2021. március 13.

Itt a tavasz, ültessünk fát!

Alapítványunk 2019-ben csatlakozott a 10 millió Fa nevű kezdeményezéshez. A cél, hogy minden ember nevében ültessünk egy-egy fát Magyarországon, és a határainkon túl is, konkrét lépéseket téve a további klímaváltozás megelőzéséért. Alapítványunk tagjai, támogatói, szimpatizánsai, vagy akár az oldalunkra tévedők is bekapcsolódhatnak ebbe a munkába.

A teljes cikk elolvasásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2021. február 24.

Pénzadományt vittünk az Autista Otthon Alapítványnak

2021. február 24-én 200 ezer forint pénzadományt adtunk át az intézménynek, amit Dr. Zakár Andrásné intézményvezető vett át tőlünk. Az alapítvány tevékenységét a bemutatkozó levélből ismerhetitek meg.

Ezúton is köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik támogatják az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítványt, e támogatások nélkül mi sem tudnánk segíteni másoknak. A köszönet mindig a támogatókat illeti meg, mi csak továbbítjuk az adományokat.

Szeretettel: Lakatosné Dörnyei Katalin az AEÉ alapítvány alapítója

A bemutatkozó levél elolvasásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2020. november 10.

Pénzadományt vittünk a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthonba

Alapítványunk 2016-óta támogatja a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthont.
2020. november 10-én 200 ezer forint pénzadományt adtunk át az intézménynek, amit Interviszt Adrienn családsegítő munkatárs vett át tőlünk.

A teljes cikk elolvasásához kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


November 28–29.

Kreatív meditációs tábor

Sajnos az Alapítványunk által november 28–29- re tervezett kreatív meditációs tábort az alábbi intézkedések miatt nem tudjuk megtartani:

2020. november 09- én, hétfőn a miniszterelnök korlátozó és tiltó intézkedéseket jelentett be. Az Országgyűlés a bejelentett intézkedések tervezetét 2020. november 10-i ülésnapján elfogadta.

Az Országgyűlés általi elfogadás után 2020. november 11. napján hatályba lépett a Veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. Kormányrendelet.

A Kormányrendelet általános rendelkezése szerint mindennemű rendezvény megtartása tilos.

A kormányrendelet 5.§- ában foglalt részletszabályok alapján tilos rendezvényt szervezni, tartani és rendezvény helyszínén tartózkodni.

A Kormányrendelet 20.§ (2) bekezdésének b) pontja szerint a védelmi intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, és alkalmazza a 22. § -ban foglalt jogkövetkezményeket (bírság, helyiség, terület, intézmény, helyszín ideiglenes bezárása.)

A Kormányrendelet 28.§-a szerint e rendelet intézkedéseit 2020. december 11– ig lehet alkalmazni.
Dr. Dégi Zoltán
AEÉ Alapítvány ElnökeA teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2020. november 5.

Pénzadományt vittünk a Lea Otthonba

Bántalmazott anyákat, gyerekeket is befogadó, ezért nyilvános címmel, és utcáról látható felirattal nem rendelkező családok átmeneti otthonával vettük fel a kapcsolatot személyesen 2020. november 5-én.

Az alapítványunk 200 ezer forintos pénzadományát Varga-Hegyi Eszter intézményvezető vette át, aki körbe is vezette csapatunkat (Dörnyei Kati, Lakatos Laci, Török Tünde), bemutatva az anyaotthont.

A teljes cikk elolvasásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2020. október 30.

Ismét adományoztunk a Siófoki Állatvédő Alapítványnak

Alapítványunk tagjai 2020. október 30-án a Siófoki Állatvédő Alapítványnak adományoztak negyven ezer forint értékben kutya és macskaeledelt. Vittünk még az ólak kibéleléséhez takarókat is.

Ha segíteni szeretnének a Siófoki Állatvédő Alapítványnak akkor azt többféle módon is megtehetik:

- Önkéntes munkát lehet vállalni a menhelyen.
- Az alapítványnak folyamatosan szüksége van mindenre, ami a kutya és macskatartáshoz kell: kutya és macskatápra, edényekre az etetéshez. Már otthon nem használt kabátokra, törülközőkre, szőnyegekre, mert a hideg ellen ezzel bélelik ki az ólakat. Kérnek még kutya-macska játékokat, pórázt, nyakörvet is.

A Siófoki Állatvédő Alapítványról bővebben tájékozódhatnak a www.siofokiallatvedo.hu honlapon. Aki készpénzzel szeretné támogatni az alapítvány munkáját, erre a bankszámlaszámra küldje:
Erste Bank 11992505 – 05500598 - 00000000

Lakatosné Dörnyei Katalin az AEÉ alapítvány alapítójaA teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2020. október 23-25.

Az első fonyódi kreatív meditációs táborunkról

2020. október 23-25 között tartottuk az első kreatív meditációs táborunkat a szokásos fonyódi helyszínen.

Az ezt megelőző meditációs táborok tapasztalatai szerint a résztvevők számára akkora élmény volt az újbóli találkozás, a hasonló értékrendű, érdeklődésű emberekkel való ismerkedés, beszélgetés, hogy a meditáció háttérbe szorult. Mondhatjuk úgy is, hogy jól éreztük magunkat, sokat tanultunk, de a tábor eredeti célja kissé csorbát szenvedett.

A teljes cikk elolvasásához kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2020. szeptember 19. Budapesti rendezvény.

Kedves Csoporttagok, Érdeklődők!

Egynapos rendezvényt szerveztünk Budapesten, 2020. szeptember 19- én, az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központ keretein belül. Akik lemaradtak róla, azoknak beszámolunk, miről is szólt ez a program.

A cikk elolvasásához kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


Lezárult a novemberi Kreatív Táborba jelentkezés

Kedves Érdeklődők!

A novemberi fonyódi kreatív meditációs táborba a jelentkezés lezárult, minden férőhely betelt a vendégházban.


Lezárult az októberi Kreatív Táborba jelentkezés

Kedves Érdeklődők!

Az októberi fonyódi kreatív meditációs táborba a jelentkezés lezárult, minden férőhely betelt a vendégházban.

A tábor október 23-án 10.00 órától október 25-én 16.00 óráig tart.

A tájékoztató elolvasásához kattintson a képre.


Fonyód, 2020. október 23 – 25.

Kreatív meditációs tábor a Béke jegyében

A tábor célja:

Kétféle oktatás létezik: az egyik a világi oktatás, ami az elméből jön és az elmének szól. A másik a spirituális oktatás, ami a szívből jön és a szívnek szól. Az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központ célja a spirituális oktatás.

A tájékoztató elolvasásához kattintson a képre.


2020. szeptember 19.

Budapesti rendezvény

Az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központ keretein belül szervezzük egynapos rendezvényünket Budapesten, 2020. szeptember 19- én 09.45 - 16.00 óráig.

A tájékoztató elolvasásához kattintson a képre.


Őszi programok

Kedves Barátaim!

Sajnos a tavaszi rendezvényeink elmaradtak.

Az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központ őszi programjait az alábbi időpontokban tervezzük megtartani amennyiben a koronavírus korlátozások engedik.

Budapest, 2020. szeptember 19-én 09.45 - 16.00 óráig előadások
Fonyód, 2020. október 23 – 25. kreatív meditációs tábor
Fonyód, 2020. november 28 – 29. kreatív meditációs tábor

Minden rendezvényünk ingyenes.

Csoportunk tagjait e-mailben tájékoztatjuk programjainkról. Amennyiben nem szerepelsz a levelező listánkon és szeretnél részt venni programjainkon, részletes tájékoztatót az ldkati@gmail.com e-mail címről kérhetsz.

Szeretettel:
Dörnyei KatalinA teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2020. július 27.

Adományozás a Siófoki Állatvédő Alapítványnak

Alapítványunk tagjai 2020. július 27-én adományokat adtak át a Siófoki Állatvédő Alapítvány részére, most csak macskaeledelt vittünk, mivel jelenleg erre volt a legnagyobb szükség.

Adományaink:

24 db 830 grammos konzerv Brunos Complete food macskaeledel
48 db 415 grammos konzerv Brunos Complete food macskaeledel

A Siófoki Állatvédő Alapítványról bővebben tájékozódhatnak a www.siofokiallatvedo.hu honlapon. Aki készpénzzel szeretné támogatni az alapítvány munkáját, erre a bankszámlaszámra küldje: Erste Bank 11992505 – 05500598 - 00000000

Lakatosné Dörnyei Katalin
alapító

A képeket a galériában a képre kattintva tekintheti meg.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2020. április 22.

A Föld napja

Föld Napja: egy fonyódi alapítvány felhívást tett közzé..

A cikk elolvasásához a Hírbalaton.hu-n kattintson a képre.


2019.12.31.

Fontos üzenet Balaton-anyától

Hogyan menthetjük meg a tavat az algásodástól és a víz minőségének romlásától. Mit kellene tennünk, hogy a „Magyar tenger” még sokáig élvezhető legyen?

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány alapítója és egyben látó asszonya - Dörnyei Katalin - erre is válaszol.

A cikk elolvasásához a Hírbalaton.hu-n kattintson a képre.


2019.12.18.

Adományozás a nágocsi anyaotthonnak

Kedves alapítványi tagok és támogatóink!

2019.12.18-án eljuttattuk az általatok adott támogatásokból összeállított adományt a nágocsi anyaotthonnak is, amely az egyik legrégebb óta, 9 éve támogatott intézményünk. Mint emlékezhettek rá, tavaly pont karácsony előtt égett le az egyik épületszárnya.

Az eljuttatott adomány tartalmáról az átvételi listáról készült fotó tanúskodik. (Vittünk egyebek közt pelenkákat, tartós élelmiszereket, gyümölcsöt, gyerekruhát.)

Üdvözlettel:
Lakatos László AEÉ alapítvány kuratóriumi tagA teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.Cikk a nágosi anyaotthonról

A nágocsi anyaotthonról és annak helyzetéről Tünde tudósításából olvashattok bővebben.

A cikk elolvasásához kattintson a képre.


2019. december 11.

Ismét adományoztunk a Siófoki Állatvédő Alapítványnak

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány tagjai 2019. december 11-én a Siófoki Állatvédő Alapítványnak adományoztak 110 kg kutyatápot, amit Vörös Zsuzsanna vett át tőlünk.

Jelenleg a menhelyen 180 kutya van, ezen kívül cicák is vannak.

Ha segíteni szeretnének a Siófoki Állatvédő Alapítványnak akkor azt többféle módon is megtehetik:

- Önkéntes munkát lehet vállalni a menhelyen.
- Az alapítványnak folyamatosan szüksége van mindenre, ami a kutya és macskatartáshoz kell: kutya és macskatápra, edényekre az etetéshez. Már otthon nem használt kabátokra, törülközőkre, szőnyegekre, mert a hideg ellen ezzel bélelik ki az ólakat. Kérnek még kutya-macska játékokat, pórázt, nyakörvet is.

