Ceremóniamester és Műsorvezető, Lang Miklós (Tel: 06-70-3372527)

Ceremóniamestert vagy modern vőfélyt keres? Megtalálta!!
A Ceremóniamester és a Vőfély
Esküvőtervezés-Jótanácsok
Videó - munka közben a vőfély
Esküvői Szolgáltatásaink
Versmondás Polgári Esküvőn
Éneklés Templomi És Polgári Esküvőkön
MP3 anyagaink , Esküvői játékok
Foglalt időpontok
Bemutatkozunk,Referenciák
Elérhetőség! Kérjen Árajánlatot! Tegyen fel kérdést!
Kedvenc Zenekarom!
Partnereink

HÍREK
Esküvői Jótanácsok! pénteki vagy vasárnapi esküvőjére és a nyári szezonra is garantált 30%-os kedvezményt biztosítunk!

tovább >>

Ceremóniamester és Vőfély


Az esküvőre készülődvén a fiatal párnak a helyszín és zenekar-választás mellett fontos döntést kell hoznia arról hogy, milyen típusú koordinátort bízzanak meg a nagy nap lebonyolításával. Hagyományos, vagy modern lakodalmat szeretnének...

A Vőfély:

Legtöbbször hagyományőrző ruhában jelenik meg, népies szófordulatokkal igyekszik hangulatosabbá tenni a nap eseményeit - legyen szó kikérőről vagy az esti események (vacsora, torta, menyasszonytánc) levezényléséről.

A Ceremóniamester:

A Ceremóniamester a Vőfély és a Moderátor szerepe között helyezkedik el, feladata inkább a Vőfélyére hasonlít modern formában, a népies rigmusok kihagyásával. Ruházata is inkább a modern esküvőkhöz igazodik, mivel a Ceremóniamester elegáns öltönyben vagy szmokingban jelenik meg a szertartáson.
A Ceremóniamester a megbeszéltek szerint kezdheti a tevékenységét a szertartáson vagy csak a lakodalomban.

Amiben nincs különbség:

A Ceremóniamester vagy Vőfély az esküvő menete alatt irányítja a fotóst, videóst, pincért és a zenészeket az előre megbeszéltek alapján, illetve segíti a vendégek mozgását (dohányzó, kint beszélgető vendégek visszaterelése pl. tortára, menyasszonytáncra, közös fotóhoz, csokordobáshoz összehívja a vendégeket, leülteti őket a templomban...), minden ügyes-bajos problémát megold a család helyett.

Mint látjuk, egyedül a stílus és az előadásmód az, ami lényegi különbség a ceremóniamester és a vőfély között!

Árajánlat után:

Ha már eldöntöttük hogy ceremóniamestert vagy vőfélyt választunk - és már kértünk árajánlatokat a szimpatikus személyektől - ne sajnáljuk az időt a személyes találkozókra, a megfelelő személy kiválasztására. Az árajánlatok nem feltétlen tükrözik a minőséget. A honlapokon található jól sikerült fotók és videók mellett a személyes találkozókon derülhet ki a ceremóniamesterek és vőfélyek felkészültsége. Ha szerencsénk van, két találkozó alapján már sikerül kiválasztanunk a megfelelő „szakembert”. Emellett természetesen fontos a személyes szimpátia és a ceremóniamester vagy vőfély személyisége is, mely utóbbi a lakodalom hangulatát is befolyásolhatja

Ha engem választ:

Mindkét "mesterséget" gyakorlom, tehát Önnek csak döntenie kell hogy ceremóniamesterre, vagy vőfélyre van szüksége.

