Az Iharosberény Díszpolgára cím adományozásáról

Iharosberény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete azoknak a személyeknek a munkásságát elismerve, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak Iharosberény község fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez, az emberi kapcsolatok elmélyítéséhez, a helyi identitástudat erősítéséhez, akik közéleti, társadalmi, gazdasági, egészségügyi, oktatási, építészeti munkásságukkal, a kultúra és sport területén, a közrend-és közbiztonság érdekében, az önkéntes tűzoltó-testület és más önszerveződő civil szervezetben kimagasló munkát végeztek, „Iharosberény Díszpolgára” címet alapít.

Az „Iharosberény Díszpolgára” cím adományozása oklevél és plakett átadásával történik.

Az oklevelet és a plakettet a képviselőtestület adományozza zárt ülésen, minősített többséggel meghozott határozattal. Az adományozásra a képviselőtestület tagjai, bizottságai, a polgármester, az intézmények vezetői, pártok, egyesületek, egyházi felekezetek, önszerveződő csoportok tehetnek javaslatot.

Évente 2 db díszpolgári cím adható ki. Kivételes és kiemelkedő évfordulók alkalmával a tárgyévben, kiadható oklevelek és plakettek számát a képviselőtestület megemelheti.

A díszpolgári címet (oklevelet és plakettet) a község polgármestere adja át, településszintű fórumon vagy rendezvényen (Gesztenye Fesztivál), ünnepélyes keretek között.

Az oklevelet és a plakettet vissza lehet vonni, ha az elismerésben részesített arra érdemtelenné válik.