EGÉSZ-SÉG segítők:

Információk egymástól egymásnak.

Most, hogy minden második ember az orrát törölgeti,köhög vagy éppen tüsszög, úgy gondolom, ez a tudás csak hasznos lehet!

Jó egészséget mindenkinek!


KÉRJÜK VEGYE FIGYELEMBE, HOGY AZ ITT KÖZÖLTEK NEM HELYETTESÍTIK AZ ORVOSI KIVIZSGÁLÁST, ÉS NEM MINŐSÜLNEK EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSADÁSNAK SEM. PANASZA, BETEGSÉGE ESETÉN MINDIG A MEGFELELŐ SZAKEMBERHEZ FORDULJON!



A HAGYMA

A cikk rövid fordítása:

"1919- be, amikor az influenzajárvány megölt 40 millió embert (valószínű USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésének megakadályozásában.

Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges. A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal.

A hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát így tartva a családot egészségesen.

A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától.

Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezettel különböző helyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.

Egy másik eset:

Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét végét levágta majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította vázába és a beteg páciens mellé helyezte az éjszakára.

Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát és utána jobban érezte magát.

Vagy süssük le azonnal vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes."

"A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okoz (nem okozhat, hanem okoz!)

A romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!"

A JÓTÉKONY ALMA

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt  ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.

Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá,  akkor eláll addig amíg a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható. Bármíly hihetetlen, kizárólag almán is meg lehetne élni.

Több, mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben > megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma.

Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte  azonnal energiát nyerhetünk belőle. Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát  végeznek, vagy gyenge az idegzetük.

Ha régen nem ettél almát, vagyis talán kicsit elszoktál tőle, vagy  nem a legjobban működik a gyomrod, esetleg az egészséges ételeket nehezebben emészted, akkor fokozatosan kezd el az almaevést, először  csak egy-két falatot egyél belőle, és azt alaposan rágd meg. Egy harapás almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a legalaposabban össze a nyáladdal, és ez nagyon fontos. Utána fokozatosan emeld az adagot, de mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba.

Gyümölcsöt csak magában egyél. Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.

Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed, hogy az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez annak a jele, hogy valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel. Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani.

Természetesen, ha már más ételekkel megtömted a pocidat, akkor ne erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az egészséged, sem az emésztésed számára.

Jó ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az, amit a gyümölcs előtt ettél.

A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadíthatja szervezetünket az eddig okozott károktól, mérgektől.
Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással lehet az alábbi betegségekre:

Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés, sőt, még akkor is segíthet, ha veseköved van.
Székrekedés nélkül képes elősegíteni a gyógyulását a  hasmenésnek, szabályozza a bélműködésedet, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőket is.
Gyógyhatása lehet a reuma, a köszvény esetén, mivel sói oldják a húgyköveket.

Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja, hiszen organikus sói semlegesítik a fehérje
bomlástermékeiből származó savakat. Kiváló gyógyhatás érhető el hörghurutot, és a felső légúti betegségeknél.

Jó ha tudod azt, is, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma.

Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.

Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos lehet mindazoknak akik érelmeszesedésben szenvednek, gyenge szívműködésnél, aranyeres panaszoknál, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.

Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartani. Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát egyenek.

Lehetőleg csak egészséges, lédús, és érett almát együnk. Törekedjünk arra is, hogy azonos fajtákat fogyasszunk, ugyanis minden almának más más a savassági foka. Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással.

Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.

Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni, amennyiben nincs semmi olyan betegsége, melyben ez ellenjavaslat!

A fent leírtak csak információs jellegűek, - betegség esetén - nem helyettesítik sem az orvosi kivizsgálást, sem az orvos által felírt gyógyszerek szedését!

Kérjük, hogy az orvosa utasítását mindenkor, és minden esetben tartsa be!

Az almához pedig jó étvágyat kívánunk!


Olvasóktól érkezett:

Henitől:

Azt tudtam, hogy a hagyma csodaszer, a barna héjjal (abból főzött teával) szoktunk inhalálni.

Influenzás időben javasolt:

  1. gyakori kézmosás
  2. el a kezekkel az orrtól, szájtól (ne nyúljunk oda, csak ha nagyon muszáj, előtte kézmosás)
  3. torokfertőtlenítő hatású a sós vízzel való öblögetés, gargarizálás
  4. sós vízzel ajánlatos az orrüreget is fertőtleníteni (pl. fültisztító pálcikával)
  5. minél több meleg folyadék fogyasztása (lemossa a bacilust a gyomorba, ahol elpusztulnak)

és minden betegség megelőzésére, illetve betegségben minél több C vitamint juttatni a szervezetbe (én napi 1000 mg-ot! szoktam) ez immunvédő!!!


Klubok, előadások, tanfolyamok
Időrendi sorrendben:
--------------------------------------------

TITOK KLUB - Budapest
2020.03.22.

Kedves Titokkereső Barátaim!

A klubok, előadások, tanfolyamok a jelenlegi csendes elvonulás miatt bizonytalan ideig szünetelnek.

Ha bármilyen kérdésed van nyugodtan írj, vagy hívjál telefonon.

Áldottságot kívánok szeretettel,
Marika

"A helyes imádság a hálaadás imája. Ha előre köszönetet mondasz azért, aminek a megtapasztalása mellett döntöttél."

Neale Donald Walsch:
Beszélgetések Istennel