A Siófoki Állatvédő Alapítványról bővebben tájékozódhatnak a www.siofokiallatvedo.hu honlapon. Aki készpénzzel szeretné támogatni az alapítvány munkáját, erre a bankszámlaszámra küldje: Erste Bank 11992505 – 05500598 - 00000000

Lakatosné Dörnyei Katalin az AEÉ alapítvány alapítója

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2019. december 10.

Adományozás a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthonnak

Újra lehetősége nyílt alapítványunknak 2019. december 10-én a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthont is támogatásban részesíteni.

Idén 32 csomag Babydream nadrágpelenkát 57.368 Ft értékben adományoztunk, amit Bíró Dániel az intézmény vezetője vett át tőlünk. (Mellékelt fényképen látható.)

Köszönjük a sok – sok önzetlen segítséget alapítványunk tagjainak. Valamint mozgalmunk a Jobb Emberré Lenni – JEL – tagjainak, hogy anyagi hozzájárulásukkal támogatták, hogy ismét megsegíthessük az anyaotthont.


Lakatosné Dörnyei Katalin az AEÉ alapítója

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2019. november 9-10.

Borszék

Kedves Barátaim!

A 2019. november 9-10-i borszéki találkozónkon. is mandalát készítettünk különböző magokból, termésekből, levelekből. E mellett érdekes előadást tartott Virág a környezetvédelemről. Egyéb más előadásokat is hallhattunk.

Ebben az évben az utolsó rendezvényünk Fonyódon lesz november 30-án és december 01-én.

Március végén találkozunk legközelebb.

Rendezvényeinkről, az azokon való részvétel feltételeiről részletes tájékoztatót az ldkati@gmail.com email címen kérhettek.

A rendezvényen készült fényképek megtekintéséhez kattintson a képre.

Dörnyei KatalinA teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2019. október

Fonyódi találkozó

Kedves Barátaim!

Az októberi fonyódi találkozónkon, gyönyörű mandalát készítettünk különböző magokból, termésekből, levelekből. E mellett érdekes előadásokat hallhattunk például a vízről, a környezetvédelemről, az ősi tanításokról és még sok másról is. Még kettő 2 napos találkozónk lesz ősszel, ahova szeretettel várunk minden érdeklődőt. Erdélyben Borszéken november 9-10-én, Fonyódon november 30-án és december 01-én. Ezek után valószínűleg tavasszal, március végén találkozunk legközelebb.

A rendezvényen készült fényképek megtekintéséhez kattintson a képre.

Dörnyei KatalinA teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


Oktatási központok

Kedves Barátaim!

Fonyódon már elindítottuk az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központ programjait. A szeptemberi rendezvényünkről készült fényképek megnézéséhez kattintson a képre.

Borszéken is elkezdjük 2019. november 09 – 10-én.

Akit érdekelne a program, annak szívesen elküldöm e-mailben a részletes tájékoztatót.

E-mail címem: ldkati@gmail.com

Ingyenes programjainkra szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Dörnyei KatalinA teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2019. június 28 – 30.

Emberi értékekért tábor Borszéken

Ismét jártak Borszéken alapítványunk tagjai, ahol 2019. június utolsó három napján tartott Dörnyei Katalin tábort pár tucatnyi erdélyi és magyarországi résztvevőnek, szokás szerint önköltséges áron.

Minden táborunk hasonló, az alapvető emberi értékek szerinti életről, vagyis az isteni tudatunk ébresztgetéséről szól, mégis más.

Borszéken, ahol az erdélyi emberektől igencsak sokat lehet tanulni a magyarság-tudatról, nagyobb hangsúlyt kapott az a tanítás, hogy miért fontos egybetartani az Európai Uniót.

Az EU-ban leomolhatnak a határok, cél az összetartozás erősítése, így arra kell törekedni, hogy ezt valós, alapvető értékek szerinti tartalommal töltsük meg. Ne a történelmi sebeinket nyalogassuk, valamikori határok visszaállításáról álmodozva. Új időket élünk, amelyekben persze továbbra is fontos a nemzeti értékeink megőrzése, de úgy, hogy közben emlékezzünk rá, lényegében egyek vagyunk. Nem a versengés, egymás legyőzése, hanem egymás csodálata a cél. „A bennem lakó Isten örül a benned lakó Isten megnyilvánulásának” – hangzott el a tanítás arról, milyen is az, amikor jól működünk.

A „földi játékok” lényege, hogy tapasztaljunk, fejlődjünk, rájöjjünk kik is vagyunk valójában. Ebben a játékban a fizikai lét élvezeteit előtérbe helyező erők is benne vannak, ahol fontos a hatalom. Ezeket az erőket irritálja, hogy az unió miatt egyre erősebb, így nehezebben befolyásolható Európa, ezért sokat tesznek azért, hogy szétessen az EU. Erről szól a migrációnak a gerjesztett, pénzzel ösztönzött része – hívta fel a figyelmet Kati a tanításaiban.

Persze még sok mindenről szó esett, és fog is a táborok őszi folytatásakor...

Török TündeA képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


Fonyódi tábor és oktatási központ

Tájékoztató az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központról

Kedves Csoporttagok!

A legutóbbi Emberi Értékekért Tábort Fonyódon tartottuk 2019. június 8 – 10-ig. Egy olyan nagyszerű kezdeményezést indítottunk el közösen, mint az Alapvető Emberi Értékekért Oktatási Központ létrehozása, aminek elsődleges célja az, hogy a bennünk levő tudást segítsen felszínre hozni.

Kétféle oktatás létezik: az egyik a világi oktatás ami az elméből jön és az elmének szól. A másik a spirituális oktatás ami a szívből jön és a szívnek szól. Minden emberben ott rejlenek az emberi értékek, amelyek nem a külvilágban találhatók, hanem bensőnkből fakadnak. Ezt a tudást kell felszínre hozni magunkból vagyis a gyakorlatba átültetni. A spirituális oktatás a szívnek szól, amely képes az emberi benső legmélyébe hatni és átalakítani azt. Az értékek gyakorlása transzformáló hatással bír a személyiségünkre.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.NE HAGYD ELVESZNI AZ 1%-ODAT!

Kedves Barátaink, Ismerőseink!

Megkezdődött az adóbevallások és az 1%-felajánlások időszaka.

Tudtad, hogy a NAV idén is sokak számára elkészíti az adóbevallás-tervezetét, de az adó 1%-odról nem gondoskodik?

Ezt neked kell megtenni: NE HAGYD ELVESZNI AZ 1%-ODAT! Pár perc az egész.

Évről évre az emberek mintegy fele nem rendelkezik az adó 1%-áról! Arra kérünk, hogy hozz tudatos döntést, támogasd vele a munkánkat!

Adószámunk: 18039032-1-14

A cikk folytatásához kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2019. április 26.

Jobb Emberré Lenni Mozgalom Érdi találkozója

Szeretettel meghívunk Minden Kedves Érdeklődőt a Jobb Emberré Lenni Mozgalom Érdi találkozójára!

Dörnyei Katalinnal fogunk beszélgetni könyveiről, az Alapvető Emberi Értékekről.

Arról, hogyan és miért kell az alapvető emberi értékek szerint élni a mindennapokban, függetlenül attól, ki miben hisz, hol él, vagy mi a foglalkozása, vallása.

Várunk Sok Szeretettel!

IDŐPONT: 2019. április 26. PÉNTEK 18.00
HELYSZÍN: Lotus Életmódközpont Érd, Burkoló u. 2.
Hozzájárulás a terembérlethez: 500 Ft

A cikk folytatásához kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2019. április 11.

A test és a lélek kapcsolata a betegségek tükrében

Előadás Fonyódon a Kulturális Központban 2019. április 11-én 18.00-20.00-óráig.

Előadó: Lakatos László, természetgyógyász, alternatív mozgás-és masszázsterapeuta.


2019. március 14.

A Víz üzenete, előadás Fonyódon

Őseink kapcsolata a vízzel
Élő és holt víz
Felszíni és felszín alatti vizeink, vízerek
Vízhiány a testünkben
A víz tudata

Mezei Anita előadása Fonyódon a Kulturális Központban, 2019. március 14-én 18.00-20.00-óráig, az Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány szervezésében.2019-es Emberi Értékekért táborok Fonyódon és Borszéken

Kedves Barátaink, Támogatóink!

A spirituális utat járók legfontosabb feladata a saját jellemük megtisztítása, ezt az alapvető igazságot egyre többen ismerik fel közülünk. Az elmúlt időszakban sokan kérdezték tőlem, hogy hogyan vezessenek egy csoportot, milyen módon tudják előhozni magukból majd átadni másoknak is a tudást. A júniusi táborokban elsősorban ebben szeretnék segítséget nyújtani, ezért a résztvevők az emberi értékek tanításának módszereiből kapnak ízelítőt.

A nyíregyházi tábor időpontja: 2019. május 10 – 12 –ig.

A fonyódi tábor időpontja: 2019. június 8 – 10-ig.
A nagy érdeklődés miatt a 2019-es fonyódi táborra már nem lehet jelentkezni, mert betelt minden hely. Köszönjük a jelentkezéseteket.

A borszéki (Erdély) tábor időpontja: 2019. június 28 – 30-ig

A táborokról szóló részletes tájékoztatót az ldkati@gmail.com email címről kérhettek. A szállásokon a férőhelyek száma korlátozott, ezért célszerű minél hamarabb lefoglalni azokat.

Dörnyei KatalinA teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.Kedves Barátaink, Támogatóink, ha megosztanátok tudásotokat

Kedves Barátaink, Támogatóink, ha megosztanátok tudásotokat, íme egy lehetőség...

Az emberi értékek oktatásának lényege a személyes példamutatás, mert ezáltal válunk hitelessé. Életünk során megszerzett tudásunkkal önzetlenül segíthetünk másoknak úgy, hogy egy előadás vagy csak kötetlen beszélgetés alkalmával elmondjuk tapasztalatainkat. Jó példa erre egy fonyódi házaspár Lovizer Virág és Muszti Zsolt előadása ami a környezettudatos hétköznapjaikról szólt, sokat tanulhattunk belőle.

Alapítványunk lehetőséget biztosít klubjaiban és egyéb rendezvényein azok számára, akik szeretnék tudásukat megosztani másokkal. Akik kedvet éreznek ehhez, bátran jelentkezzenek nálam és megbeszéljük a részleteket. Email: ldkati@gmail.com

Az alapítványunk által szervezett programok ingyenesek, tehát csak azok jelentkezését várjuk, akik önzetlenül vagyis díjmentesen tartják meg előadásukat.

Fontos, hogy az előadások témái az alapítvány céljainak megfelelők legyenek!

A témaválasztáshoz nyújt segítséget az alapítvány tartós közhasznú céljainak alábbi felsorolása:

Az Alapvető Emberi Értékek (Igazság, Béke, Szeretet, Erkölcs, Erőszak - nélküliség elvének) oktatása és terjesztése Magyarország felnőtt és gyermekkorú lakossága körében.
Az Alapvető Emberi Értékeket oktató és ezen elvek szerint működő intézmények támogatása.
Az Alapvető Emberi Értékek oktatási program tananyagának fejlesztése, ilyen jellegű kiadványok terjesztése.
Azoknak az önzetlen, segítő szándékú csoportoknak az összefogása és segítése, akik a szociálisan hátrányos helyzetben lévőket és az elszegényedett családokat támogatják.
A természeti környezet megismertetése, védelme, az állatok védelme, védett természeti értékek megóvása, a társadalom környezeti szemléletének formálása.
Magyarországon a környezettudatos gondolkodás kialakításának elősegítése.
Sport tevékenység (fiatalok részére program lehetőség pld. éjszakai pingpong).

Az alapítvány és annak Fonyódi Klubja a közhasznú célok megvalósítása érdekében az alábbi feladatokat végzi:

- nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,
- kulturális tevékenység,
- természetvédelem, állatvédelem,
- környezetvédelem,
- hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése anyagi támogatással és oktatással,
- táborok szervezése felnőttek részére,
- önzetlen szolgálat.


Fonyód, 2019. február 15.

Lakatosné Dörnyei Katalin alapítóA teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2019. február 14.

Környezettudatosság a hétköznapokban

Hogyan tehetjük a közvetlen környezetünket fenntarthatóvá?
Mit jelent az, hogy "fenntartható"?
Megvalósítható-e erőfeszítés nélkül az otthoni környezettudatosság?
Hogyan ne termeljünk hulladékot, vagy legalábbis kevesebbet?
Kötetlen beszélgetés 2019. február 14-én 18.00-20.00 óráig.
Fonyódon a Kulturális Központban az
Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány szervezésében.
Előadó: Lovizer Virág


2019. január 17-20.

Adományozás Balsán, cikk

Immáron negyedik éve kelt útra az Alapvető Emberi Értékek Soproni Önzetlen Szolgálata Balsára a Nyíregyházától 35 km-re fekvő apró kis faluba, ahol a település apraja és nagyja idén is nagy szeretettel és örömmel fogadott bennünket. Több tonna ruha, 220 kg zöldség, több száz kiló liszt, rizs, tészta, konzervek, száraz zöldségek, száz liter olaj, 50 kg mangalica szalonna és rengeteg sütemény került ki a teherautóból a kultúrház egyszerű kis falai közé.

Sütizés, teázás közben átadtuk az élelmiszereket és megöleltünk mindenkit.

30 kisnyugdíjas otthonába látogattunk el személyesen és adtunk át adománycsomagokat.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.


2019. január 17-20.

Adományozás Balsán, videó

Adományozás Balsán, 2019. január 17-20.

A videó megnyitásához kattintson a képre.


2018. december 19.

A kaposvári Borostyánvirág Anyaotthont is támogatásban részesítettük.

Újra lehetősége nyílt alapítványunknak 2018. december 19-én a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthont is támogatásban részesíteni.

Idén tíz csomag Pampers nadrágpelenkát 48.590 Ft értékben adományoztunk.

A mellékelt fényképen az intézmény egyik dolgozója veszi át tőlünk az adományokat.

Köszönjük a sok – sok önzetlen segítséget. Mozgalmunk a Jobb Emberré Lenni – JEL – tagjainak, hogy gyűjtésükkel és anyagi hozzájárulásukkal támogatták, hogy ismét megsegíthessük az anyaotthont.

Lakatosné Dörnyei Katalin az AEÉ alapítója


2018. december 18.

Adományozás a nágocsi Árvácska Anya és Csecsemőotthonnak

Kedves Barátaim!

2018. december 18-án kétszer annyi adományt vihettek alapítványunk az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány önkéntesei a nágocsi Árvácska Anya és Csecsemőotthonnak, mint az előző években.

Köszönjük az alapítvány tagjainak, pártfogóinak, az erdélyi és fonyódi táboraink résztvevőinek, hogy gyűjtésükkel és anyagi hozzájárulásukkal támogatták, hogy ismét megsegíthessük az anyaotthont.

A mellékelt fényképek az adományok szétválogatásakor és Nágocson az átadáskor készültek.

Lakatosné Dörnyei Katalin alapítóA képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2018. december 14.

Adományoztunk a Siófoki Állatvédő Alapítványnak

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány tagjai 2018. december 14-én a Siófoki Állatvédő Alapítványnak adományoztak 60 kg kutyatápot, amit Vörös Zsuzsanna vett át tőlünk.

Természetesen mindenkinek nincs lehetősége arra, hogy örökbe fogadjon állatokat, de ha mégis segíteni szeretnének a Siófoki Állatvédő Alapítványnak akkor azt többféle módon is megtehetik:

A cikk folytatásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


2018. december 6-10.

Fonyódi meditációs tábor

Kedves Barátaim!

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány fonyódi meditációs tábora 2018. december 6 – 10-ig tartott.

Mindannyiunk számára hasznosnak bizonyult ez a néhány együtt töltött nap. Nem csak a meditáció miatt, hanem azért is, mert rájöttünk, hogy bár az ország különböző pontjairól érkeztünk, mégis egy közös értékrendet képviselünk mindannyian, ennek következtében új barátságok születtek.
Immár a fonyódi táborozók csoportjával is bővült a Jobb Emberé Lenni - JEL - Mozgalmunk.

Ezúton is köszönetet szeretnék mondani azoknak az önkénteseknek, akik segítettek nekem abban, hogy a fonyódi táborban minden zökkenőmentesen működjön.

Dörnyei Katalin
A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson a képre.


November 23-25 Erdély, Borszék

A "JEL"

Kedves Barátaim!

Erdélyben, Borszéken született meg a Jobb Emberré Válás Mozgalom gondolata 2018. augusztusában.

Újra találkoztunk egymással itt november 23-25 -ig a meditációs táborban.
Jó hangulatú, tartalmas beszélgetéseken vagyunk túl. Átkereszteltük mozgalmunk nevét, hogy mozaik szóként is használhassuk azt, így Jobb Emberé Lenni - vagyis rövidítve JEL - Mozgalommá lettünk.

Mit jelent számunkra a JEL? Az iskolában a jeles tanulók egyben példások is. Jó példát szeretnénk mutatni másoknak cselekedeteink által, és talán JEL is lehetünk arra, hogy elérkezett az idő a VÁLTOZÁSRA.
"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." - Mahatma Gandhi

Dörnyei KatalinKedves Barátaim!

Erdélyben, Borszéken született meg a Jobb Emberré Válás Mozgalom gondolata 2018. augusztusában.

A cikk megtekintéséhez a blogon kattintson a képre.


2018. november 16-án 18 órakor

Író-olvasó találkozó Mosonmagyaróváron

IRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

Dörnyei Katalinnal Mosonmagyaróváron

Az „Eggyé válni Istennel”, az „Eggyé válva Istennel” és „Az Istentudás alapjai” című könyvek írójával.

Valamint beszélgetés Dörnyei Katalinnal, mint az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány alapítójával az alapítvány tevékenységéről: az Alapvető Emberi Értékek oktatásáról, terjesztéséről, a természeti értékek megóvásáról, a környezettudatos gondolkodás kialakításának elősegítéséről.

A belépés díjtalan!
Mindenkit szeretettel várunk
2018. november 16-án 18 órakor
a Fehér Ló Közösségi Házban.
Mosonmagyaróvár,
Szent István király út.140.


2018. augusztus 18-26.

Egy emlékezetes erdélyi tábor az emberi értékek jegyében

Nagy találkozások, ismerkedések és tanulások kísérték 2018. augusztus 18-26 között az alapvető emberi értékek jegyében, Borszéken megrendezett tábort. Erdélyből és Magyarországról mintegy ötvenen érkeztek, ki csak pár napra, ki egész hétre. A résztvevők Dörnyei Katalin előadássorozata révén ébresztgethették magukban Istentudásukat, és erdélyi előadóktól hallhattak színes előadásokat egy igazi tábori élet közepette, pazar környezetben.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A 2018. augusztus 18-26-között megrendezésre került "Erdélyi tábor az emberi értékek jegyében" cikk megtekintéséhez a blogon kattintson a képre.


2018. május 6.

Parádés rendezvény a természet védelméért

Amit csak nyújthat egy nap kicsiknek-nagyoknak, azt megtette a „Vissza az édenbe” című rendezvény a közelmúltban, a győri Generációk Házában. Gyerekek vallottak rajzban arról, milyennek képzelik a Földet, volt kézműves foglalkozás, facsemete osztás, Kajárpéci Vizirevű, és hasznos, érdekes dolgokról adtak számot olyan előadók, akiknek üzenet az életük.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A "VISSZA ÉDENBE" ingyenes konferenciáról készült cikk megtekintéséhez a blogon kattintson a képre.


2018. április 12.

Előadás Fonyódon

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a fonyódi Kulturális Központban 2018. április 12-én 18.00-20.00 óráig tartandó ingyenes előadásra.

Előadó: Dörnyei Katalin

Az előadás témái: A magyar nép és Istenanya (Nagyboldogasszony) kapcsolata
Szent korona, mint szellemi lény.
Rövid ismertető az emberiséget segítő szellemi lényekről (angyalok, tündérek, manók, őrzők, stb.)
A táltosok tudása.
A magyarok feladata
Jövőkép

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány fonyódi csoportja szervezésében.


2018. április 22.

"VISSZA ÉDENBE" ingyenes konferencia Győrben bővebben

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány tagjai nevében a Föld Napja és az Emberi Értékek Világnapja alkalmából szervezett ingyenes rendezvényünkre, melynek címe VISSZA ÉDENBE.

Ennek kapcsán meghívtunk néhány hiteles előadót, "Életem az üzenetem" című délutáni programunkra. A fő téma: miként tud hozzájárulni az egyén (a városi és falukörnyezetben élő ember) a Földünk élhetőbbé-tételéhez.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A "VISSZA ÉDENBE" ingyenes konferencia Győrben bővebben, további részleteinek megtekintéséhez a blogon kattintson a képre.


2018. április 22.

"VISSZA ÉDENBE" ingyenes konferencia Győrben

Kedves Barátaink, Ismerőseink!

A Föld Napja és az Emberi Értékek Világnapja alkalmából szervezünk egy ingyenes konferenciát "VISSZA ÉDENBE" néven 2018. április 22-én, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Helyszín: Generációk Háza Művelődési Központ Győr, Aradi vértanúk útja 23.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A "VISSZA ÉDENBE" ingyenes konferencia Győrben, további részleteinek megtekintéséhez a blogon kattintson a képre.


2018. február 23.

Meghívó, az érdi író-olvasó találkozóra

Szeretettel meghívjuk a Női Klubunk februári író-olvasó találkozójára.

Időpont: 2018. február 23. péntek, 18.00 óra
Helyszín: Lotus Életmódközpont
Cím: Érd, Parkváros Burkoló u. 2.

Könyvajánló és beszélgetés Dörnyei Katalinnal, Az "Istentudás alapjai - Útmutató az Alapvető Emberi Értékek megértéséhez" című könyvéről, személyes élményeiről és az 5 alapvető emberi értékről, ami az igazság, az erkölcs, a szeretet, a béke és az erőszak-nélküliség.

