Tünetmentesen az Egészséges Életért Kiemelten Közhasznú Alapítvány

Fény Háza Alternatív Gyógyászat-Oktatás (Gyémánt Egészség Centrum)
Az alapítványról
Elérhetőség
Dohányzás leszoktatás
EKCÉMA, EGYÉB
VITILIGO
PIKKELYSÖMÖR
Lelki/viselkedési problémák
Szolgáltatások/kezelések
UVB fényterápia
Fizioterápia
Egyedi Masszázsterápiák
Élelmiszer érzékenység
Bérelhető UVB készülékek
Megvásárolható készülékek
Kérdése van?
Alapítványi közzététel
Kutatási eredmények
Ajánlott készítmények

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó


Élelmi intolerancia szűrés

Élelmi intolerancia viszgálat



Életmód tanácsok

Élelmiszer érzékenység

több, mint 100féle intoleránciát okozható ételfajta (búzaglutén, tejlaktóz, cukrok, élesztő olajok,stb. )
BIOREZONANCIÁN alapuló fájdalommentes tesztelése

Ételallergia

Az ételallergia veszélyesebb, mint az ételintolerancia, mivel az allergia azonnali immunválaszon alapuló reakció, mely szélsőséges esetben emberi életet veszélyeztető méreteket is ölthet. (anafilaxiás sokk, légszomj, ödéma)

Ételintolerancia
Az intolerancia egy olyan reakció, mely étkezést követő rövid időn belül jelentkező kellemetlen tüneteket produkál. Ez a folyamat az emésztőrendszert érinti károsan, az esetek többségében gyulladásos folyamatot hoz létre a bélrendszerben, aminek következtében a bél immunrendszere Immunglobulin G-t termel. Amikor bizonyos étel fogyasztása után az alább látható tünetek bármelyike jelentkezik, felmerül a gyanú, hogy adott étel az immunitás tűréshatárán túl mutató jellemzőkkel bír.

Táplálék allergia tünetei

bõrviszketés, ekcéma, urticaria(csalánkiütés), dermatitis
hasmenés, hányás, súlymegállás, súlycsökkenés
székrekedés, reflux
nehézlégzés, rekedtség, köhögés
nyálkahártya duzzanat, légszomj, fulladás

viselkedészavar, fejfájás, migrén
anafilaxiás sokk
akut lefolyású
azonnal jelentkeznek a tünetek
(kis mennyiség elfogyasztása után is kiváltódik)
speciális antitest Immunglobulin E termelés indul meg.

Étel-intolerancia tünetei
bõrviszketés, ekcéma, urticaria(csalánkiütés), dermatitis
pattanásos bõr, akné
csecsemõ, kisgyerek hasfájás
has feszülés, hasi görcsök, puffadás, hasmenés, erõs bélgáz képzõdés
krónikus köhögés, otitis, sinusitis, asztma
ízületi - izom fájdalmak
fáradtság, rossz közérzet, fejfájás, migrén álmatlanság
orrmelléküreg gyulladás, fülekcéma
krónikus lefolyású
fél-48 órán belül alakulnak ki a tünetek
IBS (irritábilis bél szindróma)
Immunglobulin G termelés indul.

Hisztamin Intolerancia: (Forrás:Budai Allergiaközpont)

Legtöbb esetben bizonyos élelmiszer fogyasztása aktivizálja, megbízhatóan a vérből történő vizsgálata igazolja. Ezt egy enzim, a diamino-oxidáz bontja le. Akinél ez az enzim csökkent mértékben termelődik, hisztaminban gazdag étel fogyasztása után allergiaszerű tünetek lépnek fel.

A szervezet saját hisztamin termelését fokozzó élelmiszerek:

nyers tojásfehérje
kagyló
eper
paradicsom
hal
csokoládé
ananász
alkohol
fahéj

Javasolt diéta hisztamin intoleranciában
2-4 hétig ki kell hagyni az étrendből:
baromfi,
hal (minden tengeri hal),
tojás,
füstölt , fermentált élelmiszerek ( szalámi, löncshús, kolbász)
gyümölcsök / zöldségek: narancs, grapefruit, citrom, lime, cseresznye, eper, málna, áfonya és minden bogyós, ananász, sárgabarack, mazsola, ribizli, szilva, savanyúságok, spenót, paradicsom
élelmiszer adalékok: tartarazin, mesterséges élelmiszer színezékek, tartósítószerek ( benzoesav, szulfit, BHA, BHT)
fűszerek: fahéj, chili, ánizs, szegfűszeg, szerecsendió, curry por, csípős paprika
egyebek: fermentált szója termékek, minden fermentált termék,tea, gyümölcstea,csokoládé, kakaó, cola, alkohol,ecet, savanyított termékek, mustár,
Mit ehet?
Minden friss húst, kivéve a csirkét.

Minden zöldséget, ami nem szerepel a listán - gyökérzöldségek, burgonya, cékla, bab, borsó.

Gabonafélék, rizs, gyümölcsök - alma, őszibarack, banán (kis mennyiségben)

















Ételintolerancia vizsgálat

A készülék alkalmas méreg-károsanyag térkép, élelmiszer intolerancia, azaz gabonafélék, glutén, - tejlaktóz, - lektin, és egyéb zöldségféle érzékenység kimutatására, allergia térkép elkészítésére, szervezetünk civilizációs terheltségeinek vizsgálatára.

Góckutatásra információs jelleggel, továbbá az egészség helyreállítását, méregtelenítését támogató táplálék-kiegészítők, valamint vitaminok, homeopátiás- információs eljárással készült készítmények egyénre szabott kiválasztására.



Az ÉLELMI ÉRZÉKENYSÉG teszt elvégzésével kideríthető, hogy melyek azok az ételek, melyek támogatják a test ideális felépítését, energiát szolgáltatnak úgy, hogy közben nem hizlalnak. Megtudható, melyek azok az ételfajták amelyek emésztetlenül erjednek, puffasztanak, vagy megbetegítő tartalommal bírnak az egyedi genetikára nézve.

Ilyenek lehetnek:
Krónikus gyulladáson alapuló betegségek
• pajzsmirigy betegség
• cukorbetegség
• bélgyulladás IBS
• epe- máj-hasnyálmirigygyulladás
• légzőszervi gyulladások
• bőrelváltozások
• polineuropátia
• érelmeszesedés
• autoimmun betegségek
• gombás megbetegedés (candida, penészgomba

A készülékkel táplálék kiegészítők – ételfajták - vitaminok – krémek- teák hatékonyságát, egyéni érzékenységnek megfelelő terápiás adagolását is megszabhatjuk. Ezáltal nagyon hatékony segítőtárs a konzultációnál, mivel hitelesebben és a tévedés kockázata nélkül tudjuk ajánlani a megoldáshoz hozzásegítő készítményt esetleg diéta alapú élelmiszert a páciensünknek.
A tesztelést követően átbeszéljük a teendőket, kiválasszuk azt a terápiás eszközt, eljárást, táplálkozási reformot, mely elengedhetetlen fontossággal bír annak érdekében, hogy megnyugtató megoldást találjon problémájára.

Élelmi intolerancia vizsgálat kiválasztott élelmi mintákra 7000Ft








Honlapkészítés