FERRARI BRUT

Precízen válogatott Chardonnay szőlők százféle illatának csokrába burkolt pezsgés halk susogása. Több egyszerű klasszikus pezsgőnél: a történelem pecsétje, annak az egyedi stílusnak, annak a hagyománynak a kiáltványa, amelyet a Ferrari képvisel.

A Ferrari Pincészet történelmi múltra visszatekintő márkája, a trentinói borvidék és a Chardonnay tökéletes együttélésének jelképe.

szőlőfajta
Szeptember elején, kizárólag kézzel szedett Chardonnay

termőterület
Trento tartomány különféle települései az Adige folyó völgyében, a Cembra völgyben és a Tóvidék völgyében, 300-700 m tengerszint feletti magasságban, délkeleti vagy délnyugati fekvésű lejtőkön

érési idő
Több év, a Ferrari saját kultúráiból válogatott borélesztőkön

alkoholtartalom 12,5%

első évjárat 1902FERRARI ROSÉ

A föld és a nap dalának elnémult hangjai oldódnak fel ebben a rózsaszínű borban, hogy azután az új érzelmek kristálytiszta átlátszóságában mutassák meg magukat ismét. A Pinot Noir és a Chardonnay kifinomult házassága, a Lunelliek családi művészeinek rózsaszín pohárköszöntője a cuvée esztétáinak tiszteletére.

Rendkívül érdekes, elragadó, klasszikus eljárással készült pezsgő, a (rosé borrá erjesztett) Pinot Noir és a Chardonnay pompás házasításából.

szőlőfajta
Szeptember közepén kézzel szedett 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay

termőterület
Délkeleti vagy délnyugati fekvésű, Trento környéki lankák 300-600 m tengerszint feletti magasságban

érési idő
Több év, a Ferrari saját kultúráiból válogatott borélesztőkön

alkoholtartalom 12,5%

első évjárat 1969FERRARI PERLÉ

Az egyedülálló elegancia gyümölcséből, a Lunelli-birtokok nemes szőlőskertjeiből Dom Perignon klasszikus Blanc de Blancs eljárásával készült évjáratos pezsgő, amely a világ minden pontján beszédtéma. Ferrari Perlé: élmény, amit ízlelni kell.

Blanc de Blancs (fehér szőlőből fehér bor) eljárással kizárólag a Lunelli-birtokokon termő fehér Chardonnay szőlőből készült, minden kétséget kizáróan remekmű. A palackban hosszú ideig tartó érés után válik az elegancia, az üdeség és a harmonikus összetettség szintézisévé.

szőlőfajta
Szeptember derekán kézzel szüretelt és a legnagyobb szigorral válogatott Chardonnay szőlő

termőterület
A Lunelliek Trento környéki szőlőhegyei, 300-700 m tengerszint feletti magasságban, délkeleti vagy délnyugati fekvésű lejtőkön

érési idő
Mintegy 5 év, a Ferrari saját kultúráiból válogatott borélesztőkön

alkoholtartalom 12,5%

első évjárat 1971


Ferrari és Lunelli

Két név, egy történet


Az embernek igazán ecsetté kellene alakítania a tollát, hogy Trentino varázsszíneibe mártva elmondhassuk annak az embernek a történetét, aki arról álmodott, hogy Olaszországban termelhesse a legkiválóbb francia champagne-i pezsgő méltó párját.

Ez az ember Giulio Ferrari volt, a szakavatott, fáradhatatlan borász, aki San Michele all’Adige Birodalmi Királyi Mezőgazdasági Főiskoláján végzett mielőtt a nagynevű Montpellieri Szőlészeti Iskola diákja, majd a borkészítés kémiáját tanulta a rajnai Geisenheimben. Ezután Epernay-be, a pezsgő fellegvárába ment, hogy kifürkéssze titkait és átültesse őket hazájába, Trentinóba.

