Balatonőszöd-Balatonszemesi Református Egyházközség
Jézus mondja: "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok és meg vagytok terhelve: én felüdítlek titeket." Mt. 11,28


ANGOL BIBLIATÁBOR IDŐPONTJA
- 2012.04.27.

A Szentírás Szövetséggel közösen szervezett angol nyelvű bibliatáborunkra idén
július 16-20 között kerül sor. A tábor költsége 3 étkezéssel 11 000 Ft.

tovább

Feliratkozás a(z) Református Gyülekezet tagjai, ismerősei csoportra
E-mail:

Csoport meglátogatásaHITTANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET
- 2011.09.24.

Szeptember 25-én, vasárnap 9 órakor a Balatonőszödi Református Templomban hittanévnyitó istentiszteletet tartunk. Az istentiszteletről a Földvár TV felvételt készít. Mindenkit szeretettel várunk!

Közös hétvége a kalásziakkal Őszödön
- 2011.09.24.

A budakalászi református testvéreink tavalyi kedves meghívását viszonozva, az október 8-9-i hétvégén ők lesznek gyülekezetünk vendégei. Részletek rövidesen!

Bucsini táborképek
- 2011.08.17.

22 fő vett részt erdélyi táborunkban. Képek a táborozásról az "Aktuális" oldalon találhatóak

továbbJELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
- 2011.07.21.

Napokon belül, július 23-án, szombat este lezárul a jelentkezési lehetőség a székelyföldi táborhétre. Kérünk mindenkit, aki még nem jelentkezett, de szeretne velünk tartani, a fenti időpontig hozza meg döntését! Köszönjük!

KERÉKPÁROS KIRÁNDULÁS
- 2011.05.11.

Egész napos kerékpáros kirándulást szervezünk gyermekeknek Május 14-én, szombaton. Jelentkezés péntek 16 óráig lehetséges. Részletes program az "Aktuális" menüpont alatt olvasható!

továbbÁLDOTT ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!
- 2011.04.21.

Szeretettel várunk mindenkit nagypénteki és húsvéti istentiszteleteinkre, melyeket Balatonőszödön tartunk!

továbbGYÜLEKEZETI KIRÁNDULÁSUNK KÉPEI
- 2010.11.24.

GYÜLEKEZETI KIRÁNDULÁS (BUDAKALÁSZ - BUDAPEST)


GYÜLEKEZETI KIRÁNDULÁS
- 2010.11.02.

A BUDAKALÁSZI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET meghívására gyülekezeti kirándulást szervezünk november 20-21 napokon Budakalászra. Szeretettel várjuk az érdeklődők jelentkezését!
Budakalászi kirándulásunk programja

továbbISMÉT GYERMEKDÉLUTÁN A SZERETETPONTBAN
- 2010.10.09.

Október 16-án, szombaton 14-17 óra között újra gyermekdélutánra került sor Balatonszemesen. Ez alkalommal a programról Steven és Lilla gondoskodtak!

A fényképek a Szeretet Pont oldalán máris megtekinthetők. Jó nézelődést!

továbbŐszi gyülekezeti hírlevelünk elérhető az "Aktuális" menüpont alatt!

továbbIFI HÉTVÉGE ŐSZÖDÖN!
- 2010.09.28.

Pesti református fiatalok töltenek egy hétvégét Őszödön (2010.október 1-3). Szeretettel várjuk szombaton 11 órára a 16-20 év közötti helyi (őszödi, szemesi) fiúkat és lányokat! Hogy mire számíthattok? Ismerkedésre, játékokra, egy közös pizzázásra, vídám hangulatra, stb. Helyszín: Református Gyülekezeti Ház (templom mögött)

ANYA- ÉS CSECSEMŐOTTHON TÁMOGATÁSA
- 2010.09.21.

SZERETETTEL VÁRJUK A NÁGOCSI REFORMÁTUS ANYA- ÉS CSECSEMŐOTTHON TÁMOGATÁSÁRA SZÁNT ADOMÁNYOKAT!

továbbJátékdélután hittanra jelentkező gyermekeknek Balatonőszödön

JÁTÉKDÉLUTÁN


Budakalásziak Őszödön
- 2010.08.14.

AUGUSZTUS 15-ÉN, VASÁRNAP 9 ÓRAI ISTENTISZTELETÜNKÖN A BUDAKALÁSZI REF. GYÜLEKEZET TÁBOROZÓ CSOPORTJA SAJÁT SZOLGÁLATTAL KÉSZÜL KÖSZÖNTENI GYÜLEKEZETÜNKET. SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!
Együtt Őszödön és Tihanyban a budakalásziakkal


A Kirándulás képei
- 2010.06.12.

Kirándulás Rádpusztára


Ruha- és pénzadomány gyűjtése
- 2010.06.12.

Árvízkárosultaknak gyűjtöttünk! Köszönünk minden felajánlást!
Lásd az Aktuális menüpont alatt!

továbbGYÜLEKEZETÜNK HÍREIT (2010. JÚNIUS) AZ AKTUÁLIS OLDALON OLVASHATJA!I

továbbRÁDPUSZTÁRA KIRÁNDULTUNK
- 2010.06.02.

17 gyermekkel 6 felnőtt kíséretében kerékpáros kiránduláson vettünk részt május 29-én szombaton. Képes beszámoló a kirándulásról rövidesen!

GYÜLEKEZETI DÉLUTÁN JÚNIUS 6-ÁN!
- 2010.05.31.

JÚNIUS 6-ÁN, VASÁRNAP 15 ÓRAI KEZDETTEL AZ ŐSZÖDI FALUHÁZBAN TARTANDÓ GYÜLEKEZETI DÉLUTÁNUNKON A PASARÉTI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET FIATALJAI ADJÁK ELŐ EVANGÉLIUMI SZÍNDARABJUKAT "ÁLOM VAGY VALÓSÁG" CÍMMEL. ALKALMUNKAT SZERETETVENDÉGSÉG ZÁRJA. EZEN A VASÁRNAPON DÉLELŐTT ISTENTISZTELETET NEM TARTUNK.
Képek a Szerdai Körről (sajnos, a fotók az előadásról nem sikerültek):
Pasaréti fiatalok (Szerdai Kör) Balatonőszödön


Trianon 90. évfordulója
- 2010.06.01.

A balatonőszödi református templom harangjai is megszólalnak június 4-én, pénteken 16.30 órakor, hogy a szomorú évfordulóra emlékeztessenek, amikor Magyarország területének kétharmada, a magyar lakosság egyharmada került idegen uralom alá. A harangszó hívjon imádságra is: imádkozzunk népünk Istenhez téréséért!

Választás Őszödön május 30-án!!
- 2010.05.12.

Kedves Egyháztagok! A május 16-ra, vasárnapra meghirdetett választás a viharos időjárás miatt elmaradt. A választás új időpontja: május 30. A választói közgyűlésre a vasárnapi 9 órai istentiszteletet követően kerül sor.

továbbMennybemenetel ünnepe (május 13)
- 2010.05.12.

Áldozócsütörtökön este 6 órától istentiszteletet tartunk a balatonőszödi templomunkban. Jézus Krisztus mennybemenetelének ünnepén szeretettel várjuk Testvéreinket!

ANGOL GYERMEKNAP (ÍZELÍTŐ A NYÁRI TÁBOR EGY NAPJÁBÓL) LESZ A BALATONŐSZÖDI FALUHÁZBAN MÁJUS 8-ÁN, SZOMBATON 10-14 ÓRÁIG. SZERETETTEL VÁRJUK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁS GYERMEKEKET!

továbbVIRÁGVASÁRNAPI KONFIRMÁCIÓ
- 2010.03.31.

