Nagyon sok kisgyerek álmodik arról, hogy egyszer majd ő is, mint a többi társa elmehet táborozni és majd sok-sok szép emlékkel feltöltődve térhet haza. Majd ő is mesélheti a táboros emlékeit a társainak és ha boldog órákat újra meg újra megéli, akkor szebbek lesznek a hétköznapok is. De sajnos nekik nagyon kevés esélyük van arra, hogy eljussanak egy jó kis táborba. Egyrészt, azért mert a szüleik nem tudják megfizetni a táborok magas árait. Másrészt azért sem, mert nincs számukra elegendő és biztonságos táborhely.  A táborok nagy része a sport és mozgás köré szerveződik, de sajnos vannak gyerekek, akik ezeken testi fogyatékosságuk miatt sem tudnak részt venni. Kevés a mozgáskorlátozottaknak jól használható táborhely, de a vak és gyengén látó gyerekeknek még kevesebb esélyük van, hogy részt vehessenek egy jó kis nyári mókán. Pedig az érzelmi fejlődésükhöz nekik is szükségük van a pozitív élményekre, új barátokra, kikapcsolódásra, a környezet változásra. Viszont nagyon meg kell gondolni, hogy egy nem látó kis gyereket hová helyezünk új környezetbe, mert ha nem érzi magát biztonságba, akkor többet ártunk vele mint használunk. Most ezen szeretnénk segíteni.

Adománygyűjtő kampányt szervezünk egy táborhely vásárlására, vakbarát és akadálymentesített szálláshely és udvar kialakítására.

Boldog nyarat a hátrányos helyzetű gyerekeknek is.Szeged Város Önkormányzatának van egy táboroztatásra alkalmas ingatlanja Ásotthalmon a rívóerdőben. Melyet most nagyon kedvező áron át tud adni az alapítványunknak. Az Önök támogatásával  szeretnénk megvásárolni, hogy a szegénységben -, a testi-, szellem fogyatékkal élő gyerekeknek és fiataloknak alakítsunk ki egy állandó táborhelyet. A hatalmas udvaron a gyerekek biztonságosan, játszhassanak, szaladgálhassanak. És ugyan itt  vakbarát udvart is kialakítunk, hogy a nem-, és gyengénlátók is megélhessék a táborozás örömeit.

A táborhely ára 8 700 000Ft ebből 10%-ot 870e Ft-ot a szerződés aláírása előtt kell letenni. A többit 60 havi törlesztő részletben fizetjük jegybanki kamattal.

Kérjük adományával Ön is támogassa a hátrányos helyzetű gyerekek táborozását.

  • CIB Bank Zrt 10702040-68617572-51200002
  • Fő bankszámlánk: 11600006-00000000-85400355

katt ide: Délmagyar cikk 2021.11.12

Hogyan tudom támogatni a programot?

. Ha Ön szerint is fontos dolog a gyerekek élményeken keresztüli nevelése, akkor rendszeres támogatónkká, szponzorunká válhat.

. Tojástartó téglajegyek vásárlásával.

2021 December 18-án 9-13 óra között összehordjuk és tojástartókból felépítjük  a szegedi vár alaprajzát. Szegeden a Magyar Ede téren Reök palota előtt.

15:00 órától A Molnár Csilla a szegedi vár történetéről

16:00 órától tombola sorsolás

Téglajegy árával lehet támogatni. 500Ft/db A támogatók nevét felírjuk a        téglákra, amit dec. 19-én délután haza lehet vinni vagy ott lehet hagyni.

Tesco "Ön választ, mi segítünk" programja támogatja, hogy megvalósulhasson a jótékonysági vár építés.

Jegyek vásárolhatók: Szeged Klauzál tér 7. Civil Központban

és a Csaba utca 34 Alkotóházban ill. online rendelhető: fatimahaz.alapitvany@gmail.com

 

. Tombola vásárlásával.

A tojástartó várnál értékes tombola tárgyakat sorsolunk ki. (kézműves termékek, karácsonyi díszek, könyvek, parfümök, ékszerek) fő díj egy grincsfa.

Sorsolás 2021.dec.18.16. Magyar Ede tér 16.00

Tombolák vásárolhatók: Szeged Klauzál tér 7. Civil Központban

és a Csaba utca 34 Alkotóházban

. Jótékonysági licit csoportunkban

https://www.facebook.com/groups/463395005118525 (zárt csoport ide jelentkezni kell)

. Termékeink megvásárlásával

Szeged Csaba utca 34. Jótékonysági karácsonyi vásár, vagy www.muke.hu webáruházunkban.

. Bankszámlánkra utalással.

Támogatja már valaki a programot?

Igen!

.Tesco "Ön választ, mi segítünk" programja támogatja, hogy megvalósulhasson a jótékonysági várépítés.

Urbán Tamás Szeged MJV 17. számú kerület képviselője - sokat tesz azért, hogy a táborhely megvalósuljon.

.MEDIKÉMIA Ipari és Kereskedelmi Zrt. - pénzadománnyal.

.Pick Szeged Kézilabdacsapat egy dedikált labdával, amit a Vaterán bocsájtottunk licitre.

Dudás Árpád magánszemély - segített, hogy le tegyük a biztosítékot.

. Csongrád - Csanád megyei Civil Központ - jegyek árusításával és sok munkával

. A Felsővárosi Virágzó Nefelejcs Egyesület - tombola tárgyakkal

. A Fénysugár Medicina Egyesület

. Bonafarm Pick Szeged - tombola tárgyakkal

Köszönjük a támogatásokat!

Még nagyon sok támogatóra van szükség, amíg végre gyerekek játszhatnak a táborban. Kérlek támogasd Te is! Legyen minden gyereknek boldog gyermekkora.