Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!KÁVÉSZÜNET
Frissítés: 2015.10.21

Hogy ne csak a személytelen virtuális térben találkozzunk, hívjatok meg egy kávéra, én fizetem ! Kötetlen baráti beszélgetést folytathatunk egymással ügyes-bajos dolgainkról, a vállalkozói hivatásról, hazai és nemzetközi gazdasági kérdésekről, családi és vállalati pénzügyekről, milliókat termelő üzleti ötletekről, befektetésekről, tőzsdékről valamint a misztikus és kockázatos devizakereskedés divatos módszereiről.

Kávészünet Dr. Főcze Gyula közgazdásszal, a BBTE volt adjunktusával

Ez a beszélgetés, mint mondottam csak egy általad kezdeményezett kávészünet lesz mindkét fél számára, és még a kávét sem kell neked fizetned. Persze, amennyiben első, számodra ingyenes, baráti találkozásunk alkalmával vagy utána, valamilyen rendkívüli szolgáltatásunkat szeretnéd igénybe venni, pédául egy aktuális befektetési lehetőség részletes bemutatását vagy egy üzletiterv elkészítését óhajtanád, akkor azt külön megtárgyaljuk. Ezt a szolgálatást már megegyezés alapján Te fogod fizetni !

Vándorelőadások vidéken történő megtartását is vállaljuk. Keressetek az elérhetőségeinken és egyeztessünk időpontot. Elősször a számotokra ingyenes Kávészünetre, melyen természetesen szóba jöhet a titeket érdeklő tematika, az előadás beütemezése. Várjuk a meghívásotokat. Jó találkozást !


AZ EGYESÜLET ÖNÖKÉRT VAN KEDVES LÁTOGATÓK

Frissítve: 2015.10. 21, Serda

Az Europrogress Egyesület nonprofit szervezet (ONG), mely gazdasági, szociális, karitatív filantrópiai és oktatási szakosztályok működtetésével fejti ki közösségi tevékenységét. Önkéntes szekemberek, fiatalok, egyetemisták közreműködésével, akik legjobb tudásuk és tapasztalataik alapján, kedves olvasóink, célközösségünk lelki és anyagi jólétéért, fejlődéséért tevékenykednek.

Küldetésünk, és egyben célunk is, hogy érdeklődő partnereinknek, támogatást igénylő látogatóinknak, az Önök családjainak hosszú távon, olyan életstratégiai, gazdasági, befektetési sikerrecepteket, gazdaságjogi és erkölcsi ismereteket, üzleti szolgáltatásokat és oktatási programokat biztosítsunk, melyek alapján könnyebben veszik kezükbe saját sorsuk irányítását, kiemelkedő hozzáértéssel kezelik a felmerülő válságokat, az öngondoskodás, az önmegvalósítás, és az életben való boldogulás eszközeit.

Elsajátítva és gyakorlatban is alkalmazva a jó közérzet, a személyes boldogság a moralitás, a családi és üzleti etika, az anyagi függetlenség szabályait, fiataljaink, és szüleik is hatékonyabban érvényesülhetnek a kegyetlen versenyen alapuló, globalizálodó világban.

Versenyképes, hasznosítható tudásuk alapján, érdeklődő követőink, messzemenően megfelnek majd a való világ és a harmadik évezred kihívásainak. Olyan értékek ezek, melyek megtartó örökségként nemzedékről nemzedékre, általunk és Önök által továbbadhatók az utánunk következőknek, gyermekeink gyermekeinek.

A www. profitcentrum. shp.hu honlap az Önök információs és kapcsolatépítő munkapontja.

Az egyesület alapítóinak és munkatársainak további elképzelései, programjai, melyek által olvasóink életét megkönnyebbíthetik, az Europrogress ONG menüpontban található Működési Szabályzatban olvashatók.

