Dörnyei Katalin: Istentudás útján - A szenvedés feloldása

Cím: Istentudás útján – a szenvedés feloldása
Szerző: Dörnyei Katalin
Kategóriák: ezotéria, vallásfilozófia, etika
Kiadó: Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány
Elérhetősége: www.alapvetoemberiertekekert.hu
Kiadás éve: 2021
ISBN: 978-615-01-2452-0
A könyv műszaki adatai: mérete: 18 x 12 cm, 440 oldal, puhatáblás, ragasztókötött
Ára: 2500 Ft
Megrendelhető: aeekonyvrendeles@gmail.com email címen

Ajánló:

Kedves Olvasó!

A valódi természetünk a Boldogság, az Öröm. Miért van akkor mégis annyi szenvedés az életünkben?
Egyéni teremtésünk által mi magunk hoztuk létre a szenvedést a világban, nem Isten. Amennyire képesek vagyunk visszatérni istentudatunkhoz, ami maga a Jóság, és a Szeretet, olyan mértékben fog eltűnni a szenvedés a Földről.
Ez a könyv főként a szenvedés okairól, és feloldásának módjairól szól kérdések és válaszok formájában, ahol a kérdező Török Tünde újságíró.

Dörnyei Katalin
A hirbalaton.hu-n megjelent cikk Dörnyei Katalin könyvéről

Fonyódi szerző írt tankönyvet az alapvető emberi értékekről

2017. június 25. 15:59 - hirbalaton.hu/f

Hogyan és miért kell az alapvető emberi értékek szerint élni a mindennapokban, függetlenül attól, ki miben hisz, hol él, vagy mi a foglalkozása – erről szól Dörnyei Katalinnak Az Istentudás alapjai című, napokban megjelent könyve, amit tananyagnak szán a fonyódi szerző.

„Hiába választunk más vezetőket, hiába hozunk más törvényeket, hiába próbáljuk megreformálni az oktatási rendszerünket, ha mi felnőttek ugyan úgy gondolkodunk mint eddig. Ha az emberiség követné az alapvető emberi értékek egységes értékrendjét, nem lennének háborúk a világban, ezért a saját jellemünk formálása mindennél fontosabb kell legyen” – írja bevezetőjében a szerző, aki korábban ifjúságvédelmi rendőrtisztként tevékenykedett, majd elindult Angliába és Indiába tanulmányozni az alapvető emberi értékek oktatását, amelyet Sathya Sai Baba indiai filozófus és tanító útmutatásai alapján a világ több mint száz országában követnek, sőt több helyen a nemzeti tananyag részévé vált.

Dörnyei Katalin a hirbalaton.hu-nak nyilatkozva elmondta, Fonyódon 2010-ben alapította meg az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítványt azzal a céllal, hogy karitatív tevékenységek mellett meghonosítsa Magyarországon is az alapvető emberi értékekről szóló oktatást. Az alapítvány vezetőjeként az elmúlt években több magyarországi településen – köztük, Fonyódon, Siófokon, Pakson, Vászolyban és Budapest több kerületében – tartott kurzusokat, előadásokat. A növekvő érdeklődésre tekintettel összefoglalta a tanítások lényegét, ami tankönyvül is szolgál a jövőbeni kurzusok számára. (A könyv – a szerző korábbi műveivel együtt – a fonyódi városi könyvtárból kölcsönözhető ki, illetve az aeekonyvrendeles@gmail.com email címen rendelhető meg. Ára: 2000 Ft.)

„A cél, hogy első lépésként minél több felnőtt megismerje, majd – miként már több országban – a magyar oktatási rendszer részévé váljon az alapvető emberi értékek szerinti életről szóló tanítás, amely vallástól független, miközben valójában minden vallás alapja” – fogalmazott a szerző.


