Gyermekek fejlesztésében nagyon fontos a szeretet és az odafigyelés, valamint a megértés és a közös hang.A gyerekek megérzik, hogy ki foglalkozik velük szívesen a jó környezetben könnyebben és gyorsabban fejlődnek.

Célunk, hogy minden mélyszegénységben élőgyermek életébe is legyen egypár boldog óra. Néhány örömteli pillanat megváltoztathatja a gyerekek jövőjét. Egy táborban kapott szép élmény vagy egy karácsonyi kívánság teljesítése boldogsággal tölti el a kis szívüket. Ezek a szép emlékek adhatnak erőt ahhoz, hogy majd felnövekedve akarjanak változtatni az életükön.

Fejlesztő programjainkat azonban nem csak szegénységben élő gyerekeknek ajánljuk hanem mindenkinek aki megakarja élni az alkotás örömét.

Kézműves játszóházunkban újra- hasznosított anyagokból készülnek az alkotások, használati tárgyaikat, ajándékok vagy játékok. A gyerekek kézügyességének fejlesztésén túl, javul a szépérzékük, kreativitásuk, finommotorikus mozgásuk.

Miket lehet nálunk csinálni?

Nagymamának üdvözlő kártyát. Kis barátnak ajándékot.

Otthoni játszáshoz babaszobát és benne lakó babát, dobozgarázst, madárházat...és még sok minden mást.

Technikák: rajzolunk, tépünk, vágunk, ragasztunk, fonunk.

Nagyobb gyerekek megtanulnak, varrni, horgolni, szegelni, fűrészelni.

Ovisnak, iskolásnak egyaránt van lehetősége, gyöngyöt fűzni, gyurmázni, nyáron agyagozni.

Mikor van foglalkozás és mit csinálunk?  Kedden és csütörtökön 16-18 óráig a 6-10 éves korig. A háztartásban feleslegessé vált dolgokból alkotunk valami szépet. Rajzolunk, festünk, gyurmázunk,ragasztunk, formázunk.  Néha sütit sütünk.

A beszéd készségük javítása és a lámpaláz kezelése érdekébe kis videó filmeket készítünk, amit közösen megnézünk. A felvételek: riportert és riport alanyt játszunk, bábozunk, vetítünk, játszunk.

Hétfőn és szerdán jönnek a nagyok 11-18 éves korig. délután 16-18-ig ők is hasonlót csinálnak mint a kicsik, csak másképpen. Komolyabb dekorációkat, ékszereket, ajándékokat készítenek,