Dr. Főcze Gyula, közgazdász - életstratégiai és gazdasági tanácsadó


Profitcentrum.shp.hu website reputation


AZ EGÉSZSÉGÜNK NAGYON FONTOS. VIGYÁZZUNK RÁ !

Életmód magazin

Impulser - Egészség másképp

Gyógyszer Nélkül Magazin

Ha jól akarod ma érezni magad, nézd-, és hallgasd meg e dalt !

Csodálatos dal

2015.10.22
MÁSUTT IS LEÁLLHAT A PÁLYAÉPÍTÉS

A szerződés felbontásával fenyegetőzik a Bors–Berettyószéplak autópálya-szakaszon építkező spanyol–román konzorcium, amellyel alig néhány hónapja, áprilisban írta alá a beruházás folytatására vonatkozó megállapodást az országos útügyi hatóság. Az A3-as (észak-erdélyi) autópálya hatvan kilométeres szakaszának befejezéséről van szó, amelyre az első szerződést 2004-ben még a Năstase kormány kötötte meg az amerikai Bechtel társasággal. Az eredeti elképzelés szerint ennek a nagyvállalatnak kellett volna egész Brassóig megépítenie a 415 kilométeres sztrádát, de csak a Kolozsvárt elkerülő 52 kilométert adták át, illetve 2012-ig – mikor a román állam felmondta velük a szerződést – félig elkészítették a Bors–Berettyószéplak szakaszt. A hátralevő munkálatokra három év után sikerült vállalkozókat találni, de a konzorciumot alkotó négy cég közötti nézeteltérések miatt ismét leállhat az útépítés.
Forrás: A România liberă cikke alapján www.3szek.ro

2015.okt. .21
ALKALMAZOTT NÉLKÜL

Mintegy 116 ezer cég működik Romániában alkalmazott nélkül, közel ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A legjövedelmezőbb közülük tavaly nettó 17,3 millió lejes nyereséget könyvelt el. A KeysFin elemző cég adatai szerint az alkalmazott nélküli cégek többségét egy- vagy kétszobás tömbházlakásokban jegyezték be. Az alkalmazott nélküli cégek több mint egyharmada a kereskedelemben dolgozik, a tudományos szakterületeken 14 százalékuk, míg az építkezésben 8, a feldolgozóiparban 6, a szállításban pedig 5 százalékuk. A jelentés megemlíti, hogy a cégek alapvetően három kategóriába sorolhatóak: egyéni biznisz (úgynevezett zsebcégek, ahol a cégtulajdonos bizonyos ügyletek lebonyolítására használja a céget), cégek, amelyek külmunkatársakkal dolgoznak legálisan, valamint a feketén dolgoztatók. A nagy forgalmú cégek többsége építkezésben érdekelt, úgynevezett ernyőcég, mely nagy beruházások alvállalkozói közvetítésével foglalkozik. Forrás: www.3szek.ro


2014. október 8., szerda:

AUGUSZTUSBAN KEVESEBBET KERESTÜNK

Az országos bruttó átlagbér két százalékkal 2331 lejre mérséklődött a nyár utolsó hónapjában, a nettó átlagbér pedig 1683 lejre módosult (36 lejjel kevesebb, mint egy hónappal korábban).
Ágazati elosztásban a legnagyobb bért a kőolaj kitermelésében dolgozók kapták (bruttó 4484 lej), míg legkevesebbet a szállodai alkalmazottak vihettek haza (996 lej). A statisztikai hivatal adatai szerint a tavalyi év hasonló időszakához képest viszont az országos nettó átlagbér 4,9 százalékkal növekedett, ez reál értékben (az inflációt is beleszámolva) 4 százalékos emelkedést jelent. Legnagyobb mértékben a gyógyszeriparban (13 százalék), illetve az autóipar egyes ágazataiban (11,3 százalék) csökkent a bér, de jelentős a textiliparban, a pénzügyi szektorban, az energiatermelésben és -forgalmazásban jegyzett mérséklődés is.

