MAGYAR TULAJDON!
Adatokkal, melyeket a multinacionális tőke kezében lévő média elhallgat!

Keresés a honlapon

MENÜ

Szavazás
BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

Választások utáni pártelemzés -  5. rész. Keresztény párt-e a Fidesz?

Szerző: Elek Attila, Független SZABAD EURÓPA, www.szabadeuropa.com 2014.06.15.

Figyelem! Idézni csak a forrás és a szerző feltüntetésével lehet!

Segítse munkánkat, fizessen elő a SZABAD EURÓPÁRA. Előfizetési feltételek itt!

 

A többi párthoz képest rendhagyó módon, a Fideszt egy kicsit más szempontból is megvizsgáljuk. Tesszük mindezt azért, mert szeretnénk egy szokatlan és formabontó nézőpontból bemutatni a szerintük rossz beidegződésen alapuló pártmeghatározásokat. (A Fideszről szóló elemzésünk 1. részét itt olvashatja)

A pártok magukat a következőképpen határozzák meg általában. Van ugyebár a két legnagyobb térfél, a jobboldal és a baloldal. Ehhez képest határozzák meg magukat balközép, szélsőbal (ilyen általában ritka, nálunk nincs is), a szélsőjobboldal, radikális pártok, valamint centrista pártok.
A különböző jelzőknek néha van jelentőségük a meghatározásnál, máskor értelmetlenek. Például a keresztény jelző nem jelenti, hogy az illető bal- vagy jobboldali. Szintén hasonló a liberális jelző, mert az is lehet bárhol a palettán. Sokan, tévesen úgy gondolják, hogyha valaki liberális, akkor baloldali és aki keresztény, akkor csakis jobboldali lehet. Ez tragikus téveszme! Ezt a butaságot a magyar politika táplálja, mert célja, hogy a szavazók fejében zűrzavar legyen.
Ugyanilyen jelző a nemzeti is. Először is minden párt nemzeti. Ezt felesleges hangsúlyozni. Tudomásom szerint nincs olyan párt, aki mondjuk a nem a magyar, hanem a külföldi érdekeket képviseli. Tudom, hogy itt most sokan felszisszenek (hovatovább felvisítanak!), hogy dehogynem, igenis vannak. Nézőpontom szerint ez nem igaz. Nézzünk egy példát! Az Uniót mondjuk, az úgyis sokat van napirenden mostanában. Például, ha valamelyik párt itthon kiáll az Unió mellett, akkor sokan megbélyegzik azzal, hogy nemzetietlen. Sajnos ez az otromba szűklátókörűség okozta sokszor hazánk vesztét. Lehetne például úgy nézni, ha nem az Unió, akkor mi? Teljes önállóság? Keleti Svájc? Hát ez inkább elmeorvosi eset, már bocsánat, nem akarok senkit sem megsérteni. Akkor mi az alternatíva? Orosz érdekszféra? De hát 50 évig küzdöttünk, hogy lerázzuk az oroszokat, most meg bennük látjuk a megváltást? Különösen érdekes a szituáció, amikor állítólagos jobboldalon lévő pártok dörgölődznek az oroszokhoz. Szóval lehet, hogy a nemzet érdekét bizony jobban képviseli az aki Uniópárti, mint aki inkább menne vissza a volt szovjet érdekszférába. Ez persze lehet nézőpont kérdése, de senkinek nincs joga kisajátítani a nemzeti jelzőt, mert ezzel azt sugallja, hogy más esetleg nemzetietlen, ami alávaló hazugság ugyebár. És ki akarna hazug lenni?

Orbán állítólag küzd a kommunisták ellen. Orbán szívesen építi azt a képet magáról, hogy egymaga kikergette az oroszokat. Hát erről annyit, hogy a kergetés előtti 10 évben éppenséggel KISZ titkár volt (KISZ=Kommunista Ifjúsági Szövetség). Éppen nagy KISZ életen dolgozott, mert mint mondta, ott van a pénz. Utána meg Soros György pénzén Oxfordban tanult. Éppen csak hazaesett, mire ki kellett kergetni az oroszokat. Nyilván, ha kicsit hosszabbak a tanulmányai még mindig itt lennének az oroszok. A kérdés most már csak annyi, ha kikergette, akkor most miért hozza vissza az oroszokat? Ez logikai nonszensz.

Én úgy látom, hogy a magyar pártok teljes tévedésben (értsd hazugságban) tartják a választókat. Nem fejezi ki az értékrendjüket, hogy milyen oldalinak mondják magukat. Inkább a következőképpen történik a meghatározás. Nézzük a Fidesz példáján! Van egy legyőzendő párt, mondjuk az MSZP. Ők baloldaliak. Ebből következik, hogy mi jobboldaliak vagyunk.
Csakhogy ez még a formális logika alapján sem működik. Először is abból indul ki ez a verzió, hogy minden oldalon csak egy párt létezik. Ez alapvetően demokráciaellenes, bolsevista logika. Miért ne győzhetne le egy baloldali pártot egy másik baloldali alternatíva? A bolsevizmus (az orosz bolsój, nagy, több szóból) lényege volt, hogy a többség visz mindent. Lenin szerint egy képzett, lojális, hű kisebbség képes megszerezni a társadalom irányítását. Ehhez a párthoz kell felsorakoznia a társadalomnak, és így – immár többségben - ki tudják szorítani a „kommunista társadalom” ellenes erőket. Ez volt az egy a tábor, egy a zászló elv! Nem tudom ismerős-e valahonnan? Lenin létrehozta a szovjeteket (tanácsokat), ahol megszerveződtek azok az erők, akik ha kellett, akár az utcán is fel tudnak lépni a hatalom megszerzése érdekében. Nálunk 2002-ben polgári körök alakultak. Félreértés ne essék, én nem akarok sugallni semmit sem. Itt ugyanis nincs mit sugallni, mert ordít a dolog. Ez persze nem azt jelenti, hogy Orbán kommunista, csupán annyit, hogy kiválóan alkalmazta a lenini bolsevista politikai taktikát. Az úgynevezett baloldal ehhez teljesen töketlen Magyarországon.

Vissza a jobboldalisághoz. A jobboldalisághoz jobboldali értékeket kell képviselni. Hagyományos konzervatívnak semmiképpen sem mondható a Fidesz és Orbán, ennek önmaguk mondanak ellent az állandó forradalmiságukkal, és az unortodoxiával, ami ellentmond a konzervativizmus logikájának. Orbánék ráadásul kijelentették, hogy a centrumból kívánnak politizálni. Centrális erőtér ugyebár! Ez is ellentmond annak, hogy a Fidesz jobboldali párt lenne. A rezsicsökkentés és az ezzel járó szociális demagógia pedig inkább a baloldaliságot támasztja alá. Orbán inkább egy baloldali, centrista populista, demagóg politikát visz, melynek lényege, hogy személyesen irányít mindent. Magyarul nem kormányoz, hanem uralkodik. Ez akkor teljesülne ki, ha megszűnne a parlament és bevezetnék a rendeleti kormányzást. Ez például 1933-ban történt meg a náci Németországban, ahol Hitler kezébe adták a teljhatalmat. Érthetetlen, hogy Kövér László miért pedzegeti 2014-ben Magyarországon a rendeleti kormányzás lehetőségét.

Demokráciában nem szokás a rendeli kormányzás. Miért gondolkodik, akkor ezen mégis Kövér László? Hogyan jut el egyáltalán a gondolatig? Érthetetlen!

A jobboldaliság a baloldalisághoz ellentéteként való meghatározása szétzülleszti a társadalmat, mert zűrzavart okoz, aminél lejjebb már nem nagyon van. A szavazók hihetik azt, hogy ők jobboldaliak, mert a Fideszre szavaznak. Így elvesznek a klasszikus jobboldali értékek a teljes magyar társadalom számára. Mik ezek? Pl. a tulajdon szentsége, a verseny lehetősége. Ma Magyarországon nem tulajdonosok vannak, hanem kegyencek és strómanok.
Nézzük pl. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert. Őt nem igazán lehet azzal vádolni, hogy olyan ésszel rendelkezik, amelynek megszerzéséért nagy csatát vívnak a külföldi titkosszolgálatok. Magyarán nem egy észkombájn! Mégis az elmúlt 2 évben 2000 millió forint osztalékot vett fel (feleségével együtt, aki azonban lemondott a férje javára a pénzről) cégeiből, ez a derék gázszerelőből polgármesterré avanzsált honfitársunk. De kérem, nem ez a baj! Hanem az, hogy a vagyonnyilatkozatában (melyet persze bírósággal lehetett csak tőle kikérni, mert nem adta oda) az áll, hogy van 400 milliója a bankban és 20 milliója otthon meg valami terepjárója. Nagyszerű! DE, miért nem kérdezi meg senki sem az említett szerény szellemi képességű urat, hogy hol van a többi 1500 millió forint, amit felvett a vállalkozásaiból az elmúlt 2 évben? Hol van? Merthogy nála nincs, a vagyonbevallása szerint. Kedves Lőrinc? Hol a pénz? Kinek kellett visszaosztani? Magyarán, kinek a strómanja vagy? Kinek a vagyonát kezeled? Kedves Lőrinc? Ez 5-6-szor annyi pénz, mint a szocis Simoné volt. Te hogyhogy nem buksz bele ebbe kedves Lőrinc? Ki a valódi gazda, kinek kellett odaadni a pénzt? Kié ez az 1500 millió forint? Remélem nem egy felcsúti szomszédé. Nagyon remélem.

Mészáros Lőrinc vajon kinek a nevében gazdagodik? Élek a gyanúperrel, hogy a derék gázszerelő csak a nevét adja az irdatlan felhalmozott vagyonhoz. Ha valaki 2 év alatt 2000 millió forintot vesz ki a cégéiből és abból kevesebb, mint 500 milliója van, akkor biztos vagyok benne, hogy visszaosztotta a pénzt az IGAZI tulajdonosnak. A kérdés, kinek a vagyonát kezeli Lőrinc? Nyilván olyan valakinek akinek el kell titkolnia a gazdagodását, mert vezető beosztású politikus. Ja és persze Mészáros bizalmas viszonyban van vele. Hm... Ki lehet? Lehet találgatni. Vagy pedig Mészáros számoljon el tételesén a vagyonával és annak elköltésével. mire költött 1500 milliót?

Szóval jelenleg nemigen van jobbközép párt Magyarországon. De legalább keresztények, kiáltják most sokan. Hát már elnézést itt is lenne egy kis ellenvetésem. Először is úgy gondolom, hogy a vallás, a hit az ember egyik legbensőbb magánügye. Aki ezt állami szintre emeli, ott valami nem stimmel. Tudniillik ezzel rákényszerít egy hitet másokra is, akiknek lehet, hogy más a meggyőződésük.


Mielőtt rám sütik a keresztényüldözés bélyegét! Semmi bajom a keresztényekkel és a kereszténységgel. Azokkal van bajom , akik nem azok, csak mondják, hogy azok. Ők az álkeresztények! Na, az álkeresztényeket nem csípem!
Ha valaki igaz keresztény, akkor nyilván tanulmányozza a szentírást és tudja például, hogy mik az égbekiáltó bűnök.
1.    Szándékos gyilkosság. – Nos, ilyen szörnyűséget, kormányzati szinten -  senkiről sem feltételezek.
2.    A szegények, árvák, özvegyek nyomorúságának nagyobbítása (értsd növelése) – Hát ehhez már lenne egy kis hozzáfűznivalóm. Úgy gondolom, hogy egy olyan kormány mely a szegények terheit növeli a gazdagok javára, sok minden lehet csak nem keresztény.
3.    A munkások bérének igazságtalan visszatartása. – Maradjunk annyiban, hogy egy olyan kormány mely a közmunkások bérének lefelezésével kezdi a kormányzását és még ki is jelenti, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból, lehet, hogy égbekiáltó bűnt követ el az igazi keresztények szerint.
Lehet azonban, hogy a keresztény szót csak én értelmezem félre. Lehet, hogy csak annyit jelent, mint a jobboldal. Vagyis valami olyasmit, hogy nem baloldali tehát jobboldali. Lehet, hogy a keresztény szó nem is a vallási alapú kereszténységet jelenti, hanem csupán le van degradálva csupán. Pl. keresztény tehát nem zsidó, vagy keresztény tehát nem arab, cigány, stb. Igencsak szomorú lenne, ha csak ennyit jelentene a kereszténység a kormány vagy egy párt számára. Márpedig a jelek szerint vagy folyamatosan égbekiáltó bűnöket követnek el vagy nem keresztények. Kíváncsi lennék például az egyik fővadász – Semjén Zsolt, mint KDNP elnök – hogyan gyakorolja konkrétan a keresztény hitet a kormányzatban. KONKRÉTAN mit tesz például a szegények érdekében két vadászat között?

A felső képen Kádár János egy Soponyai vadászaton Brezsnyevvel. Kádár nem szeretett vadászni, de protokoll kedvéért elment, ha kellett. Szerencsére ma van két fővadászunk is Semjén Zsolt és Lázár János. Utóbbi panaszkodott, hogy nem tudott leszokni erről a szenvedélyéről. Én tudok egy módszert Kedves János. Magyarországon milliók gyakorolják. Tudod, hónap végén sokaknak kajára nincs pénzük így osztán nem nagyon jár az eszük a milliós vadászatokon. Tudod, miért? Egyszerű! Mert nem, hogy millióik nincsenek, de 20 ezer forintjuk sincs. Tudod János! Neked meg pont az lenne többek között a feladatod, hogy az ő életüket jobbá tedd. De, Te meg a Semjén csak beszélsz, hogy ki mit lőtt, a nép nem számít.


És most kérek mindenkit, hogy olvassa el a következő mondatokat is. Úgy gondolom, hogy senki sem hibátlan. Szememre vetheti most a Kedves Olvasó. Hogy merem bírálni Orbánt vagy a Fideszt? Nos, csupán azért, mert ők állítják magukról, hogy keresztények és naponta 20-szor elmondják. Ez idegesítő! Akkor miért nem úgy élnek?
Amúgy, úgy vagyok vele, mint egy történetben, amit egy könyvben olvastam. A történet mintegy 2000 évvel ezelőtt játszódott és arról szólt, hogy egy faluban egy nőt meg akartak kövezni házasságtörésért. Ekkor egy fiatalember, aki éppen arra járt felszólította az éppen kövezésre emelkedő kezek gazdáit, hogy az vesse rá az első követ, aki maga is bűntelen közületek. Erre a kezek megremegtek és senki sem dobta el az első követ.
Ez az ifjú azt mondta később a barátainak, hogy: - Bizony mondom néktek, hogy a gazdag nehezen megy be a mennyeknek országába. Ismét mondom pedig néktek: Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint a gazdagnak az Isten országába bejutni.
Ezt a fiatalembert úgy hívták, hogy Jézus Krisztus. A történetet pedig a Bibliában olvastam.
Nekünk egyelőre Fideszes Lázár Jánosunk van, aki szerint "mindenki annyit ér amennyije van". Szóval sem nem jobboldali, sem nem keresztény. De legalább szeret vadászni és Semjén Zsolt nem lesz egyedül a fácánok között.

 

Önnek mi a véleménye? Írja meg nekünk!

Mondanunk sem kell, hogy továbbra is csak az Kedves Olvasó előfizetéseiből és támogatásaiból tudjuk fent tartani magunkat, ezért kérjük, ha teheti, fizesse elő lapunkat. Köszönjük!

Szeretné tudni, hogy ki irányít a háttérben? Orbán nem is vív igazi szabadságharcot, a háttérben alkut kötött az Unióval, az energiaszolgáltatókkal és a bankokkal? Akar többet tudni? Fizessen elő a SZABAD EURÓPA újságra. Előfizetési feltételek itt!

Ha segíteni akar, akkor kérjük fizessen elő a Független SZABAD EURÓPA újságra és küldje tovább, azt az e-mailt, amiről idelinkelt minél több ismerősének, vagy ajánlja az oldalunkat e-mailen. Köszönjük!

Amennyiben még nem tette meg, érdemes elolvasni az archívumunkban található írásokat is! Itt megteheti!Ha tudni szeretne olyan adatokat, amiket a multinacionális tőke kézen lévő hivatalos média elhallgat, vagy az ugyanezen kezek irányította pártsajtók eltitkolnak, iratkozzon fel, hogy rendszeresen tájékoztathassuk!

Vezetéknév

Keresztnév:

E-mail cím:

Postacím:Szívesen vesszük véleményét!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet: