Statika, statikus szakvélemény , terv, vizsgálat, szakértés, repedések,süllyedések, Brutt-Saver, kivitelezés, kiviteli tervek, vasbeton tervek, épületszerkezet megerősítés, utólagos aláalapozás, sajtolt és vert mikrocölöpök, szigetelések
Kőrösi István okl. szerkezetépítő mérnök, tartószerkezeti vezető tervező és szakértő, Mob: 06-20-9764-581 Iroda: 06-26-320-044 E-mail: korosigeoterv@gmail.com , korosigeoterv@microsemic.hu

Keresés a honlapon


Repedések, süllyedések
- 2011.07.15.

Új honlapot indítottam http://www.epuletrepedesszakertesjavitas.hu címen! Ha ide kattint megnézheti az új lapot.
Mivel az utóbbi időkben rengeteg olyan házat szakértettem, ahol a falak, az alapok, födémek vagy támfalak megsüllyedtek, majd elrepedtek, ezért indokoltnak tartottam erre a témakörre egy új honlap elkészítését.
Mivel a www.vasbetontervezes.hu honlapomon rengeteg egyéb információ és szakmai anyag van, ezért akit "csak" a repedések idegesítenek, ezoknak ajánlom, hogy nézzék meg az új honlapot.
Ott csak ezzel a témakörrel foglalkozom és könnyebb az Önt érdeklő témákat megtalálnia.
Olvashat az a repedések, süllyedések okairól, a javítási lehetőségekről , az utólagos aláalapozásról és a Brutt-Saver repedés varrásról.

tovább >>Penetron szigetelés - 25 év garancia!
- 2010.12.17.

A Constumán találkoztam először ezzel a kitűnő szigetőanyaggal, amely elsősorban beton és vasbeton szerkezetek vízszigetelésére alkalmas.
A Penetron a mixerbetonba keverve vagy felületre felhordva mélyen beszivárog a betonszerkezetbe és egy kémiai reakció és átkristályosodás után teljesen vízzáróvá válik a beton felület, a hajszálrepedéseket 0,4 mm-ig teljesen kitölti. Eddig főleg Metro alagutakban, víztárolókban, mélygarázsokban alkalmazták, de egyre elterjedtebb a magánépítkezéseken is - köszönhetően a nem túl magas anyagköltségnek (kb.7000 Ft/beton m3 vagy egy 20 cm-es alaplemeznél 1400 Ft/m3). Egy kétrétegű hagyományos szigetelés ennél jóval drágább! Eddig öt munkán alkalmaztuk: egy beázott - eddig háromszor eredménytelenül javított - lapostető javításánál , egy föld alatti pincénél a teljes fal és födémszigetelés helyett alkalmaztuk, egy talajvízben álló gépháznál, egy lakás beázásnál és egy családi ház alaplemeznél, mindenhol tökéletes eredménnyel.
Készházak és szereltházak esetében- ahol a szerkezet lefúrásával kilyukasztják a ragasztott hagyományos szigetelést - nagyon tudom javasolni.
Egyre nagyobb az érdeklődés eziránt a kitűnő anyag iránt, amely a minősítése szerint ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetnél is alkalmazható.

A részletekről érdeklődjön valamelyik elérhetőségünkön. Megéri!


Minőségi építészet
- 2009.07.04.

Néhány hete egy munka kapcsán megismertem Gyurkó Ádám építész kollégát. Érdemes meglátogatni a honlapját, mivel sok érdekes információt lehet Tőle az építészettel kapcsolatban megtudni. Remélhetően a jövőben több munkában is együtt fogunk dolgozni. Egy statikusnak nagy segítség, ha az építész tervek jól átgondolt, világos szerkezetek és Ádám ilyen terveket készít.
Ha ide kattint akkor megtekintheti terveit, munkáit a honlapján.Terhelések, igénybevételek 3D ábrázolása Statikai számítások építési engedélyezési tervekhez.

Statikai számítások és tartószerkezeti műszaki leírások készítése építési engedélyezési tervekhez, felújításokhoz, átalakításokhoz, bővítésekhez, szerkezet megerősítésekhez, támfalakhoz és egyéb műtárgyakhoz.Vasbeton födém X irányúnyomatékai A számításokat az AXIS VM 10 statikai számítógépes programmal készítjük el. Az eredmények ábrázolására több féle módszer áll a rendelkezésre, lehet akár 3D-ben is megjeleníteni, így még a nem szakember részére is érthetővé válik a szerkezetek erőjátéka.

A különböző színek különböző igénybevételt jelentenek a szerkezetben: a sötétkék szín a mezőközépen a födém alsó részét "húzó" igénybevételt jelenti, a sötétbarna a fal feletti támaszvonalban pedig a födém felső részének húzását jelenti.

A tartószerkezeti műszaki leírás részletesen leírja a szerkezeti elrendezést, a választott anyagokat, a különösen problémás részeket kiemelten kezelve. Mindig nagy gondot fordítunk arra, hogy a gyakran elkövetett kivitelezési hibákra felhívjuk a figyelmet s leírjuk a technológiát azok elkerülésére. Minden munkánál felhívjuk a figyelmet a kiviteli tervek elkészítésének a fontosságára és ha a rendeletek előírásai miatt adott esetben kötelező, akkor az is szerepel a leírásban .
A szükséges vasmennyiségek ábrázolása: alsó és felső vasalás külön Statikai számítások kiviteli tervekhez.

Vasalást általában a vasbeton födémek húzott részeinél kell elhelyezni valamint a szerkesztési szabályoknak megfelelő helyeken. Ez az alapja az általunk készített gazdaságos vasalásoknak.


A program kiszámolja és akár 3D-ben ábrázolva megadja hová, mennyi betonvasat kell elhelyezni vasbeton szerkezet esetében vagy az acél és faszerkezeti kivitei tervek számára azokat az igénybevételeket, amelyekre a szerkezeteket méretezni kell

Nem mindenhol van szükség ugyanarra a vasmennyiségre !! Ellenkezőleg, van olyan hely ahová semennyi vas nem lenne szükséges!!

A különböző szinek különböző szükséges vasmennyiséget jelentenek. Természetesen a szabvány által előírt minimális vasmennyiséget mi is betervezzük, ahol szükséges.


Ha látnak egy tervet mondjuk alsó-felső hálóvasalással és azon azonos vasak, azonos osztásközzel szerepelnek, pl. 12mm/15 cm osztással, akkor kérdezzék meg egy statikus kollégától, hogy biztosan jó és gazdaságos -e az a vasalási terv!.Ha árajánlatot szeretne kérni, akkor a következő űrlapot töltse ki kérem:

Adja meg kérem a nevét, telefonszámát hogy visszahívhassam vagy E-mail címét
Milyen munkára kér árajánlatot?
Milyen adatok állnak rendelkezésre az ajánlathoz, mit tud elküldeni E-mail-ben?
Az ingatlan címe:
Egyéb hasznos információ:
ˆ 2014 www.statikaiszakvelemenytervezeskivitelezes.hu - Minden jog fenntartva. GEOTERV KKT