Szigeti Krisztina

Főoldal Kommunikáció - Viselkedéskultúra Szexológia Specializáció Rólam Média megjelenések Egyensúly Központ Kapcsolat Velem

Beszéljünk róla, tegyünk érte!Ki vagyok én?


„Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ... Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ...S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!...”

Élsportoló gyermek- és fiatal felnőtt korom a fegyelmezettségről, az engedelmességről és a cél érdekében az önfeladásról szólt, a sportéletben, így a magánéletben "szelepeltem ki" az engedetlenségemet.
Rengeteget tanultam ebből és boldog vagyok, hogy a sportban nőhettem fel.

Magyar Bajnokként, állhattam a dobogó legfelső fokán, miközben a Himnusz zengett!
Edzés helyett,sokszor inkább bulizni mentem volna, de nem lehetett. Sírtam azért, amit nem lehetett megtennem,mint a többieknek és sírtam azért mert a küzdelem, a verejték, fizikai fájdalma néha elviselhetetlennek tűnt.

Mindezek mellett jöttek és természetesen mentek is, a kapcsolatok az életemben.
Volt ebben minden,ami normális : baráti, szexuális, szerelmi, üzleti, családi, iskolai, munkahelyi stb.

...és még több, ami nem normális: lelki és fizikai kínzások, szexuális szélsőségek, üldözéses féltékenységek, zsarolásos ottmaradások, átzokogott éjszakák és nappalok, fenyegetések, tettlegességek, mentő, rendőrség és még sorolhatnám....

Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy legfőbb erényeim egyike az, hogy nincs vagy elenyésző számú azon kapcsolatok száma, amelyben nem vettem részt, amelyet nem éltem át és ne tudnám milyen amikor belülről szemléli ezt az ember.

A borzalmak és kínok megerősítettek, a lángló szerelmek tovább lendítettek.
Volt amibe a szó szoros értelmében Belehaltam... De itt vagyok, mert mindig felálltam !

Ma, visszagondolva, csoda volt eddigi életem minden pillanata!
Nagyon szeretem, minden fájdalmával és önfeledt örömével együtt, hiszen ezek nélkül, a tapasztalatok nélkül, ma nem lehetnék az, aki vagyok !

Amikor megvannak a kapcsolat-dinamikai problémák, amely minden kapcsolatban teljesen egyedi, nincs egy általános recept, amely szerint haladni lehet.
Mindig azt a megoldást kell megtalálni, ami az egyénnek megfelelő.
Soha nem szabad a szubjektív érzéssel véleményt formálni, hiszen csakis ő tudhatja, hogy mi a jó neki.

Az ő múltja, az ő szocializációja és az ő fejlődése révén jutott el idáig, így senki más nem tudja a választ és a megoldást, csakis ő maga.
Én abban segítem, hogy megtalálja önmagában a továbblépési esélyeket, túlélési lehetőségeket és átívelési pontokat.

Kommunikációs szakemberként, csapat- és egyéni sportágakban valamint a magán- és az üzleti életben egyaránt számítanak a tudásomra és látom el, cégek, intézmények, sportegyesületek képviseletét.

Viselkedéskultúrát és kommunikációt oktatok, előadásokat tartok az országban és a határon túl is.

A Testnevelési Egyetem nappali tanári kara után a kommunikáció felé ( ELTE) vezetett az utam.
Így lettem művelődésszervező, újságíró, szerkesztő riporter, majd műsorvezető, hosszú éveken keresztül az MTV csatornáján,majd az Echo Tv csapatában.

Jelenleg az általam megálmodott és megalkotott, online felület felépítésén dolgozom, ahol tabu témákat sorakoztatok fel, nem a felszínt kapargatva. Éppen ezért döntöttem az online felület mellett.(www.egyensulymagazin.hu)

Megismerkedtem több alternatív eljárással is, mint pl. a Hellinger-féle család- és rendszer állítás, a Biologika rendszere, a Recall Healing, transzlégzés vagy a kvantum mátrix elmélet, stb.

Külföldről hazatérve tapasztaltam,hogy itthon is egyre fontosabbá váltak, mind a munkahelyeken, mind pedig a családok életében is, a konfliktus kezelések,az intim kommunikáció és a kapcsolat-dinamikai megoldások.

Az Igazságügyi Minisztérium névjegyzékében jegyzett közvetítő azaz mediátor vagyok.
Az OME és a KEMI tagjaként végzem a munkámat, mert egyre többször veszik igénybe az emberek, legyen az cég, sportegyesület, kórház vagy magánszemély, az alternatív vitarendezési technikát, amelyet ha szükséges, a Bíróságon is elfogadnak, sőt ma már kérnek is.

A szexualitással kapcsolatos tudásomat, Dr. Rusz Edit képzése keretében bővítettem.

Az az ember akinek az eszköztára nem csak 1-2 technikára terjed ki, hanem széles a spektrum, véleményem szerint nagyobb eséllyel indul bármely problémának a megvizsgálásában, utána pedig annak feloldásában!

A kezdetek kezdetén, sportolókkal kezdtem el foglalkozni és életem legjobb dönése volt, hiszen hihetetlen élmény átsegíteni őket a konfliktusokon,vívódásokon úgy,hogy közben anno,mint élsportoló átéltem és tudom,megtapasztaltam sokmindent,amivel most ő küzd !!!

Ezt nagyon kevesen mondhatják el magukról és boldog vagyok, hogy ebbe a szűk csoportba tartozom.

Ma már nem csak sportolók adják egymásnak a kilincset. Örömmel teszek eleget minden felkérésnek, amikor cégek hívnak előadást, tréninget tartani.

Azt tapasztalom, hogy a kapcsolat-dinamikai és intim kommunikációs szakértelmem, egyre több helyen válik szükségessé.
Számomra talán az egyik legnagyobb öröm, az edukációban rejlik. Számomra nem lehet jobb cél, a fiatalok segítésén.

Hiszem,hogy az út amelyen haladok jó... Spirituális beállítottságom és tapasztalatom segít a megérzéseimet követni.

A klinikai halálból való vissza jövetelem óta pedig annyit elmondhatok, hogy egy szeletét már láttam, tapasztaltam is annak a világnak...

Nem csak hiszem, hanem élem, látom és tapasztalom, hogy :

Az álmok igenis, valóra válnak !

Várlak szeretettel, hogy segíthesselek az utadon!

e-mail: szigetikrisztina30@gmail.com

telefon: +36-30-38-36-936
Főoldal Kommunikáció - Viselkedéskultúra Szexológia Specializáció Rólam Média megjelenések Egyensúly Központ Kapcsolat Velem