A Barbori Bt. köszönti kedves Látogatóit!

pedagógiai és mentálhigiénés tanácsadás
belépés
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

------Kiemelt ajánlatunk:------"A könyvben a pedagógusi és a mentálhigiénés szaktanácsadói tapasztalataimat osztom meg az olvasókkal. Gondolataimat sok idézettel, verssel, viccel, tanulságos történettel, humorral és elgondolkodtató saját élményekkel fűszereztem meg."
(Antal Judit)

A könyvbemutató videóhoz klikk ide!

A könyv postai úton 3.000,- Ft-os kedvezményes áron megrendelhető a barbori@kabelnet.hu e-mail címen.
(Teljes ár: 3.600,- Ft)

Szállítási díj az érvényes postai díjszabás szerint. Klikk ide!SAJÁT KIADVÁNYOK:

A szolgáltatásainkhoz kapcsolódó kiadványok a helybevitt szolgáltatások alkalmával, illetve postai úton vásárolhatóak meg. Postai szállításnál a fizetési lehetőségek: átutalás, rózsaszín postautalvány, utánvét.
Könyvrendeléshez: klikk erre a szövegre!

Kellemes böngészést kívánunk!Szállítási díj az érvényes postai díjszabás szerint. Klikk ide!Antal Judit: És Veled ki törődik?
Barbori Bt.

Ár: 3.000,-Ft

"A könyvben a pedagógusi és a mentálhigiénés szaktanácsadói tapasztalataimat osztom meg az olvasókkal. Gondolataimat sok idézettel, verssel, viccel, tanulságos történettel, humorral és elgondolkodtató saját élményekkel fűszereztem meg."
(Antal Judit)
A könyv fő témái:
- A nevelés társadalmi háttere és aktuális problémái
- A pedagógus lelki egészsége, a kiégés megelőzése
- Önismeret, önbizalom, önérvényesítés, életfeladat
- Az érzelmi képességek fejlesztési lehetőségei
- A szociális képességek fejlesztési lehetőségei
- Megküzdési stratégiák problémák, krízisek során
- Eredményes nevelési és fegyelmezési módszerek
- Közösségfejlesztés, szabályozásAntal Judit: ITT és MOST - Mentálhigiéné az óvodában
Barbori Bt.

Ár: 3.000,-Ft

A könyv a szerző 20 éves, mentálhigiénés óvodai
szaktanácsadói tapasztalatait mutatja be.
Fő témái: az óvodáskorú gyermek lelki egészsége, az érzelmek, a problémák
és konfliktusok kezelése, a hatékony kommunikáció, az egyéni és a csoportfejlesztés összehangolása, az óvoda és a család kapcsolata, a kollektíva működése, az óvodai dolgozó lelki egészsége stb.
A témákhoz a szerző élményszerű elméleti megközelítéseket és konkrét jó gyakorlatokat mutat be. Az olvasó többek közt jól hasznosíthatja pedagógiai és pszichológiai ismereteinek a frissítéséhez, foglalkozások tervezéséhez, a családokkal való együttműködés megújításához, önfejlesztéshez és lelki töltekezéshez is.Antal Judit: Mi lennék, ha JÁRMŰ lennék! -
könyv és képgyűjtemény

Barbori Bt.

Ár: 4.000,-Ft

"Ez a könyv és a hozzá tartozó képgyűjtemény számtalan ötletet ad a járművek és a közlekedés sokoldalú és tevékeny megismeréséhez. Mentálhigiénés játékok, barkácsolási ötletek, kísérletek, találós kérdések, szólások, mondókák, versek, mesék, viccek gazdag gyűjteménye támogatja a pedagógust a téma izgalmas és színvonalas feldolgozásában. Örömteli munkát kívánok!"
Antal Judit
A könyv melléklete egy 64 db-os képgyűjtemény.Antal Judit: Mi lennék, ha ÁLLAT lennék? -
könyv és képgyűjtemény

Barbori Bt.

Ár: 4.000,-Ft

A Mi lennék ha... sorozat ebben a részében 64 állaté a főszerep. A könyv tartalmazza az állatok élményszerű, érdekességekkel tűzdelt ismertetőjét, ötleteket, illetve játékleírásokat. A könyvben bemutatott módszerek az óvodások és az általános iskolások körében egyaránt jól alkalmazhatóak. A Mi lennék, ha állat lennék? - című könyvhöz tartozik egy képgyűjtemény is, amely a könyvben bemutatott állatok fotóját tartalmazza. A képek elősegítik az állatokról már megszerzett ismeretek felidézését, ellenőrzését és hasznos eszközei az ajánlott feladatoknak és játékoknak.
A könyv melléklete egy 64 db-os képgyűjtemény.Antal Judit: Mi lennék, ha VÍZ-ből lennék? -
könyv és képgyűjtemény

Barbori Bt.

Ár: 4.000,-Ft

"Minden óvodapedagógus számára ajánlom ezt a könyvet és a hozzátartozó képgyűjteményt, aki a gyermekeket környezet- és egészségtudatos magatartásra akarja nevelni, ugyanakkor izgalmas, változatos, jó hangulatú, cselekvésbe ágyazott „vizes” napokat szeretne szervezni."
(Juhász Katalin, a tatabányai Turul Óvoda vezetője)
A könyv melléklete egy 64 db-os képgyűjtemény.Antal Judit: Mi lennék, ha GYÜMÖLCS, ZÖLDSÉG lennék! -
könyv és képgyűjtemény

Barbori Bt.

