánlom mindenkinek. (B.József)

Minden vélemény!
(Ha megnézted, ne a bezárással, hanem a böngésződ bal felső sarkában levő "Vissza" gombjával térj vissza!)

Még néhány, szívemnek kedves vélemény:


Mikor megláttam a DVD tartalomjegyzékét, gondolkodás nélkül megrendeltem. Nagyon jó és rengeteg az újdonság, amit tanfolyamon nem tanultunk. Jó érzés, hogy megvan a teljes tananyag, bármikor belenézhetek. (M.Brigitta, aki ECDL vizsgát is tett nálunk)

Nagyon jól meglehet tanulni az anyagot a DVD-ről. Csak gratulálni
tudok hozzá. Érthető,és
áttekinthető a tanulni való. Köszönettel: F Ildikó.


Kedves Ferenc!
Tegnap előtt megkaptam a DVD-t, köszönöm. Megnéztem, hogy milyen. Élmény, fantasztikus.
......szerintem sokkal fárasztóbb könyvből tanulni és közben a gépen próbálgatni a dolgokat..... a Te DVD-dről most már értem azokat a dolgokat, amiket eddig nem. Úgyhogy örülök, hogy megvettem a DVD-t. A honlapodat fogom ajánlani a kollégáimnak, hadd böngésszenek és vásároljanak ők is.
Üdvözlettel: Sz. Anita


...jó munka, csak így tovább....
F Endre

...a videói nagyon szinvonalasak és látszik, hogy szakember készítette.
V Zoltán


Éjszakai bárban dolgozom, nincs időm tanfolyamra járni, videóról tanultam és levizsgáztam, nagyon jó, mindenkinek ajánlom. (T. Attila)

Egy szálloda igazgató helyettese vagyok, nincs nekem időm tanfolyamra járni, de ez a filmről tanulás nekem való. Titokban csinálom, "nagyon okos" kollégám csak lesi, ha előállok egy-egy új megoldással. Igazi menedzsreknek való módszer ez! (N Péter)

Nagyon hasznos számomra a videó,mert a két gyermekem (16 és 5 évesek) mellett nemigen tudok a háztartásból huzamosabb ideig távol maradni, ezt pedig itthon mikor időm engedi kényelmesen használhatom, úgyhogy velük vagyok. Nagyon tetszik a videó,nem bántam meg a vásárlást,mert ilyen irányu tudásom hiányos, jó szájba rágós,hogy aki soha nem látott gépet az is megérti!
Mindent szeretnék megtanulni a videóról, bármilyen témát szívesen veszek ezzel kapcsolatban
F Erika


Munkát kerestem, EXCEL tudás kellett. Próbanapra hívtak, előző este megnéztem a fontos feladatokat videóról, másnap mindent tudtam. (T Judit, aki ECDL vizsgát is tett)

Még én is meg tudtam videóról tanulni. Ilyen nyugodt, alapos tanítás kell. Gratulálok. (H Istvánné)

Én már nyugdíjas vagyok, nem bírom a tanfolyamon a versenyt a fiatalokkal. Ez a filmezés nekem való, kicsi részeket veszek, sokszor megnézem, a végén csak megtanulom. (Sz Jenő)

Én művelődésszervező vagyok és a főiskolán tanultam számítástechnikát, de nagyon sokat felejtettem. Az oktatóvideó beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. Bármit szívesen tanulnék a számítástechnikán belül,mert egyre jobban érdekel. Természetesen érdekel az oktatóvideók új kibővített verziója is. K Krisztina


A tanfolyamon megvettem csak a Word CD-t, hazavittem, megnézte a férjem is és azt mondta, vegyem meg az egészet, ő erről akar tanulni. Ez lesz a karácsonyi ajándéka és slussz!" (Ú Istvánné hallgatónk)

Bár van DVD olvasónk, de mindkét gyereknek van számítógépe, így 5 db CD-n viszem el, hadd nyúzzák a gyerekek a CD-ket, hátha nem játszanak annyit a gépen és hasznosat tanulnak." (Sz-né, aki nálunk már megszerezte az ECDL bizonyítványt)

Én két példányt vettem, egyet magamnak ismételni, újat tanulni, egyet ajándékba, a keresztfiamnak, iskolában ugyan tanulnak, de szerintem nem elég gyakorlatiasan. Itt a feladatok, nem csak jók, de hasznosak is. Remélem használni fogja. ( B S-né aki 2 tanfolyamot végzett nálunk)

Külföldön szeretnék dolgozni, gyorsan meg akarom csinálni az ECDL-t, de nem szeretem a tanfolyamokat, túl kötöttek. Az oktatófilm nagyon jó módszer. Nem is tudom minek tanfolyamra járni, ha ilyen is van. (N Judit)


A filmek nagyon barátságos és szórakoztató stílusban készültek, jelenleg kiadványszerkesztést tanulok, jól tudom használni őket ismétlésre. Cs. Margit

Nagyon örülök a CD-knek, rendkívül hasznosak és praktikusak...fogom ajánlani ismerőseimnek. Nagyon tetszik sok megoldás. Igaz, mindent sokféleképpen lehet csinálni, de a leckében bemutatva sokkal egyszerűbbek, gyorsabbak. Fogom majd alkalmazni, ill. ma már alkalmaztam is belőle! Nem ragozom, de nagyon tetszik! Asztalosné


A weblapját nagy szeretettel olvasom....
Kiváncsian várom a további oktató munkáit, melyek számomra igen sokat nyújtanak. Tisztelettel: dr. L.GY.


Nagyon jól haladok a tanulással... Kitűnő a tananyaga, azt hiszem ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, ajánlom mindenkinek. B. József

Az eddig megrendelt DVD rendkívül hasznos volt és most is az. Néha előveszem ha kell valami, mert nem megy mindig minden egy csapásra. A.Tamás

"Sokszor hirdetnek az emberek szimpatikus dolgokat (munkát, árukat stb.) és már volt rossz tapasztalatom, amikor elküldtem a kért összeget és nem kaptam érte semmit. Te ezt bőven megoldottad." (A.Géza) És ott a pénz visszafizetési garancia is, teszem hozzá én.


Kis ízelítő oktatóvideóink TANTERVEIBŐL
- 2007.10.22.

EXCEL:
pénzügyi kimutatás, árbevétellel, költségekkel, nyereséggel, ÁFÁval Családi költségvetés, raktári nyilvántartás, leltár, kimenő számla nyilvántartás, export elemzés, árjegyzék, bérstatisztika, panziónyilvántartás, iskolai osztályzás, normázás, üzemanyagelszámolás, útnyilvántartás, családi pézforgalom és költség elemző rendszer, pénztárkönyv, stb


pagerankjljl
- 2020.11.29.

. . . . . . .
Vásárlók oldala

Tartalom:

 1. Megújult az Oktató DVD-k Használati Útmutatója, így a Windows 10-hez is jó lett!
  1. Hogyan indul el egy oktató DVD-nk a Windows 10-nél és hogy működik az új, alapértelmezett lejátszója?

  2. Hogyan tudjuk átállítani a Windows 10 (vagy bármely Windows) videó lejátszóját a W10-nél pld. Windows Media Player-re vagy bármi más lejátszóra, ami a gépeden fel van telepítve?

  3. Hogyan tudjuk átállítani a képernyő felbontását Windows 10-nél?

  4. Mit tegyünk, ha nem indul el automatikusan a DVD-nk vagy indul, de kényelmesebben akarjuk indítani?

 2. Ha Wundows8-ról nem akarok W10-re frissíteni, Windows 7-et akarok továbbra is használni, mit tegyek?

  Van megoldás a W8 visszaalakítható Windows 7-re:
  Ezt kell letöltened és feltelepíteni

  A Classic Shell letöltése és telepítése

és a Windows 8.1 Windows 7-re alakul. (Nyugodtan, én 1 évig használtam és ha nem tetszik a Wezérlőpult/Programok menüben eltávolíthatod ezt a Classis Shell-t, és marad minden a régi)

Ha viszont feltelepyted ezt kapod, nézd meg a videót:
A ClassicShell használata

 1. Ki, mikor frissítse n Windows 10-re? Mikor érdemes és miért?(Készül a legújabb felmérések alapján!)

 2. Mi legyen az Office 2013 és 2016-ossal? (Készül a legújabb felmérések alapján!)
 1. Megújult az Oktató DVD-ink
  Használati Útmutatója
  ,
  így a Windows 10-hez is jó lett!

A legújabb Használati Útmutató (Mostantól ezt kapod, ha vásárolsz) Katt!

Ez a kapott Használati Útmutató általában bőven elég lesz a kényelmes, egyszerű használathoz, AZT HASZNÁLD ELSŐSORBAN!
De néhány rendkívüli esetben, főleg a Windows 10 használatánál  szükség lehet ezekre a kiegészítésekre is. (A használati Útmutatóban is hivatkozunk néhány esetben erre a Vásárlók Oldalára)

1.1 Hogyan indul el egy oktató DVD-nk a Windows 10-nél és hogy működik az új alapértelmezett lejátszója?

Összefoglaló részlet a Használati Útmutatóból:
Ha tehát betettük a DVD lemezt, várjunk türelemmel és a Windows 10 esetén egy kis ablak jelenik meg, aminek a szövege, „Koppintással válassza ki…stb. Erre csak rá kell kattintani

Ezután ilyen  2 ablak és választási lehetőségek jelennek meg:
Az 1-nél mindig, bármilyen fajta Windowsnál a  Browsecall.exe futtatását kell választani. A második, nem biztos, hogy megjelenik, ha megjelenik, "IGEN"-t válassz!

Ezután a tananyag menüjének meg kell jelennie a képernyőn!

a Windows 10-nél egy új, univerzálisnak mondott „Filmek+TV” lejátszó az alapértelmezett, azzal fognak elindulni és lejátszódni a filmek.

Az eddig leírtakat megnézheted egyetlen videón is:
Katt!


