Megsüllyedt válaszfal repedése
Padlószerkezet és belső válaszfalak süllyedése!!

Mit tegyünk? Bontsuk le a válaszfalakat, szedjük fel az egész padlót, vezetékekkel, szerelvényekkel? Hordjunk ki egy csomó fellazult földet az udvarra, készítsünk új, mélyebb válaszfal alapokat, hordjunk be egy csomó sódert, döngöljük meg, készítsünk egy vasalt, erős, önhordó új padlószerkezetet, majd építsük vissza a válaszfalakat, készítsük el újra a vezetékeket, s a végén desszertnek burkolás , festés?


Igen sajnos eddig nem nagyon volt más választás. Ez egy hatalmas felfordulás, nagy munka és igen magas költség!


De mitől is keletkeznek ilyen süllyedések, repedések?


Több oka is van, de tulajdonképpen mindegy, mert rendbe kell hozni, senki nem tud ilyen állapotú lakásban élni. Többen mesélték, hogy még aludni sem tudtak, mert éjszaka hatalmas csattanásokat hallottak, ahogy a repedések keletkeztek vagy növekedtek. Igen ez ijesztő lehet, főleg ha még gyerekek is vannak a szobában.

A két leggyakoribb ok: a csőtörés és a vastag feltöltésre készített padlószerkezet.

További lehetséges okok a nem megfelelő mélységű és méretű válaszfal alap, gyenge minőség, csekély méretek vagy ezek is a feltöltésbe kerültek esetleg.

Feltöltött talajra semmit, még egy járdát sem szabad építeni, nem hogy épületszerkezetek alapját!!

Feltöltött területre épített épületszerkezetek minden esetben megsüllyednek, csak idő kérdése!


A feltöltött talajt gyakorlatilag lehetetlen feladat tökéletesen tömöríteni a családi házas építkezések szokásos gépparkjával.

Gyakran előfordul, hogy 10-15 évig semmi baja nincs a padlónak és az elmúlt néhány évben még is megsüllyedt.
Ez a jelenség szintén a feltöltött (a terepszintből erősen kiemelt) padlóknál tapasztalható, a periódikusan ismétlődő szélsőségesen száraz és nagyon csapadékos időszakok miatti talajzsugorodás és duzzadás miatt.Padlófűrás a mikrocölöp részére.


Milyen megoldással lehetne ezt a rengeteg munkát és felfordulást elkerülni?


A válasz egy új technológia: a VERT MIKROCÖLÖPÖZÉS!!


Ha a részleteket illetően és a technológiával kapcsolatban kérdései vannak, akkor vagy hívjon fel a a megadott elérhetőségen vagy pár nap múlva szíveskedjen a honlapomat ismét felkeresni, addigra feltöltöm az ismertetőt.