eurowalk.hu: MINDEN, AMI NORDIC WALKING
SZÁNTÓ SZILVIA, NORDIC WALKING C-TRAINER


Nordic Walking Oktatás
- 2019.08.27.

Kezdőknek és újrakezdőknek, minden korosztány számára a Margitszigeten!
December 14. szombat, 9-11.30.

továbbAdenti Túra
- 2019.11.27.

December 15. vasárnap, Dera-szurdok.

tovább


ADVENTI NW A DERA-SZURDOKBAN, DECEMBER 15.


Idén hagyományteremtő adventi nordic walking túrára megyünk a festői Dera patak szurdokvölgyébe. A mintegy 10 km-es túra után ellátogatunk a pilisvörösvári adventi vásárba, lazítunk, forró teát (netán forralt bort) kortyolunk, élvezzük a vásári forgatagot és a beígért élő zenét.

Találkozási hely és időpont: Pilisszántó, Szikla Színház parkolója, december 15. vasárnap, 9.30.


Innen, a parkolóból indulunk körtúránkra, amely érinti Pilisszentkeresztet, és az annak határában található Dera szurdokot. A táv kb. 10 km, szintemelkedés 308 méter, tehát nem lesz nehéz, mászós túra!

A Dera-szurdok a Pilis egyik leghangulatosabb és legromantikusabb patakvölgyeinek az egyike. Ez az ámulatba ejtő természeti képződmény Pilisszentkereszt közelében lelhető fel.

Sokan úgy gondolják, hogy a Dera-szurdok a magyar emberek számára egy darabka Svájc. Amikor meredeken elkezd süllyedni a katlan, akkor már nyoma sincs emberi behatásnak, és már a használaton kívüli mészégető kemencéket is régen elhagytuk.

A Dera-szurdok jelenlegi formájáért a Dera patak felelős, ami a Pilis hegység leghosszabb folyóvize is egyben. A természet igazi erejére kiváló példa az a mély völgy, amit az idők folyamán alakított ki magának a Dera patak.

Gondoltad volna azt, hogy maga a “dera” szó is szakadékot, illetve rést jelent? Ezt az elnevezést egyébként a Pomázon élő szerb kisebbség adta ennek a képződménynek. A Dera patak nem is hazudtolta meg a jó hírét és hosszú 1-1,5 km-es, kifejezetten mély katlant hozott létre.
Már önmagában az, hogy a Dera patak felett romantikus hangulatot idéző fahidak sokaságán kell végig haladnunk utunk során, mindenkiben felkelti a kíváncsiságot. Amennyiben kicsit megpihennénk utunk során, akkor számtalan jól kialakított pihenő közül választhatunk.
A Dera-szurdok szinte oltalmazóan öleli körül a Dera patak gyorsan hömpölygő vízfolyamát. Ez a kis folyó választja el egymástól a Visegrádi-hegységet és a Pilist. A Dera patak végül Szentendrén keresztül ömlik a Dunába.
A túrán való részvétel kizárólag megfelelő túracipőben / túrabakancsban lehetséges! Akinek van, hozzon kamáslit is, hogy ne a nadrág szára legyen sáros / havas :)

Öltözzünk az évszaknak megfelelően, de rétegesen! Legyen egy olyan polárfelső / pulóver nálunk, amit a túra előtt levehetünk, de ha a végén szükség van rá, jó szolgálatot tesz a kabát alatt (főleg a délutáni adventi vásárban jó, ha van rajtunk még egy réteg).

Akinek még nincs botja, de szívesen csatlakozna hozzánk, ne búsuljon, mert ha előre megbeszéljük, viszek plusz botot!

A túra részvételi díja 1500 Ft.

Jelentkezési határidő: december 10. kedd. Jelentkezni e-maiben vagy üzenetben tudsz, kérlek, add meg nevedet és elérhetőségedet.

A facebook oldalon lévő eseményen való érdeklődés nem minősül automatikusan jelentkezésnek, ezért, amennyiben még nem túráztál velünk, mindenképpen vedd fel velem a kapcsolatot (e-mail címek és telefonszám a Kapcsolatok menüpont alatt, üzenetküldő panel itt lent található).

Aki szívesen fogad utasokat a kocsijába, legyen szíves jelezze. Kérek mindenkit, hogy ha lehet, szervezési okokból a jelentkezési határidőt próbáljátok betartani.

Izzítsuk be botjainkat, pörgessük fel az anyagcserét, túrázzunk még egy jót az évvégi eszem-iszom előtt! Utána pedig biztosan mindenkinek jól fog esni egy kis lazítás, beszélgetés, vásározás!
Jelentkezéshez add meg neved, telefonszámod, esetleges telekocsis felajánlásod.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotAz eredeti Nordic Walking technika