OLVASÓK ÍRTÁK
LUFI ÉS A TÖBBIEK

Az olvasó...

"kedves Balázs Ágnes én olvastam a Lufi és Szamócát nagyon nagyon tetszik engem is Krisztinek hívnak és azok is jó részek a Krisztikés meg a fogság a Kukucska ikrekkel és a többi nekünk erről olvasónaplót kell készítenünk mindent kell csinálni életrajzot kell írni rajzolni kell 5 mondatos fogalmazást meg rajzot és még rengeteg mindent nekem az e-mail címedet a Ipacs Rebeka mondta el vele már leveleztél mind1.Én nekem írtóan tetszik a könyved most Lufi és a boszorkányfarsangot fogom ki olvasni

nagyon örülök h ez a könyv a kezembe került köszönöm hogy meghalgattál szeretettel:krisztina"

------------------------------------------------------------------------------------------

"Szia egy 10 éves lány vagyok. A lufi és Szamóca a kötelező olvasmányunk .Kiolvastam és nagyon tetszett vicces és vidám volt. A kérdésem ,hogy kiskorodba is író akartál lenni ?Írta:Rebi (Rebeka)"

------------------------------------------------------------------------------------------

"Kedves Balázs Ágnes!
H.Anikó vagyok 13 éves és olvastam az összes Lufi könyvet, kivéve az utolsót, abba most kezdtem bele. Karácsonyra kértem. Az iskolában plakátot kellett készítenünk valakiről és a foglalkozásáról, és én Önt választottam.
Szeretnék én is író lenni, mit Ön. Köszönöm hogy elolvasta a levelemet. :)Üdvözlettel: H. Anikó"

------------------------------------------------------------------------------------------

"Tisztelt Író Nő!
Kedves Balázs Ágnes!
Szerencsére az idei Manó Tanoda irodalmi feladatlap olvasmányának, az Ön egyik gyöngyszemét (Lufi és a zűrös vakáció) lehetett választani. A kislányom, én is, és minden bizonnyal sok-sok gyermek, és szülő nagy örömmel olvasta a könyvet. Alig várjuk, hogy a sorozat összes részével kibővítsük házi könyvtárunkat! Nem szeretnék dicsekedni, azaz mégis. :) Kislányom a szavalóversenyen a "A meglepetés" fejezetből készült egy részlettel, és 1. helyezett lett, a tanár néniket jól megnevettetve. Még az évzárón is elszavalhatja, remélhetőleg nem úgy, mint Mészáros Emőke.
S. Viktória"

-----------------------------------------------------------------------------------------

"Kedves Balázs Ágnes!

Engedje meg, kérem, hogy Kedves-t írjak, és ne legyek hivatalos a Tisztelt-el. Hogyan is írhatnék ennyire messziről Önnek, mikor családtagnak számít nálunk? :-) Minden este megfordul otthonunkban Lufin, Szamócán, és valamennyi kedves karakteren keresztül.

Panni lányom 8 éves, és bár tudom, hogy mennyire fontos a gyerekek önálló olvasása, mégsem tudunk lemondani az esti mese-felolvasásokról sem. Ilyenkor magam sem tudom eldönteni, hogy ő, vagy én várom jobban az újabb fejezetet. Elalvás előtt igazi csemegének számít, amikor frissen mosakodva, pizsamába bújva, Panni csillogó szemmel, várakozón rám néz, és én belekezdhetek az újabb gyomrot rezegtető, vicces kalandba. Persze, ahány szereplő annyi hangszín, és annyi beszédstílus. Ez is része a szórakozásnak. És az a sok rejtett tanulság, amit magam és 8 éves lányom egyaránt megfogalmazhat szinte valamennyi fejezet után. A kor-, a gyermeki lélek rajza kitűnő, a humor könnyfakasztó!
Hogy lehetséges az, hogy a Lufi könyvekből eddig még nem született ifjúsági film? A történetek fantasztikusan képgazdagok, jól megjeleníthetők. Minden apró jelenet megelevenedik az olvasó szeme előtt.
A mai sivár, időnként ijesztő gyermekfilm-kínálat mellett, oázisként hatna egy-egy Lufi film. Visszahozná a valódi gyerektémákat, melyek valóban a gyermeki léleknek, lélekről szólnak. A gyerekek manapság néha ijesztően kis felnőtté válnak, mert zúdul rájuk a rengeteg információ. Válogatás nélkül. És rombol. Miért ne maradhatnának a 8 évesek nyolc évesek, és a 12 évesek tizenkét évesek? Miért kell évekkel előre rohanni?
Egy szó mint száz: jöjjenek a Lufi filmek!
Köszönet minden egyes leírt Lufi oldalért, amivel itt, Brüsszelben élve is Magyarországon érezhetjük magunkat. Panni lányom francia nyelv iránti ellenszenve is sokat javult, hála Pierre-nek.:-)
Sajnos, ma este elfogytak az oldalak, Az elcserélt születésnap-ot befejeztük.
Mi lesz velünk holnap? Mikor várható a folytatás?

