Tájékoztató az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központról


Kedves Csoporttagok!

A legutóbbi Emberi Értékekért Tábort Fonyódon tartottuk 2019. június 8 – 10-ig. Egy olyan nagyszerű kezdeményezést indítottunk el közösen, mint az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központ létrehozása, aminek elsődleges célja az, hogy a bennünk levő tudást segítsen felszínre hozni.

Kétféle oktatás létezik: az egyik a világi oktatás ami az elméből jön és az elmének szól. A másik a spirituális oktatás ami a szívből jön és a szívnek szól. Minden emberben ott rejlenek az emberi értékek, amelyek nem a külvilágban találhatók, hanem bensőnkből fakadnak. Ezt a tudást kell felszínre hozni magunkból vagyis a gyakorlatba átültetni. A spirituális oktatás a szívnek szól, amely képes az emberi benső legmélyébe hatni és átalakítani azt. Az értékek gyakorlása transzformáló hatással bír a személyiségünkre.

Ez az oktatás három fő részből tevődik össze:

1. előadásokból (témához kapcsolódó előadások),

2. intuíció, kreativitás elősegítése (különböző kulturális és művészeti programok által),

3. szív – tudásunk megismerése, előhozása, alkalmazása  (meditáció és egyéb módszerek segítségével).

A fonyódi tábort már ebben a szellemben tartottuk meg. Megbeszéltük, hogy az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központban szeptembertől havonta találkozunk egy hétvégére. Lelkesedésünket az is mutatja, hogy a tervezett összejöveteleink időpontjaikor az összes szálláshely előre le lett foglalva a Funoldi Vendégházban.

Ezek:

2019. szeptember 28 – 29,

2019. október 26 – 27,

2019. november 30. – december 01.

Egyenlőre a Funoldi Vendégház ad otthont az oktatási központunknak. Cím: Fonyód, Bartók Béla u. 30- 32. Sajnos itt csak 32 főnek jut szállás. Azonban a terem elég nagy ahol az előadásokat tartjuk 100 fő is elfér, így szeretettel várunk minden érdeklődőt a programjainkra.

Akiknek nem jutott az őszi programokra a Funoldiban szálláshely, azok érdeklődjenek Fonyódon és környékén, biztosan találnak valahol megfelelő téliesített szállást.

 

Mivel a Funoldiban kevés szék van (csak 50 db) így az ülőhelyek száma is korlátozott. Ezért kérjük, hogy időben jelezzétek felénk részvételi szándékotokat az alábbi email címen, hogy a pótszékekről előre tudjunk gondoskodni.

A programjainkra történő jelentkezéseket (regisztráció)  Lakatos László az alábbi email címen fogadja: alapvetoemberiertekekert@gmail.com Telefonszáma: +36 70 330 4694

Előadások: az emberi értékek oktatásának lényege a személyes példamutatás, mert ezáltal válunk hitelessé. Életünk során megszerzett tudásunkkal önzetlenül segíthetünk másoknak úgy, hogy egy előadás vagy csak kötetlen beszélgetés alkalmával elmondjuk tapasztalatainkat. Alapítványunk lehetőséget biztosít rendezvényein azok számára, akik ilyen módon szeretnék tudásukat megosztani másokkal.

Kulturális és művészeti programok: szeretettel várjuk azok jelentkezését is akik prózában, dalban vagy zene által valósítják meg önmagukat és ezzel inspirálnak másokat.

Ugyanígy helyet kapnak a különböző művészeti alkotások is, amiket rendezvényeink idejére kiállítunk a teremben. Ezek lehetnek mandalák, festmények, hímzések, fotók, vagy egyéb tárgyak.

Az  alapítványunk által szervezett programok ingyenesek, tehát csak azok jelentkezését várjuk, akik önzetlenül vagyis díjmentesen tartják meg előadásukat, művészeti programjukat!

Akik kedvet éreznek ehhez, bátran jelentkezzenek nálam és megbeszéljük a részleteket. Email: ldkati@gmail.com

Programjaink zárásaként szeretnénk minden alkalommal - mint ahogy azt a legutóbbi fonyódi táborban is tettük - a jelenlévők között kisorsolni az erre a célra felajánlott tárgyakat. Ezekhez kérünk felajánlásokat: ezek nem csak művészeti alkotások lehetnek, hanem bármi más hasznos dolog is. Például a témához illő könyvek, amiket elajándékoznátok vagy saját készítésű lekvár, szörp, teakeverék, szappan stb. Lehet felajánlani ajándék masszázst vagy bármi mást amihez értetek, és önzetlenül adnátok másoknak.

A fonyódi táborban készült képek megtekinthetők a "Galériákban". Sajnos a csoportképről most is mint eddig mindig,  lemaradtak néhányan.

Szeretettel: Dörnyei KatalinKeresés a honlapon
ADÓ 1 % FEAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE
2016.01.13.

Köszönjük, ha gondol ránk!
Az olvasósarok folyamatosan frissül
2021.12.10.

Az Olvasósarok oldal folyamatosan frissül. Ide kerülnek fel részletek Dörnyei Katalin könyveiből. Ezen kívül egyéb érdekességekből is ízelítőt kaphatunk.
Beszélgetések a kertben -videók
2020.09.15.

Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
Újra előadásokat tartok
2016.08.16.

2016. szeptembertől ismét különböző helyszíneken, több városban is tartok előadásokat. Érdeklődni, jelentkezni a szervezőknél a megadott elérhetőségeken lehet. Minden érdeklődőt szeretettel várok: Dörnyei Katalin.
Ingyenes oktatás
2010.09.15.

Ingyenes oktatásra jelentkezés
Riportok
2010.09.22.

A Dalai Láma tanácsokat adott az Alapítványnak
Köszönet a felajánlásért
2011.06.29.

Az Alapítvány egy házaspártól az alábbi felajánlást kapta: A magát megnevezni nem kívánó házaspár felajánlotta, hogy Alapítványunk minden nyáron a Siófokon levő családi házukat a hozzá tartozó nagy területtel együtt ingyenesen használhatja , mint oktatási- és szabadidő központot.

Az Alapítvány tagjai nevében szívből köszönjük a támogatást nekik!

Lakatosné Dörnyei Katalin
alapító
Egy nap Böjte Csaba atyával
2011.11.10.

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány néhány tagja 2011. október 26.-án Erdélyben, Csíksomlyón találkozott Böjte Csaba atyával, aki ferences rendi szerzetes.
Adományosztó, bemutatkozó rendezményünk
2011.12.10.

2011.november 16-17.-én az Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány 9 fővel látogatott el a NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonába.
Látogatás az állatvédőknél
2012.01.03.

2011. december 18-án látogatást tettünk a Siófoki Állatvédő Alapítványnál.
Karácsony az anyaotthonban
2012.01.11.

A nágocsi anyaotthon karácsonyfája alá kerültek az adományok
Megalakult az AEÉ Klub!
2012.01.11.

2012. január 05.-én megalakult az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány Fonyódi Klubja, minden hónap első és harmadik csütörtökén 17.00 órától 20.00 óráig tartunk klub foglalkozásta Fonyódi Művelődési Házban. A Klub céljai a következők: Az alapvető emberi értékek jegyében: nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység, természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, sport tevékenység, táborok szervezése gyermekeknek Az Alapítvány képzései minden esetben ingyenesek! Az Alapítvány, és annak Klub tagjai önkéntes segítő munkát végeznek pld. gyermekotthonokban, adományokat gyűjtenek, és azokat kiosztják a rászorulóknak.
Étel- és ruhaosztás Sopronban
2012.04.28.

A vasárnapi (április 22.) étel-és ruhaosztásról... Szeretnénk minden kedves Önzetlen Ismerősnek és Ismeretlennek, Barátnak, Testvéreknek köszönetet mondani a sok felajánlásért, és azért hogy ilyen szervezetten és gördülékenyen működött a program. Több száz ember volt és mindenkinek jutott meleg étel, tartós élelmiszer, tisztálkodási eszközök és minőségi ruha. A gyermekeknek játékok és sütemény. Ezúton szeretném tudatni, hogy ha a továbbiakban adományt szeretnétek adni, vagy anyagiakkal hozzájárulni a munkánkhoz, ezt hivatalosan is megtehetitek alapítványunkon keresztül: Alapvető Emberi Értékek Közhasznú Alapítvány. a részletekkel kapcsolatban az érdeklődőknek szívesen adunk további információkat. Hála és szeretet minden Önzetlen Szívnek és minden Önzetlen Léleknek!
Joshi Bharatnál jártunk
2012.05.21.