A Wikipédia így ír Sri Sathya Sai Babáról /1926-2011/:

"Indiai guru, spirituális és humanitárius személyiség, tanító. Filozófiája a vallások és nemzetek közötti egyenlőségre, az alapvető emberi értékek (igazság, helyes cselekedetek, béke, szeretet és erőszak-mentesség) gyakorlására, az önzetlen szolgálat végzésére és az ember eredendően isteni természetére helyezi a hangsúlyt. Az általa alapított Sathya Sai Nemzetközi Szervezet (Sathya Sai International Organization) egy ötven éve működő spirituális és humanitárius szervezet. Nem tartozik egyetlen valláshoz sem, egyikük igéit sem hirdeti, ehelyett az összes vallást, hitet és nemzetiséget felöleli. A világ 126 országában jelenlevő szervezet tevékenységeinek három alappillére az önzetlen szolgálat társadalmi munka keretében, az értékközpontú alap- és felsőoktatás és a lelki tevékenységek gyakorlása."


Forrás:

http://www.hirbalaton.hu/fonyodi-szerzo-irt-tankonyvet-az-alapveto-emberi-ertekekrol/#more-7825


Dörnyei Katalin: Az Istentudás alapjai

Útmutató az Alapvető Emberi Értékek megértéséhez

Cím: Az Istentudás alapjai – Útmutató az Alapvető Emberi Értékek megértéséhez
Szerző: Dörnyei Katalin
Kategóriák: ezotéria, vallásfilozófia, etika
Kiadó: magánkiadás
Elérhetősége: www.alapvetoemberiertekekert.hu
Kiadás éve: 2017
ISBN: 978-963-12-9064-6
A könyv műszaki adatai: mérete: 18 x 12 cm, puhatáblás, ragasztókötött, pánttal.
Két kötetes: I kötet 208 oldal, II kötet 228 oldal
Ára: 2000 Ft
Megrendelhető: aeekonyvrendeles@gmail.com email címen

Ajánló:

Kedves Olvasó!

Ez a könyv mérföldkő lehet a magyar nép életében, mert megmutatja az Őseink tudásához vezető utat. Remélem, hogy egyre többen választják életük fő céljának az Istentudás megvalósítását.

Dörnyei KatalinDörnyei Katalin: Eggyé válva Istennel

A most megjelent második könyvem segítségével bepillantást nyerünk a szellemi világba, ami által könnyebben megérthetjük az őseink gondolkodását, tudását.
Olvashatunk Istenről, Jézus Krisztusról, Földanyánkról, a Mag népéről, az emberiség eredetéről, ősi kultúrákról, és a Védákról is.

Cím: Eggyé válva Istennel
Szerző: Dörnyei Katalin
Kategóriák: ezotéria, vallásfilozófia, etika
Kiadó: Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány
Elérhetősége: www.alapvetoemberiertekekert.hu
Kiadás éve: második kiadás 2021
ISBN: 978-615-01-2466-7
A könyv műszaki adatai: mérete: 18 x 12 cm, 267 oldal, puhatáblás, ragasztókötött
Ára: 1500 Ft
Megrendelhető: aeekonyvrendeles@gmail.com email címen

Ajánló:

Kedves Olvasó!

Minden ember hidat képez Ég és Föld között.
Ez a könyv segít felébreszteni a bennünk „szunnyadó” tudást, nem tesz mást, csak emlékeztet minket arra, akik vagyunk.
Ha túllátsz az elméd alkotta világon, és ha elég tiszta lelkű vagy ahhoz, hogy meghalld a szíved hangját, és van bátorságod követni azt, akkor neked szól ez a könyv.

Dörnyei Katalin


Vélemények a könyvről:

Csak néhány hete jelent meg ez a könyv, a visszajelzések szerint elmondhatom, hogy akik eddig elolvasták azokat lelkileg mélyen megérintette a tartalma. Sokan közülük hasonló „élményekről” számoltak be nekem, mint Jusztina.