Válasszon engem, ha eleganciára és határozott megjelenésű ceremóniamesterre vágyik , vagy esetleg vidám, de kulturált vőfélyt szeretne. A közös megbeszélésen kialakított menetrend alapján - tehát az Ön (Önök) igényeihez igazodva - vezénylem le a nagy napot,a délutáni ceremóniáktól kezdve a mulatság végéig.
Szombat Esti Kvíz

A ceremóniamester ha lehet mellőzi a régi játékokat (pl. tojásgörgetés, cipőből ivás)... A ceremóniamester - ha lehet - mellőzi a régi lakodalmas játékokat
(pl. tojásgörgetés, cipőből ivás)...
Divatos kvízjátékkal tarkítja az esti programot, pl. amikor a zenekar pihen.
"A Szombat esti láz...akarom mondani kvíz!"Néhány elismerő levél a ceremóniamesternek...

Kedves Miklós!

Egyéb elfoglaltságaink miatt eddig nem volt alkalmunk megköszönni Neked az esküvőnk profi módon történő levezetését, a sok segítséget, kedvességet, humort, a szép verset, amivel mindenki szívébe beloptad magad. Családtagjaink és barátaink is örömmel emlegetik a sok felejthetetlen, megismételhetetlen pillanatot, az ötletes, aranyos játékokat, amelyekkel feldobtad az esküvőnket és életünk legszebb napját minden tehertől mentesítetted.
Még egyszer köszönjük, hogy azon a „Nagy Napon” teljes valónkat csak a boldogságnak szentelhettük. Ez nélküled nem ment volna.

Zsuzsi és Attila


"Kedves Miklós!

Szeretnénk megköszönni a segítségedet az esküvőnkön. Remekül
döntöttünk, amikor felkértünk ceremóniamesternek. Rengeteg terhet
levettél a vállunkról, annyira könnyedén ment az este, hogy a vendégek
is csak ámultak. Kiválóan kezelted azt a pár váratlan szituációt,
pontosan annyit szerepeltél, amennyit kellett, se többet, se
kevesebbet. Többen megjegyezték, hogy remek hangod van. :) Az általad
kapott ötletek, javaslatok is mind beváltak. Köszönjük szépen, hogy
részt vettél életünk legfontosabb eseményén és további sok sikert
kívánunk!

Kriszta és Attila"


„Kedves Miklós!
Köszönjük hogy ilyen klasszul levezényelted az esküvőnket és örülünk hogy Téged választottunk ceremóniamesternek!Kiemelnénk a polgári esküvőn mondott Takács Péter versedet – nagyon megható volt!Az esti kvízjáték minket is meglepett, olyan jól szórakoztunk rajta!Ottíliának köszönjük a gyönyörű Ave Maria-t - nagyon szép hangja van – sok sikert kívánunk Neki a továbbiakhoz!Ha valaki ceremóniamestert keres az ismerőseink közül, mi Téged fogunk ajánlani!
Eszter és Zoltán”

"Kedves Miklós!

Kicsit megkésve ugyan, de még egyszer szeretnénk szívből megköszönni azt a sok kedvességet és segítséget, amivel végigkísérted az esküvőnket!
Nagyon jól éreztük magunkat, nem utolsósorban azért is, mert a legtöbb akár csak apró odafigyeléssel is járó dolgot levetted a vállunkról. Sokan azt gondolták, hogy családtag, vagy legalábbis nagyon közeli barátunk vagy, annyira "velünk" voltál egész nap :-)

Nagyon szép volt a vers, amit mondtál a szertartás elején, és szuperek voltak a játékok is, a castingos közben könnyesre nevettem magam :-D
Ha nem haragszol meg érte, szeretném elkérni a vers és a castingos játék szövegét is, hogy bele tudjam tenni a vendégkönyvünkbe emlékbe.
Valamint, ha még megvannak, akkor a kvízkérdéseket is, igen-igen tanulságos volt :-DD

Reméljük, Te is jól érezted magad velünk, emlékül engedd meg, hogy küldjünk néhány fényképet.

Zsuzsa és Gábor"

"Kedves Miklós!

Bocsánat a késésért, mostanra sikerült összeszedni pár közös képet.
Még egyszer, nagyon köszönjük! Keresve sem találtunk volna jobb embert a feladatra!