Ár: 4.000,-Ft

Ez a könyv számtalan ötletet ad a gyümölcsök és a zöldségek sokoldalú és tevékeny megismeréséhez, valamint az egészségtudatos táplálkozáshoz. Mentálhigiénés játékok, barkácsolási ötletek, kísérletek, találós kérdések, szólások, mondókák, versek, mesék, viccek, dalok gazdag gyűjteménye támogatja a pedagógust a téma izgalmas és színvonalas feldolgozásában.
A könyv melléklete egy 64 db-os képgyűjtemény.Antal Judit: Hahó! Odabent vagy?
Barbori Bt.

Ár: 1.500,-Ft

Elgondolkodtál-e már azon, hogy az vagy-e, akinek látnak? A szerepeid és feladataid mögül kiragyog-e az igazi lényed? Szereted-e az életedet? Az utadon jársz-e? A küldetéseden dolgozol-e?
Ha igennel válaszolsz, akkor ez a könyv újabb megerősítéseket adhat számodra.
Ha nemmel válaszolsz, akkor pedig segítséget kaphatsz ahhoz, hogy visszatalálj önmagadhoz, hogy belső fényeddel megvilágítsd az utadat, és eredményesebb kapcsolatokat alakíts és működtess.
A könyv fantasztikus utazások, álmok, tanulságos történetek, különleges párbeszédek és versek bemutatásával járulhat hozzá mindehhez.Antal Judit: Igazgyöngy - Ezer kilométer a Szent Jakab-zarándokúton
Barbori Bt.

Ár: 3.500,-Ft (3.000,-Ft)

Ez a könyv a zarándokutam igaz története – minden szépítés nélkül mutatom be azt az utat, amit a férjemmel gyalogoltunk végig 2010 nyarán Spanyolországban. Nyitogattam önmagamat, feszegettem a határaimat, a kagylóhéjamat, hogy útra kelhessek, és zarándokoljak 1000 kilométert, hogy a „világ végéig” eljutva közelebb kerüljek önmagamhoz. Ha porszem került a kagylóhéjam alá, szeretettel dolgoztam vele.
Amikor hazajöttem, kigördült belőlem ez a történet.
Nem hagyott békén, pedig sokáig meg akartam őrizni magamnak. De önálló életre kelt bennem, és már nem volt más választásom, mint hogy segítsek neki megszületni. Apás szülés volt, hiszen a férjem mellettem állt, és biztatott, segített. Így született meg az ő fotóiból és az én gondolataimból „közös gyermekünk”, ez a könyv. A gyöngy Kosztolányi Dezső szerint a tíz legszebb magyar szó egyike. Szimbólumként a szerelmet és a boldogságot, jó szerencsét jelképezi.
Ezt kívánom minden kedves „Igazgyöngynek”, aki megtisztel azzal, hogy
elolvassa ezt a történetet.Antal Judit: Igazgyöngy 2 - Újabb nyolcszáz kilométer a Szent Jakab-zarándokúton
Barbori Bt.

Ár: 3.500,-Ft (3.000,-Ft)

Santiago de Compostelába, vagyis Spanyolország galíciai tartományának fővárosába több úton is el lehet jutni. Az utak többsége arról kapta a nevét, hogy mely országból induló zarándokok járják a leginkább. 2010-ben a férjemmel a francia utat jártuk végig St. Jean Pied de Porttól Fisterráig. Ennek a története jelent meg 2011-ben az Igazgyöngy című könyvben. Ebben a második részben két újabb zarándokutunk történetét találja az olvasó. A 2015-ben megtett portugál úton Lisszabonból és az angol úton Ferrolból indultunk el, hogy megérkezzünk Santiago de Compostelába. Emellett azt is elmesélem, hogy mi történt velem a két út között eltelt öt évben. Ez a könyv egyfajta útinapló, de nem csak információkat akartam adni egy útról, vagy mesélni országokról, látnivalókról, kultúrákról. Arra vágytam, hogy átadhassam mindazt, amit és ahogy megéltünk, hogy az olvasót elvihessem abba a csodába, hogy velünk sírjon, nevessen,és ezáltal kapja meg mindazt, amit mi kaptunk.
Köszönet mindazoknak, akik segítettek, biztattak, figyelemmel kísértek az úton, és köszönet azoknak is, akik ennek a könyvnek a segítségével lesznek majd zarándoktársaink.Antal Judit: Igazgyöngy 3 - Út Afrika tetejére
Barbori Bt.

Ár: 3.500,-Ft (3.000,-Ft)

„A boldogsághoz nem vezet út.
Az út maga a boldogság.” (Buddha)

Afrika, 2016. január
Az El Camino (francia út) és a portugál út után ez volt a harmadik utunk a férjemmel, amely során hosszabb időre megváltunk a szeretteinktől, a magunk körül teremtett kényelemtől és biztonságtól. Jégesőben is másztuk a hegyet, hogy Teleki Sámuel nyomában eljussunk Afrika legmagasabb pontjára, a Kilimandzsáró 5895 m magas csúcsára. Csapatunk még láthatott a csúcson havat és jeget, ami egyes kutatók szerint a globális felmelegedés következtében 2020-ig teljesen el fog tűnni.
Az utunk másik fontos célja most is az volt, hogy jobban megismerjük magunkat, egymást és fejlődjünk. Ennek során engem az első út érzékenyített és felébresztett, a második út megerősített. Ez a harmadik út pedig arra sarkall, hogy keretezzem újra az életemet.
A könyvben az úton szerzett élményeket és tanulásokat osztom meg az eddigiekhez hasonló stílusban, valósághűen, őszintén és némi humorral fűszerezve. A férjem és a túratársaim fotói, videói pedig igazán tartalmas szórakozássá teszik a leírt élményeket.

Pedagógiai és mentálhigiénés tanácsadás - Akkreditált képzések pedagógusoknak