Évről évre szervezünk fiatal alkotók vagy alkotni vágyók részére délutáni táborokat. Lehetőséget biztosítunk a fiataloknak az alkotói tehetségük kibontakoztatásában. Ezért igyekszünk minél többféle technikát megmutatni, illetve közösen próbálunk ki új módszereket. Nagy hangsúlyt fektetünk az újrahasznosításra, leginkább használt régi tárgyakkal dolgozunk. Így kívánjuk tudatosítani a fiatal alkotókban és a nézőkben is a környezet tudatos gondolkodást. Az elkészült anyagokat kiállítjuk. Törekszünk arra, hogy más városokban is megismerjék a szegedi fiatalok alkotómunkáit, keressük a lehetőséget azokkal a településekkel akik szívesen mutatják meg a lakosságnak.

Programjaink nyitottak, így bár ki aki 14 és 25-év között van jelentkezhet rá.

Alkotó táborainkat pályázatból finanszírozzuk ezért a résztvevők létszáma változó.

 

Kulturális Kavalkád

 


Megnyitó

Az alapítvány munkatársainak és barátaink munkáit. Téma régi technikák új ötletek. Ismét nagy szerepet játszott az újrahasznosítás. A kiállításunk megnyitója egyben az alkotóházunk megnyitója is volt. A házat és a kiállítást Dr. Szentgyörgyi Pál nyitotta meg 2018.12.01-én.

A kiállított anyagok elkészítését Szeged Megyei Jogú Város Kulturális Bizottsága támogatta.

 

Az Alföld régmúlt jövője kiállítás sorozat

 

 

kiállítás újra hasznosított anyagokból

 

Elindítottunk egy országjáró kiállítást. Az alapítvány munkatársainak és barátaink munkáit Budapesten  Szarvason és Szegeden mutattuk be. Téma régi dolgok újrahasznosítása. A kiállított darabok létrehozásánál fontos volt, hogy minden darabnak már kellett legyen előző élete, amiben már nem volt hasznos. A kiállítást Szeged Megyei Jogú Város Kulturális Bizottságának támogatásával valósítottuk meg.

 

Erdélyi népi mesterségek és hagyományok nyomában

 

 

Székelykapus kép

Programunkat a

Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta.

 

Sok-sok élményben volt részünk, amit itt elmondani nem tudunk.

Ezért a tanulmányi útról készült filmeket felraktuk  a YouTube oldalunkra.

 

Művészeti Ricsaj”

 

Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programunk

képek,videók

Művészeti Ricsaj

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma A Nemzeti Tehetség Program támogatása keretében valósult meg. Támogatási időszak 2016 január 1 - június 30.

A program során fiatal felnőtt tehetségek a Fatima Ház Alapítvány általfinanszírozott műhelyben workshoppokban egymás munkáját segítve készítenek különböző alkotásokat. Az elkészült munkákból kiállításokat szervezünk, mellyel népszerűsítjük a tevékenységünket. Az alkotások közül a fiatalok felajánlásokat tesznek jótékonysági célra. A felajánlott műveket kiállító termekből és kézműves vásárokon értékesítünk az alapítvány javára. A befolyt összegből új anyagokat, eszközöket vásárolunk így biztosítunk lehetőséget a továbbfejlődésre. Valamint egyre több fiatalnak tudunk lehetőséget biztosítani az alkotókészségeik kibontakoztatására.

 

Civilszervezetekből hálózatot építünk melynek célja, hogy minél szélesebb körben segítsük a fiatalok munkáinak népszerűsítését. Ez által a fiatalok felajánlásokat tegyenek, így egyre több civilszervezet jótékonysági céljaihoz járuljanak hozzá.

A hálózat feladata a fiatal alkotók érdek képviselete.

Kiállítások, nyílt és élmény napok szervezése.

Publikációk elkészítése, kiadása.

Alkotótáborok szervezése.

Pályázati és egyéb források felkutatása.

 

Programunk támogatója az: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő