Tóth Ferenc klímaszerelő - Budapesten és a Dunakanyarban
Tóth Ferenc klímaszerelő Vác, Dr. Csányi L. krt 84. Tel.:20/416-2092

Keresés a honlaponA modern klíma készülékek fejlett szűrőrendszerrel rendelkeznek. Ezeket a gyártók különleges nevekkel látták el.

Vajon mit jelent ponosan az MPI, a Neo Plasma, az e-ion filter és még sorolhatnánk? A klíma készülék gyártók különféle fantázianevekkel látták el a saját technológiájukat. Cikkünk egy kis segítséget próbál nyújtani a különböző rendszerekkel kapcsolatosan. Egy modern klíma készüléktől már nem csak az várható el, hogy hűtsön-fűtsőn. A ma kapható légkondicionálók között számos felettéb inteligens szűrőrendszerrel ellátott készülék is megtalálható. Ezek a klímák kiszűrik a levegőben található vírusokat, (pl.: influenza vírus) allergéneket, polleneket, így biztonságos kellemes környezetet teremtenek otthonában.
De lássuk, hogy melyik gyártó mit használ:

Lg klímák:
 
Neo Plasma rendszer:
 
Az Lg klíma által kifejlesztett egyedülálló 7 speciális szűrővel felszerelt 5 lépcsős légtisztító rendszere tökéletes sterilizáló hatással rendelkezik.  Amikor a levegő áthalad az Lg klíma szűrőjének egyes fokozatain, a rendszer hatásosan szűri ki a finom háztartási port, penészt, a különféle szagokat, élelmiszer illatot, cigarettafüstöt. Mindemellett az Lg klíma Neo Plasma rendszere lebontja a baktériumok sejtfalát és tökéletesen elpusztítja azokat. A hatékonyan sterilizáló Neo Plasma szűrőrendszerrel rendelkező Lg klíma ajánlott asztmatikus jellegű allergiás megbetegedésben szenvedőknek.

Neo Plasma rendszerrel rendelkező Lg klímák:

Lg Neo Plasma, Lg Neo Plasma inverter, Lg Art Cool Mirror, Lg Art Cool Panel,                           

Lg Art Cool Mirror inverter, Lg Gallery inverter, Lg Maestro inverter


Allergiamentesítő szűrő:
 
Az Lg Maestro inverteres klímában található allergiamentesítő szűrő olyan enzimeket tartalmaz, melyek elpusztítják az allergéneket, valamint a szerves, ill. szervetlen károsanyagokat. Amikor a levegő áthalad az Lg Maestro inverter szűrőjén, az allergének megtapadnak azon. A szűrőben található proteinek deaktiválják ezeket a részecskéket. Az Lg Maestro inverteres klíma készülékben emellett megtalálható a fejlett Neo Plasma légtisztító rendszer is.

Allergiamentesítő szűrővel rendelkező Lg klímák:
Lg Maestro inverter


Samsung klímák:
 

MPI (Micro Plasma Ion):
 
Az MPI technológia a legmagasabb szintű tiszta levegőt szolgáltatja. Ugyanezt a rendszert alkalmazzák a repülőgépek utasterében, valamint a luxuskategóriás gépkocsik utasterének megtisztításában.
A Samsung klímákban alkalmazott MPI technológia az egészségre káros biológiai szennyező anyagok (vírusok, baktériumok, allergének, atkák, penészgombák) eltávolításával javítja a beltéri levegő minőségét. A biológiai korokozók eltávolításával az Ön családja védett lesz a káros anyagok által okozott betegségekkel szemben, ami kevesebb fejfájást és csöpögő orrot, így jobb közérzetet jelent. A Samsung klímában alkalmazott MPI szűréstechnika különösen ajánlott azon emberek számára, akik a levegőben lévő vegyi anyagok miatt gyakran érzik rosszul magukat, valamint a vírusokra fokozottan érzékenyek (gyermekek, idősek) számára.
Hitelesítő tanúsítványok igazolják, hogy a Samsung klíma Micro Plasma Ion légtisztító rendszere 96%-99,9%-os hatékonysággal távolítja el a levegőből az Influenza, Coronavírus, Coliform baktérium, penészgombák, poratka, kutyaszőr, macskaszőr, Staphylococcus aureus baktérium, agyhártyagyulladás kórokozókat.

