Fény Háza Alternatív Egészségműhely

Tünetmentesen Az Egészséges Életért
Egészségműhely
Nyitvatartás
Dohányzás leszoktatás
VITILIGO
PIKKELYSÖMÖR
EKCÉMA, EGYÉB
Szolgáltatások/kezelések
UVB fényterápia
Élelmiszer érzékenység
Bérelhető UVB készülékek
Megvásárolható készülékek
Könyv/információs anyagok
Lelki/viselkedési problémák
Ajánlott készítmények

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó


Dr Bach növényi eszencia

A hirtelen kialakuló és krónikussá váló betegségek kivétel nélkül egy tőről fakadnak. Az emberi psziché azaz lelkivilág alapbetegségei mutatkoznak meg az idő elteltével, különböző betegségekként.

Gyakori, hogy egy gyermek szinte rögtön megbetegszik egy új közösségbe kerüléskor,(számára ugyanolyan lelki stressz forrás az új közösség,mint egy felnőttnek ha nem tudja miként fogadják, kivel kell konfrontálódnia, vagy kikkel szemben kell megvédenie magát, úgy, hogy nincs ott a védelmet nyújtó személy, családi háttér,egy biztonságot nyújtó barát stb.), ilyenkor lesznek náthásak, lázasak, köhögnek, vagy gyullad be a garat és mandula.

Ilyen és ehhez hasonló aggodalmaskodások a felnőtteket sem kímélik, sőt náluk még a felvett viselkedési és gondolati morál is súlyosbít a helyzeten.
A felnőttek kompenzálási betegségei sokszor nyilvánulnak meg különféle bőrelváltozásokban, és egyéb elégtelen emésztési, vagy másféle tünetekben.

A modern gyógyászat már nem titkolja, hogy az Agy "veszi" a LÉLEK rezdüléseit, mely érzelmi tartalomtól függően és annak engedelmeskedve beindítja a TEST-ben az elváltozást azaz betegséget.

Dr Edward Bach sebész, traumatológus orvos és alternatív gyógyító már 100 évvel ezelőtt döbbenten vette tudomásul, ha nem veszi figyelembe a páciense lélekállapotát,úgy a testi mind a lelki betegségeket gyógyítani nem lehet.
1906-ban kidolgozott egy módszert, mellyel folyamatosan vizsgálta a hozzáfordulók viselkedését, félelmeiket,kapcsolataikat, az őket ért betegségeket, és az ahhoz kapcsolódó lelkiállapotukat.

Kezdetben tanulmányozott hét fő személyiségtípus esetében kezdte megtapasztalni az ELME az ÉRZELEM, és a TEST egymásra hatását, ezért összefüggéseket keresett a személyiségtípusok és a fizikai tünetek között. 1929-től 1936-ig kizárólag növényi eszenciákat használt betegei gyógyítására,és eredményei nyomán igazolást nyert,hogy a valódi gyógyerőt a természet növényei és belőlük nyert élő rezgéseik hordozzák.

Módszerének és továbbfejlesztett eszenciáinak köszönhetően ma már harminckilenc féle érzelmi-lelki állapot befolyásolható, a személyiség pozitív oldalai fejleszthetőek.

A személyre szabott eszenciák az alábbi lelkiállapotokban hozhat változást:

