MAGYAR KUTYÁSOK SZÖVETSÉGE
A MEOE (AZ FCI TAGJA) SZERZŐDÉSES PARTNERE


ÉVES RENDEZVÉNYNAPTÁR
- 2015.03.02.

Tisztelt Kiállítók, Versenyzők!
Kedves Érdeklődők!

Az MKSZ éves közgyűlése által elfogadott éves rendezvényprogram megtekinthető a Rendevzények, bírólisták menüpontban.

továbbJogi tanácsadás kutyás ügyekben
- 2013.03.07.

Tisztelt Kutyatartók, Kutyatenyésztők, Klubvezetők!

Dr. Pozsonyi Anikó az állatokkal kapcsolatos és egyesületi joggal foglalkozó ügyvédként mind a kinológiai szervezeteknek, mind – jogsegély szolgálata keretében – kutyás magánszemélyeknek számtalan ügyben nyújtott jogi támogatást az elmúlt évek során.
Sajnos úgy tűnik, hogy sem az egyesületi életben, sem a kutyatenyésztésben és kutyatartásban nem lesz kevesebb a probléma. Kölyökkutya eladásához, vagy vételéhez kapcsolódó probléma esetén, vagy ha kutyatartás miatt a szomszéd, vagy akár az önkormányzat zaklatja, ajánljuk, hogy keresse fel Dr. Pozsonyi Anikó ügyvéd honlapját http://drpozsonyianiko.uw.hu/
2016. évi rendezvények

Tisztelt Kiállítók, Kedves Érdeklődők!

Az MKSZ által rendezett szövetségi kiállítások időpontjai a következők:

április 16. szombat, MKSZ CAC
október 22. szombat, MKSZ CAC-Derby Show

A tagszervezetek által eddig bejelentett kiállítások időpontjai:

április 30. szombat, TESE CAC
május 7. szombat, OTK CAC-Klub
június 11. szombat, TKOK CAC-Klub
augusztus 13. szombat, Strázsa CAC
szeptember 3. szombat, TKOK CAC
szeptember 24. szombat, OTK Speciális CAC


Jogerős pernyertesség a MEOESZ-szel szemben

Tisztelt Kutyás Barátaink, Kedves Érdeklődők!

A Fővárosi Törvényszék a mai napon (június 12.) tárgyalta a MEOESZ 1. fokú pervesztesége miatt beadott fellebbezési kérelmét. Az MKSZ ellenkérelmében az ítélet megtartását kérte.

Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a másodfokú bíróság megtartotta az eredeti ítéletet. A mai napon tehát jogerős ítélet született arról, hogy a MEOESZ-nek kötelessége tartania magát az MKSZ-szel 2009-ben kötött szerződéshez.

Üdvözöljük a Törvényszék döntését és mindent megteszünk jogaink - tagjaink és a rendezvényeinket látogató minden kutyás - jogainak helyreállítása érdekében.

Tisztelttel:
Jenei Attila Mátyás
MKSZ elnök


Tájékoztatás a MEOESz-per 1. fokú ítéletéről

A részletes indoklás a Szabályzatok, szerződések menüpontban olvasható


Tisztelt Kiállítók, Versenyzők!
Kedves Kutyás Barátaim!

Ezúton is szeretnék minden érdeklődőt tájékoztatni, hogy 2015. január 15-én a PKK Bíróság a következő ítéletet hozta a MEOESz által az MKSZ-szel fennálló szerződés felbonthatósága érdekében indított perben.

1) Elutasította a MEOESz-nek a szerződés felmondási feltételeinek módosítására irányuló kereseti kérelmét, mivel a bíróság álláspontja szerint a szerződés 22. pontja megfelelően tartalmazza a felmondási feltételeket, melyek tartalmában a felek a szerződés aláírásakor közös akarattal állapodtak meg, ezért bírósági döntéssel annak módosítására nem lát lehetőséget.

2) A szerződés 21-es pontja szerinti rendelkezése, mely szerint "A felek kötelezettséget vállalnak, hogy vitáikat békésen peren kívül oldják meg, a jelen szerződés fennállása alatt egymással szemben pert nem indítanak, a jelen szerződést bármikor kölcsönös megállapodással módosíthatják." nem felel meg a hatályos jogszabályoknak, mivel a bírói út lehetőségét nem lehet érvényesen kizárni, ezért az erre a pontra vonatkozó kereseti kérelmet a bíróság elfogadta.

A bíróság döntését természetesen az írásos ítélet részletes tanulmányozása után érdemes véglegesen értelmezni. Ettől függetlenül egyértelmű, hogy a döntés megfelel az MKSZ érdekeinek, hiszen azzal, hogy a felmondási feltételekkel kapcsolatos pontot rendben találta és megállapította, hogy sem nem szükséges, sem nem lehetséges annak MEOESz kérése szerinti módosítása igazolta eddig is képviselt álláspontunkat. A szerződés tehát továbbra is fennáll, a MEOESz-nek nincs lehetősége kénye-kedve szerint kivonni magát a szerződés hatálya alól.

A bírósághoz fordulás lehetőségének kizárására vonatkozó rész megsemmisítése semmilyen módon nem befolyásolja a szerződés fennállását, hiszen a MEOESz jelen perben is bíróság előtt támadta a megállapodást, szerencsére - a bennünket érdemben érintő rész kapcsán - sikertelenül. Csak megjegyzem, hogy a szerződés most megsemmisített pontja annak idején nem az MKSZ kérése alapján került be a szerződésbe...