Virágvasárnap konfirmáció volt gyülekezetünkben. Képes beszámoló a Fiatalok oldalán!

továbbSZERETETPONT MISSZIÓ
- 2010.02.16.

BALATONSZEMES, SZABADSÁG U. 34. ALATT SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT, NÉZZEN BE HOZZÁNK!
NYITVA: SZERDA-CSÜTÖRTÖK-PÉNTEK 15.00-18.00 ÓRA


HÚSVÉTVÁRÓ GYERMEKDÉLUTÁN
- 2010.03.15.

2010. március 27-én, szombat délután 2-4 óra között a Szeretetpontban gyermekdélutánt tartunk, melyre szeretettel várjuk az óvodás és 1-4 osztályos gyermekeket!

Új hír: A képek honlapunkról már elérhetőek!

továbbSZERETETTEL VÁRJUK!
- 2010.01.09.

Havonta 2 alkalommal református istentiszteletet tartunk a Balatonszemesi Evangélikus Imaházban. Bővebb infó alkalmainkról a SZEMESI ISTENTISZTELETEK menüpont alatt olvasható!

továbbGYÜLEKEZETI DÉLUTÁN - 2009


TÁBORKÉPEINK!
- 2008.08.02.

AZ ANGOL NAPKÖZIS BIBLIATÁBORAINKON KÉSZÜLT KÉPEK (2008-2009-2010. évekről) FELKERÜLTEK A HONLAPUNKRA! NÉZZETEK BELE!

továbbOLVASD A BIBLIÁT INNEN!
- 2007.08.19.

SZENTÍRÁS SZÖVETSÉG

továbbSZERETET PONT MISSZIÓ

VOLT EGYSZER EGY SZERETET PONT...A Szeretet Pont 2010. januártól 2012. decemberéig volt sok találkozás Istentől elkészített helyszíne. Soli Deo Gloria!
A korábban felkerült anyagokat tájékoztatásként hagytuk fenn az oldalon

________________________________________________

A Szeretet Pont mint gyülekezetünk missziója egy találkozási és tájékozódási pont kíván lenni Balatonszemes központjában (Szabadság u. 34). Egy hely, ahol gyermekek és felnőttek, gyülekezetünkhöz tartozók vagy csupán a Szeretet után sóvárgó emberek Istennel és egymással találkozhatnak.

Bár sokan első látásra azt gondolnák, nem vagyunk könyvesbolt. A különböző keresztyén kiadványok a kirakatban mégis sokakat megállítanak, a címek vagy bibliai idézetek elgondolkoztatnak. S mi már ennek is örülünk! Ha pedig valaki olvasni akar, esetleg egy családtagnak vagy barátnak keres egy témában keresztyén irodalmat, akkor könyvtárunkban szeretettel látjuk!

Közösségi helyünk hetente bibliaóráknak (a Szentírás útmutatása alapján keressük életünk fontos kérdéseire Isten válaszait) és havonta gyermekalkalmaknak ad otthont. Fontos alkalmak ezek az egymással való barátságok, testvéri közösségek létrejöttéhez és elmélyítéséhez is.

A Szeretet Pont a személyes beszélgetés és lelkigondozás helye is. A lelkipásztor és munkatársai készek meghallgatni az azt igénylő betérőt, és a szükséges lelki támogatást megadni.
Személyes beszélgetés, látogatás a nyitvatartási időn kívül is kérhető.

A keresztyénség azonban soha sem csupán az Isten szeretetéről való beszéd, hanem annak a szükségek szerinti gyakorlati átültetése is. Ennek megfelelően a Szeretet Pont a gyülekezetünk szeretetszolgálatának (diakónia) kiinduló pontjává és szervező helyévé kíván válni. (Ezt részletesebben is kifejtjük rövidesen)

HÚSVÉTVÁRÓ GYERMEKDÉLUTÁN

2010. MÁRCIUS 27.

2010. március 27-én, szombaton gyülekezetünk gyermekdélutánt szervezett Balatonszemesen, melynek a Szeretet Pont református közösségi terem adott helyt.
A gitárral kísért közös éneklés után együtt ’vándoroltunk vissza’ Jézus korába, hogy belelássunk az első Húsvét eseményeibe. Az emmausi tanítványok történetén keresztül átélhettük, hogy Jézus ma is velünk jár az úton. Végtelen szeretetéből mai utainkon is elkísér. Akkor is, ha mi éppen bánatunk, vagy más elfoglaltságunk miatt nem mindig ismerjük fel Őt. Mindvégig érezni lehetett az Ő jelenlétét, bátorító-vigasztaló szeretetét. Dicsőség legyen azért az Úrnak, aki felettébb meghallgatta imádságainkat. A gyerekek a sütizés után hozzáláthattak a húsvéti kézműveskedésnek. Fáradhatatlanul dolgoztak kis alkotásaikon, s olyan jól érezték magukat, hogy végül alig akartak hazamenni.
Köszönet illet minden segítőt, aki odaszánta az idejét, erejét, tehetségét, vagy éppen a pénzét, hogy ez a délután a gyermekek számára egy meghitt alkalom lehessen, ahol a jézusi örömhír magjai is elültetésre kerülhetnek.
Következő gyermekdélutánunk április 24-én lesz, a közelgő Anyák Napjára készülve.

Az alábbi képre kattintva megnézhetjük a gyermekdélután fotóit.
Jó nézelődést!
Húsvétváró gyermekdélután Balatonszemesen


ANYÁK NAPJÁRA KÉSZÜLVE

GYERMEKDÉLUTÁN

A KÉPES BESZÁMOLÓ A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK MEG!

Anyák Napjára készülve - gyermekdélután


BIBLIAÓRA

KEDDENKÉNT 18-19 ÓRA KÖZÖTT SZERETETTEL VÁRUNK!!!

Szeretetpontos bibliaóra


GYERMEKALKALMAK

A szeptemberre tervezett kirándulás az esős idő miatt elmaradt. Helyette hittanos gyermekeink számára az őszödi gyülekezeti házunkban és annak udvarán játékdélutánt szerveztünk. Az ekkor készült képek honlapunk bal oldalán található hírsávján megtekinthetőek.

OKTÓBER 16-ÁN ISMÉT GYERMEKDÉLUTÁN!

14 órakor kezdődő klubalkalmunk vezetői rendhagyó módon az angol táborainkból már jól ismert Steven és Lilla lesznek. Ők már nagyon várják, hogy találkozzanak Veletek! És Ti?
Szeretettel várunk!


GYERMEKDÉLUTÁN STEVENNEL ÉS LILLÁVAL


Gyermekdélután 2011.február

... ÉS FEBRUÁR 19-ÉN ISMÉT TALÁLKOZTUNK...

TAVASZI ALKALMAINK FOTÓALBUMAI:

MÁRCIUS 26

Márciusi Gyermekdélután Balatonszemesen


ÁPRILIS 16

Balatonszemesi Gyermekdélután (2011. április)


MÁJUS 14-ÉN, SZOMBATON KERÉKPÁROS KIRÁNDULÁSON VETTÜNK RÉSZT.

Íme, a képes beszámoló:
Gyermekdélután (2011. október)


Gyermekdélután (2011. november)


GYERMEKDÉLUTÁNOK A 2012. ÉVBEN:

FEBRUÁR 25, SZOMBAT - 14.00-17.00 ÓRA

MÁRCIUS 31, SZOMBAT - 14.00-17.00 ÓRA

ÁPRILIS 28, SZOMBAT - 14.00-17.00 ÓRA

MÁJUSBAN KIRÁNDULÁST TERVEZÜNK!!!

Honlapkészítés