Egy betegség folytán találkoztam ezzel a módszerrel 2002-ben... én magam 4 féle az alábbi módszerekkel ismerkedtem meg és állami vizsgát is tettem belőle.... ez volt az első alternatív módszer amely pozitív változása egy új világot nyitott meg bennem.


Azóta nagyot változott a világ, felgyorsult az idő és az energiák is magasabb szinten rezegnek.... lehetőségünk van az azonnal karma oldására is, ami talán már nincs is :)


Pár éve már nem használom ezt a módszert, mert túl lassúnak találom azoknak akik azonnal változást szeretnének, ezért a spirituális gyógyítással 1-2 alkalommal hathatósabb eredményeket érünk el a klienssel - én ezt ajánlom.


Mi is a kineziológia?

Alapjában véve mozgás - tudomány a magyar megfelelője.
Az orvosi egyetemen e szerint tanulják a hallgatók, illetve a gyógytornászok is az izmok eredését és tapadását melyik izmot, izomcsoporot szükséges mozgatni a testtartás egyensúlyának visszaállítására...

Azonban ez az alternatív gyógymodként számontartott új tudományág sokféle gyógyítási technikát gyűjtött össze, egyik alappillére a kínai orvostudomány, meridiánok, energiaáromlások stb. Itt szeretném megjegyezni, hogy anno a kinai császár orvosát akkor végezték ki, ha a császár beteglett... ugyanis prevenció volt a feladata, és a betegség fellépésével nem végezte megfelelően a munkáját.
Talán ide kelle eljutni az egészségügynek is!
Magát az izokat leginkább tesztelésre használja.
Amikor megijedünk, vagy rossz hírt közölnek azt mondják: ülj, le mert olyat mondok, hogy... kimegy a lábad alól a talaj, vagy:
ijedségkor elejtjük a kezünkben tartott tárgyat. Nos, ilyenkor elenged az izom. Azonban az öröm, figyelem izomfeszüléssel jár, már maga a nevetés is :)) Nem tudunk laza szájjal mosolyogni. Ebben az esetben az izom megtart azaz feszes.
Ezekért a tudatalatti a felelős, hiába erőlködünk a tudatos elménkkél, hatástalan ebben az esetben.
A kineziológus kérdéseket tesz fel és "igen" és "nem" azaz elgyengülő és megtartó válaszok alapján kap a tudatalattiból válaszokat.

Az életünkben végbemenő változásokat a testünk és a lelkünk egyaránt emlékezetébe véste. A negatív emlékképeket a testünk begyűjtve bizony energiablokkok későbbiekben betegség formájában adja tudtunkra. A fejben tárol azaz a lélekben tárolt negatív képek pedig úgynevezett hitrendszeri blokk formájában az életminőségünkön mutatkozik meg. Így ez a tudomány egyszerre dolgozik a testi és a lelki megoldáson!

A problémák gyökerét, okát mindig a múltban keressük. Akár magzati vagy a születés körül, vagy lehet a gyermekkorban stb. Ezeket a téves hitrendszereket oldjuk fel különböző vizualizációs és testi energetizáló oldással.

B a l a n s z

a munka célja, a kliens "balansz"-ba hozása, azaz egyensúlyban legyen fizikai, leleki, szellemi szinten, a hitrendszeri bolokkok feloldása a múltban és a jelenben egyaránt.

Mi a hitrendszeri blokk?
Különböző ízlésvilággal rendelkezünk. Színek, formák illatok vesznek körül, de mindegyik másképpen hat ránk.
Pl. ha valaki szereti a kelkáposzta főzeléket, el sem tudja képzelni, hogy nem lehet megenni, és aki nem kedveli el sem képzeli, hogy lehet lenyelni :)
kinek van igaza?
A kelkáposzta főzelék nem tehet semmiről, olyan amilyen. Mi teszünk hozzá érzelmeket. Nos, amit elutasítunk, nem tetszik, nem szeretjük ott hitrendszeri blokk van, azaz negatív emléket kapcsol az agyunk a formához, stb.

Amikor az életünkben valamilyen betegség, akár lelki testi szintű nehézség, vagy párkapcsolati, egzisztenciális stb. problémánk van, ott valami megsérűlt a computer agyában, "vírusos" a rendszer.

Az izomteszteléssel választ kapunk olyan régmúlt akár fogantatás körüli eseményekre, melyek befolyásolják a hitrendszerünket.