Köszönjük:Edit és Zoli"

„Kedves Miki Vőfély!(vagy inkább ceremóniamester?!)

Bár most még képet nem tudunk küldeni az esküvőnkről - mivel a fotósunk csúszik a határidővel – néhány sort írnánk a munkádról.
Nem tudom mit kezdtünk volna nélküled a 200fős vendégsereggel, szerencsére határozott voltál és hát jó erős hangod van! Főleg a templomi esküvőnél jött jól a segítséged, azt se tudták a vendégek, hogy hova üljenek!A vacsi előtti pohárköszöntő is hatásos volt, bár Ági apja egy picit sokat beszélt. A gyertyafény keringőt szépen megszervezted,ígérjük hogy megtanulunk angolkeringőzni!További szép nyarat és majd küldjük a közös fotókat!
Ági + Atti”


„Kedves Miklós!

Örülünk hogy nem vőfélyt választottunk az esküvőnkre, ha nem ceremóniamestert!Elegáns és szórakoztató voltál úgy, hogy nem akartál a középpontban lenni. Minden az elvárásainknak megfelelően alakult, maximálisan elégedettek vagyunk, ezért csak annyit tudunk írni, hogy KÖSZÖNJÜK! További sok sikert és sok hasonló esküvőt!
Köszönettel: Zsuzsa és Tamás"

Szia Miki,

"Tudjuk, jo sok ido eltelt mar azota, es talan egy kicsit megkestunk ezzel, de szeretnenk megegyszer megkoszonni az eskuvonkon nyujtott segitsegedet!
Vegul szerencsere nagyon jol sikerult minden!
Kuldunk nehany kepet is, keszult egy nagyon jo Rolad is!

Megegyszer koszonunk mindent es minden jot kivanunk!

Zsolti és Anett"

"Kedves Miklós!

Szeretnénk mégegyszer megköszönni, hogy Velünk töltötted életünk legszebb napját és még csodálatosabbá tetted. Nagyon tetszett a munkád és a násznéptől is rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a vőfély személyét illetően. Ha nem gond, ismerőseinknek is szívesen ajánlunk majd Téged, ha ők is esküvőt terveznek. Amint megkapjuk a képeket természetesen küldeni fogjuk a legjobbakat. Óriási köszönet!"

Nóri és Zoli


"Interjúk esküvői szolgáltatókkal" címmel, a www.eskuvotitkok.hu portálon olvashatják a következő interjút...

Hány éve foglalkozol ceremóniamesterkedéssel?

Mint ceremóniamester 2008 tavaszán mutatkoztam be, előtte vőfélyként vállaltam néhány esküvőt.

Mi az amit a legnagyobb előnyödnek tartasz, mint ceremóniamester?

Úgy gondolom, hogy sikeresen kommunikálok és tervezem meg az esküvői programok menetét és lebonyolítását, de emellett nyitottnak és kedvesnek kell lennem az emberekhez a munkám folyamán és ez közel áll a személyiségemhez. A ceremóniamesteri tisztséget sokan betölthetik mint szervezők, én a személyiségemneb érzem azt a pluszt, amit az esküvőkön még ezeken felül “kamatoztathatok”.

Ha a készségekről beszélünk, talán hogy sokoldalú vagyok. Ha szükséges énekelek, verset mondok, orgonálok vagy mást kísérek (énekest) orgonán és ezt természetesen igyekszem művészi fokon tenni.

Mit jelent számodra ceremóniamesternek lenni?


Egy felelősség teljes szerep, egy mindig változó, izgalmas kihívás, ahol állandóan a profizmusra kell törekedni és a helyzetekhez alkalmazkodva kell megfelelni az elvárásoknak.

Hány esküvőt vezényeltél már le?

Körülbelül 130 esküvőn vettem részt eddig, ebből az utóbbi két szezonban 40 esküvőn mint ceremóniamester szerepeltem.