A cikk folytatásához kattintson a képre.Az az érdi író-olvasó találkozó meghívójának megtekintéséhez a blogon kattintson a képre.


2018. február 8.

Meghívó

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány fonyódi csoportja szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Vissza Édenbe című előadásra, melynek főbb témái a következők:

Környezetvédelem, állatvédelem
Földanya tanításai
A vegetáriánus étkezés fontossága

Hogyan élhetünk környezetbarát módon, mit tehetünk ezért?

Helyszín: Kulturális Központ nagyterme
Cím: Fonyód, Ady Endre utca 17.
Időpont: 2018. február 8. 18.00 – 20.00 óráig
Előadó: Dörnyei Katalin

Az előadás ingyenes!


2018, február 3.

Lejátszási lista a youtube-on.

Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány tevékenységei filmeken.

A lejátszási lista megnyitásához kattintson a képre.


2018, február 3.

Riport az erdélyi MagRendSzer közösség Kerubok csapatával

Az Alapvető Emberi Értékekekért Közhasznú Alapítvány fonyódi rendezvényén fellépett az erdélyi MagRendSzer közösség Kerubok csapata 2018. január 11-én. A fonyódi TV készített velük- és Dörnyei Katalinnal - aki az alapítvány alapítója - interjút.

A videó megnyitásához kattintson a képre.


2018. január 17.

Beszélgetés Dörnyei Katalinnal az új könyvének bemutatóján

Ez a beszélgetés a Fonyódi tv-ben jelent meg.

A videó megnyitásához kattintson a képre.


2018. január 11.

Képek a fonyódi rendezvényről

Képek Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány 2017. január 11-i fonyódi rendezvényéről.

Vendégünk volt az erdélyi MagRendSzer közösség Kerubok csapata.

A képgaléria megnyitásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.


2017. december 19-21.

Adományozás Balsán

Évekkel ezelőtt a soproni Szent György plébánián ismertem meg Sereghy János esperes urat, aki Henczel Szabolcs atya barátjaként több alkalommal látogatott Sopronba és volt szemtanúja a már 12 éve folyó adományozásainknak. Egy alkalommal elmesélte, hogy Balsán, ahol családjával élnek mekkora a szükség, hisz nincs munkalehetősége az embereknek. Akkor határoztam el, hogy ha törik, ha szakad, meg kell próbálnom, hogy a távoli kis településre is eljuthassanak adományink.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.


2017. december 21.

Adományozás Balsán, videó. Az utolsó nap összefoglalója.

Köszönet Sereghy János esperes úrnak és Somogyi Szilvia polgármester asszonynak a szeretet-teljes vendéglátásért.

Külön köszönöm a fiúknak, Roland Thiesz-nak és Tóth Lajos-nak hogy elkísértek és együtt átélhettük a sok-sok szép élményt.

A videó megnyitásához kattintson a képre.


2017. december 19-21.

Adományozás Balsán, videó

Adományozás Balsán 2017. december 19-21.

A videó megnyitásához kattintson a képre.


2017. december 18.

Adományozás a kaposvári- és a nágocsi anyaotthonban

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Ismét adományozhattunk.

2017. december 18-án délelőtt a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthon lakói részére nadrágpelenkákat, törlőkendőket, mosószert, és egyéb tisztálkodási szereket adományoztunk, mert elsősorban erre volt szükségük. Az adományokat az intézmény vezetői vették át tőlünk.

Délután a nágocsi Árvácska Anya és Csecsemőotthonnak szállítottunk adományokat.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.


2017.01.08.

Fonyódi rendezvény 2018. január 11.

Kedves Barátaink, Ismerőseink!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány fonyódi csoportjának rendezvényére.

Helyszín: Kulturális Központ színházterme Fonyód, Ady Endre utca 17.
Időpont: 2018. január 11-én 18.00 - 20. 00 óráig

Meghívott vendégeink az erdélyi MagRendSzer közösség Kerubok csapata. Zenés, verses lélekébresztő előadásuk címe: Csend a béke tengerén

Szívből ajánljuk mindazoknak, akik szeretnek meditálni - révülni. Ehhez segítenek hozzá minket az est folyamán hallható magyar mantrák, imák és versek.

A rendezvény ingyenes, azonban a zenekar tagjai adományt hálás szívvel fogadnak küldetésük támogatására!​

A rendezvény plakátjának megosztását köszönöm az AEÉ alapítvány és a Kerubok zenekar tagjai nevében:

Dörnyei KatalinÍró-olvasó találkozó Győrben, 2017. november16-án.

Cím: Újvárosi Művelődési Ház 9025 Győr, Liget utca 55. 2017. november 16., 17:00–19:30
2017. október 18-án író-olvasó találkozót tartok.

Kedves Olvasóim, Barátaim!

2017. október 18-án író-olvasó találkozót tartok ami egyben könyvbemutató is. Nyíregyházán a Derkovits utca 106. szám alatt 18.00 órai kezdettel (a gyár épületében) várjuk az érdeklődőket!

A cikk folytatásához kattintson a képre.


2017.09.25.

Adományozás a nágocsi Árvácska Anya és Csecsemőotthonnak

2017. szeptember 25-én közel tucatnyi zsák, közel ennyi banános doboz női és gyermekruhát, lakástextilt, cipőt, játékot, valamint élelmiszereket adományozott a nágocsi Árvácska Anya és Csecsemőotthonnak az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.


2017. július 1-től 5-ig

Beszámoló a kondorfai Emberi Értékek Családi Táborról

Tábori nyár…

Néhány kedves család gyermekével az év elején fejest ugrottunk az emberi értékek végtelennek tűnő óceánjába. Közben rájöttünk, hogy csak akkor tudnak a gyerekek ebben a végtelenségben eligazodni, ha a szülők maguk is utat mutatnak, azaz az emberi értékeket, és az értékek megvalósításához vezető utat, tudást, gyakorlatokat maguk is használják egyéni, családi és tágabb közösségi életük folyamán. Az iránytű a szülők kezében van. Ameddig az iránytűt nem tanuljuk meg felnőttként helyesen használni, addig az csak egy értéktelen eszköz.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.


2017.06.27.

Már kapható a legújabb könyvem

Kedves Barátaim, Olvasóim!

Örömmel tudatom, hogy megjelent az új két kötetes könyvem, melynek címe: Az Istentudás alapjai – Útmutató az Alapvető Emberi Értékek megértéséhez.

Ez a könyv mérföldkő lehet a magyar nép életében, mert megmutatja az Őseink tudásához vezető utat. Remélem, hogy egyre többen választják életük fő céljának az Istentudás megvalósítását.

Az I-II. kötet ára 2000 Ft, megrendelhető az ldkati@gmail.com email címen.

Szeretettel: Dörnyei Katalin

A hirbalaton.hu-n megjelent cikk olvasásához kattintson a képre.A könyvről megjelent cikk linkje a hírbalaton.hu-n:

http://www.hirbalaton.hu/fonyodi-szerzo-irt-tankonyvet-az-alapveto-emberi-ertekekrol/#more-7825
A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.


Kérjük ajánlja fel adója 1%-át alapítványunknak

Tekintse meg videónkat

Alapítványunk tevékenységeinek bemutatása videóban.

A videó megtekintéséhez kattintson a képre.


Rólunk, 2017.02.19.

Az alapítvány tagjainak bemutatkozása

Megújult az alapítvány tagjainak bemutatkozása oldal.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


2016. december anyaotthonoknak adományozás

Kedves Barátaink!

Ebben az évben több mint száz fő vett részt havi rendszerességgel a csoportfoglalkozásainkon. Az alapvető emberi értékek gyakorlása többek között az önzetlen segítésről is szól. E csoportok támogatásának köszönhetően alapítványunknak, az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítványnak 2016. december 13-án első alkalommal nyílt lehetősége a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthon részére tartós élelmiszereket, gyümölcsöt, tisztálkodó szereket, pelenkákat adományozni. Adományainkat Proszonyák Ida Éva az intézmény vezetője vette át. A mellékelt fényképen látható.

Majd néhány nap múlva 2016. december 16-án a nágocsi "Árvácska" Anya- és Csecsemő Otthon lakói részére adtunk át nagy mennyiségben csecsemő-, gyermek- és női ruhákat, cipőket, játékokat, babakocsit, babahordozót, babafürdető kádat. Tartós élelmiszereket, gyümölcsöket is vittünk. Adományainkat Nagy Csabáné az intézmény vezetője vette át. Az Alapítványunk Kuratóriuma nevében, és a megajándékozott Intézmények lakói nevében köszönjük támogatóinknak az adományaikat!

A fényképek az adományok átvételekor, illetve szállítás előtt készültek.

A 2017-es évre boldog, békés újesztendőt kívánok mindenkinek!

Lakatosné Dörnyei Katalin az AEÉ Alapítvány alapítója

A további képek megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.Kedves Olvasóim, Barátaim, Ismerőseim!

Holnap elkezdődnek Budapesten is a csoportfoglalkozások. Most már mind az öt alkalom időpontját meg tudom adni. A budapesti csoportfoglalkozások lesznek egyenlőre az utolsók amiket megtartok, mert újra könyv írásba kezdek, és elég nagy munka vár rám.

Köszönöm a megértéseteket!

A csoportfoglalkozások témája: Önismeret és jellemformálás az Alapvető Emberi Értékek tükrében. Havonta egy alkalommal. A csoportfoglalkozások ingyenesek.

A csoportfoglalkozások időpontjai:

2016. október 20-án, 18.00 - 21.00 óráig.
2016. november 17-én, 18.00 - 21.00 óráig.
2016. december 15-én, 18.00 - 21.00 óráig.
2017. január 19-én, 18.00 -21. 00 óráig.
2017. február 23-án, 18.00 - 21.00 óráig.

Helyszín: Phoenix Selfness Intézet: 1111 Budapest, XI. kerület Karinthy Frigyes út 22. III/3.

További információ: János Alex (szervező)
telefon: 06 20 333-9292
email: janosalex@gmail.com

Szeretettel: Dörnyei KatalinHozzászólás a csoportfoglalkozásokhoz

"2013-ban egy nyári felnőtt táborban hallottam először az Alapvető Emberi Értékekért Alapítványról. Dörnyei Kati, az alapítvány alapítója is részt vett ebben a táborban. Előadásokat tartott, foglalkozásokat vezetett az alapítványi értékek szellemiségében. Amit már az első perctől kezdve éreztem, hogy ez valami nagyon igaz és nagyon tiszta tanítás, amit szeretnék beilleszteni az életembe. Többünk érdeklődésének köszönhetően ősztől Budapesten is elkezdődtek a rendszeres csoportfoglalkozások..."

A cikk folytatásához kattintson a képre.Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Holnaptól (2016. szeptember 22-től) elkezdődnek a csoportfoglalkozások, egyenlőre négy helyszínen. A kezdő napokat újra megadom, hogy aki még szeretne eljönni csatlakozhasson a csoportokhoz. Ha elindultak a csoportfoglalkozások, már nem fogadunk el jelentkezést!

A csoportfoglalkozások témája: Önismeret és jellemformálás az Alapvető Emberi Értékek tükrében


2016. szeptember 22. 10.00 - 13.00 óráig. A továbbiakban havonta egy alkalom.

Helyszín: Fecskefészek Természet és Környezetvédelmi Oktatóközpont Gádor tábor, 8245 Vászoly, András u.27.

További információ: Takács Anasztázia (szervező) tel: 06 70 708-9844

email: anasztazia@ujvilagunk.hu


Paks, 2016. október 04. 17.30 - 20.30 óráig
A teremben 25 fő fér el, ezért ehhez a csoporthoz már nem lehet csatlakozni. Köszönöm a megértéseteket!

További információ: Horváth Erzsébet (szervező)
telefon: 06 20 954-6994
email: erzsi.horvath@gmail.com


2016. október 13. 18.00 - 20.00 óráig.

Helyszín: Fonyódi Kulturális Központ 8640 Fonyód, Ady Endre u.17.

További információ: Mezei Anita (szervező)
telefon: 06 70 636-7891
email: m.nitti@vipmail.hu


2016. október 20. 18.00 - 21.00 óráig.

Helyszín: Phoenix Selfness Intézet
1111 Budapest, XI. kerület Karinthy Frigyes út 22. III/3.

További információ: János Alex (szervező)
telefon: 06 20 333-9292
email: janosalex@gmail.com


Dörnyei Katalin


2016-2017. csoportfoglalkozások

Kedves Érdeklődők!

A csoportfoglalkozások időpontjait már elkezdtem feltenni az "Új Előadások" menüpontba. Kérem, hogy akik csatlakozni szeretnének a csoportokhoz (ezek többnyire már meglévő csoportok), azok szándékukat jelezzék a szervezők felé.

Úgy érdemes járni a csoportfoglalkozásokra, hogy az első naptól az utolsóig (hiányzás nélkül) jelen vannak a résztvevők. Ha egy foglalkozás kimarad, nehéz lesz bepótolni, mert nagyon sok az átadott információ, ezért kérem, hogy ezt vegyétek figyelembe a jelentkezéskor! Köszönöm.

Néhány régi képet láthattok a csoportfoglalkozásokról, és az azt követő táborokról, közös kirándulásról. A képek megtekintéséhez kattintsatok a képre.

Dörnyei KatalinAz "ÚJ Előadások" menüpont megtekintéséhez kattintson a képre.


2016. június 20, július 30.

Adományok a szombathelyi Markosovszky kórháznak

Tisztelt Adományozók!

Örömmel tudatjuk, hogy adományaitok célba értek a szombathelyi Markosovszky kórház idegsebészetére. A törülközőket, ágyneműket, pelenkákat, bögréket, tányérokat, stb... óriási örömmel fogadták, hiszen mindebből nélkülözni kellett mostanáig.

Pénzadományaitokból az alábbiakat vásároltam a kórház számára:

• 10 db álló ventilátor a kórtermek hűtésére
• 2 db antidecubit matrac a mozgásképtelen betegek számára
• 3 db memóriahabos párna
• 1 db relax-fotel a nővérszobába az éjszakai ügyeletben való megpihenéshez

Az első adomány szállítmány 2016. június 20-án volt, a második július 30-án. Dobos Brigitta a szombathelyi Markusovszky kórház idegsebészeti osztályának főnővére vette át az adományokat.

Mindenkinek köszönöm a segítséget és az adományokat.

Márkus BarbaraSzombathelyi kórháznak adományok képek Az adományozásról készült képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.


Könyvajánló

Dörnyei Katalin Eggyé válva Istennel

A most megjelent második könyvem segítségével bepillantást nyerünk a szellemi világba, ami által könnyebben megérthetjük az őseink gondolkodását, tudását.

Olvashatunk Istenről, Jézus Krisztusról, Földanyánkról, a Mag népéről, az emberiség eredetéről, ősi kultúrákról, és a Védákról is.

A könyv megrendelhető az ldkati@gmail.com címen.

Az ára 1.500 Ft

A cikk folytatásához kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.


2016. május 7.

Adományozás nágocson az "Árvácska" Anya- és Csecsemő Otthon lakóinak

Ajándékok. Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány már ötödik éve gyűjt, és juttat el adományokat a nágocsi "Árvácska" Anya- és Csecsemő Otthon lakói részére, legutóbb 2016. május 7-én. Ez a rendszeres adományozás nem valósulhatna meg a sok segítő szándékú ember nélkül. Ezúton is köszönjük nekik a támogatást!

A fényképek a 2016. májusi adományozáson készültek.
Lakatosné Dörnyei Katalin AEÉ Alapítvány alapítója


A cikk folytatásához kattintson a képre.


Könyv és CD ajánló

Márkus Barbara: Kettős valóság Engedd a változást

Könyv és CD. Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik eljutottak életük azon pontjához, hogy feltegyék a kérdést önmaguknak: „Ki vagyok én?”. Ez az egy kérdés határozza meg lényünket. Ez hajt bennünket nap, mint nap a fejlődés és tapasztalás útján. Ez a kérdés fogalmazódik meg bennünk, amikor levegőt veszünk, vagy testünk csodálatos és összehangolt munkáját figyeljük. De ez foglalkoztat bennünket akkor is, amikor észrevesszük, hogy az anyag határain túl létezik valami más is, ami fizikai érzékeinkkel nem tapasztalható, de létezésével kapcsolatban egyre több felismerésünk születik. Számtalan jel érkezik számunkra a hétköznapok rohanásában, amely arra késztet bennünket, hogy megálljunk egy pillanatra és ráeszméljünk létezésünk eredetére, jövőjére és okára. A könyv megírása évek óta tart, hiszen saját fejlődésem is megállíthatatlanul halad a maga útján. Így az új felismerések mindig új gondolatokat szültek, melyek újabb adalékokat jelentettek az íráshoz.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.Ha szeretné megnézni Márkus Barbara honlapját, kattintson ide:
http://atudatoselet.webnode.hu/uj-konyvem/

Dörnyei Katalin könyve

Eggyé válni Istennel

Ez a könyv nem vallási dogmákat tartalmaz, hanem az igazságot arról, hogy kik vagyunk mi emberek, és hogy mi a létezésünk célja. Megmutatja az utat a lelki béke és a szeretet felé, ami mindegyikünk számára könnyen elérhető. Arról is beszél, hogy mit jelent erkölcsösen élni a mai világban, és hogy hogyan élhetnénk erőszak nélkül..

A könyv megrendelhető az ldkati@gmail.com e-mail címen.
Az ára 900 Ft.

A cikk folytatásához kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.2015. december 28-29.

Adományozás Balsán

Indulás Balsára 2015. december 28-29-én hétfőn reggel hárman indultunk Sopronból és nekivágtunk a hét órás útnak. Szabi és én egy transzporterrel, Györgyi egy Dukátót vezetett végig, fiúknak is dicséretére váló talpraesettséggel. Mindkét autó méreténél fogva hál’ Istennek csurig volt rakva adománnyal: tartós élelmiszerek, televíziók, műszaki cikkek, hűtő, gyermekjátékok, ruhák, cipők, stb...

A cikk folytatásához kattintson a képre.A teljes cikk elolvasásához az Alapvetoemberiertekekert blogspoton kattintson ide.2015. szeptember 26-27.

A Védák és az Alapvető Emberi Értékek kapcsolata

A Védák és az Alapvető Emberi Értékek kapcsolata Alapítványunk nagy részt vállalt abban, hogy a Véda Union szervezet megtarthassa hazánkban is a "RUDRAM 11" elnevezésű rendezvényét, úgy ahogy Európa többi országában. Erre a rendezvényre 2015. szeptember 26-27-én Piliscsabán került sor. A rendezvény fő célja az volt, hogy a Világ Békéért énekeljünk (imádkozzunk) közösen. Európa több országából (Magyarország, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Cseh Köztársaság, Németország, Svájc, Spanyolország, Franciaország) érkeztek hozzánk e cél megvalósítása érdekében részvevők, akik velünk énekelték a Védákat.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


Adó 1 %

Köszönjük, ha gondol ránk!


Megosztás a Facebook-on


2015. június 26. és december 21.

Adományozás az "Árvácska" Anya-és Csecsemő Otthon lakóinak

A képen az idén karácsonyra összegyűjtött adományokat láthatják. Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány már ötödik éve ajándékozza meg a nágocsi "Árvácska" Anya- és Csecsemő Otthon lakóit. Általában évente két alkalommal tudunk adományokat gyűjteni és eljuttatni nekik. 2015. évben június 26-án, és december 21-én vittünk adományokat.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


2015. december 27.

Siófoki Állatvédő Alapítványnak adományozás

Siófoki Állatvédő Alapítványnak adományozás, 2015. december 27. Újra adományt vittünk a Siófoki Állatvédő Alapítványnak 2015. december 27-én. Most 80 kg száraz kutyaeledellel ajándékoztuk meg őket.

Ha esetleg valaki kutyát, vagy cicát szeretne örökbe fogadni, akkor itt lehetősége van rá.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


2015. február 21.

Fonyód, szemétszedés

2015. február 21. Fonyód, szemétszedés Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány köszönetet mond azoknak az önkénteseknek, akik 2015 február 21-én szombaton 14.00 órától Fonyódon a Várhegy területén szemét gyűjtést végeztek.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


2014. december 22.

Nágocs, "Árvácska" Csecsemő- és Anyagotthon

Nágocs, 2014. december 22-én adományoztunk Nágocson az "Árvácska" Csecsemő- és Anyagotthon részére.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


2014. december 18, Siófoki Állatvédő Alapítvány

A Siófoki Állatvédő Alapítványnál jártunk

Siófoki Állatvédő Alapítvány 2014. december 18. Siófoki Állatvédő Alapítvány.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


2014. július 30.

Böjte Atya

Böjte Csaba 2014. július 30.-án a Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére (Böjte Csaba) 50 ezer forint pénzadományt adtunk.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


Mogyoród, önismereti tábor, 2014. július 27-29.

Önismereti tábor felnőtteknek

Mogyoród, önismereti tábor felnőtteknek 2014. június 27-tól 29-ig Mogyoródon önismereti tábort szerveztünk felnőttek részére az Alapvető Emberi Értékekről.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


Adományztunk 2014. június 23-án Nágocson

"Árvácska" Csecsemő- és Anyagotthon

Az Ismét adományoztunk Nágocson az "Árvácska" Csecsemő- és Anyagotthon részére, 2014. június 23-n.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


2014. május 18.

Étel- és ruhaosztás Sopronban a Szent György plébánián

Sopron, résztvevő, boldog játék tulajdonos 2014. május 18. Étel- és ruhaosztás Sopronban a Szent György plébánián.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


2014. Budapest, csoportfoglalkozás

Felnőtt önismereti csoport

2014. Budapest, csoportfoglalkozás 2014. Budapest, csoportfoglalkozás. Felnőtt önismereti csoport.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


2014. Pered

Csoport foglalkozás

Pered, csoportfoglalkozás 2014. Pered, csoport foglalkozás.

A cikk folytatásához kattintson a képre.Megnyitottuk média szobánkat

Örömmel adjuk hírül, hogy megnyitottuk média szobánkat, ahova szeretettel hívjuk meg honlapunk kedves látogatóit és azokat, akik mélyebben foglalkoztatnak az Alapvető Emberi Értékek, és olyan erkölcsi kapaszkodót keresnek, ami vissza tudja adni az ember számára azt a belső tartást, amit a mai világ erkölcsi dzsungelében elveszített, de amivel valaha természeténél fogva rendelkezett.

Természetesen, hosszú-hosszú idő, míg az erkölcs szeplőtelen arculata felismerésre került a homály mögül. Gyönyörű földek és ligetek vadulnak el a hanyagság miatt és rövid időn belül felismerhetetlen bozótossá és tövises őserdővé válnak. A kapzsi emberek az értékes fákat kidöntik, és a tájkép formája teljesen megváltozik. Ez idő alatt, hozzászokunk a természet új állapotához, és nem vesszük észre az átalakulást, a hanyatlást.

Ami bennünk zajlik, az történik a körülöttünk lévő világban is!

2014. Balsán jártunk

Karácsony utáni meglepetés

Mi is követtük csillagunkat és a Három Királyok példáját.
Elindultunk jó messzire, hogy ajándékot vigyünk olyan
gyerekeknek, akik karácsonykor nem találhattak
meglepetést a szent öröm szimbólumaként állított fa alatt.

Fogadják szeretettel rövid fényképes beszámolónkat...

A hétvége csodálatos pillanatai... A szeretet ereje mindent felülmúl... Akkor a lélek feltöltődik mosollyal, öleléssel, alázattal, hálával, elfogadással, megértéssel és lelki békével. A belső csendet nem nyomja el a külvilág zaja, csak a szívtől szívig érzése hullámzik a lélek óceánján...

Ilyen volt a hétvégi élményünk Balsán, ahova adományokkal megpakolt teherautóval utaztunk mintegy 500 km-t. 30 család gyerekekkel együtt várta érkezésünket a falu művelődési házában, ahol esti program keretén belül osztottuk szét azokat az adományokat, amelyeket Sopronban és környékén ajánlottak fel olyan emberek, akik számára fontos a náluk szegényebb sorban élők megsegítése.

Megosztás a Facebook-on


2013. karácsonyi adományok

Karácsony Nágocson

Karácsonyra – az elmúlt évekhez hasonlóan - ismét jelentős mennyiségű adományt gyűjtött össze az alapítványunk a nágocsi „Árvácska” anyaotthon számára a Fonyód környéki települések lakóinak köszönhetően. Az odaszállított ruhát, cipőt, táskát tartalmazó 20 zsákot, valamint több doboznyi játékot, tartós élelmiszert, édességet az otthon szociális munkásai, Horváth Istvánné Kati és Horváth Orsolya vették át az otthon lakóival együtt.

Kati és Orsi elmesélték, hogy az ország egész területéről érkeznek anyukák és gyerekek a református egyház által fenntartott anyaotthonba, amely 19 éve segít a bajba jutott nőknek vallási meggyőződésüktől függetlenül. A 35 férőhelyes intézmény sokszor 40-45 főt is befogad. Ottlétünkkor 14 anya és 16 gyerek ellátását biztosították, akiknek zöme sehova nem mehetett karácsonyra, így egymásnak sütöttek főztek, és műsorral is készültek a közös ünnepre.

„Szép és szeretetteljes karácsonyunk lesz, hála Istennek a sok jószívű embernek” – mondta Kati. Orsi arról mesélt, hogy a bentlakók közül négy 7-10 éves kisgyerek magától összeállt, és titokban készített közös műsort karácsonyra, amit ő előre megnézhetett. „Nem vagyok egy sírós fajta, de olyan meglepő, hihetetlen és megható volt, hogy bekönnylábadzott a szemem” – fogalmazott Orsi a friss élmény hatására, ami persze az alapítványunk küldöttségének is szívet melengető élmény volt a lakókkal és a szociális munkatársakkal együtt. Jó helyre kerültek az adományok.
több kép - a képre kattintva....

Megosztás a Facebook-on


2014-ben is folytatjuk

Önismereti műhely új időpontjai

Kedves Olvasó!

Mivel már emlékszem a „haza vezető útra”, ezért szívesen „haza kísérlek” téged is, csak indulj végre el! Arra hivatott ez az önismereti foglalkozás-sorozat, hogy segítsen neked is „haza találni” a benned lévő Istenhez. A foglalkozások témákra bontva tárgyalják az önmagadba vezető út lehetséges „állomásait”, úgy, mint egy útjelző tábla, segíteni fog az eligazodásban. Jogosan kérdezhetnéd azt, hogy honnét ismerem a te otthonodba vezető utat? Erre a válaszom az: azért mert én is ott lakom, hiszen testvérek vagyunk. Mindannyian ugyanoda igyekszünk, mert mindannyiunknak közös az otthona, mindannyian EGYEK vagyunk. Megjegyzés: A logónkon látható lótuszvirág egy szimbólum, ami a spirituális ember számára a következőket jelenti: a konfuciánus erkölcstanban a lótusz a tökéletes személy, az erkölcsiekben nemes ember jelképe, mivel a mocskos iszapból emelkedik a magasba, és ott a napfényben tárja ki szeplőtlen tisztaságát a legyőzött sötétségtől megszabadulva. A tisztaság és a becsületesség megtestesítőjének is tartják. Fogadd szeretettel tőlem ezt a verset, amit 1997.-ben írtam a spirituális útkeresésem kezdetén.(képre kattinva)
Időpontok az oktatás főmenüben találhatók...
Megosztás a Facebook-on


2013. legszebb karácsonyi ajándéka...

Hála és köszönet

Csak jöttek, jöttek és már nem volt ülőhely, így sokaknak állniuk kellett. Mégis maradtak és engedték, hogy szavaimmal megnyissam a szívüket és a reménytelenség fátylán át beszűrődhessen a remény és az önmagukba vetett hit tiszta fénysugara.

Az emberek még sokáig maradtak és beszélgettünk. Mire a program végére értünk, lassan eljutott a szívükig minden gondolat, amit igyekeztünk elültetni bennük: „Kiállni a saját sorsunkért, aminek felelősei vagyunk.; Hinni, hogy képesek vagyunk kilépni az esélytelenségből.; Érezni, hogy egymás segítése és az emberi értékeink, erőt és lehetőséget adnak egy jobb és boldogabb élet eléréséhez. ...”

Megosztás a Facebook-on


2013. novemberi tájékoztató

Meghívást kaptunk Peredre

Szeretetteljes meghívást kapott alapítványunk a felvidéki Pered községből egy kötetlen beszélgetés erejére az alapvető emberi értékekről és személyes élményekről, tapasztalatokról.
A novemberi interaktív beszélgetésünk témája: Az emberi értékek fontossága az életünkben, valamint Alapítványunk munkássága volt.

A további érdeklődésre való tekintettel februárban Pereden is
elindul az Alapvető Emberi Értékek Önismereti műhely, ahol mélyebben megismerjük az értékek fontosságát, és nem utolsósorban közös erővel átültetjük a gyakorlatba.

Érdeklődni a kurzussal kapcsolatosan alapítványunk e-mail címén lehet: alapvetoemberiertekekert@gmail.com .
A további képek a látogatásról a képre kattintva érhető el.

Megosztás a Facebook-on


Családsegítő program

Ócsára vittük

Egy rászoruló család a szegényes, régi házukban szeretettel fogadtak bennünket. A gyermekeken lyukas cipő, szegényes öltözék, betérve házukba szintén szegényes körülmények fogadtak. Édesanya beteges, emiatt lett koraszülött a legkisebb gyermek. Nagyon megviselte őket az egyik gyermekük és a nagyszülők elvesztése. A sok tragédia is megviseli a családot.Sajnos csak pár játékot tudtunk vinni, amit a lányok láthatóan nagyon boldogan fogadtak. A kisebb élelmiszer csomagot, házi lekvárokat is boldogan fogadta a család, örömmel vették át. Szükségük lenne még téli tüzelőanyagra, élelmiszerre, pelenkára, és bár vittünk több zsáknyi ruhát, valamint cipőket különböző gyermek méretben, kevés meleg téli ruha került, ez elkélne még. Az édesanya elmondása szerint a településen több hasonló mély szegénységben élő család van, a kapott ruhacsomagon szükség szerint osztozkodni fognak. Édesapa szeretne dolgozni, képzettségének megfelelően keresi a lehetőségeket.
Hálásan fogadták a csekély adományt. Ha szeretne valaki további segítséget nyújtani, itt jó helyre kerülne.

Megosztás a Facebook-on


2013. július

Aranyos tábor Sümegprágán

Július 9-től 13-ig került megrendezésre Sümegprágán az 1. Aranyos Tábor, amely Purisaca Golenya Ágnes írónő kezdeményezésére indult el.
Hasonlóan spirituális érdeklődésű, az életet jobbá, élhetőbbé tenni kívánó emberek jelentkezését vártuk a táborba, melynek távlati célja olyan közösséget, közösségeket létrehozni, ahol egymást segítve, a terheket egymásról levéve ki-ki a számára legmegfelelőbb tevékenységben munkálkodva építheti önmagát, a közösséget, a nemzetet, a Világot. Miért Aranyos tábor? kattintson a képre a folytatáshoz...

Megosztás a Facebook-on


2013. július 16

Adományozás Nágocson

Szívből köszönjük klub tagjainknak és a fonyódi embereknek azt hogy Immár ötödik alkalommal vihettünk adományokat Nágocsra az "Árvácska" Anya és Csecsemőotthon lakói részére. Nagy mennyiségben adtunk át 2013.július 16.-án gyermek és női ruhákat, valamint játékokat az erre rászorulóknak. Az Otthon jelenleg is "telt házzal" működik, különböző korú gyermekek élnek itt édesanyjukkal. Akik ide kerülnek olyan élethelyzetben vannak jelenleg, hogy nincs semmijük és nincs hol lakniuk sem, ezért minden apróságnak örülnek amit kapnak, szükségük van a támogatásunkra. Folyamatosan gyűjtünk az Otthon lakói részére ruhákat, cipőket, játékokat, és tartós élelmiszert is.
Lakatosné Dörnyei Katalin
az AEÉ Alapítvány alapítója

Megosztás a Facebook-on


2013. április 14.

