Tóth Ferenc klímaszerelő - Budapesten és a Dunakanyarban
Tóth Ferenc klímaszerelő Vác, Dr. Csányi L. krt 84. Tel.:20/416-2092
A klímakészülékek főbb csoportjai:Mobil klíma
Ablak klíma
Osztott (split klíma)
Légcsatornás klíma

Mobilklíma.

Egyszerűen, szakember nélkül telepíthető. Általában a készülék működése közben keletkezett hőt egy (vagy két) csövön keresztül a kültérbe kell kivezetni, ezért vagy fali átvezetőt kell nyitni, vagy nyílászáró közelében kell elhelyezni. A kondenzvizet a készülék egy tartályban tárolja, melyet időnként üríteni kell, az elvezetéséről külön gondoskodni nem kell. Vásárlás előtt érdemes szakember véleményét kérni a méretezést illetően, mivel ezek a mobil klima készülékek kizárólag kisebb szobák hűtésére alkalmasak.Ablakklíma.
Szerkezetileg nagyon hasonlít a mobilklímához azzal a különbséggel, hogy ezt a készüléket vagy fal, vagy ablaknyílásba kell elhelyezni. A kondenzvíz a készülékből a kültérbe csöpög, elvezetéséről egyes helyeken gondoskodni kell.Osztott (split) klíma.
A legelterjedtebb készülék típus. Itt már külön válik a beltéri és a kültéri egység, ezért mindenféleképpen szakemberrel kell telepíttetni. Jobb hűtőteljesítményt nyújt, mint a fenti két típus, és gazdaságosabb is. Karbantartási igénye kicsi: évi egy-két alkalommal megoldható. Nagyobb helységek, családi házak, üzletek hűtésére kiválóan alkalmas.Légcsatornás klíma.

Irodaházak, bevásárlóközpontok, nagyobb típusai családi házak hűtésére és levegőcseréjére használt készülékek.
Tóth Ferenc klímaszerelő - Budapesten és a Dunakanyarban - Tel.:20/416-2092