eurowalk.hu: MINDEN, AMI NORDIC WALKING
SZÁNTÓ SZILVIA, NORDIC WALKING C-TRAINER


NW Oktatás a Margitszigeten
- 2021.05.08.

Új időpontok!
- Június 13. vasárnap, 9-11.30
- Június 27. vasárnap, 9-11.30

továbbJúnius 26.
- 2021.06.13.

Levendulatúra Tihanyban!

Klasszikus túránk a mediterrán Tihanyi-félszigeten! Ne hagyd ki, gyönyörű!

továbbSalzburg, Königssee
- 2021.05.15.

Időpont: Alpesi túrák, gyönyörű tavak, kastélyok és városok. Július 15-18, már tudsz jelentkezni!

tovább


SPARTACUS ÖSVÉNY, SZEPTEMBER 27.


Szeptember 27-én, vasárnap egy igazi klasszikus túraútvonalat veszünk célba!

A Visegrádi-hegység egyik legszebb, de kétség kívül legkultikusabb turistaútja az eredetileg vadászoknak kialakított merész vonalvezetésű Spartacus-ösvény, melyet 2015 szeptemberének végén végérvényesen átadnak a kirándulóknak.

Megtisztultan, megerősödve, új jelzésekkel, táblákkal felszerelve várja a túrázókat Pilisszentlászló és Visegrád között a látványos, keskeny ösvény. Körtúránk Pilisszentlászló központjából indulva kanyarog végig a Spartacus-ösvényen a Telgárthy-rétig, majd a vadregényes Apát-kúti-völgyön át térünk vissza a bájos faluba.

A túra hossza: 14 km
Ajánlott időtartam: 4,5 óra (de simán több is lehet)
Szintkülönbség: 290 m fel, ugyanannyi le.


Találkozó Pilisszentlászlón a Kis Rigó vendéglőnél (innen indulunk, és ide érünk vissza a túra végeztével, ahol egy egytálétellel is kényeztethetjük magunkat!)

Találkozó 9 órától, 9.30-kor indulunk! Gyere, nem maradj le erről a szuper őszi túráról! Részvételi díj 2000 Ft.

Kötelező felszerelés a bokát jól tartó, megfelelően barázdált talpú túracipő/bakancs, időjárásnak megfelelő réteges túraruházat, elemózsia és kellő mennyiségű ivóvíz.

Mindenképpen jelezd, ha jössz!
A dunakanyari hegyvidék különleges hangulatú, emblematikus túraútja, mely meredek hegyoldalakat keresztezve, szintben tekereg, és közben fantasztikus kilátást nyújt a Duna völgyére.

A Dunakanyar egyik leghangulatosabb turistaútja egy szűk, „egyemberes” ösvény, amely gyakorlatilag szintben, hullámzás nélkül tekereg végig a Visegrádi-hegység zegzugos bércei közt. Egykor vadászösvény volt, ma Budapest szomszédságának megkapó szépségű túraútvonala. Alacsony, erdős hegyeink nem kényeztetnek el minket a hegyoldali panorámával, de amikor a Spartacus keresztez egy kopár, sziklás lejtőt, bámulatos kilátást kapunk a mély völgyeket kibélelő erdőkre, a Duna völgyére és a Szent Mihály-hegyre.

A meredek, helyenként szinte szakadékszerű hegyoldalak mellett a hegység vulkáni múltjáról árulkodó sziklatornyokkal és egy mindig nyitva álló menedékkunyhóval is találkozunk utunk során, mielőtt a zúgóiról és pisztrángos tavairól ismert Apát-kúti-völgybe érkezünk.

Ha valaki igazán vadregényes környezetben szeretne tenni egy maradandó élményt nyújtó túrát, de nem vágyik nehéz kihívásra, akkor a Spartacus az ideális választás. Gyakorlatilag szintben sétálva, fárasztó emelkedők nélkül csodálhatjuk meg a dunakanyari erdők szépségeit.Jelentkezés. Kérlek, írd be a túra nevét, (SPARTACUS) saját adataidat, és telekocsis igényedet vagy felajánlásodat!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotAz eredeti Nordic Walking technika