European Project: Open Cultural Hub

Európai kulturális projektben elkészült kisfilmeket

2018 július 30.-án a 60.barátság világnapján mutattuk be a Nyugi kávézóban, elsőként a szegedi közönségnek, majd az internet segítségével nemzetközi nagyközönségnek. Ezt világnapot a 1958 óta tartják Paraguayban, innen terjedt el.

Az internet és a közösségi média népszerűvé válása után a Barátság Napjának ünneplése világméretűvé vált. Az Egyesült Nemzetek Közgyűlése (az ENSZ szerve) 2011-ben nyilvánította nemzetközi nappá.

Dokumentum filmjeinket az Erasmus+ program és a Youth Exchange célkitűzéseinek fényében alkottuk

Egymástól tanulás

Meghívtuk az Európai Unió határállamainak lakóit Magyarországra, azzal a céllal, hogy az európaiság, a közös érdekeket, nehézségeket, és kultúrát feltárjuk miközben a jelenlétünkkel, és munkánkkal elősegítjük a határokon átívelő be- és elfogadást.

Riportot, filmet készítünk a helyi lakosokkal és egymással a résztvevők víziója alapján, mely bemutatja az Erasmus+, az EU és a szolidartiás értékeit, előnyeit.

 

Missziónk: megerősíteni a résztvevőkben, és a helyi lakosokban, az európaiság, és az összetartozás eszményét; hogy azokra is éppígy hassunk, akik a projekten készült multimédiás tartalmakkal és disszeminációs anyagokkal találkoznak majd.

Egy lépést kívánunk tenni a közös európai kultúra felé, mert úgy véljük, hosszútávon ez tarthatja fenn a békés fejlődést a kontinensen.

Három kulcskompetenciát választottunk ki, melyekre kiemelt fontossággal

tekintünk, célkitűzéseinkben: -az idegen nyelvű kommunikáció: lévén a csere munkanyelve az angol és 6 anyanyelv sorakozik fel. Illetve maga a nyelv is érintett téma. -a tanulás elsajátítsa: a programban kínált workshopok a kreatív - az azokat követő reflexiós foglalkozások az önálló, kritikus gondolkodásmódot hivatottak gyarapítani. -a kulturális tudatosság és kifejezőképesség fejlesztése: a téma maga a cél is egyben.

6 ország: Magyarország, Horvátország, Görögország, Törökország, Románia, Olaszország

36 fiatal /1 cél = Közös Európai Kultúra

2018. július. 23-31-ig Szegeden a Béke utcai Kollégiumban