Nagyon sok kisgyerek álmodik arról, hogy egyszer majd ő is, mint a többi társa elmehet táborozni és majd sok-sok szép emlékkel feltöltődve térhet haza. Majd ő is mesélheti a táboros emlékeit a társainak és ha boldog órákat újra meg újra megéli akkor szebbek lesznek a hétköznapok is. De sajnos nekik nagyon kevés esélyük van arra, hogy eljussanak egy jó kis táborba. Egyrészt, azért mert a szüleik nem tudják megfizetni a táborok magas árait. Másrészt azért sem, mert nincs számukra elegendő és biztonságos táborhely.  A táborok nagy része a sport és mozgás köré szerveződik, de sajnos vannak gyerekek, akik ezeken testi fogyatékosságuk miatt sem tudnak részt venni. Kevés a mozgáskorlátozottaknak jól használható táborhely, de a vak és gyengén látó gyerekeknek még kevesebb esélyük van, hogy részt vehessenek egy jó kis nyári mókán. Pedig az érzelmi fejlődésükhöz nekik is szükségük van a pozitív élményekre, új barátokra, kikapcsolódásra, a környezet változásra. Viszont nagyon meg kell gondolni, hogy egy nem látó kis gyereket hová helyezünk új környezetbe, mert ha nem érzi magát biztonságba, akkor többet ártunk vele mint használunk. Most ezen szeretnénk segíteni.

Adománygyűjtő kampányt szervezünk egy táborhely vásárlására, vakbarát és akadálymentesített szálláshely és udvar kialakítására.


Szeged Város Önkormányzatának van egy táboroztatásra alkalmas ingatlanja Ásotthalmon a rívóerdőben. Melyet most nagyon kedvező áron át tud adni az alapítványunknak. Az Önök támogatásával  szeretnénk megvásárolni, hogy a szegénységben -, a testi-, szellem fogyatékkal élő gyerekeknek és fiataloknak alakítsunk ki egy állandó táborhelyet. A hatalmas udvaron a gyerekek biztonságosan, játszhassanak, szaladgálhassanak. És ugyan itt  vakbarát udvart is kialakítunk, hogy a nem-, és gyengénlátók is megélhessék a táborozás örömeit. Kérjük adományával Ön is támogassa a hátrányos helyzetű gyerekek táborozását.

  • CIB Bank Zrt 10702040-68617572-51200002

katt ide: Délmagyar cikk 2021.11.12