A probléma felkutatása, majd az oldás következik, és a végén a pozítív célmondat azaz a megfelelő hitrendszer bevitele az agyba...

A munkafolyamat addig tart, mig az izomválasz teljes mértékben megerősíti, hogy a munkát befejezhetjük.

Előfordul, hogy ismételni szükséges a balanszozást, mig teljes mértékben megerősödve, stabilizálódik a pozitív állapot. Ennek gyakoriságát, szintén a tudatalattiból tesztelem ki, 3 hétnél hamarabb azonban nem célszerű ismételni a dolgot!

Néhány alkalom és megoldódik, balanszba kerül a test- és a lélek. Sőt, az első kezelés után jobban, megkönnyebülten érezheti magát az illető, hiszen testileg és lelkileg is elengedett blokkok egy megkönnyebbült érzéssel társul...

A kezelések között hetek, sőt hónapok is eltelnek!
Túl sűrűn pl.hetente NEM SZABAD! ezzel a módszerrel munkálkodni.
Más gyógymódokkal együtt eredményesen alkalmazható.

Ez a módszert mindenre jó, de nem mindenkinek!!!
Azoknak ajánlom, akik hajlandók önmagunk egészségéért, boldogságáért felelősséget vállalni és ezért együttműködve tevékenykedni.

Touch for Health "gyógyító érintés"

Ez a legősibb módszer, ebből fejlődött ki a többi ág.
Alapja a kínai orvostudomány.

Mint holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, a kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza, bármilyen témára vonatkozóan, amelyben jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni.
A kineziológia eszközeit Dr. George Goodheart fedezte fel az 1960-as években. Az ő koncepcióját felhasználva Dr. John Thie a 70-es években összeállította a Touch for Health (Gyógyító Érintés) rendszerét. Azóta kineziológusok ezrei használják a módszer különböző, speciális ágait szerte a világon. Minden bármire való képtelenséget dyslexiának tart, melyek okai a múltban keresendők, amikor egy traumatikus élmények hatására érzelmi „vakfoltot” hoztunk létre. Korregresszió során oldja az érzelmi stresszt, ezzel megoldja a jelenbeli problémát.
A One Brain kidolgozói: Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway. A módszer egyik legfontosabb alapmódszere a viselkedési barométer, melynek segítségével egyszerre három szinten, tudatos-tudatalatti-testi szinten megállapítható a tesztelt személy érzelmi állapota a jelenben és a múltban egyaránt.

A One Brain korregresszióval dolgozik (hipnózis és relaxáció alkalmazása nélkül), mellyel képes felderíteni a jelenbeli problémával összefüggő múltbéli, elsősorban érzelmi jellegű stresszhelyzeteket. Az életünkben átélt fájdalmas élmények, lelki félelemek és szorongások a szervezetben rendszerint energiablokkokat okoznak, melyeket szintén old a korrekciós eszköztár megfelelő eleme. A módszer lényege, hogy korregresszió során oldódik az érzelmi stressz, és így megszűnik a jelenbeli probléma is. További korrekciós lehetőségekkel is kiegészíthető: speciális mozgás-elemekkel, vizualizációs technikákkal, színterápiával, eszencia-terápiákkal stb.One Brain "egy agy"
Minden bármire való képtelenséget dyslexiának tart, melyek okai a múltban keresendők, amikor egy traumatikus élmények hatására érzelmi „vakfoltot” hoztunk létre. Korregresszió során oldja az érzelmi stresszt, ezzel megoldja a jelenbeli problémát.
A One Brain kidolgozói: Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway. A módszer egyik legfontosabb alapmódszere a viselkedési barométer, melynek segítségével egyszerre három szinten, tudatos-tudatalatti-testi szinten megállapítható a tesztelt személy érzelmi állapota a jelenben és a múltban egyaránt.

A One Brain korregresszióval dolgozik (hipnózis és relaxáció alkalmazása nélkül), mellyel képes felderíteni a jelenbeli problémával összefüggő múltbéli, elsősorban érzelmi jellegű stresszhelyzeteket. Az életünkben átélt fájdalmas élmények, lelki félelemek és szorongások a szervezetben rendszerint energiablokkokat okoznak, melyeket szintén old a korrekciós eszköztár megfelelő eleme. A módszer lényege, hogy korregresszió során oldódik az érzelmi stressz, és így megszűnik a jelenbeli probléma is. További korrekciós lehetőségekkel is kiegészíthető: speciális mozgás-elemekkel, vizualizációs technikákkal, színterápiával, eszencia-terápiákkal stb.

Amerikai pszichológus házaspár fejlesztette tovább, sok vizualizációs technikával érzelmi oldásokkal dolgozik.
12 részes tanfolyamán az arcelemzéstől kezdve sok izgalmas technikával tudással gazdagítja a résztvevőket.
Edu-Kineziológia /Brain Gym/ "agytorna"
Sok energetizáló technikával, és tornagyakorlatokkal segíti a két agyfélteke harmónikus kapcsolatát.
A tanuláshoz mindkét agyra szükség van. Az egyik elemző, mint egy tájékozódási futó, a másik pedig egy gyorsan beemelő, mintha a teremben futnánk körbe körbe.
Sokat segít gyerekeknek a tanulási nehézségek feloldásában!
4. Edukineziológia (Edu-K):
Dr. Paul Dennison pedagógus évtizedek során gyermekek tanulási nehézségeivel és képességeik fejlesztésével, majd Dorman és Delcado iskolapszichológusokkal együttműködve továbbfejlesztette a módszerét.
Az Edu-K az ún. keresztirányú mozgásgyakorlatok terápiás használatával elősegíti a test és az agy, a jobb és a bal agyféltekék, továbbá az agy egyéb dimenzióinak összehangolását, a látás és a hallás energetikai kiegyensúlyozását, az agyféltekék és mozgás integrációjának fejlesztését. A gyakorlatok otthon is végezhetők, legfőbb céljuk a mozgásintegráció segítése a két agyfélteke között, mellyel jelentősen növelhető a tanulási hatékonyság, eredményesség és csökkenthető, a legtöbb esetben pedig meg is szüntethető a tanulási zavar, nehézség.
A különböző kineziológiai ágak közös jellemzői:
-az izomzatot tesztelik
-az energetikai egyensúly helyreállítása a céljuk
-megköveteli az agyi féltekék integrált működését
-céljuk az elszenvedett stressz és hatásainak oldása
-nem diagnosztizálnak (kivéve az alkalmazott kineziológiát)
-pszichoimmunológiai hatásokat védenek kiStress Release


/függőségek, szenvedélybetegségek oldására/
Felkutatja a lelki okot, emlékképet... Leginkább a fejre ható pozitív megerősítésekkel segíti a szemléletmódváltozást.
Főleg a fejen lévő meridián pontok érintésével oldja fel a blokkokat, de kopogtató módszereket is használ a meridián rendszerekben.
Harmoneten megjelent cikkem...

Egyre több helyen hallani, olvasni a kineziológiáról. Sok kliensem már tudással érkezik hozzám. Szívmelengető érzés: az Internet világa adta lehetőség- kinyílik tér és idő, tudás, tájékozódás, így felkészülten foglalnak helyet a fotelban.
Aki eddig még nem keresett, vagy olvasott ezzel a témával kapcsolatban, engedtessék meg, hogy egy kineziológus mondja el, mi is ez a fogalom.

Honnan ered a kineziológia?
Amerikai módszer, az 1960-as évekre nyúlik vissza, ahol egy csontkovács munka közben fedezte fel az izom ellazulás és erősödést, miközben a vendégei élményeiket mesélték. Erre felfigyelve kutakodott, tapasztalatokat gyűjtött és összerakta a folyamatosan fejlődő tudományt, melynek az alapja a Kínai orvostudomány, mely holisztikus szemléletével, alapos megfigyeléseivel méltón egyre népszerűbb. Itt a betegség lelki okait kutatja fel, keresi az okokat.

Mi az a balansz a kineziológiában?
Ezt tesszük a kineziológiai balansz alkalmával. Az izom megerősödése, azaz amikor feszes az izom, akkor minden idegszálunkkal figyelünk az adott előadásra, filmre, szórakoztató dolgokra. Azonban az elgyengült izmot, leginkább amikor megijesztenek bennünket, mondják is: "legjobb, ha leülsz, mert olyat mondok, kimegy a lábad alól a talaj", vagy: elejtjük a kezünkben lévő tárgyat, ha megijedünk.... nem akarjuk, nem tudatos mégis elgyengül az izom. Nos, ezt használják "tesztelésre" a kineziológusok.

