Szigeti Krisztina

Főoldal Szexuálterápia Mediátor / Coach Speciális Rólam Média megjelenések Mentál Klub Kapcsolat Velem Programok / Előadások / Tréningek

Agyban vagy Ágyban dől el ?! Beszéljünk róla...!


A jól megélt szexualitás, az élet minden területére pozitív hatással van: önbecsülés, a többi emberhez fűződő kapcsolatok, gyermeknevelés, teljesítmény, munkavégzés, egészség, párkapcsolat stb.

Ugyanez az hatás érvényesül, csak negatív irányba,ha nem működik a szexuális életünk.

A baj felismerése nagyon fontos és döntő jelentőségű! Ne próbáljuk a szőnyeg alá söpörni a problémát. Igyekezzünk időben szakemberhez fordulni.

A szexuális életünkről, különös tekintettel a szexuális problémákról, nem könnyű beszélni. A terapeuta személye itt döntő fontosságú,hogy mennyire lett szimpatikus, bizalom keltő, felkészült és képzett.

Megvan-e benne, a terápia sikerességéhez elengedhetetlen érdeklődés,empátia,türelem és megértés?

Amennyiben úgy dönt,hogy engem választ, egy szakértő, támogató terapeuta segítségével indulhat el a gyógyulást segítő úton.

Módszerem a kognitív viselkedés terápia, amely gyors, hatékony és dinamikus eljárás.

Amennyiben az orvosi eredetű panaszok kizárhatóak, elindítjuk a speciális, mindig az adott párra vagy egyénre kialakított, feladatorientált terápiát.

Mikor érdemes hozzám fordulni?

1.) Egyéni, párkapcsolati fejlődés céljából

A fejlődés, a saját szexualitás jobb vagy teljesebb megértése, akkor is cél lehet,ha éppen nem élünk párkapcsolatban vagy a párkapcsolat probléma mentes.

2.) Ha megszólalt Önben a "belső hang" és azt érzi, hogy valami nem jó...

"Egyensúly helyrebillentés"-nek hívom,amikor még nincsenek visszatérő vagy állandósult problémák, de már nem olyan,mint a kezdetek kezdetén. Ilyenkor célszerű nem megvárni,amíg beüt a krahh.

3.) Amikor érzi,hogy "nem ezt és nem így akartam"...

A szexuális és párkapcsolati problémák,azért tudnak sokáig rejtve maradni,mert az ember tökéletesen meg tud mindent magyarázni,még önmagának is. Nagyon nehéz azzal szembesülni,hogy ami nagyon jól működött a kezdetekkor,az most "zötyög-döcög" "megszokássá változott" "ellaposodott" "elmúlt a szenvedély" stb.

Azok a bizonyos, megmagyarázások, mind,mind az önbecsapás felé sodorja az embert,pedig észleljük a negatív változást és mégsem teszünk semmit. Ezzel továbbra is a lejtőn tartjuk a kapcsolatot,hiszen ilyenkor már a szakember segítsége nélkül, általában válásra kerül sor.

A szexualitás és a párkapcsolat területén, igenis számít az idő! Hiszen nem mindegy,hogy mennyi ideje élnek elhidegült,funkcionális légkörben,nem mindegy,hogy mennyi ideje mellőzik a kellemes órákat,napokat,élményeket és nem mindegy,mióta szaporítjuk a negatív tapasztalatokat,amelyek egyre messzebb löknek az intim együttlétektől.

Ha csak várjuk,hogy majd idővel minden újra olyan csodás lesz,mint a szerelmünk csúcsán volt,de nem kérünk segítséget egy szakembertől,akkor mi magunk állunk a megoldás útjába.

4.) Ha menthetetlen a kapcsolat...

Ilyenkor abban tudok segíteni,hogy a hozzám forduló fél, képes legyen a lehető leghamarabb lezárni, elgyászolni az elmúlt kapcsolatot.Főoldal Szexuálterápia Mediátor / Coach Speciális Rólam Média megjelenések Mentál Klub Kapcsolat Velem Programok / Előadások / Tréningek