Egy emlékezetes erdélyi tábor az emberi értékek jegyében


Nagy találkozások, ismerkedések és tanulások kísérték 2018. augusztus 18-26 között az alapvető emberi értékek jegyében, Borszéken megrendezett tábort. Erdélyből és Magyarországról mintegy ötvenen érkeztek, ki csak pár napra, ki egész hétre. A résztvevők Dörnyei Katalin előadássorozata révén ébresztgethették magukban Istentudásukat, és erdélyi előadóktól hallhattak színes előadásokat egy igazi tábori élet közepette, pazar környezetben.

A Szilágyi Géza szervezte tábornak már a helyszíne is különleges volt Borszék természeti szépsége, forrásai, tündérkertje, mofettája, lábferedői miatt, amit csak fokozott, hogy Gyöngyi, a házigazdánk is felettébb tündérinek bizonyult gondoskodásával, rugalmasságával, beolvadásával.

Az óriási fenyvesekkel tarkított hegycsúcsok közötti völgyben, olykor a felhőkkel egy magasságban, vagy lassan oszló ködben kezdődtek a reggelek táborlakók vezette tajcsival, tornákkal, jógákkal a Fitness villa erre termett mezején. A reggeli után előadásokkal, kirándulásokkal, sétákkal, fürdőzéssel folytatódott a nap, majd este a vacsora után újabb előadások, beszélgetések következtek.

A különböző korú és tudású résztvevők vállalták, hogy előzetesen elolvasnak Dörnyei Katalin könyveiből legalább egyet, ne kelljen mindent az alapoknál kezdeni, továbbá hogy vegetáriánus módon étkeznek a táborban. (Valljuk be őszintén, ezek teljesítése nem mindenkinek sikerült.)

 

Ki ez a Kati, és mit akar?

Dörnyei Katalin, a fonyódi Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány alapítója előadásaiban többek között beszélt a környezet- és állatvédelemről, Földanya tanításairól, a vegetáriánus étkezés fontosságáról, avatárokról, tanítókról, a táltos-tudásról, az emberiséget segítő szellemi lényekről, köztük a Szent Koronáéról, a Mag-népe és Istenanya (Nagyboldogasszony) kapcsolatáról, továbbá a meditáció, illetve megtisztulás és az emberi értékek szerinti élet milyenségéről, fontosságáról.

Több érdekes előadás is elhangzott Erdélyben ismert spirituális előadóktól, egyebek közt a tudatossági szintről, a pénzről, vagy a vágyak megéléséről. A tábor gerincét Dörnyei Katalin előadássorozata adta, aki személyes beszélgetéseket is tartott a résztvevők többségével. Ő így vallott magáról: „Egy átlagos magyar ember vagyok, aki azt az utat választotta, amit az őseink. Úgy élek és úgy gondolkodom, ahogy azt az őseink tették, természetesen a mai kor „eszmeiségéhez” igazodva. A világunkat sokféle módon lehet megismerni, sokféle tudásra lehet szert tenni, de számomra az egyetlen valóban fontos tudás, az Istentudás. Én ezt az utat választottam, ez a magyar nép eredendő tudása, amit táltosaink őriztek meg számunkra. Ennek a tudásnak semmiféle valláshoz nincs köze, mert a vallásokon jóval túlmutat. Ez a közvetlen istentapasztalat.”

 

A tábor céljai

A tábor fő céljai közé tartozott személyes találkozást biztosítani azok között, akik olvasták Kati könyveit és a szívügyüknek tekintik a benne lévő tanítások megvalósítását saját életükben. A tanított értékrendhez igazodva, az előadók részéről is az önzetlenségről szólt a tábor, így csak az ebédet, szállást és saját benzinköltséget kellett kifizetnie a résztvevőknek.

Hasonló értékrendű, többet tenni, jobbá válni vágyó emberek találkozhattak, ismerkedhettek egymással, egymásnak is sokat adva. Mindez megihlette Sándor Csaba Imrét, aki megírta és a búcsúnapon sikert aratva elő is adta a tábor himnuszát.

Fejlődtünk, és újabb barátságok szövődtek. Az élmények és a tanítások feldolgozása hosszú időre elegendő szellemi útravalóul szolgált.

Nem engedtük el egymást; az interneten közös oldal szerveződött, ahol továbbra is tartjuk a kapcsolatot, megosztva fotókat, tanácsokat, tanításokat.

Gyöngyi javaslatára egy ígéretes, igen szép kezdeményezés van születőben; létrehozzuk a Jobb Emberré Válás Mozgalmat, ami az emberi értékekről szóló tanítások gyakorlati alkalmazását jelenti. Újra találkozunk Borszéken a Fitness villában 2018. november 23-25 között, és e szellemiséget követve el is kezdjük a közös munkát.

 

Pár sor Borszékről, Fonyód testvérvárosáról

Románia egyik legszebb fekvésű, sípályával is rendelkező fürdőhelye. Az ország észak-keleti részében (Hargita megyében), a Keleti Kárpátokban levő ugyanazon nevű hegy közötti medencében, a Besztercei havasok, Kelemen havasok, Görgény havasok és a Csalhó hegység által körülölelt város, 900 m magasságban. Nemzetközi hírnevét ásványvizeinek köszönheti.

 

Török Tünde


Keresés a honlapon
ADÓ 1 % FEAJÁNLÁSI LEHETŐSÉGE
2016.01.13.

Köszönjük, ha gondol ránk!
Az olvasósarok folyamatosan frissül
2021.12.10.

Az Olvasósarok oldal folyamatosan frissül. Ide kerülnek fel részletek Dörnyei Katalin könyveiből. Ezen kívül egyéb érdekességekből is ízelítőt kaphatunk.
Beszélgetések a kertben -videók
2020.09.15.

Kátai Piroska beszélget az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú alapítvány alapítóival: Dörnyei Katalinnal és férjével Lacival.
Újra előadásokat tartok
2016.08.16.

2016. szeptembertől ismét különböző helyszíneken, több városban is tartok előadásokat. Érdeklődni, jelentkezni a szervezőknél a megadott elérhetőségeken lehet. Minden érdeklődőt szeretettel várok: Dörnyei Katalin.
Ingyenes oktatás
2010.09.15.

Ingyenes oktatásra jelentkezés
Riportok
2010.09.22.

A Dalai Láma tanácsokat adott az Alapítványnak
Köszönet a felajánlásért
2011.06.29.

Az Alapítvány egy házaspártól az alábbi felajánlást kapta: A magát megnevezni nem kívánó házaspár felajánlotta, hogy Alapítványunk minden nyáron a Siófokon levő családi házukat a hozzá tartozó nagy területtel együtt ingyenesen használhatja , mint oktatási- és szabadidő központot.

Az Alapítvány tagjai nevében szívből köszönjük a támogatást nekik!

Lakatosné Dörnyei Katalin
alapító
Egy nap Böjte Csaba atyával
2011.11.10.

Az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány néhány tagja 2011. október 26.-án Erdélyben, Csíksomlyón találkozott Böjte Csaba atyával, aki ferences rendi szerzetes.
Adományosztó, bemutatkozó rendezményünk
2011.12.10.

2011.november 16-17.-én az Alapvető Emberi Értékekért Alapítvány 9 fővel látogatott el a NEFMI Zalaegerszegi Gyermekotthonába.
Látogatás az állatvédőknél
2012.01.03.

2011. december 18-án látogatást tettünk a Siófoki Állatvédő Alapítványnál.
Karácsony az anyaotthonban
2012.01.11.

A nágocsi anyaotthon karácsonyfája alá kerültek az adományok
Megalakult az AEÉ Klub!
2012.01.11.

2012. január 05.-én megalakult az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány Fonyódi Klubja, minden hónap első és harmadik csütörtökén 17.00 órától 20.00 óráig tartunk klub foglalkozásta Fonyódi Művelődési Házban. A Klub céljai a következők: Az alapvető emberi értékek jegyében: nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység, természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, sport tevékenység, táborok szervezése gyermekeknek Az Alapítvány képzései minden esetben ingyenesek! Az Alapítvány, és annak Klub tagjai önkéntes segítő munkát végeznek pld. gyermekotthonokban, adományokat gyűjtenek, és azokat kiosztják a rászorulóknak.
Étel- és ruhaosztás Sopronban
2012.04.28.

A vasárnapi (április 22.) étel-és ruhaosztásról... Szeretnénk minden kedves Önzetlen Ismerősnek és Ismeretlennek, Barátnak, Testvéreknek köszönetet mondani a sok felajánlásért, és azért hogy ilyen szervezetten és gördülékenyen működött a program. Több száz ember volt és mindenkinek jutott meleg étel, tartós élelmiszer, tisztálkodási eszközök és minőségi ruha. A gyermekeknek játékok és sütemény. Ezúton szeretném tudatni, hogy ha a továbbiakban adományt szeretnétek adni, vagy anyagiakkal hozzájárulni a munkánkhoz, ezt hivatalosan is megtehetitek alapítványunkon keresztül: Alapvető Emberi Értékek Közhasznú Alapítvány. a részletekkel kapcsolatban az érdeklődőknek szívesen adunk további információkat. Hála és szeretet minden Önzetlen Szívnek és minden Önzetlen Léleknek!
Joshi Bharatnál jártunk
2012.05.21.

A felesége révén fonyódi kötődésű Joshi Bharat, indiai származású sorselemző és műsorvezető fogadta alapítványunk alapítóját, kíséretét, és válaszolt néhány kérdésünkre is.
Környezetvédelmi konferencia Siófokon
2012.05.25.

Alapítványunk tagjai május végén részt vettek egy környezetvédelmi kérdéseket is eszegető konferenciasorozat első rendezvényén
Adományok
2012.10.02.

Az AEÉ Közhasznú Alapítvány újra adományokat adhatott.
I. KAMASZ BOX Pályázat
2012.11.06.

Fotó – és Video klip pályázat LÉGY KREATÍV!
Nagylelkű felajánlások
2012.11.07.

Szeretettel várjuk nagylelkű felajánlásaikat és adományaikat.
Mikortól kell önkéntes munkát végezni ?
2012.11.10.

ELKÉSZÜLT AZ I. PÁLYÁZATI FOTÓ
2012.11.11.

Óvatosan válaszd meg a barátaidat, mert mindegyiket tiszta szívedből szeretned kell. Ne gyűlöljetek senkit sem. De a szívetekben csak a jó embereket őrizzétek. Fontos, hogy mindig a jó társaságra vágyjatok, ahol nem találkoztok szembe irigységgel. Még ha nehéz is megtalálni a jó barátokat, akkor is csak jó emberek társaságában tartózkodjatok. Ha nem vagytok biztosak a barátotokban, akkor inkább egyedül töltsétek el az időtöket, így nem veszíthettek semmit. Jobb, ha fel sem merül bennetek, hogy rosszak társaságba keveredjetek. Jobb, ha nem gabalyodunk bele mások ravaszságába. - Dhyana Vahini, Ch 9: “Spiritual Development”.
Magamból adni jó
2012.12.29.

Csaba testvér karácsonyi emlékei
Diákrelax
2013.04.02.

DIÁKRELAX - Bekerült a NAT-ba a relaxáció és a meditáció
Tolsztoj - Levélrészlet
2013.07.24.

Minden nevelés alapjául elsősorban azt kell megtennünk, amit iskoláinkban egészen elhanyagolnak...
Meghívó
2013.11.16.

Szeretettel várjuk aktuális és ingyenes tájékoztatóinkra és klub foglalkozásinkra Budapesten, Pereden, Fonyódon és Siófokon. A csoport foglalkozásokról további információt az alábbi telefonszámon kaphat: Lakatosné Dörnyei Katalin: 70/331-0958
Megjelent jegyzetünk!
2013.11.16.

Megjelent legújabb jegyzetünk az Alapvető Emberi Értékekről, amely segíti az olvasót az önismeret ösvényén a megtisztulásban és a kozmikus tudatosságra vezető lépések előkészítésében.
Zen történet
2014.01.05.

Légy önmagad mestere...a válaszok benned vannak.....ha nem a saját tapasztalatod alapján tanulsz, akkor a tudásod teljesen haszontalan....merülj el magadban....
Önismereti foglakozások új időpontjai
2014.01.09.

"Az oktatás vége a jellem." - Sai Baba
Jókai Anna: Pásztorok és Bölcsek
2014.01.09.

Mindenki tanuló az univerzumban: óvodától az egyetemig. Vannak bukók, vannak ismétlők. Vannak előrerukkolók. S vannak, akik „oktatásukat” észre sem veszik. Ami igaz, az igaz: nem könnyű a tanítványnak, ha felismeri a Mesterét. Mert akkor követni kell. Nem dicsérgetni, nem a szavait szajkózni, nem kisajátítani, nem megzsarolni, nem kihasználni őt, hanem követni.
Alapítványunk II. PÁLYÁZATA
2014.01.09.

Fiatalok figyelem! Várjuk az Alapvető Emberi Értékekről szóló fotóitokat és videó felvételeiteket, amiről a honlapunkon,OKTATÁS / ÉRTÉKEK menüpontban olvashattok!