Miért kell a karokat lengetni?
A kliens kicsit előre tartja a kezét és pozitív dolgokra gondol, az izom azaz a kéz keményen megtart, majd ha negatív dologra gondol, az izmot azaz a kezet könnyedén le lehet nyomni, még akkor is, ha ellenáll és szándékosan meg akarja tartani. Ez kellemes mosolygást és megnyugvást ad a pacienseimnek amikor megmutatom és bizony még az erős férfikart is le lehet nyomni akár egy "nem" szó kijelentésével. A tudatos elme ugyan meg akarja tartani a kezet /más testrészeken is lehet tesztelni/ de a tudatalatti vagy tudattalan elenged. Tehát mi megbízhatóan a tudatalattival dolgozunk, mert a tudatos elmét könnyű becsapni, félrevezetni...
A "gyökér okot" vagy a "legjobb megértés okát" keressük amikor valamilyen céllal dolgozni kezdünk. Hol sérül, milyen emlékképet raktároz az agy, amellyel úgymond: "hitrendszeri blokkot" váltott ki.

Hogyha fut egy hibás program ...
Ez megfigyelhető pl. kapcsolatoknál amikor újra és újra hasonló szituációkban találjuk magunkat. Nem azt akarjuk, mást gondolunk és mégis a kapcsolat pályája, kimenetele ugyanaz vagy hasonló. Olyan az agyunk, mint egy számítógépes program. Van benne egy hibás program amely fut és mintha nem tudnánk kilépni, más parancsot adni. Nos, ezt keressük meg az izomteszteléssel, akár magzati korba visszakérdezve előhívjuk az emlékeket, újraértelmezzük, megértjük és elengedve /erre különböző technikák vannak/ beteszünk egy új pozitív programot az agyba, amely mostantól számunkra megfelelő irányba vezeti az életünket.
Bizony leírva könnyűnek tűnik és a gyakorlatban sem nehezebb talán ezért is egyre népszerűbb ez az alternatív gyógymód.

A fejben dolgozva megtámogatjuk a pozitív folyamatot a test energia -meridián pontjainak- visszaállításával mégpedig akupresszúrás pontok nyomásával. Ezt az orvosok tűvel végzik, mi kineziológusok ujjheggyel érintve, két pontot összefogva az egyszerre lüktetésig, ugyanis a felborult meridián a testben felváltva, vagy össze-vissza lüktet. Itt addig szükséges összefogni a két pontot míg az egyszerre egy ritmusban dolgozik.

Így dolgozik a kineziológus:
- Először beszélgetünk, ismerkedünk egymással. Kibeszéljük a problémát, mely lehet az élet minden területéről, fizikai, lelki, egzisztenciális bármi ami hozzánk kapcsolódik.
- Felállítunk egy pozitív új célmondatot, mint ahogy a sportolónak is az a célja, hogy a versenyen győztes legyen és erre edz, mi is megfogalmazunk egy célt amit el szeretnénk érni.
- Nyomozati szakasz, amikor az izomteszteléssel feltett kérdésekre "igen" és "nem" választ kapunk: hol milyen körülmények vonzata, amely nem engedi be a célmondatot az életünkbe, mi a hitrendszeri blokk /programhiba/, mely miatt nem tudjuk megvalósítani a vágyunkat.
- Majd a munka kezdődik, azaz az oldás amikor is megismerjük, feldolgozzuk a problémát kiváltó okot és az emléket helyretesszük.
-Visszaellenőrzés, hogy integrálta-e magába, szükséges-e még a megerősítés ill. házi feladat, a későbbiekben szükség van e még támogatásra.

Általában a kliensek megkönnyebbüléssel távoznak és hetek, max. 2-3
hónapon belül /ekkor valószínűség szerint az energiaátrendeződés a "program" is pozitív irányba változik.

A kineziológus javaslata a test energiáinak rendbetételére karácsonyra:
Ilyenkor a finom falatok, csábító illatok és a vendégjárás eredményeként bizony túl esszük magunkat. A gyomor meridián egyensúlyba rakható a homlokdudort fogva, jobb oldalit a jobb kézzel, a bal oldalit pedig a bal kézzel érintve, kb. fél percig mély levegőcserével a kezünkkel érintve visszaállíthatjuk egyensúlyát és nem lesz annyira telítettség érzésünk..szeretnél hírlevelünkre feliratkozni? Ügyelj a pontos kitöltésre! :)

Vezetéknév:

Keresztnév:

E-mail cím:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot