MAGYAR KUTYÁSOK SZÖVETSÉGE
A MEOE (AZ FCI TAGJA) SZERZŐDÉSES PARTNERE


Hírlevél megszűntetése
- 2018.05.25.

Kedves Érdeklődők!

A május 25-én az EU területén életbe lépett adatkezelési szabályzat miatt a Hírlevél szolgáltatást megszüntettük, a feliratkozáskor megadott adatokat töröltük. A szolgáltatás esetleges újraindítása esetén ismételt regisztráció lesz szükséges.
Megértésüket köszönjük.


Időpontváltozás - TKOK éjszakai CAC
- 2018.04.12.

Kedves Kiállítók!
A TKOK által Pilisen tartandó éjszakai CAC kiállításra július 27-e helyett augusztus 4-én szombaton kerül sor.


OTK és TKOK bírólisták
- 2018.02.26.

A rendezvények, bírólisták menüpontban megtekinthető az Országos Terrier Klub május 12-i, valamint a Társasági Kutyák Országos Klubja június 2-i kiállításának bírólistája

továbbKlubvezetők figyelem!
- 2018.02.26.

A Bírói Testület menüpontban frissítésre került a tagok névsora és aktuális bírálati jogosultságaik jegyzéke.

továbbJogi tanácsadás kutyás ügyekben
- 2013.03.07.

Tisztelt Kutyatartók, Kutyatenyésztők, Klubvezetők!

Dr. Pozsonyi Anikó az állatokkal kapcsolatos és egyesületi joggal foglalkozó ügyvédként mind a kinológiai szervezeteknek, mind – jogsegély szolgálata keretében – kutyás magánszemélyeknek számtalan ügyben nyújtott jogi támogatást az elmúlt évek során.
Sajnos úgy tűnik, hogy sem az egyesületi életben, sem a kutyatenyésztésben és kutyatartásban nem lesz kevesebb a probléma. Kölyökkutya eladásához, vagy vételéhez kapcsolódó probléma esetén, vagy ha kutyatartás miatt a szomszéd, vagy akár az önkormányzat zaklatja, ajánljuk, hogy keresse fel Dr. Pozsonyi Anikó ügyvéd honlapját http://drpozsonyianiko.uw.hu/
Champion kérelem

Postacím: 1195 Budapest Árpád u. 43.

A champion kérő lap ide kattintva tölthető le


Kivonat a Kiállítási Szabályzatból

Kiállításon kívül elérhető címek


MKSZ HJCH, MKSZ HCH, MKSZ Bk.HCH
Teljesítésének feltételei

Általános rész:


Bármely Championátus kérelmezéséhez ki kell tölteni- olvashatóan- a CH kérőlapot. Mellékelni kell a származási lap, bírálati lapok, igazoló kártyák, munkavizsga, a HJCH oklevél vagy HCH oklevél, érvényes MKSZ vagy MEOE tagság fénymásolatait. A hiányosan szerelt, vagy faxpapíron küldött kérelmeket nem fogadjuk el.

A champion és mestertenyéstői cím kiváltásának díja egységesen 2.500 Ft, melyet az MKSZ OTP Banknál vezetett 11709002-20522038 számú bankszámlájára szükséges átutalni az igénylés beküldésével egyidejűleg.

FIGYELEM! : Azokat az eredményeket, amelyeket már felhasználtak tisztelt kiállítóink egy CH címhez a következő CH cím kiadásánál nem tudjuk figyelembe venni.

HUNGÁRIA JUNIOR CHAMPION (HJCH): Oklevél és tiszteletdíj.

A kutya 9 és 18 hónapos kora között 3 az MKSZ, vagy az MKSZ bármely tagszervezete által rendezett CAC kutyakiállításon legalább két különböző bírótól megszerzett HPJ cím. Amennyiben a kutya már két HPJ címet elért és elmúlt 18 hónapos, az első növendék osztályban szerzett CAC címét felhasználhatja a fiatal champion címhez, azonban ezt a CAC címet nem számíthatja be a HCH cím igényléséhez.

