Használati útmutató

Tészta készítése >    Nyújtógép használata >    Cérnametélt vágó használata >    Kockavágó használata >    Eperlevélvágó használata> Eperszalagvágó használata>


A használati útmutatót letöltése >>

Tészta készítése

Hozzávalók:
1 kg finomliszt, 8 -10 db tojás. (Kezdőknek javasolt a kisebb mennyiségből készíteni!)

Elkészítés:
A lisztet a tojással összegyúrjuk. A gyúrás során összeállt tésztát ajánlatos többször pihentetni, egy tállal leborítva kb. 10-20 percet, majd a gyúrást folytatva jól ki kell dolgozni. A jól kidolgozott tészta ismertetője: fényes egynemű felület. A vágási felületen is sima, göröngyöktől mentes.

Kizárólag szikkadt, kinyújtott tésztával dolgozzunk! A puha, ragadós tészta eltömíti a hengert.
A gépet elmosni, vizes ruhával kitörölni nem szabad!
Száraz helyen tároljuk!
A vágóhengereket késsel vagy egyéb éles tárggyal piszkálni TILOS!

A nyújtógép használata

Az összedolgozott tésztát felszeleteljük ujjnyi szeletekre. A tésztanyújtó 1-es fokozatával kezdjük meg a nyújtást. Minden tésztaszeletet ezen a fokozaton letekerünk. A tésztaszalagokat terítőre fektetjük. A következő fokozatra állítjuk a nyújtógépet és minden tésztaszalagot végig hajtunk, és az asztalterítőre visszahelyezzük. A nyújtást a további fokozatokon is elvégezzük.

Jó tanácsok:

Mindig a legelőször nyújtott szalaggal folytassuk a nyújtást.
A tésztaszalagok a terítőn szikkadnak, vagy lehet lógatva is sodrófára vagy más higiénikus rúdra felhelyezve.
A tapadásmentességét ellenőrizzük mindig a tésztaszalag egymáshoz nyomásával. Lisztezni tilos!

Cérnametélt vágása

Géptípustól függően 0,5 mm vagy 0,8 mm vékony szálak vágására alkalmasak a cérnametélt vágógépeink. A kinyújtott és kellően szikkadt tésztaszalagokat cérnametélt vágógéppel vágjuk fel cérnametéltre.

Javasolt előbb a géppel a cérnametéltet elkészíteni, majd a hosszú szálakat függőlegesen szárítani. A megszáradt szálakat óvatosan daraboljuk fel a megszokott méretre és dobozoljuk

A tésztamaradékokat visszafelé tekeréssel tudjuk eltávolítani.

Figyelem! Ha Ön a 0,5 mm vágásszélességű cérnametéltet választotta akkor különösen kell figyelnie a tészta jó kidolgozására és a megfelelő szikkadtságára!

A kockavágógép használata:

A tésztavágó géppel (géptípustól függően 4 x 4 mm vagy 2,5 x2,5 mm) kocka,- vagy széles metélt készíthető. A megszikkadt tésztaszalagot lendületes tekeréssel aprítjuk fel széles metéltre vagy kockára.

A gép átállítása kocka-, vagy szélesmetélt vágására

A szabályozógombot oldalirányba húzzuk ki, kb. 2 mm-re, majd fordítsuk el a másik jel (pötty) irányába. A gomb alján lévő tüske a jelnél bepattan a helyére.

Kockavágó állásban visszafelé hajtani TILOS!

Eperlevél vágógép használata

A tésztavágó géppel eperlevél (cakkos szélű kocka), vagy cakkos szélű széles metélt készíthető géptípustól függően 6x6 mm vagy 13x13 mm méretben.

A gép átállítása eper-, vagy szélesmetélt vágására

A szabályozógombot oldalirányba húzzuk ki, kb. 2 mm-re, majd fordítsuk el a másik jel (pötty) irányába. A gomb alján lévő tüske a jelnél bepattan a helyére.

Eperlevél állásban visszafelé hajtani TILOS!

Eperszalag vágógép használata

A tésztavágó géppel cakkos szélű eperszalag, vagy cakkos szélű széles metélt készíthető 4x25 mm méretben.

A gép átállítása eperszalag, vagy szélesmetélt vágására

A szabályozógombot oldalirányba húzzuk ki, kb. 2 mm-re, majd fordítsuk el a másik jel (pötty) irányába. A gomb alján lévő tüske a jelnél bepattan a helyére.

Eperszalag állásban visszafelé hajtani TILOS!



A használati útmutatót letöltése >>







Facebook oldalaink:

      &      




Tésztakészítés