1.2 Hogyan tudjuk átállítani a Windows 10 (vagy bármely Windows) videó lejátszóját a W10-nél pld. Windows Media Player-re vagy bármi más lejátszóra, ami a gépeden fel van telepítve?

Összefoglaló részlet a Használati Útmutatóból:

A Vezérlőpult/Alapértelmezett programok/Fájltípus vagy protokoll társítása programmal menüben az .avi kiterjesztéshez beállítjuk/hozzárendeljük a  Windows Media Playert(WMP) vagy bármilyen más lejátszónkat.
Ettől kezdve minden oktatóvideónkat a WMP fog lejátszani.

Ezt az átállítást megnézheted egy videón is:
Katt!

1.3. Hogyan tudjuk átállítani a képernyő felbontását Windows 10-nél?

Összefoglaló részlet a Használati Útmutatóból:
A videóhoz az ajánlott képernyőfelbontás legalább 1024x768, de más felbontás is jó lehet, próbálhatjuk először azzal, amilyen be van állítva a gépen, ha jó a kép, használjuk, ha nem jó, át kell állítanunk. (Jobb gomb az Asztalon Képernyő felbontás helyi menü,

Windows 10-nél ezt kicsit eldugták:
jobb gomb az Asztalon, Grafikus tulajdonságok helyi menü, Megjelenítő/Felbontás
Nézd meg videón is:
Katt!

 


1.4. Mit tegyünk, ha nem indul el automatikusan a DVD-nk vagy indul, de kényelmesebben akarjuk indítani?

Kis kiegészítés okatató DVD-k használóinak (haladóknak is),
Bármely DVD indítási probléma vagy a kényelmesebb használat igénye esetére

Automatikus indítás helyett
(Ha nem indul a  DVD ,  nem jön be a menü vagy indulna, de így szeretnénk használni) így is indítható a DVD-k menüje:

A beállítások általában alapból jók (általában alapértelmezetten jók mindenkinél, ha nem állította át senki):
A Vezérlőpult Automatikus lejátszás menüjében természetesen az „Automatikus lejátszás minden adathordozó esetén” jelölődoboz be van jelölve és minden adathordozó fajtánál a „Kérdés megjelenítése minden alkalommal” van kiválasztva. Ez a biztos, minden Windowsnál is így működik és ez az alapértelmezés is, általában tehát nem kell hozzányúlni.

Most mit tehetsz, ha Neked nem működik? (Beteszel a lemezt és nem történik semmi.) vagy kényelmesebben akarod indítgatni a DVD menüjét.

Akár indul a DVD automatikusan, akár nem,
bármely Windowsnál
, így a

Windows 10-esnél is működik
a következő, egyébként is kényelmesebb DVD indítási módszer:

Mivel minden DVD-nél a DVD főkönyvtárában levő index.htm fájlban van a DVD menüje, ezt elindító parancsikont csinálhatunk az Asztalra és ettől kezdve a lemez betétele után innen indíthatjuk 2 kattintással azonnali megjelenéssel az adott DVD menüjét. Onnan pedig az oktatóvideókat (Ne feledjük, ahogy a leírásban is hangsúlyoztuk: a tananyagot csak a menüből lehet logikus sorrendben követni, használni! A lemez belsejének felépítése más, ne onnan használják, ne onnan indítgassák a videókat!)

A lényeg:

Hogyan csinálhatunk az „ASZTAL”-ra
(Asztal=a nagy felület a képernyőn) a DVD index.htm fájlját, tehát

a DVD menüjét elindító parancsikont?

 1. Behelyeztük a lemezt, de nem történik semmi, nem indul, ablak nem jelenik meg.
  (Vagy indulna, de nem akarjuk, inkább ilyen parancsikont csinálunk, akkor  a Browsecall.exe indítását felkínáló ablakot választás nélkül bezárjuk.)
 2. Jobb egérgomb kattintás az Asztal tetszőleges, üres pontján.
 3. Új és Parancsikon helyi menü választása.
 4. A megjelenő ablakban kitallózzuk(kikeressük) a DVD lemez főkönyvtárában az index.htm fájlt, általában E:\index.htm fog beugrani az ablakba. (Elvileg ezt be is írhatjuk ebbe az ablakba.)
 5. Tovább gomb kattintás alul és a megjelenő újabb ablakban adunk egy tetszőleges (nyilván a DVD tartalmára utaló) nevet a nemsoká létrejövő új parancsikonunknak, hogy ráismerjünk majd, ha használjuk.
 6. Befejezés gombra kattintunk és létrejön az új parancsikon az Asztal azon helyén, ahol az 1. pontot elkezdtük.
 7. 7. Az így létrejövő parancsikon ott marad az Asztalon (míg ki nem töröljük) és bármikor (ha a DVD bent van) 2.kattintunk rá, bejön a DVD menüje (Elindul az index.htm fájl.) ! Ez volt cél, kész vagyunk!

  Egy kis videón be is mutatom ez a parancsikon készítést:
  Parancsikon készítés egy DVD index.htm fájljához Katt!