A döntés egyelőre nem jogerős, elképzelhető, hogy a MEOESz nem nyugszik bele az első fokú ítéletbe, azonban eddig is azt az álláspontot képviseltük, hogy mindaddig, amíg jogerős bírósági ítélet nem mondja ki a szerződés megszűntetését, vagy közös akarattal nem szűntetjük meg azt, addig be kell tartani rendelkezéseit. A bíróság ítéletével most egyértelműen megerősítette álláspontunkat, egyúttal biztosítja számunka, hogy rendezvényeinket változatlanul az FCI-hez kapcsolódva bonyolítsuk le, a MEOESz-nek pedig kötelessége ezt tudomásul venni és biztosítani a szerződéses feltételek teljesülését.

A rendezvények, bírólisták menütpontban közzétettük 2015-ös kiállítási és versenynaptárunkat, melyre idén is szeretettel és tisztelettel várunk minden kutyást, akinek fontos, hogy jó légkörű, valóban a kutyákról szóló és csak a kutyák adottságaira, teljesítményére alapuló eredményeket adó rendezvényen vegyen részt.

Tisztelettel:

Jenei Attila Mátyás
MKSZ elnök


E-mail elérhetőségeink!

Tisztelt Kiállítók, Érdeklődők!

Kérjük, hogy kapcsolattartásra a következő e-mail címeket szíveskedjenek használni:

* általános jellegű kérdések esetében: iroda@mksz-1987.hu,

* championátusokkal, mestertenyésztői címekkel kapcsolatos anyagok beküldésére: iroda@mksz-1987.hu.

* szövetségi kiállítások nevezéseihez: mkszshow@gmail.com.

A feltüntetett postafiókban és email címeken NEM FOGADJUK A TAGSZERVEZETI rendezvényekkel kapcsolatos levelezést, kérjük, hogy azokat minden esetben a tagszervezet által megadott elérhetőségekre küldjék el.
A téves címre küldött anyagokat nem őrizzük meg, az ebből fakadó késedelemért felelősséget nem vállalunk!

Az MKSZ régebbi e-mail címei már nincsenek használatban.


MAGUNKRÓL:

Magyar Kutyások Szövetsége (MKSZ)
Alakult 1987-ben


Az MKSZ 1998-óta szerződéses partneri kapcsolatban áll a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületével, amely 2009. márciusában megerősítésre és megújításra került. Az együttműködési megállapodás szerint az MKSZ és a tagszervezetei rendezvényein szerzett eredményeket a MEOE (FCI) változatlanul elismeri, az MKSZ HJCH, MKSZ HCH, MKSZ Bk.HCH címeket az FCI törzskönyvbe bejegyzi.

A szerződés alapján az MKSZ klubok tagjai a MEOE rendezvényein a MEOE tagokkal azonos díj megfizetésével nevezhetnek, a MEOE által nyújtott kinológiai szolgáltatásokat (FCI törzskönyv stb.) a MEOE tagokkal azonos összegű kedvezményes díjazásért vehetik igénybe, amennyiben klubjukban legalább a MEOE tagdíjjal azonos mértékű tagsági díjat fizetnek (jelenleg 9.000 Ft/év). Természetesen a MEOE tagok is kedvezményes - az MKSZ tagjaira vonatkozó - díjszabás mellett nevezhetnek az MKSZ szövetségi és klubrendezvényeire is.

Az MKSZ kiállításai, tenyésszemléi, munkavizsgái és versenyei hagyományosan nyitottak az FCI által el nem ismert fajták vonatkozásában is (pl. amerikai bulldog, boerboel, biewer yorkshire terrier). Esetükben az FCI fajtákkal azonos címek elérése mellett lehetőség nyílik fajtaspecifikus minősítések és címek kiadására is.

Az MKSZ és klubjainak rendezvényeire nevezhetők fajtatiszta kutyák hobbi osztályba (származási lappal, vagy anélkül), melyek bírálata fajtánként, az FCI osztályoktól elkülönítve zajlik. Rendezvényeinken örömmel látjuk a fajta nélküli kutyákat is. A hobbi kategóriában az MKSZ kiadja a Hobbi Bajnok (HB), a fajtanélküli kutyák esetében pedig a Fajtanélküli Bajnok (FB) címeket. A hobbi és fajtanélküli kutyák speciális osztályba sorolási, valamint a HB és FB címek elérésének speciális szabályait a Kiállítási Szabályzat tartalmazza.


Az MKSZ kiadja az MKSZ Hungária Junior Champion (HJCH), az MKSZ Hungária Champion (HCH), az MKSZ Babérkoszorús Hungária Champion (Bk.HCH), az MKSZ Veterán Champion (VCH) címeket és a "Mestertenyésztő" (Arany, Ezüst, Bronz fokozat) címet. Az MKSZ HCH és Bk.HCH címmel rendelkező kutya MEOE országos kiállításon Champion osztályban indulhat (CACIB-on tehát nem), ill. az MKSZ HJCH, HCH, Bk.HCH cím birtokában a MEOE Champion kiállításra is nevezhető.
Az MKSZ Championátusokba, valamint a Hobbi Bajnok és a Fajtanélküli Bajnok címekbe az MKSZ vagy tagszervezetei által rendezett kiállításokon szerzett eredmények számítanak be.
MKSZ "Mestertenyésztő" címhez szintén az MKSZ és tagszervezetei rendezvényén elért eredmények az elfogadottak.