Szájhős vagy hős?


 
   Ezzel a címmel került megrendezésre az első egyházmegyei körzeti konfirmandus nap, amely egy három alkalomból álló sorozat nyitó alkalma volt. Ezen a programon az Egyházmegyénk déli részén lévő gyülekezetek konfirmandusai vettek részt.
   Október talán egyik legszebb őszi szombatján, 21-én találkoztunk a Nyírbátori Gyülekezet által felkínált gyülekezeti komplexumban, ahol az egész napot annak szenteltük, hogy megpróbáltuk kitalálni: vajon Isten mit kezdene az egybegyűlt, mintegy 160 fős résztvevő sereggel. Persze jó volt, hogy nem maradtunk egyedül a találgatásban, hanem voltak segítőink, akik tartalmas gondolatokkal, és azok hallható formában történő kifejezésével elvezettek minket a nap céljához. Így érthettük meg – fiatalok, és idősebbek egyaránt –, hogy Valakinek hatalmában van megtenni azt, amire a mi szívünk csak vágyni mer!
   Köszönetet mondunk a Nyírbátori Gyülekezetnek, elöljáróinak, a szervezőknek, segítőknek, hiszen nem csupán a helyszínről, a zökkenőmentes lebonyolításról, a színes programokról – többek között templom és várkastély bemutatása, erőpróba kötélhúzásban –, hanem a finom ebédről is gondoskodtak.
  Köszönjük a nap minden szolgálattevőjének, hogy engedtek a meghívásnak, és velünk voltak! Dr. Gaál Sándor esperes úrnak a nyitó áhítat szolgálatát; Szilágyi Sándor lelkipásztornak, egyházmegyei ifjúsági előadónak a figyelemfelkeltő előadást; René Bredow misszionáriusnak az élménybeszámolót, és tolmácsának, hogy mindent érthettünk; Dr. Báthori Gábor főgondnok úrnak az „idegenvezetést”; Tárnok Ferenc lelkipásztornak pedig az elbocsátó üzenetet! És persze a zenei kíséretet egész nap remekül biztosító hangszeres csapatnak, akiket név szerint hadd ne soroljunk!
   Külön köszönet illeti azokat, akik még az őszi szünet drága idejét sem kímélték, és eljöttek, hogy együtt legyünk, sokat nevessünk, együtt énekeljünk, és közösen megértsük: Isten tervez velünk!
   Hasonlóan szép, élményekben és tartalomban gazdag alkalmakat kívánunk a Tiszabercelen, majd pedig Nagydoboson megrendezendő napokhoz is! Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség!
 
Nagy József
egyházmegyei missziói lelkész


>
A Nyírségi Református Egyházmegye Ibrányi Idősek Otthona bemutatása

koszorú, virág- és sírcsokrok kötése...

Látogató számláló