Dörnyei Katalin


„Ezt a könyvet minden embernek, főként a magyaroknak el kellene olvasni. A szíveddel olvasd, ne az elméddel. Tegyél félre minden ítélkezést, dogmát, amit eddig igaznak hittél. Isten szólni fog a szívedhez, ahogyan az enyémet is többször megrendítette, és őszinte könnyek között imára késztette, magyar népünk és az egész emberiség érdekében, sőt Földanyánk érdekében.”

Mozsár JusztinaDörnyei Katalin: Eggyé válni Istennel

Ez a könyv nem vallási dogmákat tartalmaz, hanem az igazságot arról, hogy kik vagyunk mi emberek, és hogy mi a létezésünk célja. Megmutatja az utat a lelki béke és a szeretet felé, ami mindegyikünk számára könnyen elérhető. Arról is beszél, hogy mit jelent erkölcsösen élni a mai világban, és hogy hogyan élhetnénk erőszak nélkül..

Cím: Eggyé válni Istennel
Szerző: Dörnyei Katalin
Kategóriák: ezotéria, vallásfilozófia, etika
Kiadó: magánkiadás
Elérhetősége: www.alapvetoemberiertekekert.hu
Kiadás éve: második javított kiadás 2018
ISBN: 978-615-00-1197-4
A könyv műszaki adatai: mérete: 18 x 12 cm, 222 oldal, puhatáblás, ragasztókötött
Ára: 1500 Ft
Megrendelhető: aeekonyvrendeles@gmail.com email címen

Ajánló:

Kedves Olvasó!

Isten megismerése nélkül az ember nem ismerheti meg önmagát, és ez fordítva is igaz. Az emberi természet megértésén keresztül juthatunk közelebb Istenhez. Ezt a tudásunkat nevezték az őseink Istentudásnak.
Részlet a könyvből: „Isten minden élőlényben és élettelen dologban benne van. Ha egy gyermek szemével csodálkozunk rá a világra, akkor megláthatjuk mindennek a lelkét. Van a fáknak is lelke, úgy mint az állatoknak. Ez a lélek maga Isten. Isten tudata átjár minden létezőt, nincs alóla kivétel. Az ember, ha túlságosan belemélyed a fizikai világ által átélhető földi örömök élvezetébe, akkor az anyagi világ káprázata magával ragadja, és ezt a tudását elveszíti. Az Istentudását veszíti el.”
Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik keresik önmagukat, keresik Istentudásukat.

Dörnyei Katalin


Idézet a könyvből:

"A megvilágosodással együtt születik meg benned az igazi alázat. Amikor Isten egy pillanatra engedi, hogy meglásd az Ő igazi arcát, engedi, hogy belé láss. Akkor nem tudsz mást tenni, mint mély szeretetteli alázattal felnézni Rá. Aztán ebből az alázatból építheted fel a hited várát, aminek az alapja olyan szilárd, hogy ha még az egész világ ostromolja is, meg sem rezzenek a falai." (Dörnyei Katalin)


Vélemények a könyvről:

"Köszönöm, hogy olvashattam a könyvet. Sok olyan érzést, gondolatot találtam benne amiket én is átéltem és sok újat is. Nagyon értékes üzenetnek tartom. Alig várom a következőt!"

Pappné Maurer Erika


"Csodás írás!:) Imádtam! Ez egy olyan könyv, amit többször is érdemes elolvasni :)".

Kassai Réka


"Csodálatos könyv! Ajánlom minden útkeresőnek!!!!!!" Kilián Anikó


"Szívből ajánlom Kati könyvét én is! Mély mondanivalóval átitatott minden sora!"

Márkus Barbara


"Szia Kati :)

Most értem a könyved végére. A tartalma egyszerű, és nagyszerű. Teljesen érthető szerintem még a kezdő úton járónak is. Gondolataid nagy része ismerős, de voltak olyan szakaszok benne, amin mindig elgondolkodom...
Még egyszer köszönöm, elteszem mint egy értékes, tiszta forrásból származó tanítást :))"

M. Éva


"Drága Kati!

