Kedves Támogatóink! Köszönjük szépen a rengeteg adományt, amivel segítettek szebbé tenni a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát. Az idén , az Önök segítségével 71 szegénységben élő gyerek kívánságát teljesítettük és még 20 gyerek kapott korának megfelelő ajándékot. Fő támogatónk Szeged Megye Jogú Város Fogyatékosügyi kerete volt a Szentes környéki mélyszegénységben élőket Szentes Város Önkormányzata által felajánlott támogatásból élelmiszerrel segítettük 60 család kapott különböző értékű csomagot.  Rajtuk kívül még nagyon sok magánszemély segítette a kívánságok teljesítését. A karácsonyi kampányunkat velünk együtt a Szegedi Egyetem marketing szakos tanulói vitték végig. Köszönjük az ő munkájukat is nélkülük nem tudott volna a programról ennyi ember.

Szeged,2020.12.25.

Karácsonyi szép történet.

Egy régi karácsony előtt három mélszegénységben élő gyerek nagyon szomorú volt, mert az apukájukat börtönbe zárták. Az apuka nem akart semmi rosszat csak megélhetést a családjának. Munkája nem volt így elvette a másokét. Gyorsan elfogták és börtönbe került. A gyerekeknek nagyon hiányzott az apuka, és ahogy közeledett a karácsony egyre inkább szerették volna látni. Önkéntesünk kijárta, hogy elvigye őket az anyukájukkal látogatóba. Néhány nappal a ünnep előtt, hogy szép legyen a karácsony. Erre a napra még a hó is leesett gyönyörű fehérbe öltözött minden. Igazi ünnep volt a szívükben is. A látogatás után bejöttek az alapítványhoz, hogy megkapják a karácsonyi ajándékokat és kivigyék a többi tanyán élő gyereknek is. Ezek a gyerekek még nem kaptak karácsonyi ajándékot.  A fiúk most sem nem kaptak új játékot, más gyereket megunt társasjátékát és autóját kapták. A kislány egy új, de félszemű macit kapott. Azzal adtam át neki, hogy a maci fogyatékkal élő és éppen ezért nagyon vágyik a szeretetre, olyan kisgazdát keresünk neki aki éjjel átöleli és szeretettel óvja. Ezt a kislányt a maci is nagyon fogja szeretni és minden rossztól megvédi. A három gyerek sugárzott a boldogságtól az anyukájuknak könnybe lábadt a szeme, még nem látta a gyerekeit ilyen boldognak.

Ezek a gyerekek ezt az élményt sosem fogják elfelejteni. Mindig ott lesz a szívük mélyén és melegséggel szeretettel tölti el őket. Ezekből az érzésekből meríthetnek erőt, hogy változtatni akarjanak az életükön.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is tervezzük, hogy a nehéz sorban élő gyerekekkel közösen ünnepeljük a karácsonyt. Szeretnénk az idén a gyerekek szívük vágyát teljesíteni. Ezért megkértünk 30 gyereket, hogy írjon a Jézuskának, mit szeretne kapni az idén karácsonyra. Ezeket a titkos vágyakat, az Ő álmaikat szeretnénk kielégíteni, hogy ne csak valami használt játékot kapjanak, ami másnak már nem kell, hanem teljesüljön a kívánságuk. Így lesz igazán boldog a karácsony.

Ehhez a szép küldetéshez várjuk a segítségüket támogatásukat.

Télapó köszöntés

Nehéz sorban élő gyerekek karácsonya 2019-ban így ünnepeltünk.

 

Öröm az ünnep30 nehéz körülmények között élő gyereknek adtunk karácsonyi ajándékot. Az átadott ajándékokat és a vendégasztalt magán személyektől és céges támogatóktól kaptuk. Támogatásukat ezúton is köszönjük. Nélkülük ez az esemény nem jöhetett volna létre.