MEGHALLGATÁS
Ősbemutató a Pinceszínházban


2019. március 8-án volt Balázs Ágnes: MEGHALLGATÁS című művének bemutatója a budapesti Pinceszínházban.
A történet egy színészházaspár története. A két főszerepet egy színészházaspár alakítja, Murányi Tünde és Kálid Artúr.

A Meghallgatás története Bogár Elláról, az ünnepelt színésznőről és Láng Leonárdról, a tehetséges, ám sikertelen színművészről szól. Együtt kezdték a pályát, huszonöt évig voltak házasok, a szakmai válsággal küzdő férfi egy kezdő színésznő miatt azonban elköltözött otthonról, magára hagyva az ötvenéves asszonyt. Egy évvel ezután egy szereplőválogatáson találkoznak újra, és amíg várakoznak, felszínre kerül negyedszázadnyi sérelem és öröm, gyilkos indulatok csapnak össze.
A párkapcsolati drámának induló színdarab fokozatosan alakul pszicho-krimivé, a nézők együtt nyomoznak Láng Leonárddal, és vele együtt rakják össze a darab szürreális valóságát. Az előadás végén mindenki felteheti a kérdést: ki felel mindazért, ami velünk történik az életünkben, milyen döntések vezethetnek az emberi kapcsolatok válságba jutásáért, és vajon mennyire vagyunk felelősek mi magunk a döntéseinkért. A humort sem nélkülöző színdarab őszinte szembenézésre késztet önmagunkkal...

Mindvégig szórakoztató, szenvedélyes történetet látnak a nézők, két olyan karakter küzdelmét, akik közül bármelyikkel képesek lehetünk az azonosulásra. A mindent elsöprő szerelem mellett megalkuvásaink, kicsinyes kompromisszumaink, gyávaságaink, hazugságaink és félelmeink is ott feszülnek a színdarab dialógjaiban, az elharapott szavakban, félbemaradt gesztusokban és kimondatlan gondolatokban.
Továbbgondolásra ad alkalmat a színdarab. Arra, hogy a nézők hazatérve, a színházi élmény hatására képesek legyenek kérdéseket feltenni önmaguknak és környezetüknek, és képesek legyenek az érvényes válaszok befogadására, a saját és társaik, barátaik, családtagjaik meghallgatására...Szereplők:
Nő – Murányi Tünde
Férfi – Kálid Artúr

Látvány: Herman Anett és Pajor Patrícia
Rendező: Gáspár András


Ősbemutató: 2019-03-08
Pinceszínház, Budapest


Videóért kattints a szövegre, vagy a képre!