Mi a legemlékezetesebb pillanatod, ami ceremóniamesterként történt Veled?

Egyetlen pillanatot lehetetlen kiragadni! Rengeteg jó(fej), kedves emberrel találkozom a munkám során, legyenek azok házasulandók, vendégek, zenészek, felszolgálók stb.. Ha egy esküvőn igazán jó csapat jön össze, az kisugárzik rám is és az fantasztikus élmény!

Örömöt okoz az is, ha valami igazán jól sikerül, hiszen erről szól a munkám. Fontos számomra a visszajelzés és szerencsére sokaknak tetszik amit és ahogyan csinálok.

Szerinted min múlik leginkább egy esküvő hangulata?

Rengeteg dolgon, de ha röviden válaszolnék erre a kérdésre, csak ennyit írnék:

“Alapvetően a vendégek ráhangolódásától függ az esküvő, a „buli” hangulata! Ha valaki azért jön el hogy jól érezze magát, az már fél siker. Legyen finom a vacsi, legyen jó a zene és a buli”.

Azonban ez nem ilyen egyszerű, mivel nem vagyunk egyformák. Különböző korosztályok és társadalmi rétegek találkozhatnak egy esküvőn, ami különböző elvárásokat és különböző igényeket jelent, nem is szólva a vendégek sokféle ízléséről (étel,zene,stb.)… Valaki beszélgetni szeret, valaki mulatni, valaki pedig csak egy jót kajálni egy elegáns helyen. Valaki a mulatós zenét szereti, mások utálják és a retro-t kedvelik.

A ceremóniamester szerepe is meghatározó ebben a kérdésben, de nem egyedül rajta múlnak a dolgok, még ha nagy is a felelősség.(Volt már olyan “negatív” élményem, hogy szuper volt minden - vacsi, a zenekar, a helyszín, és úgy éreztem én is kitettem magamért - ám nem a legjobban sikerült bulik közé sorolnám azt az esküvőt , a vendégek nem akartak mulatni, inkább csak beszélgettek.Persze ez csak az én meglátásom, lehet hogy ettől még a vendégek örömmel emlékeznek vissza a lakodalomra.)

Mi a véleményed általában a vőfélyekről és ceremóniamesterekről?

Mindkét stílusnak meg van a hagyománya, a házasulandóknak a közös döntése, milyen hangulatú esküvőt szeretnének. Egy vidéki csárdába biztos vőfélyt hívnék, mivel az adná meg a lakodalom igazi hangulatát. (Egyszer én is vállaltam ilyen stílusú esküvőt, természeten a megfelelő ruházatban és megfelelő körítésekkel: dalokkal és rigmusokkal) Azonban változnak az igények, a jól betanult rigmusokat az elegáns megjelenésű ceremóniamester, modern műsorvezetői előadásmódja veszi át.

Milyen árakon dolgoznak általában a vőfélyek illetve a ceremóniamesterek?

Ha jól tudom 30 és 250ezer Ft körül mozog a tarifa.

Tudsz mondani egy nagyon extrém példát, amivel valamilyen esküvőn találkoztál?

Egy pórul járt sráchoz hívtunk mentőt egy fergeteges limbó-hintó után, állítólag még az éjjel megműtötték a lábát, szalagszakadása volt szegénynek…

Mi az az 5 dolog, amit Tőled kapnak az ifjú párok?

Szakértelem, Felelősség, Hitelesség, Kedvesség, Vidámság


Linkek

Minecraft letöltése

A game egyik alapelve az a fajta grind, ami a wowot is oly addiktívvé teszi. Áss mélyebbre. Szerezz még több alapanyagot, építs egy még durvább házat, építs egy barakkot, építsd meg az Eiffel-tornyot. Mert igazából semmit sem KELL. De bármit szabad. És csak a saját kreativitásod szabhat határt annak, hogy mit csinálsz a világban. Játék közben csak két dolog biztos, hogy sosem leszel kész, és hogy sohasem unod meg.