Őszinte tisztelettel, minden jót kívánok:
H. Krisztina"

----------------------------------------------------------------------------------------
"Tisztelt Ági néni!
Szeretném,ha tovább írná a Lufi sorozatot!
Szerintem filmben is remek lenne!!!
Lufi létező személy?
Üdvözlettel: T. Ada 5.a"

------------------------------------------------------------------------------------------
"Kedves Ági néni!

Sz. Eszter vagyok Tiszafüredről, 12 éves. Olvastam az összes Lufi könyvet és nagyon tetszettek. 2 perce olvastam ki a Feladó: Fekete Szivárványt ez a könyv is nagyon szép volt. Nagyon várom a következő könyve megjelenését."

------------------------------------------------------------------------------------------

Jó napot!Nagyon szeretem a lufi sorozatot! Tetszik írni még többet és ha igen a következő miről fog szólni? További jó napot!

-----------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Balázs Ágnes!

A nevem Cs. Klára Anna. 9 éves vagyok és a negyedik osztályba járok. Nagyon szeretem a Lufi sorozatot, és meg szeretném kérdezni , hogy fog-e még Lufi könyvet írni. (REMÉLEM , IGEN!!!!!!)
Ha van egy kis ideje , legyen szíves válaszolni! Köszönöm: Klári

Tisztelt Balázs Ágnes!"

-----------------------------------------------------------------------------------------

"Örömteli nyaram egyik legboldogabb élményét osztom meg Önnel, azzal a nem is titkolt szándékkal, hogy talán Önnek is okoz néhány szívderítő pillanatot.
8 éves Lili lányom számtalan nekem nagyon tetsző tevékenysége közül eleddig hiányzott az olvasás.
Amikor 2 éves korában már ismerte a betűket, s amikor az iskolában a társai egyöntetűen neki juttatták az "1.A legszebben olvasó gyerekének" járó címet, szinte biztos voltam benne, hogy a tavalyi nyara is már a betűfalás jegyében telik majd.
(Még most is számban a saját 30 év előtti rátalálás- élményem íze, meg annak az öröme, amikor születése után a gondosan elrakott pöttyös meg csíkos könyveimet pakoltam fel az Ő polcára...)
Na, ehhez képest, elolvasott ugyan néhány könyvet, s másodikos korában szert tett a legkifejezőbben olvasó titulusra is,de az általam oly nagyon vágyott ráharapás még mindig váratott magára.
Igyekeztem pedig találékonynak mutatkozni, elolvastam neki egyes könyvek első fejezetét, s akkor felpiszkálva befejezte; barátnőktől kértünk kölcsön olvasnivalót, együtt mentünk könyvtárba, könyvesboltba válogatni,s folytathatnám a sort. Szülői arzenálom teljesen kimerült, amíg csak eszembe nem jutott, hogy egyszer nagyon felkeltette az érdeklődését egy nagypapája számára dedikált Mándy kötet.
Ki is mentünk hát -mint minden évben, csak mostanában kisebbek hazafelé a csomagjaink, mint valamikor...- a Vörösmarty térre, s "beszereztük" az összes Lufis könyvet, dedikálással ellátva.
Azóta mindet elolvasta, végre harsan a foga alatt a jófajta olvasnivaló.
Hát nem ez az, amiért érdemes írnia?! Várjuk a folytatást!

Sok szeretettel üdvözlöm, anyatársi minőségében is!
Sz. Éva

P.S.:Az imént közöltem vele, hogy kinek, s mit írok. "De költőien írd, mama!" Ez épp nem volt célom, de a célnak tán így is megfelel..."