5.,Társasházak statikai szakértése, szakvéleménye, felülvizsgálata: alapok, függőfolyosók, falak, homlokzatok, födémek, lépcsők, tánfalak, tűzfalak, tetőkSúlyosan megrongálódott tűzfal. A lehulló téglák komoly életveszélyt jelentenek. Az utóbbi években jelentősen megnőtt a társasházakkal kapcsolatos statikai problémák száma.

Ennek két fő oka van:

1., A régi, lepusztult önkormányzati lakások magántulajdonba való eladásával rengeteg rossz műszaki állapotú, teljes felújításra szoruló társasház keletkezett.

A lakóknak sokszor még a rezsi költségek kifizetése is nehezen megy, így a felújításra nem marad pénz, s azt egyre csak halogatják.
Pedig minél később kerül rá sor, annál többe fog kerülni.

Azután pedig van egy pont, amikor nem lehet tovább halogatni: életveszélyessé válik az épület!!


Nekem általában csak ilyenkor szólnak, amikor már majdnem késő.Függőfolyosó betonlemezéről levált betonréteg és vakolat. Amikor életveszélyről beszélünk nem feltétlenül a házban lakók vannak veszélyben, illetve ők is, amikor elhagyják a lakásukat.

Arról van szó, hogy a homlokzatokról, tűzfalakról, lécsőkről, függőfolyosókról, ereszről, tetőről épületdarabok, törmelék, vakolat lehull mondjuk 10 m magasról és egy járókelőnek pont a fejére esik, az életveszély.
A baleset után lett aláálványozva a tönkrement erkély és a homlokzat.  Előtte kellett volna.... Egy ilyen esetnek beláthatatlan következményei lehetnek, mint ahogy a Bp. II. Frankel Leó utcai társasház esetében haláleset is történt.
Azt hiszem felesleges is elemezni a lehetséges emberi és jogi következményeket.

A balesetveszély elhárítása nem tűr halogatást és minden egyéb szempontot megelőz.Az eső, a hó, a fagy és a sok-sok év tette tönkre ezt az erkélyt. Ez az erkélykonzol és lemez sem néz ki valami megnyugtatóan. A néni nem is volt tisztában a veszéllyel.Kérem ne halogassák a társasházuk alapos és szakszerű statikai és építészeti műszaki felülvizsgálatát.

Ha ezekhez a képekhez hasonló jelenségeket észlelnek a társasházukon akkor jelentkezzenek valamelyik elérhetőségemen vagy írják körül a problémát a honlapon több helyen is megtalálható ürlap kitöltésével és elküldésévelA főfal tövébe vezetett esővíz még napokkal az eső után is látszik. 2., A másik fő ok pedig az új építésű társasházak problémája.
Hogy mi azokkal a gond?
A tervezés és a kivitelezés minősége!!


Elképesztő és hihetetlen műszaki megoldásokat alkalmaznak ezeknél az épületeknél hozzá nem értésből és spórolásból.
A beruházók a maximális haszonra törekszenek. Ennek érdekében kispórolják a szükséges anyagokat, amit végül beépítenek azt is rosszul, szakszerütlenül teszik, az árverseny miatt gyenge képességű alvállalkozókkal dolgozatanak ( a legolcsóbbal). Ez a spórolási oldal.
Rossz műszaki megoldásokat alkalmaznak különösen a hő és vízszigeteléseknél valamint a vízelvezetésnél.
Ezen a képen látható víz el nem vezetés óriási veszélyt jelent az épület alapozására. A kezdődő süllyedés jelei már láthatóak az épületen repedések formájában.
Tipikus repedéskép födém lehajlás esetén: vízszintes végigfutó repedés A spórolás jegyében a vasbeton födémeket vagy vékonyabbra építik a szükségesnél, vagy nem megfelelő a vasalása vagy mindkettő.

Ennek következtében a födémek lehajása meghaladja a megengedettet, ami egyrészt az esztétikát zavarja, másrészt a rajta lévő válaszfalak, burkolatok elrepednek. Nagyon nehéz és költséges a javításuk.Konkrét probléma esetén kérem töltse ki a lap alján található ajánlatkérő vagy megrendelés űrlapot!
Ennek a kitöltése Önt természetesen semmire nem kötelezi, csak megkönnyíti a kapcsolat felvételt köztünk és e telefonban kevesebbet kell kérdeznem.

Legalább az elérhetőségét mindenképpen adja meg kérem, hogy minél előbb kapcsolatba léphessek Önnel! Ez gyakran fél órán belül is megtörténhet, mivel sokszor megnézem napközben az E-mail-jeimet


Ha nincs kedve vagy ideje az ürlap kitöltéshez (maximum 30 mp), akkor kérem hívjon fel
Mob: 06-20-9 764581 vagy írjon egy E-mailt korosigeoterv@gmail.com.

Név:
Cím:
Telefon/E-mail cím:
Árajánlat kérés vagy megrendelés Árajánlat kérés
Megrendelés
Mire kér ajánlatot vagy megrendelést: Helyszíni statikai szakvélemény
Épületekről írásos statikai szakvélemény
Családi ház vétel előtti szakértése
Szerkezetépítés és megerősítés kiviteli tervezése
Szerkezetépítés és megerősítés kivitelezése
Utólagos aláalapozás
Repedés javítás, Brutt-Saverrel
Acél és beton diagnosztika
Támfalak vizsgálata, javítása
Vizesedés, penészesedés
Családi ház, lakás felújítás, átalakítás kivitelezése
Egyéb statikai, építészeti probléma
Milyen épületrész: Alapozás
Főfal
Födém
Válaszfal
Kiváltó, gerenda
Koszorú
Utólagos koszorú kialakítás
Lépcső
Támfal
Egyéb
Az Önnek megfelelő időpontok egy felméréshez vagy tárgyaláshoz: Délelőtt
Délután
Este
Egész nap
Bármikor
Milyen adatok, dokumentumok állnak rendelkezésre az ajánlathoz vagy megrendeléshez, mit tud elküldeni E-mail-ben?
Időpont javaslata: