Dubravszky László Dr. hagyatéka
94 év munkásságának kiemelkedő eredményei: Antropozófia, Asztrológia, Rudolf Steiner kivonatok


Új csoport indul
- 2013.03.01.

Rudolf Steiner Máté Evangélium feldolgozása indul 1 hónap múlva.

Cédulakatalógus
- 2012.09.28.

A cédulakatalógusok bemutatása elindult. Munkásság menüpontban a Cédulakatalógus-rendszer cím alatt található. Folyamatosan frissítjük.

Önkéntes
- 2012.03.30.

Szeretnél résztvenni a Dubravszky hagyaték munkájában? Jelentkezz: aranyfeny@aranyfeny.hu címen!

Filmek
- 2012.03.27.

Évek óta készülnek Dubravszky László életét dokumentáló kisfilmek. Vágatlan anyagok megtekintése előre egyeztetett időpontban lehetséges. Tel.: 30/966-1966

„Dubrovszky László Baráti Kör”

„Dubrovszky László Baráti Kör”

Személyes élményeimet szeretném megosztani, arról hogy miként találkoztam Laci bácsi írásaival, a Baráti Körrel és ez hogyan alakította kapcsolatomat az antropozófiával.

Sok – sok évvel ezelőtt időnként barátaimtól hozzám került egy –egy Rudolf Steiner könyv. Ezeket óvatos lelkesedéssel el is kezdtem olvasni, de néhány oldal után (volt, hogy egészen a tizedikig eljutottam) mindig letettem, azzal hogy ezt lehetetlen megérteni - legalábbis számomra.

Ez a „ciklikus ismétlődés” egészen 2008 őszéig tartott, amikor is nejem a kezembe adta Laci bácsi „piros könyveinek” első kötetét. Gyanakodva kezdtem el olvasni, mert hát, ha nem is Steiner mű, de ez is antropozófia, és mint ilyen - ahogy ezt már tapasztaltam korábban, - nehezen emészthető írás… Ám ekkor jött meglepetés: egyik oldalt a másik után faltam, és csodák csodájára, meg is értettem!

A „sikerélményen” felbuzdulva, ismét csak nejem tanácsára, elmentem egy szép őszi vasárnapon, a Dubrovszky László Baráti Kör szokásos hó végi összejövetelére, ahol a csoport vezetői: Kiss Zsuzsa és Kapu Laci, rögtön „bedobtak a mélyvízbe”, mert itt nemcsak olvasni kellett Laci bácsi írásait, hanem azokról saját szavainkkal beszélni, beszélgetni is „muszáj volt”, még nekem a „mazsolának” is.

Valahogy „túléltem” az első néhány alkalmat és azt vettem észre, hogy pár hónap elteltével Laci bácsi és a könyvei, hozzánőttek az életemhez. Sőt mi több, lassan létrejött az, amit korábban nem hittem volna, hogy amikor újra kezembe vettem azokat a „bizonyos rémes Steiner könyveket”, amiket néhány oldal kínlódás után akkoriban félredobtam, most kezdtem megérteni, és ami még fontosabb …elkezdtem élvezni őket.

A „fertőzés” azután teljesen elhatalmasodott rajtam…Sorra olvastam a Steiner könyveket (is) – mert Laci bácsihoz sem lettem hűtlen, majd egymás után több antropozófiai munkacsoportba is beléptem, és a mai napig is részt veszek ezekben a munkákban.

A Dubrovszky László Baráti Körhöz később csatlakozott Gyuricza Laci is, akinek vezetésével egyre több szépsége tárult fel számomra Laci bácsi könyveinek és magának az antropozófiának egyaránt.

Ma már ott tartok, hogy miközben sorra olvasom a Steiner könyveket, Laci bácsi „piros könyvei” is napi betevő falatok maradtak számomra, mert úgy látom, hogy a Steiner művekben megjelenő antropozófiai tanítások alapos és mindenre kiterjedő összefoglalása található meg Laci bácsi írásaiban.

Az antropozófia életem elválaszthatatlan része lett és ezt – túlzás nélkül állíthatom - Laci bácsi műveinek köszönhetem…

Varsányi Ferenc
Dubravszky László Alapítvány honlapja

Honlapkészítés