Amikor végül 1902-ben visszatért Trentóba, hihetetlen vonzerejű szülőföldjére, életre hívta a Ferrarit: erősen korlátozott számban készült, szigorúan válogatott, megfizethetetlen árú pezsgőit, amelyekből mégsem volt soha elég ahhoz, hogy számos csodálójának igényeit kielégítse. Az embernek időgéppé kellene alakítania emlékeit ahhoz, hogy elregélhesse a család hosszú-hosszú történetét, akik vállalták ezt a kihívást és álmot építettek belőle: egy olyan álmot, amely addig nőtt, amíg a legfényesebb csillag lett a pezsgőkészítés nagy klasszikus eljárásának égboltján.

E család neve pedig Lunelli. 1952-ben az apa, Bruno vásárolta meg a Ferrari márkát Giuliótól, óriási pénzügyi befektetését kizárólag meggyőződése és talán az a jövőkép támasztotta alá, amely őt ebben a kalandban éltette.
A pincészetben végzett lelkiismeretes munkájának és veleszületett üzleti vénájának hála, Bruno Lunelli fokozatosan növelte a termelést, amíg el nem érte az évi százer üveg mennyiséget.

A Ferrari név világszert egyre szélesebb körben csengett ismerősen. Bruno Lunelli fiai, Gino és Mauro egyértelműen a minőség és hírnév csúcsára juttatták a Ferrarit. Ezek az értékek egyetlen szóban összegezhetők: kitűnőség – amelyet a Lunelliek a Giulio Ferraritól tanult szabályok hűséges betartásával visznek tovább.

A nagy sikerek új nemzedéke

Azok az értékek, amelyeket a Lunelli család mindig is osztott a megszállott ragaszkodás a tökéletességhez, amely csak úgy érhetünk el, ha semmi okból soha egy pillanatra sem adjuk alább, nem alkuszunk meg a minőség kérdésében, örökös törekvés a kiválóságra minden apró kérdésben, a száz évesnél régebbi hagyomány tisztelete, mégis fél szemmel mindig az újításokra vetett tekintettel, Trentino földjének, meredek lejtésű, arany fürtű szőlőket termő kertjeinek és ritka szépségű színkontrasztjainak csodálata. Ezek az eszmék vezérelték a család rendíthetetlen hűségét egyetlen egy irányelvhez: a klasszikus eljárással előállított csúcsminőségű termelésre szakosodáshoz. Ugyanezek az értékek alkotják a Ferrari szilárd alapját is. A legendás vállalkozás ma is lépést tart az idővel, hála azoknak a ragyogó erőfeszítéseknek, amelyeket a család és a Ferrari márkanév változatlan értékeivel összhangban a vállalkozást ma vezető, hírnevét a világ minden zugában tovább terjesztő harmadik nemzedék tett. A Ferrari a klasszikus eljárással Olaszországban készülő pezsgők vezető termelője, s a világranglistán is az első tíz helyezett közé tartozik. A Ferrari alkotó munkájának eredményét a világ minden tájára exportálja, megszilárdítja vezető szerepét Európában, az Egyesült Államokban és Japánban is, s mind az öt kontinensen egyre nagyobb sikereket ér el. A Ferrari alapító tagja a világméretű tevékenységet végző olasz cégeket tömörítő Altagamma Szövetségnek, amelynek célja a nemzet termékeinek támogatása és üzleti szellemének előmozdítása. A Ferrari cégnek az olasz bortermelők között hosszú ideje elfoglalt előkelő helyét tanúsítja az is, hogy a vállalat boraival minden évben elnyeri a legjelentősebb díjakat és jutalmakat. Elég megemlíteni, hogy a „Giulio Ferrari” pezsgő nyerte legtöbb alkalommal a Gambero Rosso magazin „Három pohár” díját. A rangos Kalauz így kommentálja a kiváló minősítést: „Élvezze Olaszország legjobb pezsgőjét, amely egyben a világ egyik legjobb pezsgője is.” A Ferrari az az olasz márka, amely általában véve a legtöbb díjat nyerte el, s az egyetlen, amely több alkalommal is megkapta a borkultúra Oscar-díját. A 40. Vinitaly alkalmából kikiáltották „A negyvenedik évforduló legendás pezsgőjévé”.

WEBÁRUHÁZ - WEBSHOP