CSÖKKENT A SÖRFOGYASZTÁS

Kilenc százalékkal csökkent a sörfogyasztás az év első felében, a költségvetés emiatt 60 millió lejtől esett el – közölte a sörgyártók szövetsége. Közleményük szerint hat hónap alatt 7,3 millió hektoliter sört értékesítettek az országban, ez több mint félmillió hektoliterrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A költségvetés-kiesés azért jelentős, mert az alkoholtartalmú termékek jövedéki adójának csaknem 60 százalékát adja, de jelentős az áfabevétel is. Az ágazat közvetlenül és közvetve közel 77 ezer munkahelyet biztosít, a befizetett adó és illeték idén 900 millió lejre rúgott – áll a közleményben. A helyzet rendezése érdekében az ágazat képviselői a jövedéki adó minimális szintre csökkentését javasolják.

MEGYEITANÁCS-ELNÖKÖKET VIZSGÁLNAK

Tizenegy, tisztségben lévő megyeitanács-elnök ellen indított eddig bűnvádi eljárást a korrupcióellenes ügyészség. Legutóbb Aristotel Căn­cescu, Brassó megye első embere kapott idézést befolyással való üzérkedés gyanújával. Ez azt jelenti, hogy a megyevezetők mintegy negyede ellen folyik eljárás, az ügyészség szerint az okozott kár eléri a hárommilliárd lejt – közli a Ziarul Financiar.

ÚJ TÍZEZRES

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 végén megújított forint bankjegyeket bocsát ki, az új sorozat első címlete a 10 000 forintos lesz – olvasható az MNB honlapján. A forgalomban lévő forint bankjegysorozat legrégebbi címleteinek kibocsátása 17 évvel ezelőtt kezdődött. 1997 óta a korszerűség és a hamisítókkal szembeni előny megőrzése érdekében több alkalommal is sor került fejlesztésre az egyes veszélyeztetett címleteken. A megújított bankjegysorozat első címleteként kibocsátott 10 000 forintos számos korszerű biztonsági elemmel rendelkezik. Az első pillantásra nem érzékelhető – műszerekkel, gépek detektoraival ellenőrizhető – dimenzióban teljes a megújulás: az új címlet mind saját korábbi változatától, mind más címletektől könnyedén megkülönböztethető. A bankjegy papírjában olyan – fény felé tartva, átnézetben látható – vízjel található, amelyben a portré mellett már a címletérték is megjelenik, és az MNB betűk mellett, biztonsági szálon is olvasható a 10 000 értékjelzés. A nemzetközi tapasztalatok, bankjegyfejlesztési ajánlások szerint egy nemzeti valuta bankjegysorozatának technológiai korszerűségét, illetve hamisítás elleni védettségi szintjét jellemzően öt-hat évente érdemes felülvizsgálni, tíz-tizenöt évente pedig célszerű a készpénzforgalom szereplői számára is tapasztalható változtatást, fejlesztést végrehajtani.
Forrás:www.3szek.ro


http://profitcentrum.shp.hu.
webstatsdomain.org/
"Székelyföld gazdasági és pénzügyi függetlenségének megteremtése -  mindenfajta önrendelkezés és a társadalmi felemelkedés alapja" (fgy).

_______________________________________________________________________________

Adatok átnézve, frissítve: 2016 február  7, Vasárnap

 

GYERE LÉGY A CSAPATTÁRSUNK !

REGISZTRÁCIÓ UTÁN TITKOSÍTOTT, FONTOS INFORMÁCIÓKAT ÉRHETSZ EL, MELYEK GARANTÁLTAN SEGÍTENEK KISZABADULNI A MÓKUSKERÉKBŐL ÉS ELINDÍTANAK AZ ANYAGI FÜGGETLENSÉG, A SIKER, A JÓLÉT ÖSVÉNYEIN:

1. Milliókat érő üzleti ötletek
2. Egyetemi hallgatóknak UNIVERSITAS - hasznos tájékoztatás
3. Befektetési opportunitások - üzleti lehetőségek
4. Bizalmas infók a honlaptulajdonosról
5. Pénzügyi ismeretek, trükkök, módszerek, melyekre feltétlenül szükséged van
6. Ingyenes anyagokat, hasznos ajándékokat tölthetsz le
7. Itt találod a "Sikerreceptek az anyagi függetlenség megvalósításához" című nagysikerű előadásomat is, melyet céljaidnak megfelelően szabadon felhasználhatsz.

 

VÉSZJELZÉS

A következő link alatt közölt bejegyzéseket szigorúan tilos megtekinteni ! Nagykorú látogatók számára ugyanis kimondottan károsak ! 

Csak milliomos jelölteknek !

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016.05.26

ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FIZIKAI SZEMÉLYEK – PFA
KÖTELEZŐ FORMANYOMTATVÁNYAI 2016-BAN

A Hivatalos Közlönyben megjelenő és folyamatos változásokat elszenvedő, vállalkozásokra, kis és közepes vállalatokra, engedéllyel rendelkező magánszemélyek kötelezettségeire vonatkozó, román nyelvű jogszabályok, meglehetősen komoly megpróbáltatások elé állítják olykor még a román ajkú vállalkozókat is, nemhogy a magyarokat, nehézkes, nyakatekert, könnyen félreérthető, specifikus szövegeik miatt. Azért, hogy minden székelyföldi és az egész országra kiterjedő gazdasági tevékenységeket folytató magyarajkú vállalkozóknak etéren is a segítségére lehessek, elkészítettem a Könyvelési nyílvántartásokra kiadott kötelezettségek magyar nyelvű változataát. Ezek az előírások 2016-ra érvényesek és a  Pénzügyi Minisztérium 170/2015-ös számú Rendeletében jelentek meg. Azon kisvállalkozások számára kötelező érvényűek, amelyek egyszerűsített könyvelési nyilvántartást vezetnek.

Lássuk mire kell nagyon odafigyelni:

Mindenegyes engedéllyel rendelkező kisvállalkozónak kötelessége bizonyos nyilvántartási könyveket( regisztereket) vezetni, melyekben minden könyvelési műveletet, már a megalakulásuk pillanatától kezdve be kell írniuk. Ezeknek a regisztereknek a legfontosabb fajtáit ismertessük, melyek a PFA esetében nélkülözhetetlenek, mindegy, hogy milyen tevékenységi területen dolgoznak. Ezek a következők:

-         Bevételeket és kifizetéseket tartalmazó napló – Registru-jurnal de încasări și plăți (cod 14/1/1/b)

-         Leltárkönyv – Registru de inventar (14-1-2/b)

Ezen két fontos regiszter mellett a legtöbbet használt formanyomtatványok itt olvashatóak:

-         Alapeszközök lapja – Fisa mijlocului fix (14-2-2)

-         Számlatömb – Factura

-         Árukísérő akta – Aviz de însoțire a mărfii (14-3-6A)

-         Leltárívek – Lista de inventariere (14-3-12)

-         Készpénz kifizetési nyugta – Chitanță (14-4-1)

-         Valuta kifizetési nyugta – Chitantă pentru operațiuni în valută (14-4-1/a)

-         Kifizetési/készpénzfelvételi akta – Dispoziție de plată/încasare către caserie (14-4-4)

-         Fizetési lejstrom – Stat de salarii (14-5-1/k)

Megjegyzendő, hogy azok a PFA-s vállalkozások, amelyek egyszerűsített könyvelést vezetnek tetszés szerint használhatják a fenti összes pénzügy-könyvelési formanyomtatványt, annak függvényében, hogy működő tevékenységeiknek milyen specifikus elemei vannak, úgy, hogy ezek az információk tegyék lehetővé azon szükséges adatok ellenőrízhetőségét, melyek alapján a 170/2015-ös Rendelet által előírt kötelezettségek betartása könnyen megállapítható.

Abban az esetben, ha a kisvállakozás más jellegű tevékenységeket folytat, mint amilyenek például a mezőgazdaság, fakitermelés, szerencsejátékok stb, az ilyen tevékenységek esetében előírt és megkövetelt más formanyomtatványokat is használni kell, a fent említett 10 mellett.

Ezen kívül, az említett rendelet előírásainak megfelelően, ha a szőkség úgy követeli, az egyszerűsített nyílvántartást vezető személyek azokat a pénzügyi-könyvelési formanyomtatványokat is felhasználhatják, melyeket a 2643/20145-ös számú Rendelettel hagytak jóvá a Pénzügyi minisztériumban(Ordinul MFP nr. 2634/2015 ) vagy éppen más határozatokkal, utasításokkal, melyek a pénzügyi-könyvelési formanyomtatványok alkalmazására vonatkoznak. A rendelet alapján megemlítem itt az Alapeszközök kartonját – Fișa mijlocului fix és a Napos pénzügyi zárás jelentést – Raportul fiscal de închidere zilnică nyomtatványt, melyet a kasszaépek segítségével eszközölt napi bevételek, inkasszók felkönyvelésére használnak.

Amire még szinten következetesen figyelni kell, az nem más, mint a leltározás. Ez kötelező a tevékenység kezdetekor, minden pénzügyi év kezdetén, és a tevékenység megszűntetésénél.

Amennyiben a PFA-val rendelkező kisvállalkozó úgy akarja Egyedi ellenőrzési regisztert- Registru unic de control-t is tarthat, de az ő esetükben nem kötelező. Legalább is a 252/2003-as számú Törvény - Legea nr. 252/2003 privind registrul unic de control előírásai alapján.

Ezzel ellentétben azonban, azon PFA-s kisvállakozók esetében, akik alkalmazottakat is foglalkoztatnek, kötelező módon Alkalmazottak nyilvántartási regiszterét – Registru de evidență al salariaților-t kell tartaniuk, naprakészen kitöltve.

Az írásom elején említett két kötelező regisztert 10 évig kötelező megőrízni, míg az összes többi formanyomtatványnak a megőrzési ideje 5 év. Különleges intézkedés alá esnek a fizetési lajstromok (Statele de salarii), melyeket 50 évig kötelező megőrízni.

 

...............................................................................................................................................

2016.05.09
VAN ITT EGY ÉRDEKES, ROMÁN NYELVŰ PROJEKT - KEREKEKRE ÉPÍTETT GURULÓ GAZDASÁG, TÁMOGATÓKAT KERESÜNK !

Megtekinthető a következő link alatt :

https://www.sprijina.ro/cauze/centru-privat-de-productie-si-cercetare

Hogyan támogathattok? Kattintsatok a képre vagy a linkre, kinyílik a projekt oldala. A szöveg alján kiválaszthatjátok az összeget és a Contribuie gombra kattintva segíthettek.
Külföldi támogatóink a következő bankszámlára utalhatnak: Főcze Iuliu, RO30BTRL01501201455680XX, Banca Transilvania, Sf. Gheorghe, Romania, SWIFT: BTRLRO22CVA.Lakcím: Str. Privighetorii Nr. 25, Cod postal: 520052, Judetul CovasnaMégegyszer alink: https://www.sprijina.ro/cauze/centru-privat-de-productie-si-cercetare

Minden kis összegért hálásak vagyunk, hisz tudjuk mindannyian: fillérekből gyűl a forint, banikból a lej, centekből az euró és a dollár stb. Köszönjük szépen !

..........................................................................................................................................................
2016.03.29

HÚSVÉTI NEVETÉS

Kattintsatok az alábbi linkre, azután vigyétek az egeret a megjelenő tapsifüles hasára. Minden kedves ismerősnek, rokonnak, barátnak és ismeretlen követőnek önfeledt, boldog húsvéti nevetést kívánok !

http://eztnezdmeg.com/simogasd-meg-a-nyuszi-hasat-es-kacagni-kezd-kellemes-husvetot/
..............................................................................................................................................
2016 február 23
AZ ÚJRAINDÍTHATATLAN ROMÁNIA, AVAGY A "TAHÓSÁG" ÖRÖKSÉGE

Amint fogynak a jók, átveszik a helyüket a tahók. Ez Románia egyik legnagyobb baja. Doru Pop remek és ugyancsak elgondolkodtató szövege.

Társadalmunk „újraindítása” nem lehetséges, mert nem rendelkezünk emberi erőforrásokkal. A jelenlegi Románia nagy gondja a demográfiai kiüresedés. Katasztrófánk biológiai jellegű, ami kegyetlen politikai következményekhez vezet. Azzal, hogy erre az újraindításra várunk, azt bizonyítjuk, hogy hiszünk a semmiből előbukkanó csodákban.

Cinikusan hangzik, de ez a szomorú valóság:
Romániának nincsenek emberei,


nem rendelkezik génállománnyal ahhoz, hogy más legyen, mint ami most. Romániát háromszor fosztották meg legjobb emberi erőforrásaitól. Remek emberektől, bátor férfiaktól és intelligens nőktől, jól képzett polgároktól és néhány nemzedék alatt kinevelődött értelmiségiektől, akiket vagy meggyilkoltak, vagy elmenekültek ebből az országból. Közömbösen asszisztáltunk legjobbjaink biológiai megtizedelésének.

A nemzetek és a népek nem feneketlen zsákok, genetikai merítési lehetőségük nem regenerálódik a végtelenségig. A politikai elméletben létezik a politikai demográfia fogalma, mely azt vizsgálja, hogy milyen hatásokkal járnak a társadalom egészére a népesség struktúrája szintjén bekövetkező változások.
Egyes politikai rendszerek vagy a társadalmi működési zavarok nem érthetők meg a népességen belüli dinamika tanulmányozása nélkül. Példátlan demográfiai átalakulásoknak vagyunk a tanúi az egész világon, a demográfiai egyensúlyhiányok pedig mindig globális és regionális konfliktusokhoz vezetnek. Az Adevărul blogoldalán már írtam a férfiak és nők közötti demográfiai kiegyensúlyozatlanságok hatásáról, valamint ezek következményeiről a jelenkori demokráciára nézve.
.
Szerző: Doru Pop
A cikk folytatása itt olvasható:
http://milliomosiskola.blogspot.ro/2016/02/az-ujraindithatatlan-romania-avagy.html#more
Vagy itt:
http://foter.ro/cikk/20160222_az_ujraindithatatlan_romania_avagy_a_tahoosag_oroksege
..........................................................................................................................................................
2016.02.07

A „BÉRELJEN FÉRJET ! " VÁLLALKOZÁS ÉS MOZGALOM

Sok nő szingli, elvált, özvegy, vagy ha van is élettársa, férje, az lehet hogy annyira elvont értelmiségi, hogy képtelen beverni a falba akár egy szöget is, vagy egyszerűen nem ér rá. Sok nőnek férfire, de nem férjre van szüksége. A lakásban adódó teendőkhöz, mint amilyen pl. a függönykarnis vagy függöny felrakás, kisebb javítások, szerelések, karbantartás, nem kell mesterember, szakmunkás, hanem csupán egy erős férfikéz.

Idegen férfiakat hívni a lakásba azonban nagyon kockázatos, a szomszédot pedig nem lehet mindig megkérni. A nőknek ezt az állandó problémáját oldja meg Amerikában a Rent-Ahusband (Béreljen férjet) vállalkozás, amely viharos sikert aratott a nők körében.

A vállalkozás kitalálója egy ügyes ezermester, aki felépített egy korrekt, leinformált ügyes ezermesterekből álló hálózatot, és most már szinte egész Amerikában segíti a nőket.

Kitakarítják a garázst, felakasztják a képeket a falra, kitisztítják a légkondicionálót, beépítik a verandát, megjavítják a rossz konnektorokat, a csatornát, tologatják a bútorokat, elvégzik a tavaszi nagytakarítást, megjavítják a csempét, kilincset, eltávolítják a hulladékot, lomokat, és korrektül szólnak a lakás tulajdonosnőnek, ha úgy látják, hogy egy-egy speciális feladatra mesterembert kell hívni, vagy a mesternek szakszerűen elmagyarázzák hogy mit kell megjavítani. A nők katalógusból választhatják ki a nekik legszimpatikusabb „férjet", és általában a választás egy életre szól, hiszen mindig adódik valami teendő a lakásban.

A Béreljen Férjet vállalkozás Amerikában mozgalommá nőtte ki magát, és a cég alapítója sokszor ad interjút, sőt írt egy könyvet is „Hogyan kell kielégíteni a nőket?" címmel. Az alapító gondolkodott rajta hogy Európára is levédesse az ötletet és franchise-ként árulja, de végül arra jutott, hogy elég nagy falat neki Amerika. Már így is nagy utat tett meg, hiszen ezt a vállalkozását a munkanélküliségből hozta létre.

Véleményem szerint, ha Európát kihagyta az úriember, nem ártana, ha valamelyik bátor atyánkfia itt Székelyföldön felkarolná az ötletet és amennyiben sikere lenne mind a 28 tagállamra kiterjedő vállalkozást építhetne belőle.

Gecsei Katalin gyűjtése és fordítása.
http://www.rentahusband.com/services.htm....................................................................................................................................................................................

2016.02.07

TEHÉNLÍZING - SAJÁT SAJT AZ ASZTALRA

A svájci Tehénlízing (Kuhleasing.ch) vállalat tehenet ad bérbe a városlakóknak, amelynek a részleteit a vállalkozás honlapján keresztül lehet letárgyalni, és Interneten lehet megkötni a lízing szerződést.

A bérlők az általuk lízingelt tehén tejéből készült sajtot kapnak. A cégnél bérbeadásra tartott 100 tehénből még 28-at lehet lízingelni évi 245 euróért, a többi már elkelt. Egy bérlő évente 60 -120 kilogramm sajtot kap. A vevőktől azt is várják, hogy évente egy napot személyesen is dolgozzanak az alpesi farmon, ami miatt a tehénlízing vállalkozást nem lehet világméretű globális vállalkozássá fejleszteni. Viszont egyre több holland és dán farmer is alkalmazza ezt a gazdálkodási formát és látja el a fogyasztókat és éttermeket exkluzív, különleges és jóízű termékekkel.

Ha Svájcban és más országokban lehetséges nálunk miért ne lehetne? Reménykedem, hogy akad egy ügyes székely legény, aki meg tudja szervezni, hogy ilyen önmegvalósító vállalkozása is legyen Erdélynek, Székelyföldnek.

Gecsei Katalin gyűjtése és fordítása
Forrás: springwise.com blog


Profitcentrum fényképe.

...........................................................................................................................................................
2015. 12. 13
LEGYEN MINDEN JÓHISZEMŰ KERESZTÉNYNEK A FÖLDÖN,
NAGY ÖRÖM A SZENT KARÁCSONY ! KELLEMES ÜNNEPEKET !
.
"Ha valaki nem születik angyalnak, el kell sajátítania az angyaltant.
Az első évben megtanul együtt érezni és belebújni a védenceibe.
Érzi a fájdalmaikat, féli a félelmeiket, együtt sír és nevet velük.

"Ha valaki nem születik angyalnak, el kell sajátítania az angyaltant.
Az első évben megtanul együtt érezni és belebújni a védenceibe.
Érzi a fájdalmaikat, féli a félelmeiket, együtt sír és nevet velük.