„..a gyermekkorban szerzett pozitív,
illetve negatív élmények, tapasztalatok
az ember egész életére kihatnak.
Ez határozza meg az ember életminőségét:
jó, vagy rossz ember lesz.”

(Sigmund Freud

 

Célunk hogy minden gyereknek jusson boldog óra, hogy azok a gyerekek is megtapasztalják boldog játszás örömét akik, szüleinek nincs pénzük drága táborokra.

Segítünk a fiataloknak megismerni önmagukat és rátalálni saját életútjukra. Önbizalmat és lelkesedést adunk életcéljuk kitűzéséhez támogatjuk őket az elindulásban. Támogatjuk a fiatalokat tehetségük kibontakoztatásában, megálmodott projektjeik megvalósításában.

Napsugaras Alkotóházunkban a gyerekek és fiatalok kipróbálhatják magukat különböző kézműves technikákban: dekupázsolás, festés, szövés, gyöngyözés, dísztárgyak készítése, horgolás, kötés, varrás, barkácsolás, stb... Az alkotás által épül az önbizalmuk, fejlődik a kreativitásuk, a finommotoros mozgásuk, mely javítva a koncentrációs képességet az agyi tevékenységet is. Ezáltal könnyebben teljesítenek az iskolában és az élet más területein. Javul az önbizalmuk, és az önértékelésük. Így nagyobb valószínűséggel fognak jobb életvitelt kialakítani.

A kézműves tevékenységeken túl fejlesztjük a gyerekek és fiatalok tanulási képességeit. A fiatalokat személyiségfejlesztő tréningekkel készítjük fel a nagy útra. Fejlesztjük a vállalkozói készségeiket, és a munkába állási kompetenciáikat.

Gyerekek részére táborokat szervezünk, ahol a jó élményeken túl tanulják a közösségi élet szabályait, javítjuk az önbizalmukat.

Fiatalok részére Erasmus Plusz programokat és alkotó táborokat szervezünk.  Az Erasmus + programokban a fiatalok találkoznak más országbeli fiatalokkal, megismerik egymás kultúráját, barátságokat kötnek, tanulnak egymástól. Ezek a programok már nagyon sok fiatal életélt változtatták meg.

Nomád táborral a szélmalomnálMire gyűjtünk?

Álmunk: Egy saját táborhely mely boldog gyermekkacagástól zeng.

Hosszútávú célunk, hogy legyen egy táborhelyünk ahol évről évre biztosítani tudjuk a gyerekek táboroztatását, nem kell félnünk, hogy nyerünk e rá pályázati támogatást.

A szegénységben élő vagy gyengén látó és mozgáskorlátozott gyerekeknek egyaránt tudjuk  biztosítani a biztonságos és boldog táborozást. Már ki is néztünk egy erdei ingatlant, rég elhagyott gyermekotthont, melyet az Önök támogatásával szeretnénk megvásárolni és felújítani.

Építsünk közösen egy olyan tábort, amilyen még nincsen Magyarországon. Legyen ez az udvar és az épületek vakbartát, hogy a nem látó vagy gyengén látó gyerek is biztonságba legyen. Mivel tágas térre van lehetőség, akkor használjuk ki , nem lesznek lépcsők és küszöbök, akadálymentesítünk.  Az erdő jó a léleknek, egészséges a levegő, sok fenyőfa van rengeteg a madár és a mókus, forgalmas út nincs a közelbe. A legközelebbi sűrűn lakott rész kilométerekre van. Így a gyerekek szaladgálhatnak és zsivajoghatnak, az udvaron lehetnek igazán felszabadultak, senkit sem zavarnak. Egy-egy ilyen táboroztatással sorsokat változtathatunk meg.

Mire használjuk most az 1%-ot?

Addig is amíg nem gyűlik össze a táborhely megvásárlásának költsége önrészként fogjuk felhasználni a tábori pályázatokhoz. Az adó 1%-ból kapott, teljes bevétel 20%-át működésre használjuk, 10%-át pedig programjaink népszerűsítésére,