MPI rendszerrel rendelkező Samsung klímák:
Samsung Crystal, Samsung Crystal inverter, Samsung Vivace, Samsung Mont Blanc


Mitsubishi Heavy klíma:
 
Az összes inverteres MItsubishi Heavy klíímában megtalálható allergéntisztító és a fotokatalikus  mosható szagtalanító szűrő, amelyek egymás hatását erősítve sterilizálják a levegőt. Az allergéntisztító szűrő lebontja és hatástalanítja a polleneket, tetveket és allergéneket, amelyek a macska bőrén és egyéb helyeken élnek. A hatástalanítás titka az enzim-urea összetétel. Nemcsak az allergéneket hatástalanítja, hanem mindenféle baktériumfajtát, penészt, vírust is. Abban az esetben, ha az allergének, baktériumok és egyebek lekerülnek a szűrőről, már hatástalanítva vannak, így szobájában a levegő tiszta marad. A Mitsubishi inverteres klímákban még megtalálható fotokatalikus mosható, szagtalanító szűrő semlegesíti a kellemetlen szagokat okozó molekulákat. A szűrő egy egyszerű öblítéssel és napon szárítással állítható helyre.
 
Panasonic klímák:

Mega e-ion filter:
 
Ezt a fejlett légtisztító rendszert a Panasonic alkalmazza Deluxe szériájában. A Panasonic klíma működése közben aktív e-ionokat bocsájt ki és ezek negatív töltéssel látják el a porrészecskéket a hatékony összegyűjtés érdekében. Az aktív e-ionok rátapadnak a baktériumok felületére, ahol működésbe lépnek és semlegesítik azokat. A pozitív és negatív töltés közötti vonzás erejét kihasználva az e-ion filter 7-szer hatékonyabban gyüjti össze a porszemcséket, ártalmas anyagokat. A Japán Élelmiszerkutatási Laboratórium vizsgálata szerint a Panasonic klíma e-ion filtere 99%-ban semlegesíti a penészt, vírusokat és baktériumokat.

Mega e-ion filterrel rendelkező Panasonic klímák:
Panasonic Deluxe inverter 

Inverteres Klíma = Energiatakarékos klíma


Bizonyára Ön is hallott már a forradalmi inverter technológiáról. Ma amikor az energiafogyasztás az egyik legfontosabb szempontá vált az inverteres készülékek

előtérbe kerültek a hagyományos kompresszorral szerelt gépekhez képest. Évről - évre több helyen hallani az inverteres klímák számos előnyéről, és ma már minden gyártó reagált a piaci igényekre, így magtalálható palettáján az inverteres klíma kategória.
Némely fejlettebb környezettudattal rendelkező országban már csak inverteres klímák helyezhetőek forgalomba.
Nézzük meg, hogy miben rejlenek az inverteres klíma előnyei.

 Mi az inverter? Miért érdemes inverteres klíma-készüléket vásárolnia?


Az inverter egy áramátalakító eszköz, amely elektronikus úton szabályozza a klíma áramellátásának feszültségét, áramerősségét és frekvenciáját. Egy inverteres klímában ez az áramkör szabályozza a kompresszor fordulatszámát - és így a légkondicionáló teljesítményét. Ha valaki például autót vásárol, akkor azt több évre teszi. Ezért a külsőn, áron, extrákon, túl kiemelten fontos szempont a fogyasztás is. Az energiaárak folyamatos emelkedése ill. a fokozódó környezettudatos gondolkozás a gyártókat takarékosabb légkondicionáló berendezések kifejlesztésére ösztönözte. A legolcsóbb sokszor ismeretlen márkanevű készülékek „D”, „E” energiaosztályba sorolhatóak. A legmodernebb DC inverterrel szerelt klímák „A” vagy akár „AAAA+” energiaosztályú készülékek. A bekerülési többletköltséget ezek a 30-50 %-kal kisebb villanyszámlákkal termelik vissza.

 

 

 Tóth Ferenc klímaszerelő - Budapesten és a Dunakanyarban - Tel.:20/416-2092