A felesége révén fonyódi kötődésű Joshi Bharat, indiai származású sorselemző és műsorvezető fogadta alapítványunk alapítóját, kíséretét, és válaszolt néhány kérdésünkre is.
Környezetvédelmi konferencia Siófokon
2012.05.25.

Alapítványunk tagjai május végén részt vettek egy környezetvédelmi kérdéseket is eszegető konferenciasorozat első rendezvényén
Adományok
2012.10.02.

Az AEÉ Közhasznú Alapítvány újra adományokat adhatott.
I. KAMASZ BOX Pályázat
2012.11.06.

Fotó – és Video klip pályázat LÉGY KREATÍV!
Nagylelkű felajánlások
2012.11.07.

Szeretettel várjuk nagylelkű felajánlásaikat és adományaikat.
Mikortól kell önkéntes munkát végezni ?
2012.11.10.

ELKÉSZÜLT AZ I. PÁLYÁZATI FOTÓ
2012.11.11.

Óvatosan válaszd meg a barátaidat, mert mindegyiket tiszta szívedből szeretned kell. Ne gyűlöljetek senkit sem. De a szívetekben csak a jó embereket őrizzétek. Fontos, hogy mindig a jó társaságra vágyjatok, ahol nem találkoztok szembe irigységgel. Még ha nehéz is megtalálni a jó barátokat, akkor is csak jó emberek társaságában tartózkodjatok. Ha nem vagytok biztosak a barátotokban, akkor inkább egyedül töltsétek el az időtöket, így nem veszíthettek semmit. Jobb, ha fel sem merül bennetek, hogy rosszak társaságba keveredjetek. Jobb, ha nem gabalyodunk bele mások ravaszságába. - Dhyana Vahini, Ch 9: “Spiritual Development”.
Magamból adni jó
2012.12.29.

Csaba testvér karácsonyi emlékei
Diákrelax
2013.04.02.

DIÁKRELAX - Bekerült a NAT-ba a relaxáció és a meditáció
Tolsztoj - Levélrészlet
2013.07.24.

Minden nevelés alapjául elsősorban azt kell megtennünk, amit iskoláinkban egészen elhanyagolnak...
Meghívó
2013.11.16.

Szeretettel várjuk aktuális és ingyenes tájékoztatóinkra és klub foglalkozásinkra Budapesten, Pereden, Fonyódon és Siófokon. A csoport foglalkozásokról további információt az alábbi telefonszámon kaphat: Lakatosné Dörnyei Katalin: 70/331-0958
Megjelent jegyzetünk!
2013.11.16.

Megjelent legújabb jegyzetünk az Alapvető Emberi Értékekről, amely segíti az olvasót az önismeret ösvényén a megtisztulásban és a kozmikus tudatosságra vezető lépések előkészítésében.
Zen történet
2014.01.05.

Légy önmagad mestere...a válaszok benned vannak.....ha nem a saját tapasztalatod alapján tanulsz, akkor a tudásod teljesen haszontalan....merülj el magadban....
Önismereti foglakozások új időpontjai
2014.01.09.

"Az oktatás vége a jellem." - Sai Baba
Jókai Anna: Pásztorok és Bölcsek
2014.01.09.

Mindenki tanuló az univerzumban: óvodától az egyetemig. Vannak bukók, vannak ismétlők. Vannak előrerukkolók. S vannak, akik „oktatásukat” észre sem veszik. Ami igaz, az igaz: nem könnyű a tanítványnak, ha felismeri a Mesterét. Mert akkor követni kell. Nem dicsérgetni, nem a szavait szajkózni, nem kisajátítani, nem megzsarolni, nem kihasználni őt, hanem követni.
Alapítványunk II. PÁLYÁZATA
2014.01.09.

Fiatalok figyelem! Várjuk az Alapvető Emberi Értékekről szóló fotóitokat és videó felvételeiteket, amiről a honlapunkon,OKTATÁS / ÉRTÉKEK menüpontban olvashattok!