Örülök, hogy megírtad a könyvet, várom a folytatást. Annak is örülök, hogy személyesen ismerhetlek, és Lacit a férjedet is. Veletek könnyű átélni a mindenki Egy Istennel - szeretet élményét. Sok embernek ajánlom és ajánlottam is a könyvedet őszinte szívvel, és néhánynak megvettem ajándékba.

Isten Vezessen további munkádban!

Szeretettel:"

Mozsár Jusztina


Megosztás a Facebook-onMárkus Barbara: Kettős valóság Engedd a változást

Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik eljutottak életük azon pontjához, hogy feltegyék a kérdést önmaguknak: „Ki vagyok én?”. Ez az egy kérdés határozza meg lényünket. Ez hajt bennünket nap, mint nap a fejlődés és tapasztalás útján. Ez a kérdés fogalmazódik meg bennünk, amikor levegőt veszünk, vagy testünk csodálatos és összehangolt munkáját figyeljük. De ez foglalkoztat bennünket akkor is, amikor észrevesszük, hogy az anyag határain túl létezik valami más is, ami fizikai érzékeinkkel nem tapasztalható, de létezésével kapcsolatban egyre több felismerésünk születik. Számtalan jel érkezik számunkra a hétköznapok rohanásában, amely arra késztet bennünket, hogy megálljunk egy pillanatra és ráeszméljünk létezésünk eredetére, jövőjére és okára. A könyv megírása évek óta tart, hiszen saját fejlődésem is megállíthatatlanul halad a maga útján. Így az új felismerések mindig új gondolatokat szültek, melyek újabb adalékokat jelentettek az íráshoz.

Úgy érzem, most jött el az a pillanat, amikor mindezt az Olvasó elé kell tárnom. Itt az idő, hogy ebben a kaotikusnak tűnő, ideges világban, ahol napjaink teljesítmény-orientáltak, ahol nincs idő az emberi kapcsolatok ápolására, a szeretet átélésére, csak a félelmeink és szorongásaink hálójában vergődünk, megálljunk.

Ez a könyv adjon egy biztos pontot, ahol a megoldódás, feloldódás, letisztulás folyamata elkezdődhet. Őszintén remélem, hogy azok a felismerések, amelyek számomra is útmutatást adtak, és logikus megértést szültek, az Olvasó számára is térképként szolgálnak majd, hogy megértse élete egyéni küldetését és az emberiség közös feladatát.
CD:

Kettős valóság
A szeretet hangjai

Szívből ajánlom könyvem mellé ezt a cd-t. Hallgatóját a szeretet rezgéseibe emeli, az általa adott zenei élmény megnyugtat, feltölt. Jóleső hallgatni háttérzeneként, de egy relaxáció alkalmával is segíti a belső csendben való elmerülést. Ezúton köszönöm zenészkollégáimnak, hogy a hangom alá csodálatos zenei világot varázsoltak és munka közben velem együtt emelkedtek a szeretet hangjaiba.

Márkus Barbara

A cikk folytatásához kattintson a képre. (Ez a link Márkus Barbara honlapjára visz.)


Megosztás a Facebook-onBevezetés az Alapvető Emberi Értékekbe - Jegyzet

Megjelent legújabb jegyzetünk az Alapvető Emberi Értékekről, amely segíti az olvasót az önismeret ösvényén a megtisztulásban és a kozmikus tudatosságra vezető lépések előkészítésében. A jegyzet az bevezető önismereti tanfolyamunk résztvevői részére készült.Fókuszban az Alapvető Emberi Értékek

Az írás részletesen mutatja be az Alapvető Emberi Értékek Oktatási program történetét, filozófiáját és gyakorlati elemeit. A dolgozat kitér külföldi szakmai gyakorlati tapasztalatok bemutatására és külföldi egyetemek, oktatási szakemberek kutatási és vizsgálati eredményeinek bemutatására. A képre kattintva tölthető le...Keresés a honlapon
ADÓ 1 % FEAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE
2016.01.13.

Köszönjük, ha gondol ránk!
Az olvasósarok folyamatosan frissül
2021.12.10.

Az Olvasósarok oldal folyamatosan frissül. Ide kerülnek fel részletek Dörnyei Katalin könyveiből. Ezen kívül egyéb érdekességekből is ízelítőt kaphatunk.
Beszélgetések a kertben -videók
2020.09.15.

Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
Újra előadásokat tartok
2016.08.16.

2016. szeptembertől ismét különböző helyszíneken, több városban is tartok előadásokat. Érdeklődni, jelentkezni a szervezőknél a megadott elérhetőségeken lehet. Minden érdeklődőt szeretettel várok: Dörnyei Katalin.
Ingyenes oktatás
2010.09.15.

Ingyenes oktatásra jelentkezés
Riportok
2010.09.22.

A Dalai Láma tanácsokat adott az Alapítványnak
Köszönet a felajánlásért
2011.06.29.

Az Alapítvány egy házaspártól az alábbi felajánlást kapta: A magát megnevezni nem kívánó házaspár felajánlotta, hogy Alapítványunk minden nyáron a Siófokon levő családi házukat a hozzá tartozó nagy területtel együtt ingyenesen használhatja , mint oktatási- és szabadidő központot.

Az Alapítvány tagjai nevében szívből köszönjük a támogatást nekik!

Lakatosné Dörnyei Katalin
alapító
Egy nap Böjte Csaba atyával
2011.11.10.

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány néhány tagja 2011. október 26.-án Erdélyben, Csíksomlyón találkozott Böjte Csaba atyával, aki ferences rendi szerzetes.
Adományosztó, bemutatkozó rendezményünk
2011.12.10.

2011.november 16-17.-én az Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány 9 fővel látogatott el a NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonába.
Látogatás az állatvédőknél
2012.01.03.

2011. december 18-án látogatást tettünk a Siófoki Állatvédő Alapítványnál.
Karácsony az anyaotthonban
2012.01.11.

A nágocsi anyaotthon karácsonyfája alá kerültek az adományok
Megalakult az AEÉ Klub!
2012.01.11.

2012. január 05.-én megalakult az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány Fonyódi Klubja, minden hónap első és harmadik csütörtökén 17.00 órától 20.00 óráig tartunk klub foglalkozásta Fonyódi Művelődési Házban. A Klub céljai a következők: Az alapvető emberi értékek jegyében: nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység, természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, sport tevékenység, táborok szervezése gyermekeknek Az Alapítvány képzései minden esetben ingyenesek! Az Alapítvány, és annak Klub tagjai önkéntes segítő munkát végeznek pld. gyermekotthonokban, adományokat gyűjtenek, és azokat kiosztják a rászorulóknak.
Étel- és ruhaosztás Sopronban
2012.04.28.

A vasárnapi (április 22.) étel-és ruhaosztásról... Szeretnénk minden kedves Önzetlen Ismerősnek és Ismeretlennek, Barátnak, Testvéreknek köszönetet mondani a sok felajánlásért, és azért hogy ilyen szervezetten és gördülékenyen működött a program. Több száz ember volt és mindenkinek jutott meleg étel, tartós élelmiszer, tisztálkodási eszközök és minőségi ruha. A gyermekeknek játékok és sütemény. Ezúton szeretném tudatni, hogy ha a továbbiakban adományt szeretnétek adni, vagy anyagiakkal hozzájárulni a munkánkhoz, ezt hivatalosan is megtehetitek alapítványunkon keresztül: Alapvető Emberi Értékek Közhasznú Alapítvány. a részletekkel kapcsolatban az érdeklődőknek szívesen adunk további információkat. Hála és szeretet minden Önzetlen Szívnek és minden Önzetlen Léleknek!
Joshi Bharatnál jártunk
2012.05.21.

