SZLOVÉNIA

Bagueri Cabernet Sauvignon

Komplex csúcsbor, sötét intenzitású rubin színű ibolyakék árnyalattal. 12 hónapig érlelődik barrique hordókban. Illatában, izében aszalt szilva, kakaó, csokoládé aromák érezhetőek. Sima, bársonyos íz jellemzi, teljes tanninel, vaníliás aromával.
Alc.13,5%
0,75 lBagueri Merlot

12 hónapig barrique hordókban érlelődik. Sötét rubinvörös színű. Illatában, ízében cseresznye, málna, szeder és eperfa, valamint vaníliás, érett szilva, kávé és kéregre emlékeztető illatok. Sima, lágy, jellegzetes édes tannin és kellemes utóíz jellemzi.
Alc.14,5%
0,75 lQuercus Cuvee Vörös 2008

Cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot szőlőkből, a Goriška Brda borvidék határából származik. Sötét intenzitású, teljesen rubinvörös-piros színű, ribiszke, erdei bogyók és szilva aromája érezhető.
Alc.13%
0,75 lQuercus Cuvee Fehér 2009

A Goriška Brda borvidékről származó szőlőfajtákból készült cuvee: chardonnay, rebula és sauvignonasse (egykori tokai friulano). Világos színű, szalmasárga árnyalatú fehérbor. Illatában alma, körte és citrus gyümölcs aromák érezhetőek. Kellemes íz jellemzi, amely enyhén krémes és kellemesen friss.
Alc.13,5%
0,75 lQuercus Sauvignonasse

100 %-ban sauvignonasse szőlőből készült (egykori tokai friulano), a Goriška Brda borvidék határából származik. Világos halványsárga színű. A bor aromája mezei virágokra és mandulára emlékeztet. Kellemes, teljes íz jellemzi.
Alc.13,50%
0,75 lQuercus Rebula 2009

A Rebula Quercus a Goriška Brda borvidék helyi fajtája. Az aromája citromra, zöld almára, grapefruitra és akácra emlékeztet. Hosszú és izgalmas utóíz jellemzi.
Alc.13%
0,75 l


BULGÁRIA

Winepoint Marselan 2008 – Limited Selection

Vörösbor a Thrákia-völgyből. A marselan szőlő a cabernet sauvignon és a francia grenache szőlőfajták keresztezéséből keletkezett, 1997 óta termesztik. A Winepoint Marselan komplex csúcsbor, sötét intenzitású, rubin színű. A gazdag komplex borban intenzív feketeribizli, szeder lekvár, édes málna, kakukkfű és levendula aromák érezhetők. Utóíze kiegyensúlyozott, gyenge tanninnal, amelyet sötét cseresznye és egy leheletnyi vanília ural.
Alc. 14,2%
0,75 lWinepoint Shiraz - Limited Selection

Sötétlila színű vörösbor a Thrákia-völgyből. Illatában bors, szilva és fekete áfonyalekvár érezhető. Erőteljes, de kiegyensúlyozott és elegáns íz jellemzi, hosszú lecsengéssel. Elegáns és gyönyörű bor.
Alc. 14,6%
0,75 lWinepoint Grand Cuvee 2008 - Limited Selection

Vörösbor a Thrákia-völgyből. Cabernet Franc, Syrah és Marselan szőlőből készült cuvee. Figyelemre méltó bor, nagy potenciállal. Sötét rubin és rendkívüli ibolyaszínű. Lenyűgöző, összetett aroma jellemzi, érett cseresznye, áfonya, csokoládé, kávé és fűszerek érzetével. Erőteljes bor, enyhe és édes tanninnal. Hosszú és erőteljes utóíz jellemzi.
Alc.13,5%Winepoint Grand Cuvee Rose 2008 - Limited Selection

Vörösbor a Thrákia-völgyből. Figyelemre méltó bor, mavrud és cabernet franc szőlőkből készült cuvee, sötét intenzitású, rubin színű. Az íze intenzív, eper és málna dominanciájával és érdekes gránátalma hatással. Az íze jól strukturált, az utóíz tökéletes harmóniájával.
Alc.13%
0,75 lWinepoint Mavrud Fehér Barrique 2009 - Limited Selec

Lenyűgöző száraz fehér bor válogatott piros Mavrud szőlőkből, a Thrákia-völgyből. Őshonos bolgár szőlőfajta. Szép arany, finom földes színű. Enyhén gyümölcs ízű, hosszú utóízzel. Gazdag és komplex bor.
Alc. 13,5%
0,75 lMavrud Antique 2005

Vörösbor a Thrákia-völgyből. A Mavrud őshonos bolgár szőlőfajta. Sötét intenzitású rubin színű bor, érett szegfűszeg és vanília aromák érezhetőek rajta. Elegáns, gyönyörű bor, tökéletesen strukturált, hosszú erőteljes utóízzel.
Alc.13%
0,75 lUnique Cuvee Mavrud Shiraz

Vörösbor a Thrákia-völgyből. Sötét rubinvörös, ibolyaszínű bor. Tökéletes összetett íz jellemzi, fekete gyümölcs, dohány, bors és mazsola aromával. Erőteljes, vastag, enyhe és édes tanninnal, hosszú lecsengéssel.
Alc. 13%
0,75 lUnique Shiraz 2007

Vörösbor a Thrákia-völgyből. Sötétlila színű. Illatában bors, szilva és fekete áfonya lekvár érezhető. Erőteljes, de kiegyensúlyozott és elegáns íz, hosszú lecsengéssel.
Alc.13%
0,75 l


GRÚZIA

MARANI Napareuli

Az Alazani folyó északi partján termő Saperavi szőlőkből készül, amely terület kiváló tulajdonságairól ismert. Közepes rubinvörös, eper és fűszer bukéjával, és a vaníliás tölgy finom érzetével. A szájpadláson simogató, érett textúra bogyósgyümölccsel, édesgyökér érzettel és finom tölggyel.
0,75 lElőrendelhető:

www.brandyszakuzlet.hu