Szabadulj ki a mókuskerékből

Vannak kollégák, akik úgy méhészkednek, hogy ők maguk méhészetük első számú segéd és szakmunkásai. Én azt vallom, hogy én elsősorban a saját méhészetem vezetője és tulajdonosa vagyok.

Minden vállalkozásban más a feladata egy segédmunkásnak, mint egy vezetőnek. A méhészeti ágazatban ezek a szerepek még nem különültek el élesen egymástól.

Érdekes módon sok méhész, amikor segítőt keres a méhészetben, többnyire megtalálja a társadalom perifériájára szorult, problémás munkatársakat.

Tudjuk-e, hogy egy rosszul megválasztott munkatárs mekkora veszteséget okoz?

  • érdemtelenül kifizetett bér
  • bérre rakódó járulékok, adók,
  • esetleg az okozott kár értéke,
  • elmaradt haszon értéke,
  • bosszúság+stressz

összességében ez könnyen milliós tétel is lehet.

Ezért fontos, hogy kit és hogyan választunk ki munkatársnak, hogyan illesztjük be és hogyan tartjuk ellenőrzésünk alatt a munkáját. Egy korszerű, árutermelő méhészetben a méhész maga a termelés legszűkebb keresztmetszete.

Ezt a kihívást úgy lehet orvosolni, hogy azokat a munkafolyamatokat amiket a méhészet tulajdonosa már nem tud, vagy nem akar elvégezni, azt rábízza egy gondosan kiválasztott munkatársra.

Takarítsd meg a tanulópénzt! A dupla lemez kb.150 percnyi hanganyagot tartalmaz a munkatárs kiválasztás felvétel, beillesztés és kezelés témájáról!

A dupla CD ára: 2990 Ft (az ár az áfát tartalmazza)

 

A honlapon találod a lemezhez tartozó ingyenes formanyomtatványokat, táblázatokat, jegyzékeket!

Ha vásárolni szeretnél a CD-ből kattints IDE