1. Félelmek, fóbiák
2. Pánik rohamok
3. Szenvedés
4. Bizonytalanság
5. Közömbösség vagy unalom
6. Kétségek vagy kedvetlenség
7. Mások túlzott korlátozása
8.Gyengeség, vagy szolgalelkűség
9.Kételkedés önmagunkban, vagy másokban
10. Túlzott lelkesedés, ebből fakadó felpörgetettség
11. Túlzott büszkeség, távolságtartás
12. Reménytelenség
13. Túlfeszített tempó miatti levertség
14. Énközpontúság, szószátyárság
15.Túlzott fegyelmezés, állandó önkontroll
16.Motiváció hiánya
17. Lelki, érzelmi, fizikai gyengeség
18. Másokra erőltetés
19. Félelem az önkontroll elvesztéstől
20. Maghatározatlan félelem előre nem látható dolgoktól
21. Másokért való aggodalmaskodás
22. Szellemi kimerültség
23. Kóros múltba vágyódás, a "régi" elvesztésétől való képtelenség
24. Lelki nyugtalanság, hiperaktivitás
25. Lehangoltság, magába fordulás
26. Nem tanul a hibákból
27. Bosszús vagy féltékeny, esetenként irigy
28. Könnyen befolyásolható
29. Sértődés, keserűség
30 .Szomorúság. bánat, gyász
31. Túlfeszítettség
32 . Önbizalomhiány, kisebbrendűség érzet
33. Intolerancia, mások kritizálása

Bach virág esszencia 30ml / 1 havi adag
5000Ft
Tanácsadás szerkiválasztással 3000Ft


A Bach virágterápia a pillanatnyilag fennálló érzelmekkel foglalkozik, azokra lesz hatással melyek előidézték a fennálló egyensúlytalanságot, vagy beállt betegséget.

Az eszenciákat túladagolni nem lehet, a rosszul kiválasztott eszencia esetében csak az történhet, hogy adott problémára nem mutat javulást. Általánosságban elmondható, hogy 5-6 eszenciában határozzuk meg a felső határt, ennél több összetevőből álló keveréket nem tanácsos egyidejűleg szedni. Más termékekkel való együttes szedése nem tilos, a készítmény inkább jótékony hatásfokot ér el a más készítménnyel együtt való alkalmazása alatt.
Dr Edward Bach eszenciáját a kineziológia és pszichoterápia ideje alatt, negatív érzelmek, dühkitörések megelőzésére is szabad használni.

A készítmény szedésével a felszínre kerülhetnek olyan személyiségvonások, pszichés jellemzők, esetleg már rég elfeledett, elfojtott lelki sérülések, melyek nem kapcsolódnak a jelenlegi állapothoz, sokkal inkább egy alaptulajdonságot tükröz. Ilyen esetben a következő kúrában érdemes beválogatni segítő eszenciákat, melyek a gátló tulajdonságokat írják felül. A Bach eszencia kúra 3-4 hónapot is igénybe vehet, mert a régi szokásokat és beidegződéseket ennyi idő alatt tudja a készítmény hatékonyan befolyásolni, azaz átkódolni.

Az eszenciákat kérjük lehetőleg fénytől, sugárzó hőtől és elektromos sugárzástól, mobiltelefontól távol tartani, szobahőmérsékleten tárolni. Tapasztalataink szerint minden ötödik személy jelzi, hogy az első pár napban váratalan és hirtelen javulás vagy „rosszabbodás” következik be állapotában, mely az esszencia további szedése ellenére elmúlik. Ez természetes reakció, mert a finom energiák (kódolt rezgések) beépülésével az emberi kedélyállapotban változást idézhet elő, mégpedig az addigi állapotból való kibillentéssel. Tartós szedése esetén tanácsos az első kúra után egy hét szünetet tartani, csak azután kezdje el a következő eszencia szedését. Az eszencia keveréket szigorúan tilos másnak átruházni, a legjobb szándék ellenére sem szabad másnak felajánlani, mert szigorúan személyre szabott az összeállítása. A készítmény nem tartalmaz pollent, virágport, vagy más allergiára hajlamosító anyagot. Alkohol érzékenység esetén tiszta forrásvízzel, pár csepp almaecettel is elkészíthető. Terhesség és szoptatás időszakában valamint, kisgyermekek esetében is alkalmazható. Nehéz szituációkban és azt megelőző időszakban rákészülésként is jól beválik az eszenciából készített elsősegély csepp.


Honlapkészítés