BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció


Biztonsági értékelés

Mikor?

A forgalomba hozatal előtt minden kozmetikai terméken biztonsági értékelést kell végezni.

Hogyan?

A biztonsági értékelésnek összhangban kell lennie a kozmetikai termék I. mellékletben meghatározott biztonsági szempontokkal. Ez alapján Önnek készíteni kell egy jelentést annak igazolására, hogy a termék megfelel a biztonságossági követelményeknek.

Ki készíthet biztonsági értékelést?

Biztonsági értékelést csak olyan személy végezheti, aki: egyetemi gyógyszerészeti, toxikológiai, orvostudományi vagy ezek rokon tudományok terén végzett elméleti és gyakorlati tudományokkal rendelkezik vagy a tagállamok által ezzel egyenértékűnek elismert képzés elvégzését igazoló oklevéllel vagy hivatalos képesítéssel rendelkezik.

Kozmetikai termékek esetén a felelős személy feladata a biztonsági értékelés elkészítése. Kellő végzettséggel és szakmai tudással rendelkező kollégáink elkészítik Ön helyett a biztonsági értékelést az átadott dokumentációk és a 1223/2009/EK rendeletben foglalt követelmények figyelembevételével. A biztonsági értékelés elvégzése után jelentést készítünk, amely tartalmazza a felülvizsgálat során szerzett tapasztalatokat és eredményeket.www.saasco.hu; info@saasco.hu