HUNGÁRIA CHAMPION (HCH): Oklevél és tiszteletdíj.

- Munkavizsgára kötelezett fajták esetén: 3 CAC cím, melyből a kutya legalább egyet az MKSZ szövetségi rendezvényén, vagy – ha az MKSZ-en belül létezik ilyen – az adott fajta klubkiállításán, a többit az MKSZ, vagy bármely tagszervezete által rendezett kiállításon növendék, nyílt, munka, vagy champion osztályban elért, legalább két különböző bírótól. Az első és az utolsó CAC cím között több mint egy évnek el kell telnie (minimum 366 nap). Munkavizsga eredmény a fajtára előírt munkavizsga teljesítését jelenti, melynek során a kutya az adott munkavizsgán elérhető maximális pontszám 75%-át elérte.
- Munkavizsgára nem kötelezett fajtáknál: 4 CAC cím, melyből a kutya legalább egyet az MKSZ szövetségi rendezvényén, vagy – ha az MKSZ-en belül létezik ilyen – az adott fajta klubkiállításán, a többit az MKSZ, vagy bármely tagszervezete által rendezett kiállításon növendék, nyílt, munka, vagy champion osztályban elért, legalább három különböző bírótól. Az első és az utolsó CAC cím között több mint egy évnek el kell telnie (minimum 366 nap). Három Res. CAC címmel legfeljebb egy CAC cím kiváltható.

BABÉRKOSZORÚS HUNGÁRIA CHAMPION (Bk.HCH):Oklevél és tiszteletdíj. (Idegen nyelvű elnevezése: HUNGARIA GRAND CHAMPION)

Az MKSZ Hungária Champion cím birtokában az MKSZ, vagy MKSZ tagszervezet által rendezett kiállításon champion osztályban elért három osztálygyőztes (CAC – GYOGY) cím legalább két különböző bírótól, melyek közül az egyik kiállításon a kutya a Fajtagyőztes címet is elnyerte.

MKSZ VETERÁN CHAMPION (VCH) – Oklevél és díj:

Az MKSZ, vagy MKSZ tagszervezet által rendezett kiállításon veterán (érett) osztályban, időkorlátozás nélkül elért három osztálygyőztes (CAC) cím legalább két különböző bírótól. A 2008. február 24-ét megelőzően a veterán (érett) osztályban megszerzett szerzett címek közül maximum 2 használható fel a VCH cím kiváltásakor.

FAJTANÉLKÜLI BAJNOK (FB) oklevél és díj:

A kutya által megszerzett 5 kategória győztes cím (LTFK, LKFK, LNFK), melyek közül a kutya legalább egyet az MKSZ szövetségi rendezvényén, a többit az MKSZ, vagy bármely tagszervezete által rendezett kiállításon ért el, legalább három különböző bírótól. Az első és az utolsó kategória győztes cím között több mint egy évnek el kell telnie (minimum 366 nap). Jelen rendelkezések hatálybelépését megelőzően szerzett címeket fenti címekkel egyenértékűként kell beszámítani.

HOBBI BAJNOK (HB), FIATAL HOBBI BAJNOK (FHB), VETERÁN HOBBI BAJNOK (VHB) oklevél és díj:

A kutya által megszerzett 3 kategóriagyőztes cím (fiatal, veterán), illetve 5 kategória győztes cím (felnőtt), melyek közül a kutya legalább egyet az MKSZ szövetségi rendezvényén, a többit az MKSZ, vagy bármely tagszervezete által rendezett kiállításon ért el, legalább három különböző bírótól. A felnőtt Hobbi Bajnok (HB) címhez megszerzett első és utolsó kategória győztes cím között több mint egy évnek el kell telnie (minimum 366 nap).

FIGYELEM!
A HIÁNYOS ÉS A SZABÁLYZATNAK NEM MEGFELELŐ KÉRELMEKET NEM TUDJUK FIGYELEMBE VENNI!