Kedvezményes szálláscsomagok
2018.05.29.

Ezt ne hagyja ki! Kedvezményes csomagok 2018. nyarán és őszén! Kattintson ide a továbbiakhoz...
Keresés a honlapon
Bázakerettye

www.bazakerettye.hu

A zalai-dombság szívében, messze a nagyvárosok nyüzsgő és zűrzavaros világától, gyermekkorunk mesebeli Nagyerdejének csodás zöldjében találhatjuk Bázakerettyét.
A Nagykanizsától mintegy 30 kilométerre északnyugatrav fekvő falu autóval és autóbusszal könnyen megközelíthető. A település ideális pihenő- és kirándulóhely azok számára, akik a csendet, nyugalmat keresik, és közben érdekes , kellemes élményekkel szeretnék gazdagítani felpörgetett mindennapjaikat. Azoknak a látogatóknak, akik szeretik figyelemmel kísérni az évszakok változásait, a természet sokszínű csodáit, pátartlan, apró meglepetésekben lehet részük.

Termálfürdő

A bázakerettyei termálfürdő szezonális nyitvatartással várja kedves vendégeit.
A termálfürdő két melegvizes élménymedencével, pezsgőfürdővel illetve egy hidegvizes medencével rendelkezik.
A termálfürdő befogadóképessége: 2000 fő


Budafai arborétum

Az arborétum létesítése 1959-ben kezdődött és 1976-ig tartott.
A telepítés többnyire négyzet alakú parcellákba történt. Mintegy 220 fás növény található, többségében fenyő, kisebb részben lombos-fa, ill. cserje.
A park rekonstrukciójára a telepítés évei alatt került sor. Sétautak, hírlak, esőbeállók, szalonnasütők kerültek megépítésre, a régi tó felújítása mellett új víztározó is létesült.
Az arborétum 74 éves lucfenyvesében az elmúlt években a viharkár mellett jelentős méreteket ért el a szúkárosítás.


Erdei kisvasút

Az egész települést átszeli a Dunántúl leghosszabb erdei kivasutja. Kedvenc kiránduló eszköze az ideérkező turistáknak, különösen az ifjúsági csoportoknak, családoknak. A Zalaerdő Rt. által üzemeltetett kis vonat menetrend szerint közlekedik, de igény szerint különvonat is igényelhető.
A megújulás éve lesz a vasút történetében a 2004-es esztendő, a májustól induló járatok között megtalálható lesz egy nosztalgia vonat, amelyet a teljesen felujított pályán az "Ábel" nevű kis gőzös vontat.


Kistolmácsi tó

A Nepomuki Szent János szobornál megállva északra tekintve Csömödér - Kistolmács között közlekedő, személyeket szállító erdei kisvasút végállomása látható. A vonat naponta menetrend-szerint közlekedik.
Csömödérből indulva a szelíd, dimbes-dombos zalai táj egy részét érintve érkezik Kistolmácsra. (Természetesen megrendelés alapján különvonat is közlekedik.)

Az idelátogató turisták a tolmácsi és budafai erdőn keresztül kijelölt turista úton juthatnak el Budafára az arborétumba. Sokan vannak olyanok is, akik a kistolmácsi tó nyújtotta lehetőségeket veszik igénybe. Tavasztól őszig kedvelt kirándulási program a kisvonatozással egybekötött arborétumi látogatás.

Kistolmácsi tóA vidéken történő olajkutatás során egy szeizmikus robbantáskor bővizű forrás tört fel a földből.
Ennek a vizét segítették forrásfoglalással az olajos kollégák csőbe, ill. mederbe terelni. A bővizű forrás adta az ötletet egy közjóléti tó kialakítására. Az Erdőgazdaság az anyagi források döntő mértékű biztosításával, Letenye város, Kistolmács község összefogásával és a vízügyi szakemberek támogatásával épült meg ez a szép közjóléti tó. Értékét külön növeli, hogy a partjainál nem lett engedélyezve horgásztanyák építése, megőrizve ezzel a táj eredeti szépségét.

A tó kedvelt kiránduló hely. A horgászok a tilalmi időt kivéve egész évben hódolnak itt csendes szenvedélyüknek. (Sok közöttük a szlovén horgász is.) Nyaranta sok kempingező, turista keresi fel a vidéket. Több középiskola diákjai évente visszajáró vendégek.


