Tészta készítése >
Nyújtógép használata >
Cérnametélt vágó használata >
Kockavágó használata >
Eperlevélvágó használata>
Eperszalagvágó használata>
A használati útmutatót letöltése >>
Tészta készítése
Hozzávalók:
1 kg finomliszt, 8 -10 db tojás. (Kezdőknek javasolt a kisebb mennyiségből készíteni!)
Elkészítés:
A lisztet a tojással összegyúrjuk. A gyúrás során összeállt tésztát ajánlatos többször pihentetni, egy tállal leborítva kb. 10-20 percet, majd a gyúrást folytatva jól ki kell dolgozni. A jól kidolgozott tészta ismertetője: fényes egynemű felület. A vágási felületen is sima, göröngyöktől mentes.
Kizárólag szikkadt, kinyújtott tésztával dolgozzunk! A puha, ragadós tészta eltömíti a hengert.
A gépet elmosni, vizes ruhával kitörölni nem szabad!
Száraz helyen tároljuk!
A vágóhengereket késsel vagy egyéb éles tárggyal piszkálni TILOS!
A nyújtógép használata
Az összedolgozott tésztát felszeleteljük ujjnyi szeletekre. A tésztanyújtó 1-es fokozatával kezdjük meg a nyújtást. Minden tésztaszeletet ezen a fokozaton letekerünk. A tésztaszalagokat terítőre fektetjük. A következő fokozatra állítjuk a nyújtógépet és minden tésztaszalagot végig hajtunk, és az asztalterítőre visszahelyezzük. A nyújtást a további fokozatokon is elvégezzük.
Jó tanácsok:
Mindig a legelőször nyújtott szalaggal folytassuk a nyújtást.
A tésztaszalagok a terítőn szikkadnak, vagy lehet lógatva is sodrófára vagy más higiénikus rúdra felhelyezve.
A tapadásmentességét ellenőrizzük mindig a tésztaszalag egymáshoz nyomásával. Lisztezni tilos!
Cérnametélt vágása
Géptípustól függően 0,5 mm vagy 0,8 mm vékony szálak vágására alkalmasak a cérnametélt vágógépeink. A kinyújtott és kellően szikkadt tésztaszalagokat cérnametélt vágógéppel vágjuk fel cérnametéltre.
Javasolt előbb a géppel a cérnametéltet elkészíteni, majd a hosszú szálakat függőlegesen szárítani. A megszáradt szálakat óvatosan daraboljuk fel a megszokott méretre és dobozoljuk
A tésztamaradékokat visszafelé tekeréssel tudjuk eltávolítani.
Figyelem!
Ha Ön a 0,5 mm vágásszélességű cérnametéltet választotta akkor különösen kell figyelnie a tészta jó kidolgozására és a megfelelő szikkadtságára!
A kockavágógép használata:
A tésztavágó géppel (géptípustól függően 4 x 4 mm vagy 2,5 x2,5 mm) kocka,- vagy széles metélt készíthető. A megszikkadt tésztaszalagot lendületes tekeréssel aprítjuk fel széles metéltre vagy kockára.
A gép átállítása kocka-, vagy szélesmetélt vágására
A szabályozógombot oldalirányba húzzuk ki, kb. 2 mm-re, majd fordítsuk el a másik jel (pötty) irányába. A gomb alján lévő tüske a jelnél bepattan a helyére.
Kockavágó állásban visszafelé hajtani TILOS!
Eperlevél vágógép használata
A tésztavágó géppel eperlevél (cakkos szélű kocka), vagy cakkos szélű széles metélt készíthető géptípustól függően 6x6 mm vagy 13x13 mm méretben.
A gép átállítása eper-, vagy szélesmetélt vágására
A szabályozógombot oldalirányba húzzuk ki, kb. 2 mm-re, majd fordítsuk el a másik jel (pötty) irányába. A gomb alján lévő tüske a jelnél bepattan a helyére.
Eperlevél állásban visszafelé hajtani TILOS!
Eperszalag vágógép használata
A tésztavágó géppel cakkos szélű eperszalag, vagy cakkos szélű széles metélt készíthető 4x25 mm méretben.
A gép átállítása eperszalag, vagy szélesmetélt vágására
A szabályozógombot oldalirányba húzzuk ki, kb. 2 mm-re, majd fordítsuk el a másik jel (pötty) irányába. A gomb alján lévő tüske a jelnél bepattan a helyére.
Eperszalag állásban visszafelé hajtani TILOS!
A használati útmutatót letöltése >>
|