A legenda eredete

A legenda szerint, az emberiség akkor kóstolta meg először a bort, és érezte annak mágikus hatását, amikor Noé kortyolgatni kezdte az Ararát-hegy lábánál, ahol ma az ARARAT brandyket készítik. Az ARARAT brandyk szinte minden érzékszervünkre hatnak, ennek megkülönböztető jegyei a következők.

Az ARARAT brandyk jellemzői:

- mély borostyán szín
- élénk aroma
- gazdag bársonyos íz
- hosszan tartó utóíz.

Mitől olyan sikeres ez a kombináció?

Az Ararát-völgy egyedülálló mikroklímája

Örményország és különösen az Ararát-völgy klímája. Mindenben különbözik attól, amely Franciaország, Spanyolország és Görögország brandy- és konyaktermelő vidékein található. A hosszútávú éghajlati megfigyelések azt mutatják, hogy az Ararát-völgyben, 700 méterrel a tengerszint felett, évi 300 a napfényes napok száma. Ezek az éghajlati feltételek hozzák létre a szőlőszemekben az aromatikus anyagok és a cukor magas koncentrációját. Ráadásul, az Ararát-völgyben közel 30 féle talajváltozat található. Ennek eredményeként, ugyanannak a szőlőfajtának többféle finom ízváltozata lehetséges, amely az ARARAT brandyk egyik jellemzője.

A szőlők gondos kiválasztása

Az ARARAT brandyket csak az Ararát-völgyben termő szőlőkből állítják elő: Voskehat, Garan Dmak, Rkatsitely, Mskhali, Kangun. Amikor ezeket a szőlőfajtákat más területekre ültetik át, nem eresztenek gyökeret, vagy ha meggyökereznek, elvesztik egyedi jellegüket. A szőlők intenzív aromája és gazdag íze átjárja az ARARAT brandyket, hosszantartó finom vanília, gyümölcs és csokoládé hosszú utóízzé alakulva.

Szabadalmaztatott lepárlási eljárás

A Yerevan Brandy Company által szabadalmaztatott eredeti lepárlási eljárás lehetővé teszi, hogy az örmény szőlők egyedüli sajátos jellegzetességei tovább éljenek a brandy italokban. Eltérően más gyártási technológiáktól, ez a drágább és hosszadalmas folyamat maximalizálja a szőlők aromás és ízletes tulajdonságainak megőrzését.

Érlelés csak tölgyhordóban

Az ARARAT brandyként szolgáló szeszesitalt tölgyhordóban érlelik. 2002-ben a Yerevan Brandy Company visszaszerezte az Örményországban nőtt kauázusi tölgyfából készült saját hordóinak gyártását. Már a 20. század kezdetétől a kaukázusi tölgy híres volt Európában a rózsaszín színezetű sűrűségéről, amely a brandynek a természetes vanília, csokoládé és szárított gyümölcs ízét adja. Amikor az italt lepárolják helyi örmény szőlőféleségekből, érintkezésbe kerül az örmény tölgyfából készült hordók felületével, az eredmény az ARARAT brandyk egyedülálló bukéja. Nincs másik ország vagy gyártó, amely vagy aki valaha is képes lett volna ezt a hatást előállítani.

Legmagasabb minőségi szabványok 1887 óta

Az ARARAT brandyket kizárólag a Yerevan Brandy Company készíti, amely gondosan megőrizte 100 éven át ezen legendás italhoz fűződő hagyományokat. Mivel a társaság a gyártás valamennyi szakaszában, csatlakozott a legmagasabb minőségi szabványokhoz, az ARARAT brandyket világszerte szakértőkkel és pontos megítélésű kóstolókkal értékeltetik. Miközben ragaszkodik az erősen gyökerező hagyományokhoz, a Yerevan Brandy Company abban is felülmúlja a többi helyi társaságot, hogy létesítményeit állandóan fejleszti, hogy megfeleljenek a nemzetközi szabványoknak. A társaság az európai élelmiszeripar vezetői által előnyben részesített minőségi és környezetvédelmi szabványokat alkalmazza. Az ARARAT brandyket Örményország nemzeti szimbólumaként ismerik el.

Konyak vagy brandy?

A konyak is brandy, a brandy viszont nem biztos, hogy konyak. Sokan keverik ezt a két fogalmat, pedig a Cognac csak és kizárólag egy területre korlátozódik, a Franciaországban található Charente folyó mentén, a Cognac város környékén készített borból származó borpárlat a Cognac alapanyaga.WEBÁRUHÁZ - WEBSHOP