Mesék örökmozgóknak sorozat
A SZÁGULDÓ HÓEMBER ÉS MÁS TÖRTÉNETEK

Örökmozgó, mesehallgatásra és játékra fel! A mulatságos történetek alatt ugrálhatsz, tapsolhatsz, szaladgálhatsz, sőt, még kiabálhatsz is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak. Keltsd életre a kíváncsi hópehely, a mohó kishörcsög vagy a száguldó hóember történetét!

A sorozatban megjelent:
A beszélő kiskutya és más történetek
A pösze nyuszi és más történetek


MESÉK ÖRÖKMOZGÓKNAK
VIDEÓ AJÁNLÓ


Nézd meg a sorozat első kötetének videós ajánlóját!
Kattints a képre, vagy a szövegre!

A Mesék örökmozgóknak -sorozat meséi azoknak az óvodás-, illetve kisiskoláskorú gyermekeknek szólnak, akik nehezen tudnak megülni egy helyben. Bár szívesen hallgatnak mesét, izegnek-mozognak, közbekiabálnak, fel-felugranak a helyükről. A szigorú fegyelmezés helyett játékos módon leköthető a gyermek figyelme, ha konkrét feladatokat kap mesehallgatás közben. A kiemelt szavak elhangzása után a kisgyermek egy előre megadott mozgássort, instrukciót hajt végre; leguggol, elfut egy kijelölt bútorig, tapsol, ugrál, kiabál. A játékos mesehallgatás nem csupán a felesleges energiák levezetésében segíti az örökmozgókat, hanem megtanítja őket arra is, miként tudnak jobban összpontosítani egy adott feladatra.

A meseolvasás szórakoztató közös élményt jelent a szülőnek és a gyermeknek egyaránt, a testvérek felváltva, akár egymással versenyezve is eleget tehetnek a játékos utasításoknak. Az instrukciókat a szülő a kisgyermek igényei szerint szabadon alakíthatja, s a történeteket akár esti meseként, akár egy hétvégi kirándulás alkalmával a szabadban is felolvashatja. Használhatják óvodákban a fejlesztő foglalkozásokon, s az általános iskola alsó tagozatán egy-egy mese felolvasásával a pedagógus megmozgathatja, koncentrációra ösztönözheti a gyerekeket.

A sorozat első kötete:
A beszélő kiskutya és más történetek.

Előkészületben:
A pösze nyuszi és más történetek
A kíváncsi hópehely és más történetek
Az ügyetlen bohóc és más történetek


Mesék örökmozgóknak sorozat
A PÖSZE NYUSZI ÉS MÁS TÖRTÉNETEKMesék örökmozgóknak sorozat
A BESZÉLŐ KISKUTYA ÉS MÁS TÖRTÉNETEK

Hányszor hallottad már, hogy ne ugrándozz mesehallgatás közben, ne kiabálj, ne dobolj, ne trappolj, hanem ülj le szépen, és fi gyelj csöndben? Ha nehezedre esik egy helyben maradnod, ha te is örökmozgó vagy, akkor ezek a mesék éppen neked szólnak! A mulatságos történetek alatt ugrálhatsz, tapsolhatsz, szaladgálhatsz, sőt még kiabálhatsz is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak.

Örökmozgó, mesehallgatásra és játékra fel! Keltsd életre a beszélő kiskutya, a zöld róka vagy a náthás kiskacsa történetét!
Izgő-mozgó óvodásoknak és kisiskolás gyereknek ajánljuk!

****

A Mesék örökmozgóknak különleges koncepciója utat talál a sokszor túlterhelt, hiperaktív vagy figyelemzavaros gyerekekhez, hiszen a felolvasásra szánt, rövid, humoros mesék egy-egy kiemelt kifejezéséhez egyszerű mozgásgyakorlatok társulnak. A beszélő kiskutya című első mesében például a „vau” elhangzásakor a gyerekeknek fel kell pattanniuk a székükről, meg kell pördülniük egyszer, majd visszaülhetnek a helyükre. Amikor pedig a „virsli” szót olvassák fel nekik, akkor egy előre meghatározott bútorig kell fél lábon elugrálniuk, majd vissza a helyükig. A felolvasás során a szülőknek természetesen ügyelniük kell arra, hogy a gyerekek a kiválasztott „varázsszavak” elhangzásakor el tudják végezni a gyakorlatokat, és csak utána szabad folytatniuk a mesét.

A kötet további négy meséjében megismerkedhetünk a zöld róka, a villamos és a postás mulatságos történetével; a lusta macskával, aki beköltözik a kutya komához, de különböző kifogásokkal igyekszik még a munka látszatát is elkerülni; a rakoncátlan kiskacsáról, aki addig játszik a nádasban béka barátjával, míg megfázik, és szünet nélkül hapcizik; végül a nyuszi, a béka és a veréb versenyeznek a kerek erdő szélén, hogy eldöntsék, melyikük a leggyorsabb.

A bájos, egyszerű nyelvezettel megírt meséket biztosan minden izgő-mozgó óvodás és kisiskolás gyerek szívébe zárja majd. A kötetet Horváth Ildi illusztrálja.

Előkészületben: A pösze nyuszi és más történetek