A felesége révén fonyódi kötődésű Joshi Bharat, indiai származású sorselemző és műsorvezető fogadta alapítványunk alapítóját, kíséretét, és válaszolt néhány kérdésünkre is.
Környezetvédelmi konferencia Siófokon
2012.05.25.

Alapítványunk tagjai május végén részt vettek egy környezetvédelmi kérdéseket is eszegető konferenciasorozat első rendezvényén
Adományok
2012.10.02.

Az AEÉ Közhasznú Alapítvány újra adományokat adhatott.
I. KAMASZ BOX Pályázat
2012.11.06.

Fotó – és Video klip pályázat LÉGY KREATÍV!
Nagylelkű felajánlások
2012.11.07.

Szeretettel várjuk nagylelkű felajánlásaikat és adományaikat.
Mikortól kell önkéntes munkát végezni ?
2012.11.10.

ELKÉSZÜLT AZ I. PÁLYÁZATI FOTÓ
2012.11.11.

Óvatosan válaszd meg a barátaidat, mert mindegyiket tiszta szívedből szeretned kell. Ne gyűlöljetek senkit sem. De a szívetekben csak a jó embereket őrizzétek. Fontos, hogy mindig a jó társaságra vágyjatok, ahol nem találkoztok szembe irigységgel. Még ha nehéz is megtalálni a jó barátokat, akkor is csak jó emberek társaságában tartózkodjatok. Ha nem vagytok biztosak a barátotokban, akkor inkább egyedül töltsétek el az időtöket, így nem veszíthettek semmit. Jobb, ha fel sem merül bennetek, hogy rosszak társaságba keveredjetek. Jobb, ha nem gabalyodunk bele mások ravaszságába. - Dhyana Vahini, Ch 9: “Spiritual Development”.
Magamból adni jó
2012.12.29.

Csaba testvér karácsonyi emlékei
Diákrelax
2013.04.02.

DIÁKRELAX - Bekerült a NAT-ba a relaxáció és a meditáció
Tolsztoj - Levélrészlet
2013.07.24.

Minden nevelés alapjául elsősorban azt kell megtennünk, amit iskoláinkban egészen elhanyagolnak...
Meghívó
2013.11.16.

Szeretettel várjuk aktuális és ingyenes tájékoztatóinkra és klub foglalkozásinkra Budapesten, Pereden, Fonyódon és Siófokon. A csoport foglalkozásokról további információt az alábbi telefonszámon kaphat: Lakatosné Dörnyei Katalin: 70/331-0958
Megjelent jegyzetünk!
2013.11.16.

Megjelent legújabb jegyzetünk az Alapvető Emberi Értékekről, amely segíti az olvasót az önismeret ösvényén a megtisztulásban és a kozmikus tudatosságra vezető lépések előkészítésében.
Zen történet
2014.01.05.

Légy önmagad mestere...a válaszok benned vannak.....ha nem a saját tapasztalatod alapján tanulsz, akkor a tudásod teljesen haszontalan....merülj el magadban....
Önismereti foglakozások új időpontjai
2014.01.09.

"Az oktatás vége a jellem." - Sai Baba
Jókai Anna: Pásztorok és Bölcsek
2014.01.09.

Mindenki tanuló az univerzumban: óvodától az egyetemig. Vannak bukók, vannak ismétlők. Vannak előrerukkolók. S vannak, akik „oktatásukat” észre sem veszik. Ami igaz, az igaz: nem könnyű a tanítványnak, ha felismeri a Mesterét. Mert akkor követni kell. Nem dicsérgetni, nem a szavait szajkózni, nem kisajátítani, nem megzsarolni, nem kihasználni őt, hanem követni.
Alapítványunk II. PÁLYÁZATA
2014.01.09.

Fiatalok figyelem! Várjuk az Alapvető Emberi Értékekről szóló fotóitokat és videó felvételeiteket, amiről a honlapunkon,OKTATÁS / ÉRTÉKEK menüpontban olvashattok!