Étel- ruha- és játékosztás Sopronban

Minden évben tavasszal, a húsvéti ünnepek környékén, és adventkor szervezzük meg nagy gyűjtésünket, melynek eredményeképpen rengeteg tartós élelmiszert, meleg ételt, ruhát, játékot és tisztálkodó eszközöket, valamint mosószereket és süteményeket oszthatunk rászoruló embertársaink számára.
Évről évre érezhető, hogy az emberek egyre nagyobb számban vesznek részt tevékenységünkben, mert szívüket megérinti az adakozás és segítségnyújtás szeretetteljes érzése. Jó látni, ahogy sokan jönnek pakkokkal, arcukon boldogság és mosoly, hogy segíthetnek. Az év többi részében is számos adományt kapunk, amit folyamatosan gyűjtünk. Nemrég sikerült szert tennünk egy szerény kis raktárhelyiségre, amit egy soproni kedves barátunk biztosít számunkra. Nagy dolog, hiszen sajnos az önkormányzat ezidáig elzárkózott attól, hogy bármilyen formában segítse munkánkat. De hála a város közösségi erejének, plébániák, cégek, élelmiszerüzletek és magánemberek álltak be közénk a sorba és vállalják fel évről évre a rengeteg munkát, mely a gyűjtéssel és a szervezéssel jár. folytatás a képre kattintva...

Megosztás a Facebook-on


Szentlélek

A vígasztaló" Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek." - Babits Mihály


Böjte Csaba könyvében olvasható az a részt, amikor a szerzetes első miséje után bement a sekrestyébe, és szemrehányást tett Jézusnak, mert kevesen voltak a misén, és nem figyeltek rá. "Jól megszívtam, Uram!" - mondta neki. "Hat évig tanultam, és ez az eredmény?"

Megosztás a Facebook-on


Önismeret

Az önmagunktól önmagunkig vezető út...

Önismereti csoport-foglalkozás Fonyódon
Mindig azt szajkózzák, hogy az Isten bennünk van, de ki a fene érti ezt? No, erről szól a fonyódi önismereti csoport-foglalkozás, ami kicsit más, mint általában az elmével és a tudatalattival foglalkozó önismereti tanfolyamok. Az AEÉ Klub csoport-foglalkozásainak célja a magasabb rendű önvalónk megismerése, illetve, hogy tudatosabbá tegyen minden résztvevőt az önmaga megismerésében. Rá akar ébreszteni arra, hogy az egyetlen igazi tudás; az önismeret.


Megosztás a Facebook-on


Április üzenete

Földünk szeretete

" Eddig az ember magával a természettel küzdött; mostantól a saját természetével kell megküzdenie." - Gábor Dénes

A Föld csodálatos sugárzó lény. Ősidők óta imádják, mivel a Föld az élet fenntartója, folyamatosan táplálja a rajta élőket levegővel, étellel, vízzel, fával, ásványokkal és sok más ajándékkal. Ám az utóbbi pár száz évben az emberiség könyörtelen módon kizsákmányolta a földet haszon szerzéséért, vásárlók esztelen vágyainak, az öt érzék kielégítése miatt. Kezdetben az iparosított nemzeteket okolták ezért a katasztrófáért, de manapság az emberek mindenhol ugyan ebbe a hibába esnek.

Megosztás a Facebook-on


Visszatekintés

Adventi ruha és ételosztás

2012. december 9., Sopron, Szent György Plébánia

Böcskey Gabriella élménybeszámolója

Havas, hideg, igazi karácsonyt váró reggelre ébredtünk. Az első gondolatom az volt, vajon ebben a zord hidegben, hogyan fogják türelemmel végig várni e rászoruló, reményt vesztett, éhes emberek a sorukat? Hogyan fognak a hideggel és korgó gyomrukkal birokra kelni? Aggályom felesleges volt.

Egy héttel a kihirdetett időpont előtt, néhányan, összedugtuk a fejünket, s megbeszéltük a menüt. Elosztottuk, hogy ki mit süt-főz, gondosan ügyelve arra, hogy egyforma ételt ne vigyünk. A vasárnapi asztal ezen a napon bőségesre sikerült. Nemcsak családainknak főztük a finomabbnál finomabb étkeket, hanem gondoltunk azokra is, akiknek már nem adataik meg a finoman szállingózó, gyöngyöző húsleves, a vasárnapi rántott hús minden zugot betöltő illata. Ezen a napon nemcsak ételt készítettünk a rászorulóknak, hanem vittünk magunkkal kicsit ebből a fűszeres hangulatból, az otthonunk melegéből.

TOVÁBB A KÉPRE KATTINTVA


Megosztás a Facebook-on


2012. december 15.

Étel és Ruhaosztás Mosonmagyaróváron

Hát, hol volt, hol nem volt....
Édesanyám elment, ezzel kezdődött minden. Hátrahagyott holmiját pakolgattam a lakásán, közben volt időm gondolkodni. Az első, mit tegyek ezzel a rengeteg felhalmozott értékkel, ami már számomra nem az. A sajátomat mindig felajánlottam a rászorulóknak, azt gondoltam, a legjobb megoldás most is ez lesz. Boldogan csomagoltam a hajléktalanoknak, hiszen indul a tél, a meleg holmikból sohasem elég. ..... folytatás képre kattintva

Megosztás a Facebook-on


2012.december 9.

Meleg étel, tartós élelmiszer, sütemény- és ruhaosztás Sopronban

Háromszáz rászorulót, hajléktalant és szegény családot segítettünk adományokkal a soproni Szent György Plébánia termében. Facebook Hozzászólások, köszönetek: képre kattintva Megosztás a Facebook-on


Újra adományozhattunk

Adományok Szívből köszönjük a támogatóknak, hogy az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány újra nagy mennyiségben adományozhatott ruhaneműt, játékot, és tartós élelmiszert a nágocsi "Árvácska" Anya- és Csecsemő Otthonnak!

A Csecsemő Otthon lakói számítanak a segítségünkre, ezért az
adományokat folyamatosan gyűjtjük, és továbbítjuk nekik.
Joshi Bharatnál jártunk

Joshi Bharatnál jártunk

A felesége révén fonyódi kötődésű Joshi Bharat, indiai származású sorselemző és műsorvezető fogadta alapítványunk alapítóját, kíséretét, és válaszolt néhány kérdésünkre is.

A cikk olvasásához kattintson a képre.


Környezetvédelmi konferencia Siófokon

Alapítványunk tagjai május végén részt vettek egy a Balatonnal kapcsolatos környezetvédelmi kérdéseket is feszegető konferenciasorozat első rendezvényén.

A cikk olvasásához kattintson a képre.


Karácsony a nágocsi anyaotthonban

A nágocsi anyaotthon karácsonyfája alá kerültek az adományok

Nem hirdettük, nem reklámoztuk, de elégnek bizonyult, hogy szájról szájra terjedt karácsony előtt a hír; a nágocsi „Árvácska” Református Anya- és Csecsemőotthon számára gyűjtünk adományokat.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


Látogatás a Siófoki Állatvédő Alapítványnál

2011. december 18-án látogatást tettünk Lakatos Lászlóval, Alapítványunk egyik kuratóriumi tagjával a Siófoki Állatvédő Alapítványnál, akik kutya- és macskamenhelyt működtetnek Siófok határában.

A cikk olvasásához kattintson a képre.


Adományosztó és bemutatkozó rendezvényünk

2011.november 16-17.-én az Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány 9 fővel látogatott el a NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonába, és tartotta meg bemutatkozó, adományosztó rendezvényét.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


Egy nap Böjte Csaba atyával

Egy nap Böjte Csaba atyával

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány tagjai Gunics Zsuzsanna, Győri Ildikó, Kovács Béla és jómagam 2011. október 26.-án Erdélyben Csíksomlyón találkoztunk Böjte Csaba atyával, aki ferences rendi szerzetes. Böjte atya 20 éve segíti az árva, illetve a rossz családi körülmények között nevelkedő gyermekeket, mára már 2400 gyermek jólétéről gondoskodik és 65, ahogy ő mondja „Házat” (gyermekotthont) működtet munkatársaival együtt Erdély különböző településein.

Böjte Csaba atya munkássága kiemelkedő, sokan úgy nevezik, hogy a magyar „Teréz Anya”, és most, hogy társaimmal együtt személyesen is megismerhettük őt, méltán állíthatjuk, hogy ez a jelző egyáltalán nem túlzás.

Tudtuk, hogy nagyon elfoglalt ember Böjte atya, ezért boldogok voltunk, hogy egyáltalán személyesen találkozhattunk vele. Arra viszont nem is számítottunk, hogy Csaba testvér az egész napot ránk szánja. A nap folyamán Böjte atya társaságában több otthont is meglátogattunk, beszélgettünk az ott élő gyerekekkel, és a nevelőkkel.
Minden házban harmonikus, nyugodt, érzelmi biztonságot nyújtó légkör fogadott minket. Érezhető volt, hogy itt a gyerekeket tiszteletben tartják.

Társaimmal együtt már több magyarországi gyermekotthonban jártunk, és közel sem éreztük azt, hogy az ott élő gyerekek ilyen boldogok, kiegyensúlyozottak lennének, mint itt, ezért próbáltuk megfejteni a „házak titkát” azt, hogy minek köszönhető az itt tapasztalható harmónia.

A Házakban úgy folyik az élet, mint egy nagy családban. Több nevelő a saját családjával együtt lakik az otthonban, mert napi 24 órában a gyerekekkel vannak, hiszen családként együtt élnek. Minden csoporttal egy férfi és egy női nevelő foglalkozik. Ez fontos, mert ők adják a gyermekek számára a férfi és a női mintát, szerepeikkel együtt.

Az étkezések a Házakban közösen zajlanak. Az étkezések előtt és után „asztali áldást” mondanak a gyerekek. Itt Istenhitre tanítják a gyerekeket, és arra, hogy legyenek igaz, becsületes emberek. Az alapvető emberi értékek szerinti életre nevelik őket. Azt mondja Böjte atya, hogy ezekben az otthonokban nincs bűnözés.

Az itt lakó gyermekek kitakarítanak maguk után. Saját konyhakerttel rendelkeznek, ahol a házhoz földterület is tartozik. Itt termelik meg azt, ami az asztalukra kerül. Gyógynövényeket gyűjtenek, és abból főzik a mindennapi teát. Jártunk olyan házban, ahol szappant is készítenek maguknak. Mindezt miért teszik? Egyszerű oka van: kiszámolták, hogy sokkal olcsóbb így az élet, mintha mindent meg kellene venniük a boltban. Előfordult, hogy elmentek a nagyobb gyerekek krumplit szedni, ezért cserébe kaptak krumplit. Fát gyűjtenek, ezzel fűtik a házat.

Az Otthonokban ésszerű, takarékos a kapott adományok felhasználása. Itt valóban a gyermekekre fordítják az adományokat, ez látható az épületeken, a berendezésen, és a gyermekek ruházatán is. Ennyi gyerek folyamatos ellátása a takarékosság ellenére is rengeteg pénzbe kerül, ezért folyamatosan szükség van a pénzadományokra, és az élelemre.

Böjte atya határozott személyiség, tudja, mit akar. Egyszerű és ésszerű elképzelései vannak az élettel, a megélhetéssel kapcsolatban.

Jó volt beszélgetni vele és munkatársaival, mert jó dolog jó emberek társaságában lenni. Böjte atya minden pillanatban, minden szavával tanít. Példát mutat a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Azt mondja: „Sokan akarnak ide jönni nevelőnek, de csak kevesen alkalmasak rá.” Ő megszűri a jelölteket, mert neki nem mindegy, hogy kire bízza a gyermekeket.

Ennek a hozzáállásnak meg is van a jutalma, mert szemmel látható volt, hogy Csaba testvért mennyire szeretik a gyerekek és kollégái.

Beszélgetésünkben kitértünk arra, hogy mi is szeretnénk mélyebben megismerni munkájukat és részt venni benne, ezért lehetőséget kaptunk arra, hogy 2012 nyarán a gyermekotthonok vezetőivel és nevelőivel egyeztetve, tapasztalatszerzés céljából nevelőszülőként, a nevelők segítőjeként részt vehetünk a nevelői munkában önzetlen szolgálatként. Célunk az, hogy itthon is megvalósítsuk Böjte atya példamutató, kiemelkedő munkáját.

Örültünk annak, hogy Alapítványunk - bár csekély mértékben, 100.000.- Ft pénzadományt adtunk át - anyagilag is hozzájárulhatott az itt élő gyermekek megsegítésében.

Alapítványunk a jövőben is szándékozik segíteni Böjte atya és kollégái munkáját pénz és egyéb adományokkal, valamint önkéntes munkával. Szóba került egy „zenés turné” megvalósításának ötlete is Böjte atya és a Metamorfózis Spirituális Zenekar közreműködésével.

Megállapodás született abban is, hogy a nyári időszakban Magyarországról vihetünk ki gyermekeket táboroztatás céljából az otthonok vezetőivel, nevelőivel egyeztetve, és a két ország gyermekei együtt tölthetnek el néhány napot, egymást és egymás életmódját megismerve. Magyarországon is fogadhatunk erdélyi gyermekeket, elhelyezés szempontjából családi körben, hogy lássák és tapasztalják meg a családmodellt, és a gyermekek napi programjában természetesen gyermekek és felnőttek együtt vegyünk részt.

Szívből kívánunk Alapítványunk tagjai nevében Böjte atyának és a kollégáinak jó egészséget, erőt a további munkához!Lakatosné Dörnyei Katalin


A Dalai Láma az alapvető emberi értékek oktatásáró

Személyes tanácsokat kaptunk a Dalai Lámától

Őszentsége, a Nobel-békedíjas XIV. Dalai Láma szeptemberben néhány napra Magyarországra érkezett az Országgyűlés Magyar–Tibeti Baráti Társasága és a Lehet Más a Politika (LMP) meghívására.

Szeptember 20-án az Országház Felsőházi üléstermében találkozott a tibeti baráti társasággal és más érdeklődőkkel, amely eseményen részt vett Lakatosné Dörnyei Katalin az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány alapítója is.

Cikk folytatásához kattintson a képre.


Erőpróba egy siófoki táborban

Sikeres vizsgát tettek, ők már az alapvető emberi értékek oktatói. Június közepén a zalaegerszegi speciális gyermekotthonból tíz ifjút invitált az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának tagja, Kovács Béla és felesége Gunics Zsuzsanna – aki szintén az alapítvány tagja - , siófoki nyaralójukba három napra.

A cikk folytatásához kattintson a képre.


Interjú Bíró Icával


A következő cikkben Bíró Ica arról beszél, mit jelent számukra és hogyan alkalmazzák saját életükben az alapvető emberi értékeket.

Interjú Bíró Icával: „Akkora a teremtő erőm, amekkora a belé vetett hitem”

A cikk folytatásához kattintson a képre.Keresés a honlapon
ADÓ 1 % FEAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE
2016.01.13.

Köszönjük, ha gondol ránk!
Beszélgetések a kertben -videók
2020.09.15.

Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
Újra előadásokat tartok
2016.08.16.

2016. szeptembertől ismét különböző helyszíneken, több városban is tartok előadásokat. Érdeklődni, jelentkezni a szervezőknél a megadott elérhetőségeken lehet. Minden érdeklődőt szeretettel várok: Dörnyei Katalin.
Ingyenes oktatás
2010.09.15.

Ingyenes oktatásra jelentkezés
Riportok
2010.09.22.

A Dalai Láma tanácsokat adott az Alapítványnak
Köszönet a felajánlásért
2011.06.29.

Az Alapítvány egy házaspártól az alábbi felajánlást kapta: A magát megnevezni nem kívánó házaspár felajánlotta, hogy Alapítványunk minden nyáron a Siófokon levő családi házukat a hozzá tartozó nagy területtel együtt ingyenesen használhatja , mint oktatási- és szabadidő központot.

Az Alapítvány tagjai nevében szívből köszönjük a támogatást nekik!

Lakatosné Dörnyei Katalin
alapító
Egy nap Böjte Csaba atyával
2011.11.10.

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány néhány tagja 2011. október 26.-án Erdélyben, Csíksomlyón találkozott Böjte Csaba atyával, aki ferences rendi szerzetes.
Adományosztó, bemutatkozó rendezményünk
2011.12.10.

2011.november 16-17.-én az Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány 9 fővel látogatott el a NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonába.
Látogatás az állatvédőknél
2012.01.03.

2011. december 18-án látogatást tettünk a Siófoki Állatvédő Alapítványnál.
Karácsony az anyaotthonban
2012.01.11.

A nágocsi anyaotthon karácsonyfája alá kerültek az adományok
Megalakult az AEÉ Klub!
2012.01.11.

2012. január 05.-én megalakult az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány Fonyódi Klubja, minden hónap első és harmadik csütörtökén 17.00 órától 20.00 óráig tartunk klub foglalkozásta Fonyódi Művelődési Házban. A Klub céljai a következők: Az alapvető emberi értékek jegyében: nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység, természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, sport tevékenység, táborok szervezése gyermekeknek Az Alapítvány képzései minden esetben ingyenesek! Az Alapítvány, és annak Klub tagjai önkéntes segítő munkát végeznek pld. gyermekotthonokban, adományokat gyűjtenek, és azokat kiosztják a rászorulóknak.
Étel- és ruhaosztás Sopronban
2012.04.28.

A vasárnapi (április 22.) étel-és ruhaosztásról... Szeretnénk minden kedves Önzetlen Ismerősnek és Ismeretlennek, Barátnak, Testvéreknek köszönetet mondani a sok felajánlásért, és azért hogy ilyen szervezetten és gördülékenyen működött a program. Több száz ember volt és mindenkinek jutott meleg étel, tartós élelmiszer, tisztálkodási eszközök és minőségi ruha. A gyermekeknek játékok és sütemény. Ezúton szeretném tudatni, hogy ha a továbbiakban adományt szeretnétek adni, vagy anyagiakkal hozzájárulni a munkánkhoz, ezt hivatalosan is megtehetitek alapítványunkon keresztül: Alapvető Emberi Értékek Közhasznú Alapítvány. a részletekkel kapcsolatban az érdeklődőknek szívesen adunk további információkat. Hála és szeretet minden Önzetlen Szívnek és minden Önzetlen Léleknek!
Joshi Bharatnál jártunk
2012.05.21.

A felesége révén fonyódi kötődésű Joshi Bharat, indiai származású sorselemző és műsorvezető fogadta alapítványunk alapítóját, kíséretét, és válaszolt néhány kérdésünkre is.
Környezetvédelmi konferencia Siófokon
2012.05.25.

Alapítványunk tagjai május végén részt vettek egy környezetvédelmi kérdéseket is eszegető konferenciasorozat első rendezvényén
Adományok
2012.10.02.

Az AEÉ Közhasznú Alapítvány újra adományokat adhatott.
I. KAMASZ BOX Pályázat
2012.11.06.

Fotó – és Video klip pályázat LÉGY KREATÍV!
Nagylelkű felajánlások
2012.11.07.

Szeretettel várjuk nagylelkű felajánlásaikat és adományaikat.
Mikortól kell önkéntes munkát végezni ?
2012.11.10.

ELKÉSZÜLT AZ I. PÁLYÁZATI FOTÓ
2012.11.11.

Óvatosan válaszd meg a barátaidat, mert mindegyiket tiszta szívedből szeretned kell. Ne gyűlöljetek senkit sem. De a szívetekben csak a jó embereket őrizzétek. Fontos, hogy mindig a jó társaságra vágyjatok, ahol nem találkoztok szembe irigységgel. Még ha nehéz is megtalálni a jó barátokat, akkor is csak jó emberek társaságában tartózkodjatok. Ha nem vagytok biztosak a barátotokban, akkor inkább egyedül töltsétek el az időtöket, így nem veszíthettek semmit. Jobb, ha fel sem merül bennetek, hogy rosszak társaságba keveredjetek. Jobb, ha nem gabalyodunk bele mások ravaszságába. - Dhyana Vahini, Ch 9: “Spiritual Development”.
Magamból adni jó
2012.12.29.

Csaba testvér karácsonyi emlékei
Diákrelax
2013.04.02.

DIÁKRELAX - Bekerült a NAT-ba a relaxáció és a meditáció
Tolsztoj - Levélrészlet
2013.07.24.

Minden nevelés alapjául elsősorban azt kell megtennünk, amit iskoláinkban egészen elhanyagolnak...
Meghívó
2013.11.16.

Szeretettel várjuk aktuális és ingyenes tájékoztatóinkra és klub foglalkozásinkra Budapesten, Pereden, Fonyódon és Siófokon. A csoport foglalkozásokról további információt az alábbi telefonszámon kaphat: Lakatosné Dörnyei Katalin: 70/331-0958
Megjelent jegyzetünk!
2013.11.16.

Megjelent legújabb jegyzetünk az Alapvető Emberi Értékekről, amely segíti az olvasót az önismeret ösvényén a megtisztulásban és a kozmikus tudatosságra vezető lépések előkészítésében.
Zen történet
2014.01.05.

Légy önmagad mestere...a válaszok benned vannak.....ha nem a saját tapasztalatod alapján tanulsz, akkor a tudásod teljesen haszontalan....merülj el magadban....
Önismereti foglakozások új időpontjai
2014.01.09.

"Az oktatás vége a jellem." - Sai Baba
Jókai Anna: Pásztorok és Bölcsek
2014.01.09.

Mindenki tanuló az univerzumban: óvodától az egyetemig. Vannak bukók, vannak ismétlők. Vannak előrerukkolók. S vannak, akik „oktatásukat” észre sem veszik. Ami igaz, az igaz: nem könnyű a tanítványnak, ha felismeri a Mesterét. Mert akkor követni kell. Nem dicsérgetni, nem a szavait szajkózni, nem kisajátítani, nem megzsarolni, nem kihasználni őt, hanem követni.
Alapítványunk II. PÁLYÁZATA
2014.01.09.

Fiatalok figyelem! Várjuk az Alapvető Emberi Értékekről szóló fotóitokat és videó felvételeiteket, amiről a honlapunkon,OKTATÁS / ÉRTÉKEK menüpontban olvashattok!