Vétyemi ősbükkös

Vétyemi ősbükkös a Kiscsehi - Tormafölde közötti erdővel körülvett kövesút mellett található (természetvédelmi terület). A vétyemi ősbükköst a táblával jelzett bejárattól mintegy 600-700 m-es sétával érjük el.
Maga az ősbükkös egy idős bükk állomány, amelyben 30 év óta semmilyen fakitermelés nem történt. A faállomány kora meghaladja a 160 évet. A kidőlt idős egyedek ott találhatók a helyszínen, az erdőben. Azt megelőző időszak alatt viszont az életkornak és az erdő állapotának megfelelő szakmai munkát rendben elvégezték az erdő akkori kezelői.
Az ősbükkös kialakítása két fontos cél érdekében történt:
Tudományos kutatások végzése a "magára hagyott" erdőben. (Növekedés, mortalitás, törzsszám alakulása belenyúlás nélkül stb.)
Szakemberek, de a szélesebb közönség részére is látogatható nevezetesség, kuriózum.
Az ERTI által végzett kutatások, felmérések adatait a helyszínen táblák mutatják. A szakemberek számára sok érdekességet tartogat a két eltérő időszak alatt végzett, a táblákról leolvasható mérési adatok összehasonlítása. A mért adatokat tanulmányozva egyértelművé válik: az erdőkezelés fontossága, a fakitermelések kellő időben történő elvégzése, a magára hagyott erdőben óriási értékek mennek veszendőbe. A különböző évszakokban sok kiránduló, szakember, középiskolai tanuló, egyetemi hallgató csodálja meg a méretes óriás bükköket. A látogató, mintha az erdő templomában járna, a helyszínen tiszteletet parancsol, az ember szinte eltörpül az óriás méretű fák között.


Olajipari kismúzeum

A magyar olajipar szülőhelyének állít emléket a Budafa 2. kúttól alig 200 méterre, a Lispe-Kiscsehi elágazóban található a zalaegerszegi Magyar Olajipari Múzeum által a Budafa II.-es olajgyüjtő állomás szociális épületében izlésesen berendezett kis múzeum.
A fali tablókon a látogatók láthatják az olajcsaták korabeli hőseit, az egykori eszközöket és az idelátogató hírességeket, mindazt ami e területet a magyar olajipar bőlcsőjévé avatott. A tárolókban az eredeti dokumentumok bemutatják az olajbányászok életét. Kis makettek, modellek, egykor és ma is használatos speciális olajipari eszközök szemléltetik, segítik ennek az embert próbáló szakmának a megismerését.

A kismúzeumot a Budafaluus Programiroda működteti, mivel a gyűjtő állomás jelenleg is üzemel, a látogatási szándékot előre be kell jelenteni, igény esetén szakmai vezetőt is biztosítanak.


Olajipari Természetbarát Egyesület

Bázakerettye a Magyar szénhidrogén-bányászat születési helye, tehát nem véletlenül kötődik a településhez az egyébként nagykanizsai székhelyű Olajipari Természetbarát Egyesület, mely egyesület rendszeresen szervez különböző távolsági túrákat az un. olajos körtúrákat, illetőleg a Dr. Papp Simon, a hajdan volt olajipari vezérigazgató emlékét felelevenítő túrákat.


Szabadidős lehetőségek

Falusi vendégasztal
Falusi disznótor
Bórkostoló
Vadászat
Horgászat
Természetjárás, bakancsos turizmus
Kerékpáros turizmus
Kisvonatos kirándulás
Strandolás, termálfűrdő
Olajtörténeti séta
Fazekasműhely látogatásKönnyen elérhető további szabadidős tevékenységek:
Kerkaszentkirályi Rafting Bázis
Zalaegerszegi termálfürdő
Zalaegerszegi AquaCity Vizicsúszda és élménypark
Göcseji falumúzeum
Söjtöri Deák ház
Csömödéri bunker túra
Szécsiszigeti vízimalom
Szécsiszigeti bivalyrezervátum
Balatonszentgyörgyi Csillagvár
Zobori élménypark
Tavirózsa kalandpark
Dinó és Kalandpark
Iványi vinotéka
Bussay pincészet
Vörcsöki Pál pincészet
Nagykanizsai csónakázó tó és kilátó
Zalakaros
Kisbalaton
Balaton

Szlovénia:
Lendvai vár
Jeruzalemi borvidék
Dobronak Bakonaki tó
Orchidea farm és trópusi kert
Moravske-Toplicei vízi paradicsom

Horvátország:
Tarkoscani kastély
Muraszerdahelyi sörfőzde
Plitvicei tavak

És nemutolsó sorban kb. 2,5 órára van innen az Adriai tenger